2021-09-04 141 浏览
銅鑼灣呢間餐廳好似一個洞穴咁,入咗去另一番風味!晚餐有三道菜或四道菜,揀咗四道菜想食得豐富啲!前菜都已經好豐富,有三款蒜麵包,麵包上有煙三文魚、salami、Parma ham~ 三款都好啱我口味,三文魚清清地,salami鹹鹹地,Parma ham就唔係好咸,各有風味~湯都好濃郁,好夠味!主菜慢煮美國牛扒配普羅旺斯燉菜,配有黑椒汁,牛扒慢煮夠林,燉菜有茄子車厘茄等等都好豐富!甜品揀咗藍莓🫐芝士蛋糕🍰,芝士味唔錯!

銅鑼灣呢間餐廳好似一個洞穴咁,入咗去另一番風味!
晚餐有三道菜或四道菜,揀咗四道菜想食得豐富啲!

甜品揀咗藍莓🫐芝士蛋糕🍰,芝士味唔錯!
2021-09-04 141 浏览
Last day dinner 🍲 It is also a new start of the day 😚😚食物喜愛排名😆🦞 Lobster Raclette $198兩隻芝士焗龍蝦🦞尾😋😋啖啖肉👍超多芝士!呢兩個完美配搭黎😈另外配上餐廳🍴出名的Egg Benedict!流心蛋配上cheese 一切開啱啱好流入啲麵包到!Kiwi Lamb burger 🍔 $138比起牛 其實我更鍾意食羊👻👻呢度嘅羊係可以揀熟度我哋揀咗medium 😼😼呢個漢堡入面配左蘑菇同埋洋蔥如果有芝士會仲好!(芝士控)另外薯角超級脆👐🏼Jack in the box 📦 $88呢個係甜品嚟😈係一個好甜嘅甜品如果唔開心食應該幾啱👻👻下層係法式多士 厚身麵包🥯入面係strawberry cream cheese黎有少少玉桂粉味同埋糖漿要配埋上面ice cream一齊食需時20分鐘 即製即食Mixed seafood with cream sauce pasta 🍝 $128我哋本身以為係有蝦 魷魚同d 之後原來係有三文魚🍣有點驚喜了🤣不過我地都係吾食生野但喜歡三文魚嘅都可以試吓佢上面係生的 不過下層嗰啲呢就會有少少
Last day dinner 🍲

食物喜愛排名😆

🦞 Lobster Raclette $198
兩隻芝士焗龍蝦🦞尾😋😋
啖啖肉👍超多芝士!
呢兩個完美配搭黎😈
另外配上餐廳🍴出名的Egg Benedict!
流心蛋配上cheese 一切開啱啱好流入啲麵包到!

Kiwi Lamb burger 🍔 $138
比起牛 其實我更鍾意食羊👻👻
呢度嘅羊係可以揀熟度
我哋揀咗medium 😼😼
呢個漢堡入面配左蘑菇同埋洋蔥
如果有芝士會仲好!(芝士控)
另外薯角超級脆👐🏼

我哋本身以為係有蝦 魷魚同d
之後原來係有三文魚🍣
有點驚喜了🤣不過我地都係吾食生野
但喜歡三文魚嘅都可以試吓
佢上面係生的 不過下層嗰啲呢就會有少少熟架 因為意粉的餘溫😜😜
而mixed 係指蝦 青口 蠔 同墨魚😉😉
意粉係偏冧身個款黎 不過意粉可以自由配搭 我哋揀咗最基本嘅spaghetti

Pain Hot chocolate 🍫 $42
Strawberry and cream hot chocolate 🍫 $48
我係鍾意我個杯! 好邪惡!打卡都不錯👍
上層係勁多忌廉 一路飲佢就會melt 落杯chocolate 到😚

10% Service charge

銅鑼灣禮頓道13號1樓
2021-09-03 143 浏览
昨晚我的朋友生日,帶了佢到了我很喜歡的銅鑼灣brunch名店品嘗美食啦!這間Brunch Club & Supper 開業都有多年了,環境是充滿英國歐洲色彩的,而我一直都鍾情all day breakfast,原來他們的晚餐也是相當一流!🤤我們點了兩個dinner set , 可選前菜有自制蟹餅和鵝肝多士,main course 選咗新鮮比目魚 和鮮帶子龍蝦汁意大利粉🥰 😋最後當然不可以少的自家製蛋糕🍰, 滿足的一晚! Brunch Club & Supper 銅鑼灣禮頓道13號1樓
最後當然不可以少的自家製蛋糕🍰, 滿足的一晚!

