2020-08-20 109 浏览
相信唔少人都會對漢堡飽有種情意結,大慨是細細個就受連鎖快餐店的影響吧🤣人大咗,也許對連鎖店漢堡依舊鍾愛,但亦會探索更高質的同類型食品~知道位於大角咀既Burgerman都好出名、一直係我bookmark list度~ 今次終於有機會試到la~老實講,舖面唔大,大約可容納10-12名客人,裝潢設計都好美式風格,在收銀方向、搶眼的紅藍色menu分別貼心地介紹牛肉類同非牛肉類的漢堡飽~ 亦有其他不同款式的小食~始終我同朋友都比較鍾情牛肉,所以最後我地揀咗呢2款👇🏻👇🏻🍔日本飛驒牛漢堡飛驒牛肉好juicy!!😍 加上煎蛋、磨菇、車打芝士,最特別係配搭了日式芝麻醬,口感非常豐富~🍔丹麥藍芝士漢堡藍芝士的味道未必人人識得欣賞,鍾意既就會非常鍾意~連牛肉煙肉一啖食落去但又無搶到大家的味道,紅洋蔥仲解咗「漏」既感覺~我地知應該食唔晒,所以淨係一款飽加左薯條轉餐~飲品方面都算多選擇,有汽水、Snapple、Arizona~係疫情下,希望各小店都要加油呀~

今次終於有機會試到la~

始終我同朋友都比較鍾情牛肉,所以最後我地揀咗呢2款👇🏻👇🏻

🍔日本飛驒牛漢堡
口感非常豐富~
日本飛驒牛漢堡

🍔丹麥藍芝士漢堡
藍芝士的味道未必人人識得欣賞,
丹麥藍芝士漢堡

係疫情下,希望各小店都要加油呀~
2020-08-05
日本飛驒牛漢堡
2020-08-14 68 浏览
Burgerman係一間黃色人氣漢堡小店,雖然我食野不嬲冇理顏色,不過見佢咁多人幫趁,所以都黎試下。Burgerman面表比較細,堂食座位唔多,不過反正我都係外賣,所以都冇關係。哩度除左Burger,都有沙律、小食同意粉提供,不過就只有Burger先可以加$20轉套餐,套餐包埋罐裝汽水同沙律/薯條/薯格三揀一。丹麥藍芝士漢堡($68, 轉套餐加$20) - 漢堡包唔算好大個,不過中間塊牛肉都幾厚身,目測有1.5cm,牛肉上面有藍芝士,另外仲有煙肉、番茄同生菜。薯格份量比想像中多,口感好香脆,就算外賣隔左幾個字先開餐脆度都影響不大。麵包明顯有烘過,牛肉就比較乾身同淡味,好彩我另外加$8加左菠蘿,有返啲汁食落冇咁乾,藍芝士嘅咸味好突出,彌補返冇乜味嘅牛肉。總結,以$88一個漢堡套餐黎講定價算正路,相比起主角漢堡包,我覺得薯格更加吸引。由於牛肉較為乾身,我會建議另加菠蘿或牛油果哩類比較濕潤嘅配料會更好食。

丹麥藍芝士漢堡套餐

2020-08-13 36 浏览
早排喺大角咀搵嘢食🤔問咗嗰度嘅街坊邊度有多啲好嘢食😲推介咗我哋去埃華街一間漢堡包店 Burgerman🤭.和牛漢堡🍔主要有香煎草飼(120日)和牛漢堡🐂炸洋蔥絲🧅日式焙燒芝麻醬🇯🇵意大利寶伐朗芝士🧀和牛漢堡超香,肉味濃😋肉質比較鬆軟,入口即溶,肉汁多👍🏻估唔到芝麻醬同芝士會同和牛咁夾☺️入面仲搭配咗少少菜苗🌱清落清新一啲💦麵包烘焗口感香脆🥯.田園沙律🥗份量都幾多👉🏻有生菜🥬青瓜🥔粟米🌽蕃茄仔🍅配埋酸酸甜甜嘅蛋黃醬🥚非常開胃🤤.罐裝汽水🥤就普普通通揀咗 coke zero
罐裝汽水🥤就普普通通揀咗 coke zero
  • 和牛漢堡
  • 田園沙律
  • 和牛漢堡餐
2020-08-11 36 浏览
Burgerman was quite popular as it has positive reviews in media coverage. As i was around Tai Kok Tsui area, i decided to try it for dinner tonight. Being a burger specialist, it offered several choices such as beef, chicken, pork and fish etc. besides that, they served snacks, salad, pasta and drinks etc. Schweppes C was gassy and refreshing, sweet as well. Waygu burger - This was one of their signature burgers and was of Waygu beef. It was grilled till tender and juicy and the bun was toasted

