2024-07-19 302 浏览
Bunny Churros📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖⭐️開心果Gelato $35有驚喜,有香濃開心果味。佢嘅口感係比平時食嘅雪糕厚實同時都幾軟滑!甜度適中,有開心果碎係面幾好食🤤細細杯好快食晒,經過可以試下🤣
Bunny Churros
📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖

⭐️開心果Gelato $35
甜度適中,有開心果碎係面幾好食🤤
細細杯好快食晒,經過可以試下🤣

甜品•BunnyChurros]-葵廣掃街集中地又多間小食店「BunnyChurros」進駐啦!葵廣Bunny Churros 主打自家製 Churros和手工雪糕,西班牙油條新地杯共6款口味,有朱古力、玄米茶、煙肉芝士薯餅等,DIY手工雪糕杯亦可自選配料-溫馨提示:•葵廣Bunny Churros 每日新鮮即炸西班牙油條,Churros 金黃色的賣相超邪惡,口感外脆內軟,單點每份$40,包一款醬料,如黑朱古力醬、奶醬煉奶花生醬、海鹽焦糖醬。Bunny Churros 共6款西班牙油條意式雪糕杯($35)。 -誠實豆沙包•開心果味雪糕🍦+朱古力🍫味西班牙油條-Bunny Churros (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖-前往方法:港鐵葵芳站D出口-📍傳送門👉🏻 @bunnychurros門店營業時間:12:00 – 22:00-想知道更多香港影相打卡好去處 記得follow我 💕-
[葵芳好去處•葵廣掃街甜品•BunnyChurros]
溫馨提示:
誠實豆沙包
•開心果味雪糕🍦+朱古力🍫味西班牙油條
Bunny Churros (葵芳)
前往方法:
港鐵葵芳站D出口
📍傳送門👉🏻 @bunnychurros
門店營業時間:12:00 – 22:00
想知道更多香港影相打卡好去處 記得follow我 💕
2024-07-13 285 浏览
葵廣果然係小食天堂!每次黎都可以搵到新店今日我就試左新嘅西班牙油炸鬼店Bunny Churros呢間小店好eye catching!有種美式懷舊快餐店嘅明亮感仲有個靚靚打卡位添~開放式嘅廚房可以睇得到店員即場製作churros🤩Bunny churros用左獨特配方令炸到金黃香脆嘅churros內心寧舍酥軟新鮮熱辣嘅churros配上天然無添加醬汁又夾又好味經過店員介紹我揀左自家手工製嘅法國Valrhona85%黑朱古力醬唔會太甜配上本身沾左肉桂糖嘅churros啱啱好😍用左店家提供嘅油紙完全唔會整污糟手食得乾淨👍豆腐雪糕仲有黃糖灑面好似港式豆腐花Gelato有空氣感,質感軟綿將churros蘸雪糕⼀冷⼀熱令美味更加升級!😍
葵廣果然係小食天堂!
每次黎都可以搵到新店
今日我就試左新嘅西班牙油炸鬼店Bunny Churros

呢間小店好eye catching!
有種美式懷舊快餐店嘅明亮感
仲有個靚靚打卡位添~
開放式嘅廚房可以睇得到店員即場製作churros🤩

用左店家提供嘅油紙完全唔會整污糟手
食得乾淨👍

豆腐雪糕仲有黃糖灑面
好似港式豆腐花
Gelato有空氣感,質感軟綿
將churros蘸雪糕⼀冷⼀熱
令美味更加升級!😍
2024-07-05
下午茶
2024-07-10 256 浏览
葵廣小店林立,百花齊放,其中一間我成日幫襯嘅就係 Bunny Churros ✨Churros又稱為西班牙油炸鬼👻 喺YouTube介紹見到店主們特意去西班牙取經,再加以改良,並配上自家製嘅Galeto🍨 作為掃街尾聲最適合不過🥸✨意式雪糕+西班牙油條 $60日本焙茶雪糕茶味濃郁,味道香甜。西班牙油條通常配甜味醬,我決定反其道而行,揀左辣車打芝士醬🤭 Churros甜甜地再加芝士鹹香有種衝擊,辣味不重。-Churros本身肉桂味不重,落單後即叫即炸,上到手仍然熱辣辣,主要係食外脆內軟嘅口感,同埋油條本身嘅原味🙆🏻‍♀️