銅鑼灣禮頓道13號1樓
2021-09-03 114 浏览
除咗多款嘅all day breakfast, 仲有晚餐~揀咗three course dinner $288好抵!▶️前菜:香煎鵝肝鵝肝煎得金黃好香,配橙香多士,夠香脆,芒果甜酸醬夾埋鵝肝食唔會油膩~▶️海膽忌廉汁煮意大利闊麵及香煎帶子海膽忌廉汁好夠鮮味,食落有啲似龍蝦汁~意大利闊麵好煙韌,有口感~好味!香煎帶子有4片,面上有三文魚籽~賣相靚又好味!▶️甜品:carrot cake蛋糕味道唔錯,唔會太甜~餐廳嘢食好,坐得好,服務仲唔錯~Nice~

▶️前菜:香煎鵝肝

▶️海膽忌廉汁煮意大利闊麵及香煎帶子

▶️甜品:carrot cake
蛋糕味道唔錯,唔會太甜~

餐廳嘢食好,坐得好,服務仲唔錯~Nice~
3K
2021-09-01 336 浏览
呢間餐廳䇄立在銅鑼灣區己有一段日子,仍然保持水準,難怪經常爆滿。Orange Moon橙汁,金筍和西芹顏色好美。清新口味,醒胃。BruschettaTomatoes salsa,牛油果,自家製果仁與其話沙律類別,倒不如說前菜合適啲。有果仁的配搭,增加了解口感。Egg Benedict班尼迪克蛋是餐廳signature ,基乎每一枱客會點的。今晚清清地只加露筍。蛋味好香濃,麵包又鬆軟。絕對不可錯過。Mix Berry Sauce Crepe 嘩!份量好大!喜歡什莓醬,甜而不膩。跟可麗餅好夾。

Orange Moon
橙汁,金筍和西芹
顏色好美。清新口味,醒胃。

Bruschetta
Tomatoes salsa,牛油果,自家製果仁
與其話沙律類別,倒不如說前菜合適啲。
有果仁的配搭,增加了解口感。

Egg Benedict
班尼迪克蛋是餐廳signature ,基乎每一枱客會點的。
今晚清清地只加露筍。
蛋味好香濃,麵包又鬆軟。
絕對不可錯過。

Mix Berry Sauce Crepe
嘩!份量好大!
喜歡什莓醬,甜而不膩。跟可麗餅好夾。

2021-09-01
早餐,真係好重要我好似成日講冇計,因為真係好重要!Brunch Club & Supper 相信大家都唔識都唔駛多介紹食早餐,食到盡當日嘅早餐揀得呢度就冇諗過要節制Starter先嚟個yogurtMuesli. Honey. Fresh fruits 不敗組合!Main 想低碳啲,Brunch & Egg合晒何車三成熟,加埋個靚靚太陽蛋整天就係因為呢個擺盤而feel so blessed一啲都唔係誇張Dessert,係反樸歸真Pancake with Mixed Berries無可避免地相當邪惡但同時正正係愈墮落,愈快落!
早餐,真係好重要
我好似成日講
冇計,因為真係好重要!

相信大家都唔識
都唔駛多介紹

食早餐,食到盡
當日嘅早餐揀得呢度
就冇諗過要節制

Starter先嚟個yogurt
Muesli. Honey. Fresh fruits
不敗組合!

Main 想低碳啲,Brunch & Egg合晒何車
三成熟,加埋個靚靚太陽蛋
整天就係因為呢個擺盤而feel so blessed
一啲都唔係誇張

Dessert,係反樸歸真
Pancake with Mixed Berries
無可避免地相當邪惡
但同時正正係愈墮落,愈快落!
2021-08-31 254 浏览
呢排工作真係非常之忙呀!所以決定放工之後要食好西嚟慰勞下自己!😩😏😝💪🏻呢日就去咗一間老字號嘅英國餐廳,呢間餐廳開業多年都食過好幾次的,貪佢地方夠大同喜歡充滿舊式英國色彩嘅環境,而且去過英國幾次,感覺份外親切!❤️做完嘢都好攰唔想諗食乜,所以就叫咗個set dinner!前菜有北海道帶子刺身,味道超鮮甜,主菜就叫咗慢煮牛扒配燉菜,經過慢煮之後嘅牛扒肉質好鮮嫩而且多汁,一啲都唔韌,仲要份量十足!甜品仲有Brownie蛋糕,個套餐仲包餐湯同餐包的!做完嘢想放鬆吓,所以我另外叫咗杯Cocktail, 食完晒呢餐真係超級勁飽呀!滿足!😝😝😝

