2021-06-25 48 浏览
漢堡包癮又發作🍔終於都黎食到呢間喇•芝士牛肉漢堡絕配既組合外脆內軟既包皮 夾住牛肉同芝士但就稍有點乾同牛肉略咸味道中規中矩•蒜香雞翼雞翼面上鋪滿蒜香少少辣辣地好惹味呀
漢堡包癮又發作🍔

•蒜香雞翼
雞翼面上鋪滿蒜香
少少辣辣地好惹味呀

2021-06-24 36 浏览
📍:CentralMini burgers for three($69with the cheesy fries and lemon tea to make it a combo! (With extra $52). Beef, pork and fried chicken 🍔 the best burger place😊 The one-bite burger is something you are looking for before dinner😂, three different flavours and each one of them is unique ❤️ my personal favourite is the fried chicken mini burger, crispy and with cheese❤️ not to mention that the bread bun is soft and fluffy!! (Not the usual bun you tasted before!) French fries are all good , crispy a
📍:Central
Mini burgers for three($69with the cheesy fries and lemon tea to make it a combo! (With extra $52). Beef, pork and fried chicken 🍔 the best burger place😊 The one-bite burger is something you are looking for before dinner😂, three different flavours and each one of them is unique ❤️ my personal favourite is the fried chicken mini burger, crispy and with cheese❤️ not to mention that the bread bun is soft and fluffy!! (Not the usual bun you tasted before!) French fries are all good , crispy and thick 👍

#burgerjoys
2021-06-22 43 浏览
聽聞依家係全球頭100位之一嘅漢堡包店,居然喺香港屹立多年而且仲有埋名銜。叫咗一個芝士漢堡Cheese burger食漢堡包梗係揀經典傳統嘅漢堡包,咁鮮食得到佢嘅精粹。呢個漢堡包拎上手好聚手,漢堡包包住新鮮嘅蕃茄生菜同多汁嘅漢堡扒,中間仲有一層熱熔用嘅芝士,漢堡包嘅麵包用牛油🧈再加上煎香。整個組合非常之搭配。就咁睇可能平平無奇但係食落口非常滿足爆汁。我終於明白點解咁多人都話呢間漢堡包好食,其次係香港人開嘅漢堡包,值得支持!

叫咗一個芝士漢堡Cheese burger
食漢堡包梗係揀經典傳統嘅漢堡包,咁鮮食得到佢嘅精粹。

就咁睇可能平平無奇但係食落口非常滿足爆汁。

2021-06-19 53 浏览
Burger joys 由於朋友同我都係burger控所以我地今次去到老遠既中環 試下呢間burger joys夏天去中環真係少d恆心都唔得熱到喊😂😂😂😂幾經辛苦終於到達左burger joys好睇佢唔算係好山頂如果唔係都真係有排行目標明確地即刻點選左cheese burger😍😍😍再叫多左個黑松露薯條😍😍😍最最後緊係要叫杯milk shake🤩🤩🤩staff好好咁幫我地切開 等我地可以share食☺️塊牛既肉汁好juicy🤩芝士都大大塊!其實食半個都好飽🤣🤣🤣🤣好彩無一人一個😆😆😆薯條食到最後都仲有好多黑松露🤩🤩🤩不得不提既係杯milk shake真係好鬼好飲!士多啤梨味勁重!飲完成杯都唔會話好濟☺️呢間餐飯仲有分店,不過都係哂港島區。下次我要再試先得!!
Burger joys

staff好好咁幫我地切開 等我地可以share食☺️
薯條食到最後都仲有好多黑松露🤩🤩🤩
不得不提既係杯milk shake
真係好鬼好飲!士多啤梨味勁重!飲完成杯都唔會話好濟☺️

呢間餐飯仲有分店,不過都係哂港島區。
下次我要再試先得!!
2021-06-17 81 浏览
係OpenRice見到有餐飲券 $109就有一個餐 價錢中等可接受 就買左黎試試 漢堡即叫即整 好新鮮 而且餐廳氣氛好好 岩同朋友相聚下吹下水 芝士牛肉漢堡 好食 推食漢堡又點少得薯條 薯條都係即炸 鹽都係自己落 正

