2023-02-10 14 浏览
Burgerman 🍔1. 燒菠蘿雞腿漢堡 $72個雞腿超香脆 一咬落去啲肉汁爆哂出黎 肉都算滑 個炸粉唔太厚 薄薄地 比較吉列個種嘅炸法 再加埋個菠蘿 蕃茄 生菜 酸酸甜甜 又中和番個油膩感 個汁都超多 係千島醬 成個食落多汁得黎啱啱好 正2. 招牌芝士漢堡 $66個包好鬆軟 好有牛油香 但佢又做到乾身唔油唔濕 幾鍾意 入面個牛都好香 好厚肉 juicy唔嚡口 加埋個芝士 成個食落咸咸香香 個薯條粗身又種重薯味 又好脆好香口 正……………….🌝burgers大個又包沖嘢飲同薯條 幾抵食又好味 唔錯 附近番工/住都可以試🌚小店位置唔多……………….
Burgerman 🍔

1. 燒菠蘿雞腿漢堡 $72

2. 招牌芝士漢堡 $66

……………….
🌚小店位置唔多
……………….
2023-02-10 21 浏览
Every once in a while I need a burger fix. Burgerman in Tai Kok Tsui has opened for almost a decade. Decorated with retro red bricks and a neon light logo, the restaurant provides 14 choices of burgers, along with pasta and snacks.Trucker Burger Two beef patties, double cheese. Giant burger with tomato, fried egg, bacon, mushroom and lettuce. Added some refreshing salad.Black Truffle Wagyu Burger Made with grass fed wagyu. Finely seasoned, the amount of black truffle sauce was just right, aromat

Black Truffle Wagyu Burger
Made with grass fed wagyu. Finely seasoned, the amount of black truffle sauce was just right, aromatic but not overwhelming. Served with sesame sauce that added more Japanese elements in the burger. Added Bolognese fries. Didn't expect such a huge portion!
2023-02-09 38 浏览
大角咀呢間burger 幾好食~🥰今日係大角咀埃華街附近搵好嘢食,因為呢度附近都超多餐廳,今晚我哋想食burger於是就揀咗呢一間好似幾多人食嘅burger小店👍🏻呢度出名手打漢堡扒,所以我哋就叫咗黑松露和牛漢堡同埋招牌芝士漢堡個餐可以加22$ 配薯條、薯格或者沙律同汽水!我哋就揀咗有皮薯條同埋沙律~呢度既個手打漢堡真係好好味!完全估唔到小店都可以有呢個質素漢堡扒啲肉汁多到擁晒出嚟,而且因為成個漢堡配料都好多,口感好豐富都建議大家可以配有皮薯條~好脆好好味👍🏻🤤overall我覺得呢度嘅漢堡都係好好味,不過如果沙律啲醬可以自己落就更加完美😋
大角咀呢間burger 幾好食~🥰

個餐可以加22$ 配薯條、薯格或者沙律同汽水!

