今日午餐想食漢堡包,去左大角咀埃華街Burgerman食。原來平日午市有套餐,有5款漢堡揀,可配田園沙律或脆有皮薯條同罐裝汽水,抵食好多!另外都有兩款意粉餐,配田園沙律同罐裝汽水,脆有皮薯條就要加$10。今日決定要兩個午市套餐。呢度都有小食,沙律同意粉。你要先去收銀落單比錢,然後服務員會送野食去你個位俾你。煎蛋雙層和牛漢堡 $105煎蛋雙層和牛漢堡用一支大竹簽固定好,我嘴細,只能分層食。枱上面有提供膠手套,都好方便。首先上面塊包成塊都好香脆,仲加左黑白芝麻粒。塊包下面就係煎蛋,再下面就係兩塊厚切和牛漢堡扒,外面有薄薄一層芝士,都有拉絲。和牛漢堡扒雖然全熟,不過唔乾,都好多汁。和牛漢堡扒下面係新鮮菜苗,驚喜既係加左日式胡麻醬,非常好味道又夠濕潤。呢款漢堡都好食。脆有皮薯條係粗身薯條,熱辣辣炸起,香脆可口,點枱上面有提供既茄汁好好味。蜆肉蘑菇忌廉天使麵配慢煮溫泉蛋 $68呢個蜆肉蘑菇忌廉天使麵配慢煮溫泉蛋超級熱辣辣上枱,天使麵又幼身又滑溜,忌廉汁非常多,真係好好味,而且份量超多。配有慢煮溫泉蛋一隻,上面灑上香草,整爛隻蛋等天使麵撈埋蛋汁食更滑溜。配料有蜆肉仔,蘑菇片同洋蔥,有少少爽脆口感。
今日午餐想食漢堡包,去左大角咀埃華街Burgerman食。

煎蛋雙層和牛漢堡 $105

蜆肉蘑菇忌廉天使麵配慢煮溫泉蛋 $68
蜆肉蘑菇忌廉天使麵配慢煮溫泉蛋
田園沙律係超大兜,好多沙律雜菜,加上青瓜粒,粟米粒同車厘茄,再加上少量沙律醬。好抵食!
田園沙律
玉泉+C有氣檸檬味飲品
罐裝汽水有玉泉+C有氣檸檬味飲品揀,少甜又多d維他命C,少見!

總括而言,今餐漢堡同意粉都非常好食!而人均只需$90都唔洗,午市套餐真係抵食!
2022-10-14
田園沙律
玉泉+C有氣檸檬味飲品
大角咀一向超多唔同種類嘅野食!今次試試美式漢堡先!鵝肝和牛漢堡(5/5)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️漢堡即叫即製,完美保存牛肉既肉汁!肥美嘅鵝肝配上香料煎香,加上日本和牛有濃厚牛肉味,還有車打芝士、蕃茄,配上黑醋汁,令整個包味道更加開胃!鵝肝配多士就食得多,估唔到配埋漢堡係出奇地好味!肉醬薯條(5/5)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️由粒粒半肥瘦豬肉碎,配上蕃茄煮成既肉醬,味道香甜,配搭獨特!肉醬份量好多,用埋嚟點薯格食~BBQ經典牛堡(5/5)⭐️⭐️⭐️⭐️加左煎香了,脆卜卜嘅煙肉!係熟悉嘅漢堡味。薯格(4/5)⭐️⭐️⭐️⭐️唔同類型嘅薯條都有齊哂!好多選擇!大角咀一向超多唔同種類嘅野食!今次試試美式漢堡先!

大角咀一向超多唔同種類嘅野食!今次試試美式漢堡先!

鵝肝和牛漢堡(5/5)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
漢堡即叫即製,完美保存牛肉既肉汁!
鵝肝配多士就食得多,估唔到配埋漢堡係出奇地好味!

肉醬薯條(5/5)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
肉醬薯條

BBQ經典牛堡(5/5)⭐️⭐️⭐️⭐️
加左煎香了,脆卜卜嘅煙肉!係熟悉嘅漢堡味。
BBQ經典牛堡

薯格(4/5)⭐️⭐️⭐️⭐️
薯格

唔同類型嘅薯條都有齊哂!好多選擇!
大角咀一向超多唔同種類嘅野食!今次試試美式漢堡先!