好食 推

食漢堡又點少得薯條 薯條都係即炸 鹽都係自己落 正
薯條
薯條
2021-06-08 45 浏览
Burger Joys (士丹利街) (中環)中環士丹利街82號地舖Black Truffle Fries $59黑松露薯條,之前吃過芝士薯條,但黑松露薯條原來比芝士薯條更加好吃。黑松露味非常之香,未吃的時候已經聞到陣陣的黑松露味。薯條炸得香脆可口,細細條的薯條沾了黑松露醬,好可口!Garlic Wings $59/6pcs蒜蓉雞翼,哈哈濃濃的蒜蓉味,沾滿了整個雞翼,吃的時候滿口也是蒜香。雞翼愛情當然是炸得香脆,內裏的雞肉充滿肉汁。蒜蓉醬除了蒜蓉味,還是甜甜香香的,多吃也不油膩。Signature Double Cheese Burger $139雙重芝士漢堡一定是我的首選,非常愛吃芝士,如果芝士打孖上,絕對是一大享受。非常厚的漢堡扒,牛味香濃,一口是吞不的,要分開才能整個吞下。麵包有香烤過吃的時候更加美味。

Burger Joys (士丹利街) (中環)
中環士丹利街82號地舖

Black Truffle Fries $59
薯條炸得香脆可口,細細條的薯條沾了黑松露醬,好可口!

Garlic Wings $59/6pcs

2021-06-05
2021-06-05 49 浏览
Burger Joys (士丹利街) (中環)中環士丹利街82號地舖Buffalo Wings $59/6pcsBuffalo Wings 美國人做這道菜, 比我們平時的炸雞翼,有些許不同,通常也用上一種醬汁,叫做hot sauce,顧名思義這個雞翼是辣的我。辣辣香味水牛城雞翼,炸得外脆內軟。Melted cheese fries $49偏幼身薯條香脆可口唔油膩, 淋上芝士醬!薯條即叫即傾吓,熱騰騰,雖然是外賣,但返到屋企食還是一樣香脆。比較喜歡吃幼薯條是因為炸很容易香脆!不油膩!Signature Double cheeseburger $139非常邪惡的一個包,芝士Double,牛肉漢堡極厚!一口咬不到要分幾次咬!牛漢堡非常有牛味!口感juicy!

Burger Joys (士丹利街) (中環)
中環士丹利街82號地舖

Buffalo Wings $59/6pcs
辣辣香味水牛城雞翼,炸得外脆內軟。

Melted cheese fries $49
比較喜歡吃幼薯條是因為炸很容易香脆!不油膩!

非常邪惡的一個包,芝士Double,牛肉漢堡極厚!
一口咬不到要分幾次咬!
牛漢堡非常有牛味!口感juicy!

2021-06-02
2021-05-30 51 浏览
-Burger Joys-一直都好想試呢間burger🍔🍟 因為佢被譽為香港第一 所以今次就特登去左中環分店到試!🤤 平日去人流唔太多 而店舖既環境好chill😆 🍽 芝士牛肉漢堡餐 ($150)個人認為漢堡最大既特色就係包皮!口感好正 軟熟得黎充滿住空氣感 加上新鮮既洋蔥 蕃茄 同埋酸瓜 成個感覺唔會好膩👍🏻 另外 薯條方面 份量都幾多 而且佢即嗌即炸 食起上黎仲熱辣辣🤤🤤 重點係 佢既薯條 薯仔味好重 真係好好食!!美味程度(4/5): ⭐️⭐️⭐️⭐️性價比(4/5): ⭐️⭐️⭐️⭐️------------------------------回頭指數 (4/5): ⭐️⭐️⭐️⭐️
-Burger Joys-