✨意式雪糕+西班牙油條 $60

2024-07-09 194 浏览
開心果控一定要去食!!夏天係葵廣掃街又熱又逼又多人,緊係去「Bunny Churros」食返杯雪糕先(好欣賞店主專程飛到西班牙取經,再改良迎合香港人口味嘅配方最近推出全新Menu-全港首創 Churros + GelatoCombo 計帶俾你冰火交融嘅雙重體驗會每一份粗身既Churros 都係即叫即製,比一般Churros 口感更好❤️❤️❤️私心推薦意大利開心果雪糕配開心果醬Churros記得+$5要多啲開心果碎Gelato所有口味單點$35/杯,包括60%黑朱古力、雲呢拿、開心果、豆腐、焙茶口味芝朱古力控一定要揀「Willy Wonka」組合Churros 加入黑朱古力醬,朱古力雪糕上面有大量Brownies,夠晒邪惡「Angel Beat's Tofu」 有奶醬Churros 同豆腐雪糕,唔會太甜~
私心推薦意大利開心果雪糕配開心果醬Churros
記得+$5要多啲開心果碎
✨Churro + Gelato💰60💫評分: 7.4/10📝Churros 外脆内軟!每日人手新鮮製作,即叫即炸!weekend大概半個鐘要攞籌,所以大家第一站可以嚟咗呢度買先!Gelato 揀咗開心果味,開心果碎令口感再豐富啲!🍫配料 +💰5要咗Brownie,醬汁揀咗健康嘅雜莓醬!全部食品都係天然無添加Bunny Churros@bunnychurros 📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖(葵芳🚇 D出口)🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴#churro #葵廣 #葵廣美食 #churro店 #gelato #旺角美食 #葵芳 #葵芳美食 #香港美食 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #discoverhongkong #hkfoodie #西班牙油炸鬼#hkfoodieblogger #掃街 #香港好去處

✨Churro + Gelato💰60
💫評分: 7.4/10

Bunny Churros
@bunnychurros
📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
(葵芳🚇 D出口)

🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

必試推介💖🍨意式雪糕 x 西班牙油條組合Churros 即叫即炸做到外脆內軟,炸金黃色好好食😋😋先揀雪糕口味,有6款可選擇,款款都好吸引😍😍推介😋😋意大利開心果Gelato超濃香開心果味,好滑身👍🏻👍🏻再加上開心果碎,提升左口感然後Churros又有6款醬可以揀一定要試下🍯 海鹽焦糖醬自家手工製,好邪惡,但又好香好濃郁焦糖味🥰🥰➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 Bunny Churros (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食#葵芳好去處 #葵芳美食#葵芳#香港探店#支持小店#BunnyChurros#Churros#葵涌廣場#Gelato

必試推介💖

🍨意式雪糕 x 西班牙油條組合

Churros 即叫即炸
做到外脆內軟,炸金黃色
好好食😋😋

先揀雪糕口味,有6款可選擇,款款都好吸引😍😍

推介😋😋意大利開心果Gelato
超濃香開心果味,好滑身👍🏻👍🏻再加上開心果碎,提升左口感

然後Churros又有6款醬可以揀

一定要試下

🍯 海鹽焦糖醬
自家手工製,好邪惡,但又好香好濃郁焦糖味🥰🥰

好味指數:😋😋😋😋😋
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 Bunny Churros (葵芳)

#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#香港必吃 #香港必食
#葵芳好去處 #葵芳美食#葵芳
#香港探店#支持小店#BunnyChurros
#Churros#葵涌廣場#Gelato