Waygu burger - This was one of their signature burgers and was of Waygu beef. It was grilled till tender and juicy and the bun was toasted till soft and crispy as well. Fries was of thick texture and was soft and crispy.
外卖自取
2020-08-10 65 浏览
由於第三波疫情爆發,早幾日甚至強制全日禁止堂食,所以都減少左外出。不過食肆小店經營更為艱難,希望可以去食下支持下💪🏻今次同朋友叫左至尊漢堡($88) 追加菠蘿(+$8), 和牛漢堡($78) 另外轉套餐(+$20)。因為即叫即製嘅關係,落完ORDER後大約10分鐘先有得食,送上BURGER時仲係熱辣辣🔥至尊漢堡🍔(追加菠蘿)🍍:叫得至尊漢堡,梗係要有返咁上下啦,本身材料有雙層芝士漢堡🥩🧀、炒洋蔥絲🧅、蘑菇絲🍄、煎蛋🍳、煙肉🥓。本身見到MENU張相已經覺得個BURGER好豐富好有份量,不過貪心嘅我當然想更加有份量,額外再追加左塊菠蘿🍍,所以上菜時見到個BURGER係疊得非常高,真係用盡全力擘大個口都食唔晒😝2塊厚身漢堡扒食落好JUICY唔乾身,至於煙肉佢又唔會好鹹,另外佢隻蛋唔會煎到熟到老晒,再加上額外追加塊菠蘿唔酸,甜甜地又夠多汁,而麵包係煎香左有D脆身,整體成個BURGER係非常高水準🥰和牛漢堡套餐🇯🇵🐮🍔:套餐即係配有皮薯條/薯格/田園沙律及罐裝汽水,而今次就揀左有皮薯條🍟同忌廉🥤。塊漢堡肉佢標榜係用上香煎草飼(120日)和牛漢堡,食落去肉味果然再香濃D,加埋炸洋蔥絲、日式焙燒芝麻

至尊漢堡追加菠蘿
至尊漢堡, 追加菠蘿

和牛漢堡套餐
和牛漢堡套餐🇯🇵🐮🍔:套餐即係配有皮薯條/薯格/田園沙律及罐裝汽水,而今次就揀左有皮薯條🍟同忌廉🥤。塊漢堡肉佢標榜係用上香煎草飼(120日)和牛漢堡,食落去肉味果然再香濃D,加埋炸洋蔥絲、日式焙燒芝麻醬,食落去味道係非常之夾🤤拍埋至尊漢堡一齊睇好似細份左D,但其實佢本身都算大,都要擘大個口先食得到,只係至尊漢堡太過巨😆至於薯條有驚喜,粗身薯條夠脆身,唔油膩,而且味道好香薯仔味,份量都幾多下,真係食到停唔到口😋

