2020-12-01 50 浏览
大角嘴真係好多小店!今日放工就黎左呢間漢堡包專賣店。香港10大Best Burger 之一😲其實幾年前岩岩開個陣黎過一次,但我個陣竟然叫左pasta😅,比男朋友笑左好耐,今次就梗係叫Burger啦🤣!行到過黎6點半得我地,包場😌!漢堡包都勁多款揀。最後叫左招牌芝士漢堡+$20配薯格汽水等左大約十分鐘就上碟~薯格應該係即炸,夠脆,食落無油益味佢有枝辣味既千島汁比你加,我地吱左d落burger到又幾好味😋。仲有和牛漢堡比招牌芝士漢堡Juicy,一咬就必d肉汁同油出黎,入面仲夾左D洋蔥酥。雖然食個陣用紙巾包住食,但係都食到成手污糟哂😅,如果呢到配有洗手area / 提供濕紙巾抹手就更好喇!
大角嘴真係好多小店!今日放工就黎左呢間漢堡包專賣店。

香港10大Best Burger 之一😲

行到過黎6點半得我地,包場😌!漢堡包都勁多款揀

最後叫左招牌芝士漢堡+$20配薯格汽水

等左大約十分鐘就上碟~薯格應該係即炸,夠脆,食落無油益味

仲有和牛漢堡

用餐时段
  • 和牛漢堡
2020-12-01 39 浏览
burgerman 位於大角咀埃華街97號,沿路比較多工業鋪,佢既門面更特顯出不同。店舖較細,大約只可容納十幾人,枱底有個勾比人勾袋,善用空間。佢枱面有紙巾,手套,茄汁,芥辣比你用,唔洗下下問人,值得一讚。而落單要去cashier 到先比錢。佢星期一至五有lunch set, 比平時既價錢平少少但係就有沙律汽水送,加$5可轉薯條。我叫左個至尊漢堡轉薯條。個burger 好大,有2塊漢堡牛肉,加隻蛋,煙肉,芝士,生菜,蕃茄。由於太厚,一啖係咬唔晒。佢既漢堡牛肉煮得岩岩好,唔會有血水出,但同時keep 到肉汁,唔會乾身。另外薯條份量都好多,而且炸得幾脆。$100唔洗,有咁既質素,值得再來。
2020-11-28 44 浏览
#foodhkdiscoverer大角咀—近排鍾意左食burger🙈 之前係深水埗見過bugerman 已經想試😆 終於得閒去食🤩—️一入到去間餐廳好貼心🥰準備咗手套比我地用😚個環境都幾靚🤩個neon light 好啱打卡😬—和牛漢堡($82) 個和牛漢堡扒煎得好香🥰塊扒入面都有d肉汁😋個牛味比起其他漢堡扒更加濃🤭 加多$20可以升級到套餐🙈有小食同飲品跟🤣小編就揀咗薯格🤪薯格唔會太鹹幾好😇好貼心側邊放咗兩個唔同嘅醬汁俾你揀😊有辣有唔辣🤩不過辣嗰個都幾辣😂—牛油果軟殼蟹漢堡($108)軟殼蟹都炸得幾脆😆好香口🥰配買啲牛油果食估唔到又幾夾喎😚 個配搭都幾新鮮🤩至於個麵包可能焗過嚟所以有少少乾🙈不過食落去都唔會好覺😬因為中間啲配料都幾juicy😎 整體來講呢個combination 小編覺得真心幾好食😆—價錢: 💋💋💋💋味道:💋💋💋💋抵食:💋💋💋💋環境:💋💋💋💋. ——地點:Burgerman (大角咀)地址:大角咀埃華街95-97號地下營業時間:11:00-22:00—
#foodhkdiscoverer大角咀

價錢: 💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋
環境:💋💋💋💋
. ——
地點:Burgerman (大角咀)
地址:大角咀埃華街95-97號地下
營業時間:11:00-22:00