肉醬薯條
BBQ經典牛堡
薯格
#至尊漢堡 $108Double cheese 再加上double漢堡扒 見到都🤤🤤再配合埋炒洋蔥絲 炒蘑菇絲 煎蛋 煙肉 蕃茄 生菜夠哂juicy 同惹味可加 $35 轉 #comboset 有番薯條 洋蔥圈 肉醬薯條 選擇 及罐裝汽水#肉醬薯條 選用粗薯條 重點係個肉醬👍🏼 好好味😋除咗burger 外 佢地都有4️⃣款pasta可揀🍝同樣會跟罐裝汽水#黑松露蘑菇意粉 $72#LinguineBlackTruffleMushroom 好creamy 之餘仲好夠黑松露味 配合埋唔同嘅菇 🍄口感都多重啲店舖雖小 但兩邊都有高枱 around有10個座位到而且每張枱好甜心💞有手套備用 唔怕整污糟手同埋唔同嘅醬汁 而且店員都好好 有街坊經過會同佢地傾吓計 關心吓佢地=====================#懲罰 #黃色經濟圈 #yellow大角咀 #yellowburger #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

#至尊漢堡 $108

而且店員都好好 有街坊經過會同佢地傾吓計 關心吓佢地

=====================

2022-10-04
等候时间
3 分钟 (堂食)
$112.5 (午餐)
至尊漢堡
Combo set    @肉醬薯條
2022-10-10 25 浏览
約舊同事聚舊,就提議去附近大角咀的Burgerman 嘆漢堡包。裝潢簡約,有幾張高檯可以堂食Burger 有牛、雞、豬、海鮮選擇,款式都頗多加錢有套餐,薯條及飲品Burger 終於到了點了至尊漢堡 $108材料疊得很高,賣相已一流有香脆的麵包、惹味可口的煙肉、煎蛋、芝士,2塊juicy漢堡扒、炒洋蔥絲、蘑菇絲等,好多汁不會乾,夠濕潤。黃金海堡 $103有特別彈牙的炸墨魚蝦堡,當中的芥末蛋黃醬令我味蕾刺激又醒神。每個也加了$22 轉餐,有原皮薯條及薯格,滿足。

裝潢簡約,有幾張高檯可以堂食

Burger 有牛、雞、豬、海鮮選擇,款式都頗多
加錢有套餐,薯條及飲品

Burger 終於到了

點了至尊漢堡 $108

材料疊得很高,賣相已一流

黃金海堡 $103

每個也加了$22 轉餐,有原皮薯條及薯格,滿足。
大角咀 之前覺得係美食沙漠 成日就係食公司canteen 因為喺附近返工真係 唔想行咁遠但係原來附近有一 街好近奧運站 成條街好多食店 有幾條街都係地舖嘅 好多選擇 中日韓美法日 特色小店. 今日試咗呢一間食漢堡包嘅地方佢個包好吸引 分量好足 鵝肝 好juicy好大塊和 牛漢堡扒 亦都好有牛味全部手工製作即點即叫 加22蚊可以配fries 🍟或者沙律我就揀咗沙律🥗Carbonara好食好creamy好足料用嘅係闊條麵夠曬重量感 擇飲品都選擇多嘅坐得舒適裝修美式 我感覺真係好似去咗美國咁樣 超過15款款式有汽水健康啲嘅椰青水 綠茶 都有

Carbonara好食

carbonara

牛油果醬
carbonara
牛油果醬
2022-10-07 33 浏览
媽媽想試呢個🍔鵝肝牛肉漢堡好耐啦!!!今日終於有機會 😍😍😍果然ichiban ,首先麵包鬆軟😏自家手打牛肉漢堡juice牛味又夠重配合甘香油脂豐富入口即溶既鵝肝。簡直將味蕾推至極點🤤🤤🍟另外再叫左即炸脆脆有皮薯條,雖則熱氣但真係食到停唔到口😝媽媽又偷懶順便嗌咗個🍝黑松露蘑菇🍄意粉俾天天BB做晚餐😜濃濃奶味及黑松露香味嘅白汁掛滿每條意粉,再配上不同嘅菇類份量十足😳。如果多啲人#burgerman 佢個二人或四人套餐都非常之抵✌️✌️✌️選擇又夠多