佢呢到有2款醬汁可以點,有茄汁同埋有D TABASCO辣味嘅千島醬,點薯條黎食各有風味。另外仲有膠手套提供,啱晒女士怕食到成手都係醬汁👍🏻

補張合照

呢到唔需要加一,埋單$194。唔單止BURGER份量大兼高質素,就連平時作為配料嘅薯條都非常好食,用心經營嘅小店絕對值得再去支持🥰

補MENU
2020-08-06
至尊漢堡追加菠蘿
至尊漢堡, 追加菠蘿
和牛漢堡套餐
  • 至尊漢堡
  • 追加菠蘿
2020-08-06 37 浏览
近排真係好少出街食今日去開奧海城嗰邊買嘢,夜晚又冇嘢食,咁唯有喺附近搵間外賣舖,買啲外賣返屋企食下之前食過附近嘅漢堡包店Burgerman,幾掛住真味日日食M記都食到厭,今日對自己好啲,食間高質啲嘅漢堡包外賣用紙盒裝住,仲有兩個窿仔用嚟透氣,包保啲薯條唔會焗到林晒,呢個設計又幾好喎<水牛城雞漢堡$58+$20>上一次試過個水牛城漢堡真係幾好食,今次再encore返先雖然變咗外賣但係質素依然有保證,漢堡拎到返屋企,雖然已經凍咗少少,個包都仲係脆嘅舊雞扒大舊都凸咗出嚟,其實係兩舊雞扒嚟㗎,抵食加$20就可以有汽水同埋粗薯條,薯條嘅份量多到嵌着個包咁滯,勁多薯仔肉,就算凍咗都依然咁好食
近排真係好少出街食

<水牛城雞漢堡$58+$20>
上一次試過個水牛城漢堡真係幾好食,今次再encore返先
舊雞扒大舊都凸咗出嚟,其實係兩舊雞扒嚟㗎,抵食
  • 水牛城雞肉漢堡
2020-07-26 39 浏览
Burgerman@大角咀大角咀真係好多野食好幸福可以生活係附近咁多年行十幾分鐘就到今次見burgerman冇咩人就立即衝入去🔅招牌芝士漢堡漢堡煎得好香肉味都重漢堡同芝士永遠都係最好的知己呢個組合一定冇死😋🔅和牛漢堡配炸洋蔥絲、焙燒芝麻醬及意大利寶發朗尼芝士和牛就係零舍不同肉味比普通漢堡重同有層次而且肉汁好多一咬就咇晒出黎芝麻醬配牛肉又係好正和牛漢堡係必食👍🏻😋味道:7/10💰消費:$100
Burgerman@大角咀

肉味都重
漢堡同芝士永遠都係最好的知己
呢個組合一定冇死😋

🔅和牛漢堡
配炸洋蔥絲、焙燒芝麻醬及意大利寶發朗尼芝士
和牛就係零舍不同

💰消費:$100
2020-07-15
  • 和牛漢堡
2020-07-24 41 浏览
好耐冇食漢堡就黎到呢間不少好評既店午餐午餐可以叫漢堡加$5做set有薯條/薯角同飲品同其他漢堡店比絕對係好平平時閒閒地都要$20up所以食之前既感覺都唔錯等左大概10分鐘就黎到我捻係即叫即整,所以時間要耐d我叫左至尊漢堡,有2塊漢堡扒漢堡大小比我想像中大2塊扒加埋好厚一啖都咬唔哂不過個感覺幾爽D肉汁不停流出黎好彩店有提供手套唔係隻手就會濕哂煙肉都煎得剛好全部配料都好MATCH成個漢堡好完整我好滿意
好耐冇食漢堡就黎到呢間不少好評既店午餐
午餐可以叫漢堡加$5做set
有薯條/薯角同飲品
同其他漢堡店比絕對係好平
平時閒閒地都要$20up
所以食之前既感覺都唔錯