外卖自取
講起葵廣今期keep住人氣高企既食店,相信-定唔少得呢間專賣西班牙油炸鬼既小店!佢地除左主打現場即叫即整,超級新鮮熱辣既churros 之外,仲要連質感超軟滑既Gelato都有, 口味仲要好多款添!啱有款口味啱到你🤩超中意食churros既我今次揀左朱古力味配雲呢拿味既Gelato 。成個set加埋先$60蚊咋‼️🥰個set仲可以自選一款醬料和配料添丫‼️配料我就揀咗店家每日自製嘅朱古力布朗尼💕Churros攞上手個下仲系超熱,食落外層超脆內層鬆軟,乾身得梨仲充滿住肉桂甜香💕正👍🏻👍🏻至於雲呢拿味Gelato既口感真係好綿好軟又好滑,用churros點梨-齊食仲可以感受到冰火交融既感覺添丫🫰🏻🫰🏻真係夠哂醒神丫🫰🏻🐰bunnychurros📍葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023店 Shop 2023#bunnychurros #bunnychurroshk #churros #吉那棒 #西班牙油炸鬼 #葵廣#葵涌廣場#小食#手工雪糕 #甜品#自家製#新鮮#即炸#香港人口味#雪糕關注組

🐰bunnychurros

2024-06-27 111 浏览
🤤行過路過唔好錯過!葵廣西班牙油炸鬼+ Gelato小店已列入掃街必食之一😋過多一星期左右就生緊係食盡佢~~~~⍥ Churros + Gelato Combo Set $60西班牙油炸鬼條·海鹽焦糖醬·香港豆腐雪糕即叫即做 但好快有得食Churros新鮮炸起熱焫焫😋一啲油膩感都無外圍裹上滿滿既砂糖 香甜且軟綿質地六款醬料中😉我地選擇比較大熱既海鹽焦糖對我黎講 略帶甜膩 不過焦糖好香濃朋友仔就覺得岩岩好最特別係我地揀左香港豆腐雪糕🥰面頭灑上黃砂糖😍勁似食緊豆腐花!!好清新好有豆香 勁推🤩我鍾意churros點啲雪糕 😋冰火交融 特別好食架~~~
🤤行過路過唔好錯過!
葵廣西班牙油炸鬼+ Gelato小店
已列入掃街必食之一😋
過多一星期左右就生
緊係食盡佢~~~~

西班牙油炸鬼條·海鹽焦糖醬·香港豆腐雪糕

即叫即做 但好快有得食
Churros新鮮炸起熱焫焫😋一啲油膩感都無
外圍裹上滿滿既砂糖 香甜且軟綿質地
六款醬料中😉我地選擇比較大熱既海鹽焦糖
對我黎講 略帶甜膩 不過焦糖好香濃
朋友仔就覺得岩岩好
最特別係我地揀左香港豆腐雪糕🥰
面頭灑上黃砂糖😍勁似食緊豆腐花!!
好清新好有豆香 勁推🤩
我鍾意churros點啲雪糕
😋冰火交融 特別好食架~~~

2024-06-26 107 浏览
ℙ𝕖𝕣𝕗𝕖𝕔𝕥 𝕔𝕠𝕞𝕓𝕠 𝕗𝕠𝕣 𝕥𝕙𝕚𝕤 𝟛𝟘𝕚𝕤𝕙 𝕔𝕝𝕚𝕞𝕒𝕥𝕖💦天氣啜一聲話熱就熱🌞,話出汗就出汗🥵,唔食返d甜品點平衡心理🏁。Weekday 去葵廣掃街最 fit 架啦,唔會多人得去邊🪅;之前經過兩次呢間甜品店🐰都因為食飽左無 quota,今次一於直接黎食左甜品先🍡~我同👦🏽 order 左一份 combo set,包括一份三條招牌西班牙油條🫦,同埋一杯意式雪糕🍨 ,一冷一熱效果不得了。聽講老細s係特登去西班牙🇪🇸取經研究 churros🤼,絕對唔會曬 quota!Churros 即叫即擠即炸💥,唔會見到好多條攤曬係到或者翻炸👁️,新鮮炸起外脆內軟🤯,好耐無食過咁高質既 churros💯。我地揀左🇫🇷法國 Valrhona 85%黑朱古力醬🍫,濃郁而唔會太甜⚡️,呢個配搭無得輸👻。開心果 gelato 啖啖開心果粒,雪糕厚實又 creamy🤏🏽,仲未計 topping 加既開心果碎🪐,成件事好天然,口感非常豐富🤩。Combo Set | $60🥨Signature Bunny Churros with Valrhona 85% Dark Chocolate Dipping Sa

