2024-10-10
今日來接在新蒲崗工作的朋友收工朋友介紹黎呢間Cafe食晚餐Cafe 在商場的盡頭雖然地方細 但感覺舒服非常適合朋友想靜靜地傾偈食飯我們叫了一個意大利飯和一個意大利粉,兩杯飲品。小店即叫即制,喺等餐嘅期間,已經聞到滿滿嘅明太子香味,即刻好期待個意粉。🔅櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉 $85上菜時就俾佢意粉擺盤吸引到,捲得好靚,上面鋪滿咗明太子櫻花蝦同蘑菇。意粉超掛汁,食到濃濃嘅奶油味,明太子唔會太鹹,加上香脆嘅櫻花蝦,口感豐富,好滿足。🔅巨型蘑菇 奶油文青醬意大利飯 $102(蛋奶素適合)一上菜就聞到好濃烈嘅青醬味。蘑菇切細塊鋪滿咗喺意大利飯上面。蘑菇多汁有咬口。呢度嘅意大利飯比較細長型,可以掛更加多青醬汁喺上面,每啖都食到好濃嘅青醬味。呢個飯仲適合食蛋奶素嘅素食者。🔅開心果latte $42(單點食物加飲品減$10)估唔到小店都有開心果latte 飲,最近真係好迷開心果產品。飲落有係嘅開心果味,最欣賞係加咗開心果粒,飲落更加有口感。🔅洛神花冰糖梳打 $38(單點食物加飲品減$10)平時飲洛神花通常好酸,加埋冰糖梳打,感覺好清新,好想飲洛神花解膩又唔想咁酸嘅人。
今日來接在新蒲崗工作的朋友收工
朋友介紹黎呢間Cafe食晚餐
Cafe 在商場的盡頭
雖然地方細 但感覺舒服
非常適合朋友想靜靜地傾偈食飯
我們叫了一個意大利飯和一個意大利粉,兩杯飲品。
🔅櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉 $85
🔅巨型蘑菇 奶油文青醬意大利飯 $102(蛋奶素適合)
🔅開心果latte $42(單點食物加飲品減$10)
🔅洛神花冰糖梳打 $38(單點食物加飲品減$10)