等左大概10分鐘就黎到
我捻係即叫即整,所以時間要耐d
我叫左至尊漢堡,有2塊漢堡扒
成個漢堡好完整
我好滿意
2020-07-07
2020-07-21 2181 浏览
/Burgerman🇭🇰/➖➖➖<CP值高嘅巨型漢堡🌟>▪️▪️▪️之前係深水埗分店都食過一次佢嘅至尊漢堡同黑松露和牛漢堡CP值係幾高 真係好大份🤩 +$20有汽水同沙律/薯條/脆薯格Lunch set 指定款式+$5就有🌟今次係嗰邊附近就去再encore 🤙🏻大角嘴分店同樣有堂食 座位較深水埗分店多不過最近疫情嚴重 都係外賣好啲啦😆雖然住得遠 翻屋企烘一烘都好似新鮮咁➖➖➖1️⃣和牛漢堡 $78 呢個原味和牛漢堡更能突出漢堡扒原有嘅味道和牛帶有嚼口 而且入口即溶 配料有香煎草飼120日和牛、炸洋蔥絲、芝麻醬、意大利利寶伐朗芝士炸洋蔥絲唔會過甜 而且又同和牛幾夾有芝麻醬食落無咁乾🥳 包體都無俾醬汁浸腍 幾鬆軟但係佢個size 無我想像中咁大 所以食得都唔算好論盡但個人都係會偏好食至尊漢堡 抵食又飽肚➖➖➖分數: 7.4/10➖➖➖2️⃣脆薯格 +$20 上次去食唔到今次終於食到啦🤤份量十足🌟而且烘熱之後仲保留到原先口感外脆內軟🤤 就算烘翻熱都唔會好乾硬➖➖➖分數:8/10 ➖➖➖📍Burgerman
/Burgerman🇭🇰/

分數:8/10
📍Burgerman
2020-07-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
和牛漢堡set
  • 至尊漢堡
2020-07-20 43 浏览
政府延長禁止🚫晚市堂食 時至今日 睇怕大家累積唔少外賣🥡自取嘅心得-🥑🦀🍔牛油果軟殼蟹漢堡包 ($108)食中餐🥢外賣實在太多太膩 係時候轉channel 食番個包🌭 牛油果不嬲都係我杯茶 佢健康好食又飽肚 搭配軟殻蟹所帶出嘅一軟一脆口感 所向無敵 軟殼蟹酥脆香口 加埋色彩奪目嘅沙律菜同醬汁 令人垂涎-🇯🇵🐂🍔日本飛驒牛漢堡包 ($103)和牛漢堡好普遍 估唔到有得點咁矜貴嘅極品黑毛和牛 飛驒牛漢堡扒脂肪同肉比例恰到好處 佢比一般嘅漢堡牛扒 牛味更濃郁 肉質更細緻 入口即溶🤩-📍九龍大角咀埃華街95-97號地下C舖 Burgarman

🥑🦀🍔牛油果軟殼蟹漢堡包 ($108)

🇯🇵🐂🍔日本飛驒牛漢堡包 ($103)

📍九龍大角咀埃華街95-97號地下C舖 Burgarman
2020-07-20 35 浏览
之前幫襯過深水涉果間分店之後一直想再食然後終於可以再食☺️上次試過佢既和牛漢堡好出色(必食)今次試下叫其他但無諗過佢比深水埗間舖大仲要有意粉同其他小食因為我一心係諗住食漢堡所以下次再試其他啦🙊其實因為我係麵包控佢而家11點-下午3點仲要有幾款唔洗加錢可以有set即係變相平咗$20🤭今次叫咗個至尊漢堡🍔加$5轉咗有皮薯仔🥔因為佢係即叫即做大概要等15分鐘左右出到黎有驚喜🤩佢個漢堡既高度係同汽水一樣而且佢係粗薯條之如仲要份量好多🍟佢個至尊漢堡既包好脆有塊煙肉蛋係半生熟 一塊芝士然後一塊肉再一塊芝士又一塊肉最低蕃茄同生菜好邪惡 入面仲有千島醬佢既肉真係唔野少 厚仲要有汁唔係乾身其實個包咁多野食得曬真係好飽再加埋個薯條同汽水呢個價錢真係好抵
之前幫襯過深水涉果間分店之後一直想再食
然後終於可以再食☺️
上次試過佢既和牛漢堡好出色(必食)
今次試下叫其他