簡直將味蕾推至極點🤤🤤

🍟另外再叫左即炸脆脆有皮薯條,雖則熱氣但真係食到停唔到口😝

媽媽又偷懶順便嗌咗個🍝黑松露蘑菇🍄意粉俾天天BB做晚餐😜

外卖自取
  • 鵝肝漢堡
  • 黑松露蘑菇意粉
2022-09-30 74 浏览
今日繼續我哋大角嘴「揾晏食」之旅。行到去埃華街既《BurgerMan 》試試。我對手打漢堡專門店既基本期望係,塊漢堡一定比「麥記」既漢堡厚,肉味更濃;另外,叫得做「專門店」,應該款式,配菜和醬汁會有更多選擇。《BurgerMan》大角嘴店堂食空間未算大,六七位「立食」便已經企滿小店空間。午市套餐分A-E 餐,連包亦連薯條汽水。我同老友計過,E 餐同正價減幅最大,不過我個人對菠蘿十分麻麻,反樸歸真,揀番招牌芝士漢堡 (A 餐)。堂食太多人便外賣吧。大約十分鐘行返到公司; 漢堡包是美式的,有芝麻在頂那種,更重要是暖暖的(這是No.1 重要!);牛肉漢堡巨裝有厚度,double 「麥記」安格斯吧,芝士生菜番茄,就是這樣簡簡單單;不幸地,薯條外帶變凍了,美中不足。總結: 基本芝堡不錯,亦算正常價位;下次可能挑戰和牛包 😅

總結: 基本芝堡不錯,亦算正常價位;下次可能挑戰和牛包 😅

無肉不歡嘅我竟然會試”素漢堡”,今次叫咗牛油果大菇漢堡(單層$63),除咗有芝士、蕃茄、生菜、仲有洋蔥絲同蘑菇絲,感覺上都幾豐富🤩大啡菇用蒜蓉煎過,所以好香、蒜味好突出😋牛油果醬覆蓋住每個角落,清爽得嚟有淡淡嘅牛油果味,一路食一路跌曬出嚟,好彩餐廳有提供手套同紙巾,唔洗食到污糟曬🙈洋蔥絲有炒過不過未去到焦糖化,白蘑菇增添唔少口感,生菜嘅爽脆感十足,麵包亦有搽滿牛油,所以整體而言,味道同質感都幾豐富🥰餐廳亦提供唔同牛肉漢堡,由和牛、飛驒牛到神戶牛都有,絕對係牛魔王嘅天地😆
牛油果大菇漢堡(單層)
2022-06-05 605 浏览
呢間堂食位置比較細,行街頭風裝修風格💛💛💛我久唔久都會叫下burgerman外賣送過嚟都幾快, 有時仲有會少少折🤩今次叫咗和牛漢堡,舖頭即叫即整,送到嚟賣相同埋味道一樣咁好,薯格仲係脆同熱嘅👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻之前都有試過其他burger,全部都冇失望👍🏻係有誠意嘅漢堡💛💛💛可以成日encore😃依家好多店每次食嘅質素都唔同, 難得佢每一次都可以保持水準,支持支持💛💛
送過嚟都幾快, 有時仲有會少少折🤩

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

和牛漢堡
和牛漢堡
2022-05-16 563 浏览
We used delivery service to order burgers and have them delivered directly to our home.We ordered the 2 person combo which we selected the Trucker Burger with fries and a Wagyu Beef Burger with frites, the combo includes 2 x soft drinks. In addition, we ordered the Classic Cheese Burger combo which we selected fries and a soft drink. Obviously the quality of the burgers would deteriorate during its journey to our home, but Burgerman do their best to package the food so when it arrives it is in t

Obviously the quality of the burgers would deteriorate during its journey to our home, but Burgerman do their best to package the food so when it arrives it is in the best condition possible, and they do a brilliant job.