Combo Set | $60
🥨Signature Bunny Churros with Valrhona 85% Dark Chocolate Dipping Sauce
✳️Pistachio Gelato

店鋪廚房透明度高,俾客人睇到整個製作過程🧈;除左鋪名有🐰燈,鋪後面一大幅打卡牆📷,簡單紅白綠三隻色令食物更突出🌈。

下午茶
2024-06-23 122 浏览
葵廣食西班牙油炸鬼🐰一路都想試哩間igable嘅甜品,見有開心果就去試下🤤Churros + Gelato set (HK$60)Churros即叫即炸啲油幾乾淨都幾放心,鐘意咬落去內脆外軟唔會好乾,雜梅醬酸甜味幾天然👍🏻開心果控一定要試開心果味Gelato🍨,整Gelato球前會加開心果碎,整完之後會再鋪開心果碎,每一啖都食到雙重口感,同埋幾濃郁creamy,開心果控表示滿意☺️美式復古裝修幾靚,開放式廚房幾乾淨有加分,去開葵廣可以叫埋朋友一齊食😎
葵廣食西班牙油炸鬼🐰
一路都想試哩間igable嘅甜品,見有開心果就去試下🤤
Churros (配雜莓醬) + 開心果 Gelato set

Churros + Gelato set (HK$60)

2024-06-17
10 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
試食活動
  • Churros + Gelato set
他們也太狂了吧~~一家小店 人龍排到轉彎!!即便有三人在店忙 還是追不上人龍🤣✨王卡衛朱古力廠 $65一份很簡單卻已經令小妹快樂都不行✋!!好美滿🥰他們的朱古力🍫Gelato 超級濃郁 厚身帶黏 入口慢慢熔化 再加上朱古力布朗尼更甜 朱古力🍫感加一加一 好!!重點是他們的churros 是即炸 即裹肉桂粉和糖粒裹得超滿 一手拿起🫴滿手都是粉呢🤤上面還加了香濃的朱古力🍫醬(更惑疑他們在底加了點朱古力🍫Gelato 更YUMYUMM 嘻嘻😁churros 先脆硬 內𥚃稍帶Q靭 每口都嚓嚓嚓 𥚃面又好咬再沾上🍫Gelato又冰又脆 加分加分🤎有些朋友只點他們的Gelato (特別是開心果口味 當天三點就已經賣光。。下次大家經過想要初嚐一下 可以😌先來個Gelato 嚐嚐🤭(再回頭is a must 卡卡~~
他們也太狂了吧~~一家小店 人龍排到轉彎!!
即便有三人在店忙 還是追不上人龍🤣