我哋就揀咗有皮薯條同埋沙律~
招牌芝士漢堡

呢度既個手打漢堡真係好好味!完全估唔到小店都可以有呢個質素
特級黑松露和牛漢堡

都建議大家可以配有皮薯條~好脆好好味👍🏻🤤

2023-02-08
招牌芝士漢堡
特級黑松露和牛漢堡
2023-02-08 623 浏览
🍽️ Burgerman (埃華街) 📍地址: 大角咀埃華街95-97號地下C號舖👉🏻燒菠蘿雞腿漢堡 pineapple chicken burger $80推介‼️香脆炸雞腿🍗配燒菠蘿片🍍 車打芝士🧀 蜜糖芥末醬🍯蕃茄🍅及生菜🥬 即叫即炸 雞腿肉嫩滑爆汁juicy 甜甜酸酸的燒菠蘿剛好中和了油膩感 爆汁 食到成手都係🥹😍🥰大滿足🍔 美式經典層層滋味 滿足我這個漢堡王😍👉🏻薯格 跟餐 +$22推介‼️外脆內軟 薯格足料 重薯仔味 不油膩👉🏻可樂 跟餐 +$0👉🏻特級黑松露和牛漢堡 $151推介‼️ 秘製黑松露配香煎草飼(120日)和牛漢堡 煎蛋 日式焰燒芝麻醬 意大利寶伐朗芝士 溫室豆苗 沒吹牛 這根本是完美組合 極致味覺享受😎 咬下肉汁四溢,滋味無窮。👉🏻蕃薯條 跟餐+$37推介‼️我的大愛🫶🏻蕃薯味濃郁 炸得金黃色 配上特製帶有刺激感的辣沙律醬😳😍簡直是絕配👉🏻鳥龍茶 跟餐+$5貼心 每檯都有提供手套🧤 及醬汁環境街頭美國風 招牌霓虹燈 黃藍紅相間的招牌透出濃濃的美式風味 打卡一流🤓P.S. 香噴噴 掛住吃都忘了打卡🤭好味指數: 5/5 性價比: 5/5 環境: 3.8/5
🍽️ Burgerman (埃華街)

📍地址: 大角咀埃華街95-97號地下C號舖

• 蕃薯條
  • 特級黑松露和牛漢堡
  • 燒菠蘿雞腿漢堡
2023-02-07 26 浏览
Burgerman今日針灸早咗完,又未夠鐘去打波,喺大角咀附近搵個地方食個下午茶磨下時間,見到呢間餐廳係主打係食burger,橫掂都未食野,又唔想食M記,入去睇下好唔好味先!首先呢間burger店中午勁多人嚟食,我喺對面街等到無人先入去食,因為鋪頭勁細,得兩張枱加一張長枱,大約最多坐到15人左右,同埋呢間門口又係有一級,又要出動我塊斜板嘅時候!入到去見到裝修係紅色磚頭配霓虹燈,burger款式又多,數到有多達14款,應該多過M記,而且SET LUNCH好抵食,送薯條同罐裝汽水,呢個SET LUNCH由早上11點做到下午2點半!👍👍👍1.招牌芝士漢堡 配有皮薯條及罐裝汽$66(8/10)呢個招牌芝士漢堡塊牛肉煎得好食,咬開好鬼多汁,再加埋芝士同生菜,口感非常豐富!有皮薯條係粗長,好食過M記好多好多倍,份量又多!2.漁夫之堡 配有皮薯條及罐裝汽$63(9/10)即叫即炸,中間塊炸魚外脆內軟, 再夾住生菜同蕃茄等,口感非常豐富!有皮薯條係粗長,好食過M記好多好多倍,份量又多!2人總共價錢$129個人口味總評分:8.5/10@Burgermanhk地址:大角咀埃華街95-97號地下C號舖#bu
Burgerman

1.招牌芝士漢堡 配有皮薯條及罐裝汽$66(8/10)
有皮薯條係粗長,好食過M記好多好多倍,份量又多!

2.漁夫之堡 配有皮薯條及罐裝汽$63(9/10)
有皮薯條係粗長,好食過M記好多好多倍,份量又多!