🍽 芝士牛肉漢堡餐 ($150)
美味程度(4/5): ⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比(4/5): ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數 (4/5): ⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-11-30
  • 芝士牛肉漢堡
2021-05-26 62 浏览
今日打算修髮,去前相公伴我一起去中環,二時他有別的事情幹,我提議會吃很久沒食的邪惡東西,於是我們去了士丹利街一間漢堡包專門店。邪惡的食物來了:黑松露薯條,黑松露灑在薯條內,極之惹味。蒜香雞翼,蒜蓉炸脆再放在已 醃製好及炸好的雞翼內,很惹味。用安格斯牛肉作芝士漢堡很有創意,味香。雞肉炸脆放在漢堡包裡,有咬感。最後喝杯香草奶昔,把邪惡的東西溶化了。吃飽後我便往下幾條街修髮而相公便去見友人。
邪惡的食物來了:
黑松露薯條,黑松露灑在薯條內,極之惹味。
蒜香雞翼,蒜蓉炸脆再放在已 醃製好及炸好的雞翼內,很惹味。
用安格斯牛肉作芝士漢堡很有創意,味香。
雞肉炸脆放在漢堡包裡,有咬感。
最後喝杯香草奶昔,把邪惡的東西溶化了。
吃飽後我便往下幾條街修髮而相公便去見友人。
2021-05-25 2265 浏览
午餐過後來到中環逛逛,再次來到這間漢堡店嚐漢堡包。這間漢堡店的漢堡包比連鎖漢堡包店的用料更實在,除漢堡外,雞翼的味道和口感也十分出色。這天我們趁晚餐時段前,提前來吃個晚餐。芝士牛肉漢堡($109)一直是我們的首選。在嚐過幾款漢堡後,才發現經典的牛肉漢堡才是最好吃。麵包的頂層烘過,所以特別香脆,再夾上新鮮的配料,例如新鮮爽甜的蕃茄片和洋蔥圈,這些配料雖然只佔漢堡的一小部份,卻能提昇整體漢堡的口感和味道,與其它漢堡區別開來。芝士因熱力半溶在牛肉上,牛肉味濃郁,其配料新鮮爽口的蔬果映襯出牛肉的香濃。蒜香雞翼($59六隻),蒜粒均勻鋪滿雞翼的表面,被醬汁窂窂黏上的蒜粒,令人一口吃下便能嚐到香郁的蒜味和湛郁的醬汁。而即使鋪上厚醬汁,仍能嚐到雞皮的香脆,而內裏的雞肉多汁鮮嫩。雖是漢堡店,除了有味道極佳的漢堡,有時候我覺得雞翼的味道和口感更勝部份漢堡。點了主食,友人點了一罐椰青水($29),冰凍清甜的泌人心脾,來中和厚重的漢堡和雞翼。而我點了最愛的檸檬茶($49),自製的檸檬茶配上厚肉檸檬角,輕輕一壓檸檬,把微酸的味道帶到檸檬茶內。這杯檸檬茶比平時喝到的檸檬茶有更香茶味而不過濃,檸檬茶可免費無限添加

蒜香雞翼

椰青水

檸檬茶

而我點了最愛的檸檬茶($49),自製的檸檬茶配上厚肉檸檬角,輕輕一壓檸檬,把微酸的味道帶到檸檬茶內。這杯檸檬茶比平時喝到的檸檬茶有更香茶味而不過濃,檸檬茶可免費無限添加,相對其他飲品而言是最划算的飲品。
2021-05-22
蒜香雞翼
椰青水
檸檬茶
2021-05-18 53 浏览
今日係一個好重要嘅人嘅生日,由於疫情嘅關係,唔可以一齊慶祝,我就食返個豐富嘅晚餐,今晚揀咗中環公司附近嘅Burger Joy, 叫咗個Combo,我揀咗芝士牛肉漢堡,每一口都豐富芝士同牛肉,仲有唔少蕃茄同埋生菜,再加埋薯條,其實已經好夠飽。但係話到明係慶祝,而且天氣太熱,就叫咗個Cookies and cream milkshake,當係一個飲品,亦都當係一個甜品。食咗咁多肉,食返啲健康嘅沙律balance 吓,所以就叫多一個House salad,餐廳提供嘅vinegar 味道好出,好配合個沙律。
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次就食咗Burger Joys好中意食burgers🍔呢排好多漢堡包舖頭都好hit! 今次就試咗呢一間,係全球top50 嘅漢堡包店🥳Lunch set-雜菌蘑菇漢堡($89) 漢堡包好厚,上面漢堡包皮有烘過,脆脆地咁😆下面個塊就好鬆軟,充滿牛油香味🧈佢嘅蘑菇係整咗做一塊蘑茹扒咁,加埋芝士好正😚仲有蕃茄、生菜、洋蔥同酸瓜,加埋一齊都幾好味😋最好食同特別嘅係佢嘅漢堡包皮🥳至於餡料就正正常常🤪熱熔芝士薯條🍟洋蔥圈〰️Lunch set包埋小食,今次就試咗呢兩款小食薯條係有幼身嘅薯條,芝士味唔算好濃🧀薯條仲有少少薯仔皮,食得出係真薯仔炸出嚟🤤洋蔥圈炸皮都好脆好薄

ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次就食咗Burger Joys

Lunch set-雜菌蘑菇漢堡($89)

熱熔芝士薯條🍟洋蔥圈〰️
Lunch set包埋小食,今次就試咗呢兩款小食
洋蔥圈炸皮都好脆好薄
  • 雜菌蘑菇芝士漢堡
2021-05-12 93 浏览
最近見到好多報導介紹呢間漢堡店,話老闆特意買個包既配方同做法,個包有名咖,叫做Brioche 係法國包既一種。咁有來頭,即刻約埋同事去食有個新既impossible burger,岩哂素食者不過今日我就食cheese burger左邊:Cheese burger + tater tot + ice lemon tea 先試試個包,咬完一口,個包好快就脹返,唔會有個咬扁左既牙印果然係好好好鬆軟個漢堡牛肉唔算係好厚,但都好重牛味,唔會煎到乾哂,有肉汁有肉既咬口,我淨咬個漢堡肉都似食緊真牛扒,美國認證一級牛肉果然唔同。Tater Tot 正正常常,炸得夠香脆,食得出唔係用千年油杯凍檸茶,岩哂走甜既我,見到menu 寫無限添飲不過最後都只係飲左一杯右邊:雜茵磨菇芝士漢堡用左4種唔同既菇菌類做到好似漢堡扒咁樣,其實望落真係好似肉,因為第一次我同朋友都話,呢個真係素包!朋友試完第一啖話好香菇味,平時成日食中式齋,間中食下特式素食,好滿足水牛雞翼典型水牛雞翼果種汁,酸酸辣辣。好味在後頭,後面果盒白色醬,係藍芝士醬好香芝士味,少鹽味,夠傑身!不過太細盒,唔夠點
咁有來頭,即刻約埋同事去食

有個新既impossible burger,岩哂素食者

不過今日我就食cheese burger

先試試個包,咬完一口,個包好快就脹返,唔會有個咬扁左既牙印

果然係好好好鬆軟

個漢堡牛肉唔算係好厚,但都好重牛味,唔會煎到乾哂,有肉汁

杯凍檸茶,岩哂走甜既我,見到menu 寫無限添飲

不過最後都只係飲左一杯

右邊:雜茵磨菇芝士漢堡

水牛雞翼
好香芝士味,少鹽味,夠傑身!不過太細盒,唔夠點

2021-05-11
2021-05-09 99 浏览
可能係個廚師心情唔好或者我黑仔啦 我就唔明點解咁多人都話好食 見咁多人都話好正 就同男朋友特登走去食 一心期待 點知換來極之差質素嘅食物 薯條油淋淋 漢堡包又乾爭爭 而且太厚 入面塊肉又細又乾 整體嘅感覺就好似食緊個冇餡嘅包 本身諗住對奶昔都有好高嘅期望 點知杯野一啲味都冇 好似飲緊糖水 真係飲多啖到嫌嘥晒我啲quota 重點係價錢貴 質素差 又唔好食 我寧願食M記都好食過佢 我下次唔會再嚟不過咁多人都話好食 一係就打手 一係就可能真係我唔好彩
不過咁多人都話好食 一係就打手 一係就可能真係我唔好彩
2021-05-08
2021-05-06 47 浏览
下午在中環購物後有點肚餓,但約了朋友8點才吃晚餐,就在這裡買得獎漢堡包吃先醫醫肚。下午茶時間店內也有不少食客,所以選擇了外賣,到附近商埸吃。漢堡即叫即煎,等候期間欣賞下店內佈置。Single burger牛肉漢堡🍔 $99店員一遞上外賣袋🥡,紙盒紙袋也擋不住漢堡包的香味,一一散發了出來,我也忍不住盡快打開來吃。漢堡包新鮮兼熱騰騰,配料有生菜🥬,紫洋蔥,番茄🍅,包的口感鬆軟得來又帶點香脆,吸收了漢堡汁的精華,漢堡肉質鮮嫩入味。

漢堡即叫即煎,等候期間欣賞下店內佈置。

Single burger牛肉漢堡🍔 $99