2020-11-28 27 浏览
埃華街好多野食,唔係好肚餓但又想食下野,食個漢堡就啱啦。招牌芝士漢堡$65另外加左燒大菇(+$20)同埋炒洋蔥絲(+$8)。由上至下分別係燒大菇、炒洋蔥絲、車打芝士、自家手打牛肉、蕃茄同埋生菜。包外脆內軟。燒大菇好juicy。炒洋蔥絲落左黑椒,炒過嘅洋蔥更香,食落好香黑椒味又辣辣地。車打芝士同牛肉嘅味道好夾。牛肉牛味濃郁,肉質腍身,重超juicy!一咬d汁就漏曬出黎!溫馨提示,建議大家食漢堡包嘅時候戴番枱上提供嘅膠手套,如果唔係d汁就流到成隻手都係架啦。蕃茄都焗暖左,唔會凍冰冰。生菜好脆。要讚店主好細心,唔止有提供膠手套以防食客食漢堡嘅時候整污糟手,另外亦配左勾喺枱下面比食客掛袋。讚👍🏻!
埃華街好多野食,唔係好肚餓但又想食下野,食個漢堡就啱啦。

招牌芝士漢堡$65
另外加左燒大菇(+$20)同埋炒洋蔥絲(+$8)。

2020-11-27 29 浏览
今日嚟到呢間小店,我感慨良多,此區並非本部銅鑼灣,但呢條埃華街真係好多事情係我人生發生咗,都係小講廢話講番正題先😂😂呢間餐廳位於埃華街,喺馬會旁邊嗰幾間就係,唔熟路嘅可以認住麥當勞轉彎。門口有地燈,都容易搵到,如果唔係揸車搭車的話,就建議喺奧運站落車行過嚟比較近。時間餐廳對漢堡非常認真,但係日本牛都已經有幾種,我唔細細講解,看得我食評多人都知道,落去食下才知道真理,好食就會話好食,唔好食就會話唔好食😂😂😂。理得佢天王背景😂😂😂,品質唔錯,下次可以試吓叫外賣。唔知道感受係點?最後都係果句,食得過,人頭保證就係咁簡單!😂😂😂

最後都係果句,食得過,人頭保證就係咁簡單!😂😂😂
2020-11-27 22 浏览
平日見啲同事食japjap聲🤣送外賣黎凍左,佢地都話好食😋見係公司附近就忍唔住去食🙈.🥯燒菠蘿雞腿漢堡 $68個漢堡驟眼睇落好似都幾DRY,冇乜醬汁😂但咬一啖就有驚喜❗️燒菠蘿勁Juicy🤤啲汁令個漢堡口感都Fresh埋,炸雞腿嫰滑脆口🍗中間仲要有層芝士🧀真係邪惡得黎又停唔到口👍🏽.🥯水牛城雞肉漢堡 $58漢堡睇外表已經好吸引✨大大塊雞排夾住係漢堡嘅中間🍗雞肉一樣口感軟嫩又juicy❗️相比雞腿肉就更無油膩感,適合喜歡雞胸肉的人士🤨配合埋水牛城雞翼醬,確實唔錯!.📌依間小店仲有好多牛味既burger🤤下次可以試埋佢🥰
🥯燒菠蘿雞腿漢堡 $68

🥯水牛城雞肉漢堡 $58

📌依間小店仲有好多牛味既burger🤤下次可以試埋佢🥰
2020-11-26 73 浏览
去到大角咀,看到呢間小店既漢堡種類好多 十分吸引雖然店鋪唔大,但都見到有好多人購買餐牌選擇十分多,款款睇落去都好足料 當中亦有店家推薦「👍🏻」既 漢堡   岩晒我依呢有選擇困難症既人😝我係推薦漢堡當中選擇左「和牛漢堡 $82」再加$20要薯格及汽水 都幾抵食由於呢間小店座位不多 所以我選擇左外賣回家慢慢嘆。漢堡係即叫即整 大約等候10mins 「和牛漢堡」🍔 ($82)漢堡包鬆軟,有微微烘過和牛夠厚身 而且佢地既和牛係草飼120日除左主角和牛 漢堡材料仲有意大利寶伐朗芝士、炸洋蔥絲、翡翠苗同日式焙燒芝麻醬和牛味濃郁 肉汁夠juicy,炸洋蔥絲好香脆而且翡翠苗令漢堡包帶些清新口感😋整體好口感好豐富 確實唔錯👍🏻👍🏻👍🏻薯格+汽水 (套餐加$20)每塊都好大舊,炸得香脆可口 好惹味!😋
去到大角咀,看到呢間小店既漢堡種類好多 十分吸引
雖然店鋪唔大,但都見到有好多人購買
岩晒我依呢有選擇困難症既人😝