2人總共價錢$129

個人口味總評分:8.5/10

@Burgermanhk

地址:大角咀埃華街95-97號地下C號舖

#burger #漢堡包 #Burgerman #香港美食 #大角咀美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 漁夫之堡
2023-02-06 25 浏览
Burger 之鬼大概一定認識這家老牌burger 店!個人作為burger 控,回想第一次來這小店串門已是十年前!一齊與香港人經歷風雨飄搖的年代,仍穩守在大角咀(還有SSP分店,那邊較熱鬧,大學時期可以說是經常到訪!)當然食物質素can tell the story!見證餐廳的burger 款式推陳出新,選擇更多更豐富。不過私心的口味不變。個人最愛是鵝肝和牛漢堡!不過熱門款好搶手,想吃也要點運氣加持!另外BBQ source 調味的經典漢堡,與及黑松露和牛漢堡及至尊漢堡等都大力推介👍🏻!當日與朋友點的正是「經典」與「至尊」兩款,份量不足亦好適合打卡。前者牛肉漢堡的味道較濃,而後者則較為有焦香!兩者各有千秋!個人偏好後者,因為兩大塊厚牛肉實在是滿足得不能!😂😂😂‑ ‒ – · 🍔 BBQ CLASSIC BEEF BURGER· 🍔 TRUCK BUGER‑ ‒ –