Although the burgers do not arrive hot of the kitchen plate, they are warm and maintain the original form and taste. The only issue are the toasted buns have turned cold and might be a bit harder to bite through. The fillings and toppings in the burgers are generous and meat patties remain juicy. The fries and frites also maintained their texture and are generous in portion sizes. In fact seems you get more than if you dined in.

Personally the trucker burger is messy to eat due to the double beef patties and egg, so I prefer to eat it at home where I am able to constantly wash my face and hands. Note they do provide plastic gloves as well for your connivence.

Overall, the quality using delivery is good and generally the flavor is the same as if you had it in the shop.

Classic  Cheese  Burger
Wagyu  Burger
2022-05-15
等候时间
40 分钟 (外卖送餐)
Classic  Cheese  Burger
Wagyu  Burger
2022-03-08 502 浏览
好少入大角咀,其實即係奧運站附近?睇住google map行過去都行左好耐去到即刻睇下有咩食,當然要試食經典嘢啦!所以揀左個普通牛堡。免洗餐具,當然個包影得無咁靚仔,但最重要係好食!所以都食得好開心,覺得值回行路嘅付出,食完行一陣當做運動都唔錯丫!係開心嘅!

免洗餐具,當然個包影得無咁靚仔,但最重要係好食!

係開心嘅!
2022-01-09 540 浏览
Burgerman (大角咀)📍大角咀埃華街95-97號地下新年第一日的晚上6點,宜食漢堡。之前其實食過一次Burgerman,但無乜特別好壞,所以無寫食評,但今次一定要寫。🍔丹麥藍芝士漢堡 $73麵包烘得十分香脆,牛肉味不算濃但有肉汁,而且唔會整濕曬啲麵包。藍芝士好好食,但因為只集中喺包嘅中間,令旁邊唔係好夠味。如果藍芝士醬可以均勻啲就更好。推薦指數:7/10🍟薯條+罐裝飲品 $20係我近期食過最好食嘅薯條!一上枱熱到辣手,條條都好香脆,炸得好好。推薦指數:10/10
Burgerman (大角咀)
📍大角咀埃華街95-97號地下

新年第一日的晚上6點,宜食漢堡。

🍔丹麥藍芝士漢堡 $73
推薦指數:7/10

🍟薯條+罐裝飲品 $20
推薦指數:10/10

2021-12-27 320 浏览
Burgerman 地址: 大角咀埃華街95-97號地下至尊漢堡 🍔 $95用料十足嘅漢堡,burgermanhk 份量真係都幾多幾厚。漢堡包皮有煎香過,入面夾住兩塊厚牛肉,牛肉肉質軟淋,一咬入口就肉汁滿瀉,都幾juicy,係牛控人士必叫之選。再加上煙肉、煎蛋、半溶芝士等多種配料,口感層次非常豐富,讓我回味無窮。牛油果軟殼蟹漢堡 🍔🦀$108軟殼蟹炸到炸到脆一脆,係食到蟹肉架,但軟殼蟹嫌好炸到有少少乾身,唔係好覺有汁,有少少失望。
Burgerman
地址: 大角咀埃華街95-97號地下