2021-08-30 120 浏览
今日大風大雨,好彩一早預訂左而且有窗口位,可以欣賞雨景,雖然一身濕晒,而且要行一排樓梯先到門口,也沒有減卡我來呢度同朋友慶祝生日午餐佢哋嘅沙律容易新鮮不同種類嘅沙律菜,我特別鍾意火箭菜,而且不會雪得太冰凍,配以芒果及不太酸的醋非常之開胃!否則會撼了原味!到主菜我們揀了兩款:鴨胸、牛仔骨! 兩款嘅配菜尤其是薯蓉及紫椰菜,有輕微調味,而且夠軟身,易入口最後揀選了今日的甜品:蘋果撻,雖然我對蘋果的製品沒有興趣,但係竟然有驚喜因為佢唔係落太多肉桂,出面一般玉桂蓋過了蘋果的香味,所以一直都冇好感,今次竟然係我第一次喜歡呢個味道!但係呢度服務員嘅態度就真係一半啦!希望佢哋有改善啦
2021-08-27
庆祝纪念
生日
2021-08-29 102 浏览
今日跟朋友過海食好西,黎到呢間樓上英式餐廳,環境唔錯,嘢食都好吸引,係值得嚟打卡嘅。。我哋每人叫咗一個four course set dinner $308⋯⋯分別有餐湯,前菜,主菜同埋甜品。餐湯&餐包。前菜:雜海鮮芝士釀大啡菇,比我想像中有啲唔同,佢表面係炸到金黃色,入面好似蟹肉沙律咁,好好食。雜海鮮馬賽魚係,冇錯⋯又係海鮮,因為我真係好鍾意食海鮮….馬賽魚魚皮炸到脆脆的,平時唔食魚皮嘅我今次都食埋,厚厚嘅魚肉,魚質又滑又嫩,個汁酸酸的,十分之開胃。甜品:藍莓蛋糕,好old school。另外我叫多咗杯Cocktail,peach daiquiri $70

餐湯&餐包

雜海鮮馬賽魚
係,冇錯⋯又係海鮮,因為我真係好鍾意食海鮮

甜品:藍莓蛋糕,好old school

另外我叫多咗杯Cocktail
,peach daiquiri $70
2021-08-23
2021-08-29 117 浏览
尋日去銅鑼灣行街,lunch就同朋友去左呢間Brunch Club & Supper到食。好彩有訂位,呢到午市真係好滿座。Two Eggs & Three Toppings on Toast $98好鍾意呢啲可以自選toppings嘅食物,因為可以一次過揀齊曬我最鍾意嘅幾種食物。我揀左Avocado、Spinach同埋Parma Ham,每樣嘅份量都比得好多,非常抵食。Toast我揀左Whole Wheat Sourdough,鬆軟得黎又有彈性,而Whole Wheat感覺亦都更健康。至於雞蛋我揀左Scrambled Egg,蛋香好濃。呢個餐好大份,食完好飽。Pinkie & Peach $52係Strawberry+Peach嘅smoothie,我再加左$5要extra yogurt。好大杯,酸酸甜甜好好味。飲落透心涼。我下次會為左個Two Eggs & Three Toppings on Toast而再黎!

Pinkie & Peach $52

午餐
2021-08-29 2218 浏览
今日去開銅鑼灣買野,聽朋友講附近有間幾好嘅西餐廳,晏晝都見到有好多返工嘅人去食午餐,午餐會有lunch set,啱晒啲返工嘅人食,今日同朋友就叫咗個意粉試一試。Chicken N Waffle $98炸雞配窩夫呢個組合都幾新奇,平時食開嘅窩夫多數都係配雪糕,雞配窩夫份量真係十足,唔使驚唔夠飽。炸雞食落似吉列嘅炸法,有三塊炸雞,份量多到嚇死人。窩夫中間有啲特別,有啲似食緊麵包,食落幾得意。German Herb Sausage in Cherry Tomato Sauce $98個汁係呢個意粉嘅靈魂,酸味比較突出,蕃茄味較濃味,意粉亦有蕃茄仔,加強咗蕃茄味,每一啖嘅意粉都食到啖啖蕃茄味。德國腸嘅味道都好好味,雖然德國腸唔係原條上,但係切開咗嘅德國腸好掛汁,每一啖都食到蕃汁味。Good Morning $52呢杯smoothie,佢用咗papaya, peach, mint 同埋 strawberry,飲落嘅感覺好清新宜人,薄荷味好強,杯smoothie仲會再加冰入去,最後成杯Frappuccino 咁。