‑ ‒ –

· 🍔 BBQ CLASSIC BEEF BURGER
· 🍔 TRUCK BUGER
‑ ‒ –
2023-02-04 27 浏览
《高質漢堡小店✨》———————————————-#Burgerman 🍔 -大角咀有間性價比高漢堡包店,走美式風格,以紅色磚砌成嘅牆身配上燈箱招牌,夠哂吸睛😍-小店提供多款特色burger,CP值幾高,門口仲寫住係Lifestyle Asia 評選為香港十大漢堡👍🏻-🍔 特級黑松露和牛漢堡用上香煎草飼120日嘅和牛漢堡,配上煎蛋、日式芝麻醬同黑松露醬,將和牛層次大大提升,食落比較濕潤,充滿黑松露香🖤-🍔 燒菠蘿雞腿漢堡漢堡外皮鬆脆内軟,雞腿厚身啖啖肉,炸得幾酥脆,配埋多汁菠蘿好juicy,味道清甜,減低個油膩感,再配埋佢個蜜糖芥末醬好開胃😛-跟餐仲可以配搭蕃薯條🍠/ 洋蔥圈🧅 / 肉醬薯條🍟,另有飲品,十分豐富☺️-⭐ 參考價錢︰(另收加一)特級黑松露和牛漢堡:$114燒菠蘿雞腿漢堡:$72🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$100
《高質漢堡小店✨》
———————————————-
#Burgerman 🍔
🍔 特級黑松露和牛漢堡
🍔 燒菠蘿雞腿漢堡
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
特級黑松露和牛漢堡:$114
燒菠蘿雞腿漢堡:$72
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$100
2023-02-01
間中都會去唔同地方覓食😋最近成日都同老公去大角咀😎因為都幾方便同埋好多唔同類型既小店呀!🔍今日剛好又經過,老公突然想食炸物🍤又見到這間美式小店,所以我地決定試下Burgerman📍-美式主題的漢堡小店🍔配埋音樂氣氛幾chill🎼當日時間尚早所以唔會太迫!🧡食物方面以burger 為主,再有唔同小食!而且可以加錢成為套餐呢!📝首先Burger 方面,我揀左黃金海堡🍔🍤原來係自家製墨魚蝦寶配車打芝士🍤🧀真係好彈牙既蝦寶😋而且熱辣辣,加埋芥末蛋黃醬好JUICY! 好岩唔鍾意食肉既朋友試!✅而且整個蝦係好厚實! 絕不欺場♥️-老公點了至尊漢堡,我數過有7層呀!🤣有齊雙層芝士漢堡、炒洋蔥絲、蘑菇絲,煎蛋,煙肉等🧄🥓🥩🍳老公都要分開兩層食, 又係好JUICY😍加埋配料相對比較香口,味道會濃少少的!🔸男士食完都會幾飽!😁-我地都加配了薯格同田園沙律🥗我個人鍾意薯格🥔好脆滿足晒好想食炸物既心情田園沙律既份量十足,係健康之選!🥒🥦飲品除了汽水,仲可以有綠茶等唔同選擇!-值得支持既小店,食物即場製作❣️地點雖然唔算好方便❗️但唔算太難搵!
間中都會去唔同地方覓食😋最近成日都同老公去大角咀😎
因為都幾方便同埋好多唔同類型既小店呀!🔍
今日剛好又經過,老公突然想食炸物🍤
又見到這間美式小店,所以我地決定試下Burgerman📍
美式主題的漢堡小店🍔配埋音樂氣氛幾chill🎼
當日時間尚早所以唔會太迫!🧡
食物方面以burger 為主,再有唔同小食!
而且可以加錢成為套餐呢!📝
首先Burger 方面,我揀左黃金海堡🍔🍤
原來係自家製墨魚蝦寶配車打芝士🍤🧀
真係好彈牙既蝦寶😋而且熱辣辣,
加埋芥末蛋黃醬好JUICY! 好岩唔鍾意食肉既朋友試!✅
而且整個蝦係好厚實! 絕不欺場♥️
老公點了至尊漢堡,我數過有7層呀!🤣
有齊雙層芝士漢堡、炒洋蔥絲、蘑菇絲,煎蛋,煙肉等🧄🥓🥩🍳
老公都要分開兩層食, 又係好JUICY😍
加埋配料相對比較香口,味道會濃少少的!🔸
男士食完都會幾飽!😁
我地都加配了薯格同田園沙律🥗
我個人鍾意薯格🥔好脆滿足晒好想食炸物既心情
田園沙律既份量十足,係健康之選!🥒🥦
飲品除了汽水,仲可以有綠茶等唔同選擇!
值得支持既小店,食物即場製作❣️
地點雖然唔算好方便❗️但唔算太難搵!
薯格
田園沙律
汽水
2023-02-01
薯格
田園沙律
汽水
門面細細 紅磚牆配霓虹燈 裝修行型格美國街頭風路線 十分搶眼👀食物方面有多達14款漢堡 (好似多過M記😂) 小食 沙律 甚至意粉可供選擇最欣賞嘅係店家提供埋手套 多肉汁都唔驚整污糟手 好貼心💗.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .▪️鵝肝和牛漢堡 $148▫️肉醬薯條及罐裝汽水 $35 (跟餐).食好啲 鵝肝配漢堡 當獎勵下每日返工嘅自己😌和牛同鵝肝都好Juicy 大大啖咬落去仲有爆汁嘅感覺💦配上黑醋醬係意想不到地夾 中和油膩感 味道豐富‼️材料包括:甘香鵝肝 雙層芝士 香煎草飼和牛 黑醋醬 番茄 生菜.肉醬係半肥瘦豬肉碎加啲番茄煮出黎的粗薯條份量都幾多 小小辣 好惹味 就咁食啲肉醬都好好味🤤搞到最後只好點檯面上嘅茄汁 千島醬 同埋芥末一齊食好彩都有好多醬料提供😂.❝☺︎ ғᴏʟʟᴏᴡ ᴜs @ragdoll.kjai ғᴏʀ ᴍᴏʀᴇʀᴀɢᴅᴏʟʟ ᴅᴀɪʟʏ𓃠⸝⸝꙳ • ғᴏᴏᴅɪᴇ𓌉◯𓇋 ‎‎‎• ʟɪғᴇsᴛʏʟᴇ⋆♬︎ • ᴛʀᴀᴠᴇʟ*⋆✈︎❞
門面細細 紅磚牆配霓虹燈
裝修行型格美國街頭風路線 十分搶眼👀
最欣賞嘅係店家提供埋手套
多肉汁都唔驚整污糟手 好貼心💗
🐈🎀
ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆
ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆
▪️鵝肝和牛漢堡 $148
▫️肉醬薯條及罐裝汽水 $35 (跟餐)
食好啲 鵝肝配漢堡 當獎勵下每日返工嘅自己😌
小小辣 好惹味 就咁食啲肉醬都好好味🤤
搞到最後只好點檯面上嘅茄汁 千島醬 同埋芥末一齊食
好彩都有好多醬料提供😂

