2021-12-15 182 浏览
今日午餐想食漢堡包,橫掂係大角咀埃華街呢頭,就去Burgerman食個漢堡包先。Burgerman既漢堡包有14款選擇,價錢豐儉由人,由$58到$140不等。加$20可選配有皮薯條或薯格或田園沙律及罐裝汽水。加$33可選配番薯條或洋葱圈或肉醬薯條及罐裝汽水,又可加錢加漢堡配料。原來平日午市有套餐,有5款漢堡揀,可配田園沙律或有皮薯條同罐裝汽水,抵食好多!今日決定要兩個午市漢堡套餐。先去收銀落單,然後服務員會去你個位送野食俾你。招牌芝士漢堡 $65 加燒大菇 $20招牌芝士漢堡都幾大個,用一支大竹簽固定好,我嘴細,只能分層食。枱上面有提供膠手套,方便。首先上面塊包成塊都好香脆,仲加左黑白芝麻粒。塊包下面就係加錢要嘅燒大菇,雖然比想像中細左少少,不過食落爽甜多汁。燒大菇下面就係芝士同厚身和牛漢堡扒,再下面就係厚切番茄片同一大塊生菜片。連最下底既麵包都好香脆。塊漢堡扒雖然全熟,不過都唔乾,好多肉汁,我將漢堡扒同熱熔芝士同燒大菇一齊食,大菇同漢堡扒又幾夾。雖然簡單,呢款招牌芝士漢堡都幾出色。水牛城雞肉漢堡 $62水牛城雞肉漢堡上面塊包原來加左辣醬,塊包下面就係兩塊雞胸肉,中間有超鹹香嘅藍芝士,

招牌芝士漢堡加燒大菇

招牌芝士漢堡 $65 加燒大菇 $20

水牛城雞肉漢堡 $62

水牛城雞肉漢堡上面塊包原來加左辣醬,塊包下面就係兩塊雞胸肉,中間有超鹹香嘅藍芝士,再下面就係厚切番茄片同一大塊生菜片。個人覺得呢款漢堡較為重口味少少,不過雞胸肉無皮,好瘦,相對健康少少。

兩款漢堡我地都配左有皮薯條。第一次食呢度嘅有皮薯條,係粗身薯條,熱辣辣炸起,香脆可口,點枱上面有提供既茄汁好好味,仲有辣沙律醬比你自己倒。想叫走鹽不過薯條一定係加左鹽。特別一提呢度既醬汁好容易倒出黎。
玉泉+C有氣檸檬味飲品

罐裝汽水有玉泉+C有氣檸檬味飲品揀,少甜又多d維他命C,少見!

總括而言,招牌芝士漢堡都幾好味,而午市套餐抵食好多!
2021-12-15
招牌芝士漢堡加燒大菇
2021-12-14 136 浏览
今日來到埃華街見到一家美式漢堡店見色彩繽紛就入去試試!入面已有大量聖誕節裝飾,令人心情很好!看餐牌時服務員向我介紹他們的手打牛說是他們親手打😮可惜我不吃牛,幸好也多選擇有魚、菇及軟殼蟹等我最後選了鹿兒島豚肉漢堡($98)另加了薯格及汽水(+$20)豚肉好厚身‼️醃得很香黑椒味而且我很喜歡最底的辣蕃茄汁!整體是酸酸甜甜而不會膩的👍🏻而且包不過太硬,軟硬適中!另外薯格是大加分!!😍隔了好久仍然是脆口的!
今日來到埃華街
見到一家美式漢堡店
見色彩繽紛就入去試試!
入面已有大量聖誕節裝飾,令人心情很好!

看餐牌時服務員向我介紹他們的手打牛
說是他們親手打😮
可惜我不吃牛,幸好也多選擇
有魚、菇及軟殼蟹等
我最後選了鹿兒島豚肉漢堡($98)
另加了薯格及汽水(+$20)

豚肉好厚身‼️
醃得很香黑椒味
而且我很喜歡最底的辣蕃茄汁!
整體是酸酸甜甜而不會膩的👍🏻

而且包不過太硬,軟硬適中!