由於呢間小店座位不多 所以我選擇左外賣回家慢慢嘆。
漢堡係即叫即整 大約等候10mins

「和牛漢堡」🍔 ($82)
和牛漢堡

漢堡包鬆軟,有微微烘過
和牛夠厚身 而且佢地既和牛係草飼120日
和牛味濃郁 肉汁夠juicy,炸洋蔥絲好香脆
而且翡翠苗令漢堡包帶些清新口感😋
整體好口感好豐富 確實唔錯👍🏻👍🏻👍🏻

薯格+汽水 (套餐加$20)
每塊都好大舊,炸得香脆可口 好惹味!😋

著格

汽水
2020-11-24
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
著格
汽水
2020-11-12 87 浏览
Burgerman大角咀單單一條街已經有好多唔同嘅食肆,今次食咗呢間要排隊嘅漢堡店。餐廳座位唔多,所以要排隊,不過排得都算快,食客食完就走。餐廳有好多款唔同類型嘅漢堡選擇,重點推介鵝肝和牛漢堡!煎香左嘅和牛加上超肥美嘅鵝肝,油份停留喺口腔中,好香!雖然鵝肝唔算大塊,但勝在油香十足!加錢配薯格,加埋千島醬同茄汁,好邪惡!特色燒大菇漢堡,大啡菇夠Juicy,但放咗落包到唔會變淋,下次可以試吓加配料,菠蘿都唔錯!
Burgerman

餐廳座位唔多,所以要排隊,不過排得都算快,食客食完就走。

加錢配薯格,加埋千島醬同茄汁,好邪惡!

2020-11-09 71 浏览
最近好多人介紹大角咀嘅美食,今日我都去搵吓有啲咩好推介!今次就試咗呢間漢堡小店,堂食位置唔多,都算多人!特色燒大菇漢堡,素食者啱哂!大啡菇夠Juicy,配埋芝士、生菜、蕃茄同醬汁,無牛都咁正!加錢可配薯格及罐裝汽水,可以自己落茄汁同千島醬,份量都幾多。鵝肝和牛漢堡,小店有鵝肝和牛嘅配搭真係好少有!鵝肝厚身,剪得夠香,鵝肝油出晒嚟!整體來講,麵包鬆軟,有牛油香,不過如果再烘耐少少會更好。款式方面都幾多選擇,可以一次過滿足唔同類型嘅人士,包括素食者。

2020-11-06 89 浏览
之前試過深水埗店既Burger🍔都覺得唔錯👍🏻,今次就同朋友黎左位於大角咀埃華街95-97號地下既 Burgerman 試下佢既 Burger 🍔係咪都係咁高水準呢 ?!?!🍔招牌芝士漢堡 ($60) - 自家製既手打牛肉配車打芝士,味道都相當唔錯,睇落細細份,但係份量都岩岩好😋。 🍔至尊漢堡 ($88) - 份量睇落就係招牌芝士漢堡既Double😆!!係食肉獸既必選,呢個至尊漢堡係雙層芝士漢堡配上少洋蔥絲、蘑菇絲、煎蛋加煙肉,食落去非常好味,亦都非常邪惡😈。🍟有皮薯條 (加$20連汽水) -  薯條都炸得岩岩好,幾香口👍🏻。

2020-11-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 招牌芝士漢堡,
  • 至尊漢堡
2020-11-02 96 浏览
又到糧尾時間,除了燒味外小編會選擇Burger 啦! 要相宜價錢而不虧代自己就選擇了Burgerman 啦 地點位於大角咀埃華街,即澳運站A1 出口再步行6分鍾 小編挑選了和牛漢堡 HKD 78🍔+ HKD 20 添加沙津或薯條格及汽水這個套餐價錢已有和牛級數、入口牛肉Juicy而且厚度不少;薯格炸得香脆 雖然地方不大,幸小編不用等很久而且有堂食😁 👏🏻 除了和牛外另有極邪惡鵝肝、罕有飛驒牛等等客人用餐後也有馬上收拾並清潔 ! 醬汁樽有蓋上並清潔,還提供了手套! 抵贊~