✨王卡衛朱古力廠 $65
一份很簡單卻已經令小妹快樂都不行✋!!好美滿🥰
再沾上🍫Gelato又冰又脆 加分加分🤎

開心果Gelato
2024-06-10
2024-06-20 110 浏览
我自己係西班牙油條愛好者😚最近就發現咗葵芳廣場2樓有一間專賣西班牙油條 Churros嘅店舖,我當然唔可以錯過啦😚店舖嘅口味選擇都好多,我就揀咗焦糖味嘅西班牙油條配上意式開心果雪糕🤤由於所有西班牙油條都係即炸,所以都需要等大概8分鐘左右😙喺等待嘅期間巧遇店主😙 原來店主自己本身都好鍾意食Churros,仲專登去西班牙取經,返香港再改良😚配上六款香港人鍾意嘅口味,難怪店舖大排長龍🥰店主仲同教我,可以將Churro點落雪糕到,除咗多一個Source之外,一凍一熱嘅口感都好特別架😚雪糕方面採用咗意式雪糕,口感非常細滑😌見到最多人嗌開心果味嘅雪糕,我都唔例外!開心果味好濃好香好好味啊🤤如果想要再多啲嘅開心果碎或者其他配料,只要Add on加$5就得啦😙

外卖自取
2024-06-20 45 浏览
//10 06 24 晴天🌞15:30 葵芳 葵涌廣場𝓦𝓮 𝓼𝓮𝓵𝓵 𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓗𝓪𝓹𝓹𝓲𝓷𝓮𝓼𝓼 ☺︎皆因一個愛字,令店主專程去「西班牙」學整𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴。西班牙油條 ——— 未必人人都食過,但為咗令食客更容易搵到自己最合適嘅味道,𝘉𝘶𝘯𝘯𝘺 𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴研發出六款港人最愛口味嘅𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰 & 醬汁配料。而原先嘅手工雪糕,仲會全面升級至低脂版嘅𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰,實行將健康同美味一齊帶比大家。🔻西班牙油條+意式雪糕 HKD$60ꕀ即叫即炸嘅西班牙油條 外皮炸得超級鬆脆裏面軟熟得嚟帶少少空氣嘅口感 所以食嗰陣會相對輕盈 就算一個人食晒都唔覺漏另外𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴表面亦沾上大量嘅肉桂砂糖 甜度控制得唔錯 重點係肉桂味唔會過搶再配埋味道勁𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩嘅奶醬煉奶 + 花生醬鹹鹹甜甜 好食到停唔到口開心果𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰 做得厚身 夠滑每啖都帶有淡淡開心果嘅香氣當面層鋪滿開心果碎後 即時又滑又脆 口感份外豐富ꕀ
10 06 24 晴天🌞
15:30 葵芳 葵涌廣場

𝓦𝓮 𝓼𝓮𝓵𝓵 𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓗𝓪𝓹𝓹𝓲𝓷𝓮𝓼𝓼 ☺︎

皆因一個愛字,令店主專程去「西班牙」學整𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴。

🔻西班牙油條+意式雪糕 HKD$60

開心果𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰 做得厚身 夠滑
每啖都帶有淡淡開心果嘅香氣
當面層鋪滿開心果碎後 即時又滑又脆 口感份外豐富

2024-06-10
$30 (其他)
2024-06-19 40 浏览
葵廣咁多小食,依家連Gelato同Churros都食到?!咁多小店入面,特別見到有間行舊美式style嘅鋪頭,專賣西班牙油條同gelato,店主仲專程去西班牙取經,調製啱香港人嘅味道🤤—— Churros + Gelato set $60🌟 Churros即叫即炸!Size 比一般粗和短,口感綿密,鬆軟香口,亦相對濕身,控油部分可以再加強,外層沾上大量肉桂砂糖Sauce (1) 焦糖醬 : 比較多人選擇嘅熱門口味,好甜人士之選Sauce (2) 黑朱古力醬 : 選用法國 Valrhona 85% 朱古力,有淡淡可可味🌟 Gelato 試咗日本焙茶味,茶味濃厚,口感醇滑,After taste 回甘,甜度稍高。仲有豆腐同開心果等唔同口味揀—— Bonus point 有附小油紙手持 Churros ,方便邊行邊食,唔洗食到成手糖同油!🌟推薦指數:7/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍 Bunny Churros (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖

—— Churros + Gelato set $60

🌟 Churros

🌟 Gelato

—— Bonus point

🌟推薦指數:7/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 Bunny Churros (葵芳)