Chicken N Waffle $98

Good Morning $52
午餐
2021-08-26 131 浏览
細細個已經很喜歡來這裏吃西餐!這麼多年味道都沒有變~叫了杯Brunch club sunrise有芒果菠蘿與橙汁混合,清新非常。也叫了Caesar Salad,添加了Parma ham 立即將成件事昇華了! 鹹鹹的火腿加上充滿醬汁的生菜,這麼簡單的一道菜色也可以很好吃。叫了個晚市套餐,自制蟹餅是前菜,和外面的很不同,即叫即炸香脆非常。慢煮美國牛排配普羅旺斯燉菜配上黑椒汁就是今天的主角。牛味濃郁而且配上粗鹽粒更能帶出牛肉香氣。慢煮口感比起一般煎牛扒更加軟熟,配上微酸的蕃茄味燉菜真是別有一番風味。甜品方面還有檸檬蛋糕,熱辣辣上枱吃得不亦樂乎!
  • Egg Benedict
2021-08-26 88 浏览
以前細個已經成日嚟同中學同學聚會,咁多年來價錢都冇乜大幅度增加,都係咁抵食!晚市套餐有前菜、湯、主菜同埋甜品,前菜揀咗蟹餅,酥脆得來有很多薯仔在中間,口感豐富。主菜方面揀咗慢煮美國牛排配普羅旺斯燉菜,慢煮牛扒口感特別軟腍,中間帶一點肥,不會太鞋口。燉菜很重蕃茄味,有冬菇翠玉瓜茄子等配料,十分豐富。另外點了芝士龍蝦配招牌班尼迪蛋,芝士滋味十足,龍蝦有濃濃的海鮮味,特別喜歡這裏的班尼迪蛋,特製的荷蘭汁微酸,muffin包輕輕烘過,別有一番風味。
2021-08-25 126 浏览
難得放假,一早去銅鑼灣嘆個早餐先。之前聽朋友講話禮頓道(時代廣場附近)有間英倫風既餐廳,於是我去睇吓。門口既格局令我覺得去左旅行咁。餐牌有Egg Benedict, 原本見到set breakfast 價錢平d, 但只可以揀三文魚或牛油果🥑做Egg Benedict 既主食,於是我揀Main Menu! Why not both ? 飲品我叫左個焦糖凍拿鐵,香濃既咖啡提神醒腦,整體來講都唔錯。等緊主食既時間最岩用黎打下卡餐廳格局以英式做主軸書櫃有真書可以俾大家睇,一個人睇下書食下早餐,感受me time都唔錯。我揀左個靠窗位置坐,有自然光下,人都精神晒。終於有得食Egg Benedict Egg Benedict with Smoked Salmon & Avocado 🥑 (plus side dish) $118荷蘭蛋黃醬配流心蛋,口感香滑,軟軟既牛油果搭配煙三文魚,有種夏日清新既感覺。個薯餅煎得幾香脆,沙律菜有黑醋汁,好開胃。個底層既包都比較鬆軟可口。呃Like 之選

門口既格局令我覺得去左旅行咁。

Caremel  Latte  (Iced)

等緊主食既時間最岩用黎打下卡

餐廳格局以英式做主軸

我揀左個靠窗位置坐,有自然光下,人都精神晒。

終於有得食Egg Benedict

Egg  Benedict  (Smoked  salmon  &  Avocado )

呃Like 之選

2021-08-07 572 浏览
呢間野幾近時代廣場,唔算偏僻。室內環計不錯,幾適合文青黎飲杯啡食個Brunch打卡。食物份量都多,味道正常發揮,不過不失,但冇話有好特別既地方。下次再黎可以試下其他野。
呢間野幾近時代廣場,唔算偏僻。
室內環計不錯,幾適合文青黎飲杯啡食個Brunch打卡。

下次再黎可以試下其他野。
Benedict baby spinach
BC Sandwich
2021-07-17
$156 (早餐)
Benedict baby spinach
BC Sandwich