地點位於大角咀埃華街,即澳運站A1 出口再步行6分鍾

雖然地方不大,幸小編不用等很久而且有堂食😁 👏🏻

除了和牛外另有極邪惡鵝肝、罕有飛驒牛等等

客人用餐後也有馬上收拾並清潔 !
醬汁樽有蓋上並清潔,還提供了手套! 抵贊~

擁有西式嘅感覺漢堡男人🧍‍♂️我就知道一定有唔同嘅漢堡選擇🤪冇俾我估錯,坦白講要食到佢嘅唔同嘅款式我諗都要分兩三次嚟。去食嘅時候先可以拎左位再去買,我今次選擇咗至尊漢堡同鹿兒島漢堡。 近排因為疫情冇得去旅行就選擇左鹿兒島漢堡-其實可以跟餐有薯條或者薯格同飲品。食落係足料的而且肉都係新鮮的另外至尊漢堡肉汁比較多而且比鹿兒島漢堡嘅份量再大啲不得不承認佢嘅薯格同埋薯條好好味記住呀佢哋都係即叫即整需要耐心等候10分鐘左右我覺得就算時間要等候都唔緊要最緊要係保證到個質素。而且個質素佢哋有做得到😗😗

另外至尊漢堡肉汁比較多而且比鹿兒島漢堡嘅份量再大啲
不得不承認佢嘅薯格同埋薯條好好味

記住呀佢哋都係即叫即整需要耐心等候10分鐘左右
鹿兒島漢堡
2020-10-29
用餐时段
2020-11-01 54 浏览
🍴和牛漢堡 HK$78食得多安格斯牛肉漢堡,今次試下和牛漢堡先。漢堡扒由澳洲草飼120日和牛製成,肉味同油香平均,雖然未至於爆汁,但夾埋日式焙燒芝麻醬一d都唔乾。包實漢堡扒嘅芝士係意大利寶伐朗芝士,味帶淡淡香甜,無較常見嘅車打芝士咁濃,唔會掩蓋漢堡扒嘅肉味。炸洋蔥絲好香脆,增添口感。麵包鬆軟,加埋黑白芝麻更加香。🍴田園沙律、汽水(跟餐) HK$20沙律份量相當多,絕對唔係得幾條草草了事,加埋辣沙律醬,一d都唔單調。📍 Burgerman大角咀埃華街95-97號地下

🍴和牛漢堡 HK$78

🍴田園沙律、汽水(跟餐) HK$20

📍 Burgerman
大角咀埃華街95-97號地下
2020-11-01 45 浏览
👩🏻‍💻呢間店係一直以來都好想嚟食,佢都可以揀外賣,但我見今晚冇乜人於是就坐低食啦,可惜今日雞翼已經賣晒🙈好想試丫🤤​​​🍔漁夫之堡 HKD$63 +$20轉套餐​🌟個burger好脆丫‼️有枝棍吉住個漢堡唔易散開晒👍🏻漁夫之堡個size好適合女仔食,咁多款入面卡路里比較低,又食得滿足🥰💕件魚好厚身,魚味十足,配搭既車打芝士同特色他他醬,味道豐富,無諗過件魚會咁好食👍🏻😋無魚腥味好想食多個🥰‼️💯轉套餐跟有薯皮既薯條,薯條香脆,店內有提供醬料:有茄汁,有隻有Tabasco辣味既醬😍吉住個包既果枝棍仲可以用黎吉薯條唔會食咗手既細菌落肚,薯條超大兜好香脆👍🏻‼️💯​​✒️小記:環境舒適整潔,光線充足👍🏻坐位唔多,客人可以選擇外賣👍🏻​

🍔漁夫之堡 HKD$63 +$20轉套餐​

2020-11-01
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 漁夫之堡
  • 薯條
2020-10-26 96 浏览
見到食評咁好特登揸車過嚟,至尊漢堡麵包比較細,中間兩塊肉好多汁不過無咩味,麵包係夠熱嘅沙律無特別!軟殼蟹牛油果漢堡併薯條,軟殻蟹好脆但好油,個薯條又係無鹽,可能覺得健康啲卦!$241我就覺得可以有更好選擇所以冇下次
$241我就覺得可以有更好選擇
所以冇下次