鵝肝和牛漢堡
星期日想不到吃甚麼,打開手機隨意滑到這間漢堡店,見有大啡菇牛油果漢堡都幾吸引,外賣自取有特價都算抵食。大角咀其實幾多好野食,有唔少仲有素食選擇,這間漢堡店也是其一。落到來先記得之前有留意過這間漢堡店,除了大角咀,深水埗也有分店,漢堡都幾有水準。店內有少量座位可以現場食,裝修走美式風格,因為有霓虹燈所以店內光線走一個藍調。眾多漢堡之中有一個牛油果大啡菇漢堡,仲可以揀單層或雙層,望落非常吸引。牛油果大菇漢堡(單層) HK$84/餐佢地個外賣盒都幾精美,一打開可以放平食,漢堡比想像中高身。我本身想食薯格,但落單的時候揀錯左薯條,好彩食落都有驚喜。素漢堡除了多汁大啡菇,亮點還有蒜味香濃的牛油果醬,整個咬落是很有誠意的素食漢堡。

牛油果大菇漢堡(單層) HK$84/餐
2022-12-11
2022-12-02 103 浏览
識我嘅人對知道我係快餐愛好者, 今日放工後尼到位於大角咀嘅一間漢堡包專門店,burgerman,竟然有另一番驚喜。門口出面地下有投影機放著burgerman logo。 餐廳雖然比較細,橙紅紅磚頭牆身被人舒服和暖嘅感覺。餐牌選擇唔多,但係勝在選擇經典,男女老少都啱食,而且仲有素食嘅選擇。🌟鵝肝和牛漢堡($148)🌟和牛係用120日草飼牛,果然食落牛味超濃郁,爆juicy。 加上鵝肝特別煎法煎得香脆,裡面卻嫩滑濃郁。全部都真材實料,性價比超高。🌟牛油果大菇漢堡($78)🌟素食者亦有幾項素食選擇。 其中一個為牛油果大菇漢堡,爆多牛油果醬一啲都唔吝嗇, 大啡菇非常嫩滑juicy。真係唔錯。而且餐廳亦有加特別嘅小食作配搭,番薯薯條真係令人食唔停口,即叫即整而且熱辣辣脆卜卜。

🌟鵝肝和牛漢堡($148)🌟

🌟牛油果大菇漢堡($78)🌟

2022-12-01 112 浏览
💫喺大角咀附近返工真係好多嘢食 其實都係集中喺一條街 有曬各類餐廳同埋甜品店 🌟我最愛嘅就係遊走各個地區食唔同嘅漢堡包 呢一間都算係我心水因為 裝修好American重要係地舖 價錢唔貴又有個套餐 Patty肉仲好有質感 新鮮手作 🍔日本飛禪和牛漢堡包 $112 真係想試下佢有咩唔同呀結果真係 好正 同普通嘅 漢堡扒唔同 肉質好嫩 好有牛味好juicy 真係零舍唔同 仲有配佢嘅煎蛋 車打芝士蘑菇 同埋 溫室豆苗 好滿足呀 🍟套餐都可以揀好多唔同嘅配菜 我就揀咗肉醬薯條 仲要係我鍾意食嘅粗薯條 肉醬多 真係好滿足☀️ 🥗另外嗌咗個鴨胸沙律鴨胸 $72 量都好多沙律感覺好健康有粟米生菜等等配個沙律醬🌞 啱啱好