其實個包咁多野食得曬真係好飽
再加埋個薯條同汽水
呢個價錢真係好抵

2020-07-20 27 浏览
之前喺深水埗食過佢嘅burger覺得好好食今次同朋友再試下今次叫咗兩款日式牛肉漢堡和牛漢堡 $78見佢哋呢款都比較多人叫就叫左黎試吓而且朋友喺日本迷立即俾佢試吓有冇日本家鄉味burger入邊加咗炸洋蔥絲 會食到洋蔥定焦香味配埋牛肉同芝士好香脆口嘅洋蔥同煎香嘅麵包身夾埋和牛同芝士 真係食到舔舔脷 😋日本飛驒牛漢堡 $103呢個漢堡好驚喜因為佢用咗芝麻醬好少漢堡會用呢隻醬汁識落既日式口味而且同蘑菇牛肉又真係幾夾食落去包嘅最底部仲會有驚喜啊 係蛋啊!朋友都係細胃人士 我哋+$20加左一個套餐 叫左個薯格happy share 食薯條我一定要大量茄汁 今次配埋佢枱面支辣椒沙律醬食到我停唔到倒口 !下次我要攞嚟點佢啲burger!
之前喺深水埗食過佢嘅burger

日本飛驒牛漢堡 $103
呢個漢堡好驚喜因為佢用咗芝麻醬
好少漢堡會用呢隻醬汁
識落既日式口味而且同蘑菇牛肉又真係幾夾
食落去包嘅最底部仲會有驚喜啊 係蛋啊!

朋友都係細胃人士 我哋+$20加左一個套餐
叫左個薯格happy share
食薯條我一定要大量茄汁 今次配埋佢枱面支辣椒沙律醬
食到我停唔到倒口 !下次我要攞嚟點佢啲burger!
2020-07-18 34 浏览
由於疫情關係 唔提供堂食 亦無阻我地食burger既鬥心😊同朋友點左一個和牛漢堡,一個至尊漢堡和一個三重芝士焗肉醬薯條!和牛既牛味好濃而且有入口即溶既感覺。重點講講至尊漢堡 係超多層 兩層漢堡 重有蛋,芝士,煙肉,磨菇。係好夠飽 岩哂平時食兩碗飯既你🤣 同埋個牛好juicy 唔會乾淨淨!成個配搭好夾👍🏻下次都必點。然後薯條唔洗講 芝士勁多 勁濃 。 餐廳好細心 每個漢堡都連盒吉住左 番到屋企 都依然好令仔!抵比個like佢🤪
2020-07-17 31 浏览
今日去咗大角咀Burgerman叫外賣 見到佢外賣包裝有少少加分 佢外賣設計細心貼心 包保你嘅漢堡包唔會散哂!$108 日本飛驒牛漢堡(跟餐加$20 有皮薯條和可樂): 因為牛堡選擇多,包括有和牛、飛驒牛肉、神戶牛,所以真係無從落手🥺。最後就揀左呢個係香港少見嘅漢堡,牛嘅肉汁滿瀉,加埋蛋真係多重口感,另外漢堡包皮真係好鬆軟 ,推薦大家試下佢!$58 特色燒大菇漢堡+菠蘿:店鋪亦有準備素食漢堡,大菇好juicy同大大個超級引,今次加左菠蘿食就令到個包甜甜酸酸,好好食!$34/4pcs 脆炸黃金拉絲芝士條:我覺得大家可以試試佢,芝士唔會太搶味,熱食仲有拉絲添!個皮好脆亦調味得好好,大家食既時候記得點sour cream😋總括嚟講,menu有好多選擇,總有一款啱你,咁好味嘅嘢食值得大家一試!

外卖自取
  • 炸芝士條
  • 飛驒牛漢堡
2020-07-16 25 浏览
限聚令無得在街食晚餐 No Problem la! 叫個外賣漢堡,簡單方便快捷!不過要減肥又想食漢堡飽,所以今次就先放棄和牛漢堡,改食燒大菇!肉和澱粉質分開食有助減磅👍🏻燒大菇遠睇好似厚牛肉,望梅止渴感覺😝加片菠蘿,係燒過嘅菠蘿呀!有 heart ! 好清新!大菇厚肉,有咬口,加上燒菠蘿爽!下次再 Encore減磅有好嘢食👍🏻
減磅有好嘢食👍🏻