至尊漢堡 🍔 $95

牛油果軟殼蟹漢堡 🍔🦀$108
2021-12-22 629 浏览
越來越多外國連鎖漢堡餐廳嚟香港開分店,但其實香港亦都有好多出色漢堡街坊小店今次要推介嘅Burgerman🍔就係其中之一🌟.店鋪裝潢行美式工業風🇺🇸,空間唔算大,座位全部係高台,招牌霓虹燈掛係店鋪正中央入到去已經好有美式街頭feel😂.🍴日本飛驒牛漢堡🐮 + 洋蔥圈🧅💰108+33(跟餐)漢堡包非常大份足料,差唔多四吋高🤩咬落去,漢堡扒啲肉汁爆出黎💥好濃郁嘅和牛油香味,入口即溶🤤再配合煎蛋🍳、車打芝士🧀、蘑菇🍄,味道好豐富👍🏻日式芝麻醬酸酸甜甜,中和和牛嘅油膩麵包亦烘得好香脆咬落去先係脆卜卜然後就到其他不同配料,口感豐富層次鮮明🥰.洋蔥圈炸得好酥脆,點埋蛋黃醬,惹味😋.🍴鵝肝和牛漢堡🐮 + 肉醬薯條🍟💰140+33(跟餐)第一次見鵝肝嘅漢堡包,所以試試😮食落去估唔到係咁夾,鍾意油香味嘅朋友仔一定唔會失望🤓入口先係鵝油,然後係和牛嘅肉汁,油香味一發不可收拾🔥加上無花果黑醋醬汁嘅酸甜味,中和鵝肝&和牛嘅油膩連埋蕃茄🍅食,又幾fresh ✨.薯條就咁食已經好重薯仔味🥔撈埋肉醬食,食到停唔到口😆由於薯條炸得脆口,即使撈咗肉醬都唔會令薯條變腍👍🏻.店舖無論食物、服務都好細心❤️食物做到即叫即整,確保
今次要推介嘅Burgerman🍔就係其中之一🌟

入到去已經好有美式街頭feel😂

🍴日本飛驒牛漢堡🐮 + 洋蔥圈🧅
💰108+33(跟餐)
漢堡包非常大份足料,差唔多四吋高🤩
咬落去,漢堡扒啲肉汁爆出黎💥
好濃郁嘅和牛油香味,入口即溶🤤
再配合煎蛋🍳、車打芝士🧀、蘑菇🍄,味道好豐富👍🏻
日式芝麻醬酸酸甜甜,中和和牛嘅油膩
麵包亦烘得好香脆
咬落去先係脆卜卜然後就到其他不同配料,口感豐富層次鮮明🥰
日本飛驒牛漢堡套餐

洋蔥圈炸得好酥脆,點埋蛋黃醬,惹味😋
🍴鵝肝和牛漢堡🐮 + 肉醬薯條🍟
💰140+33(跟餐)
第一次見鵝肝嘅漢堡包,所以試試😮
食落去估唔到係咁夾,鍾意油香味嘅朋友仔一定唔會失望🤓
入口先係鵝油,然後係和牛嘅肉汁,油香味一發不可收拾🔥
加上無花果黑醋醬汁嘅酸甜味,中和鵝肝&和牛嘅油膩
連埋蕃茄🍅食,又幾fresh ✨
鵝肝和牛漢堡套餐

薯條就咁食已經好重薯仔味🥔
撈埋肉醬食,食到停唔到口😆
由於薯條炸得脆口,即使撈咗肉醬都唔會令薯條變腍👍🏻
店舖無論食物、服務都好細心❤️
食物做到即叫即整,確保食物質素
漢堡包配料嘅配搭,都有不同嘅考量
每個座位都準備定手套,唔使驚食完隻手污糟✋🏻
呢啲細心位都非常抵讚👍🏻
鍾意食漢堡包嘅朋友仔千祈唔好錯過,呢間小店一定令你食過返尋味😎
——————————
日本飛驒牛漢堡套餐
鵝肝和牛漢堡套餐
  • 和牛漢堡
  • 鵝肝漢堡
Burgerman 🍔 大啡菇和牛漢堡 $128朝早食完Brunch, 仲可以喺2:00講一次食到Burgrman 嘅Lunch Set (till 14:30 🕝) 雖然最尾我都係投靠早黑松露和牛漢堡~ 🐮 加$20就食埋啡菇 🍄 咬落去都幾有爆汁嘅感覺,好juicy and fresh ~ 同充滿肉汁嘅牛肉mix together 互相襯托:) 牛肉本身都給夠厚度;在此之上,仲有少少🤏🏻 芝士醬 🧀 所以係好好味😋 道地烏龍茶+薯格 (+$25)當然時間先至係我嘅目標所在!即叫即炸,非常之去除!番茄醬當然好食,但佢自己整嘅千島醬有少少特別,因為有少少辣味,可能加咗tapas co ?? 🤣 少少刺激,都幾過癮!
Burgerman 🍔

大啡菇和牛漢堡 $128

道地烏龍茶+薯格 (+$25)
2021-12-20
等候时间
12 分钟 (堂食)