好滿足呀

🍟套餐都可以揀好多唔同嘅配菜

• 至尊漢堡
  • 薯格
  • 和牛漢堡
  • 日本飛驒牛漢堡
2022-12-01 53 浏览
專登揸車過嚟試試咗個大菇牛油果漢堡同招牌漢堡無諗到呢個價錢$67真係淨係得一塊菇同埋牛油果"醬"並沒有肉招牌又係普通到唔普通塊肉細兩個漢堡都係細質素真係好一般60 幾蚊一陣風就食完咁多等級4嘅人留言就知咩料係我無睇清楚明白點解咁高分原來跟本唔俾你評低分
專登揸車過嚟試
試咗個大菇牛油果漢堡同招牌漢堡
無諗到呢個價錢$67
真係淨係得一塊菇同埋牛油果"醬"
並沒有肉
係我無睇清楚
明白點解咁高分
原來跟本唔俾你評低分
2022-11-29 43 浏览
漢堡大家都食得多但日本飛驒和牛漢堡你又食過未?位於大角咀呢間Burgerman就有勁多唔同選擇除咗一般漢堡🍔之外仲有和牛可以選擇而且配搭好多樣化日本🇯🇵飛驒牛漢堡($118)包皮做到外脆內軟呢款漢堡除左用上日本飛驒和牛之外仲配左煎蛋🍳、磨菇絲、車打芝士🧀同溫室豆苗牛味相當突出之餘仲保留肉汁食落除左和牛香氣仲帶有少少蛋香🥚配上酸酸甜甜嘅芝麻醬一齊食又開胃又解膩鵝肝和牛🐂漢堡($148)餐廳一啲都唔吝嗇鵝肝超大片勁厚身而且煎到啱啱好入口即溶鵝肝香氣揮之不去仲同和牛味非常夾👍🏻食漢堡成日都會覺得好飽好滯但今次呢個漢堡因為配咗黑醋醬而且有大量生菜🥬同蕃茄🍅所以食落都好清新完全唔覺得滯好快就已經食晒成個漢堡另外加$22仲可以有埋薯格同汽水薯格新鮮炸起脆卜卜食完真係大滿足除咗以上兩款漢堡之外餐廳仲有好多其他款式同配搭例如會用到炸洋蔥🧅絲、藍芝士同牛油果🥑等實有一款啱你口味大家不妨可以試下呀
漢堡大家都食得多
但日本飛驒和牛漢堡你又食過未?
位於大角咀呢間Burgerman就有勁多唔同選擇
除咗一般漢堡🍔之外仲有和牛可以選擇
而且配搭好多樣化

日本🇯🇵飛驒牛漢堡($118)
包皮做到外脆內軟
呢款漢堡除左用上日本飛驒和牛之外
仲配左煎蛋🍳、磨菇絲、車打芝士🧀同溫室豆苗
牛味相當突出之餘仲保留肉汁
食落除左和牛香氣仲帶有少少蛋香🥚
配上酸酸甜甜嘅芝麻醬一齊食
又開胃又解膩

鵝肝和牛🐂漢堡($148)
餐廳一啲都唔吝嗇

薯格新鮮炸起脆卜卜
食完真係大滿足

除咗以上兩款漢堡之外
餐廳仲有好多其他款式同配搭
例如會用到炸洋蔥🧅絲、藍芝士同牛油果🥑等
實有一款啱你口味
大家不妨可以試下呀

1K
2022-11-27 26 浏览
小編好鐘意食BURGER,所以黎開大角咀行街又咁岩想買BURGER返屋企食就見到呢間BURGER MAN,入面有好多高檯位置可以坐,點餐直接出去點同職員講再等佢送餐俾你,我叫左一個午餐E,牛肉煎蛋漢堡,仲有得配粗薯條同埋飲品,飲品叫左盒裝檸檬茶都係加多$5就有啦,呢間餐廳主打各款唔同口味既漢堡同埋意粉,牛肉煎蛋加入醬汁同菜都幾飽肚,而且牛肉係好厚身既漢堡牛肉仲有D MUSHROOM,牛肉漢堡好JUICY,一咬落口就成口都係肉汁,另外一個叫左雙層日本和牛漢堡,呢個真係超級巨型,打卡岩晒,雙層和牛既口感比起單層更加豐富同足料,厚身既牛肉令人食唔停口,呢個真係好推介,全部都係即叫即整,薯格即炸香脆,外賣拎走職員會包好一袋同埋會放埋手套俾食客。