另外薯格是大加分!!😍
隔了好久仍然是脆口的!
2021-11-16 135 浏览
經過見到有鵝肝和牛漢堡同軟殼蟹漢堡覺得好吸引又好特別,今次試左《鵝肝和牛漢堡》加配左《肉醬薯條》個漢堡真係有啲失望😓定係因為我期望太大,鵝肝有啲細塊,成個配搭同醬汁嘅味道都麻麻地,反而個肉醬薯條整得幾好。好貼心擺左啲手套俾我哋用,唔怕整污糟隻手。

加配左《肉醬薯條》
鵝肝和牛漢堡配肉醬薯條

個漢堡真係有啲失望😓定係因為我期望太大,

好貼心擺左啲手套俾我哋用,唔怕整污糟隻手。

2021-10-25 168 浏览
原本收工約左朋友係大角咀食飯,但去到佢先通知我臨時要OT,我唯有自己食啦😪🙈係大角咀條美食街兜左個圈,俾呢間香港十大🍔吸引左我入去試下😛我叫左個日本飛驒牛🍔加🍍配蕃薯條套餐飲可樂~麵包烘到勁脆但唔乾👍👍👍飛驒牛牛味濃郁,肉質柔軟juicy,直程有入口即溶既感覺!😍配埋煎蛋同蘑菇絲好香好夾😋我另外加左我食🍔好中意配既🍍,口感更豐富兼爆晒汁,超正!🤤🤤見到竟然有得揀蕃薯條好開心😆我不嬲都好中意食蕃薯😁 呢度既蕃薯條切得夠薄炸得好靚,所以條條都脆度十足,甜甜地唔駛點任何醬已經好好食!😋雖然被朋友因工作甩底,但我一個人都食得好滿足!🤣
我叫左個日本飛驒牛🍔加🍍配蕃薯條套餐飲可樂~
日本飛驒牛漢堡加菠蘿配蕃薯條可樂套餐

麵包烘到勁脆但唔乾👍👍👍

配埋煎蛋同蘑菇絲好香好夾😋
日本飛驒牛漢堡加菠蘿配蕃薯條可樂套餐

蕃薯條加可樂套餐

見到竟然有得揀蕃薯條好開心😆

雖然被朋友因工作甩底,但我一個人都食得好滿足!🤣
2021-10-25
蕃薯條加可樂套餐
  • 炸蕃薯條
  • 蕃薯條
  • 日本飛驒牛漢堡
  • 飛驒牛漢堡
2021-10-22 120 浏览
喺大角嘴返咗大半年,聽同事講呢間burger好食又出名,擇日不如撞日就嚟試吓啦😋😋以水泥x紅磚牆型格風嘅裝潢,店名logo則以彩色燈管份外sharp‼️頗有美式快餐店感覺🍔款款burger都各有特色,但胃得一個,只好揀款佢哋推介之一▫️至尊漢堡 Trucker Burger $95叫得至尊,無論係size餡料都寧舍豐富過人,大得要分兩層食先得,一啖絕對食唔哂呀😬😬餐廳已經為食客細心準備每枱有手套供應,咁就唔怕食完隻手油淋淋👍🏻第一層最先食到係煙肉、蛋、芝士、同牛肉漢堡,煙肉煎得乾身好香脆,加埋煎得仲有點半生熟嘅蛋,連埋秘制醬汁每啖都係層層滋味‼️因為真係比巨無霸仲要大嘅size,底層仲有芝士、牛肉漢堡、菇、番茄同生菜,兩層都有牛肉漢堡啱哂食肉獸 😈 之餘,配埋番茄同生菜攞返個balance,fresh啲👍🏻只要加$20就可享用埋薯格同汽水,食完真係大🈵足💯
只要加$20就可享用埋薯格同汽水,食完真係大🈵足💯
2021-10-06
用餐时段
Burgerman🍔• 今次嚟到位於大角咀嘅Burgerman🍔總店本身喺深水埗😆然後而家喺大角咀都開埋分店✨漢堡包嘅價錢大概由$58-$140不等 店內大約有十零個座位 用自助形式 餐桌有調味料和紙巾提供 最貼心嘅位係會提供埋即棄膠手套🧤一啲都唔怕食到隻手污糟邋遢🥰 ————————————————❶ 日本飛驒牛漢堡 $108配料有蘑菇、飛驒牛、芝士和煎蛋🍳 個人覺得雖然睇落價錢略貴 但絕對物超所值✨始終飛驒牛都係和牛嘅一種🤣首先麵包烘得脆口 中間嘅飛驒牛煎得香但同時嫩滑多汁 入口即溶 而且好香牛肉味😆個人都幾推薦試吓呢一款🥰❷ 特級黑松露和牛漢堡 $108個包就算放左一陣都冇濕哂🤣保持到佢鬆軟嘅狀態👍🏻有滿瀉嘅黑松露同埋芝麻醬😚黑松露醬就好濃菇菌味😆而且加埋熟哂嘅煎蛋、豆苗同芝士 口感再豐富左😚(雖然唔太食到有芝士味🤣)塊和牛就夠哂厚身🙌🏻重牛味!而且好juicy🥳一路食一路滴汁🤤夠哂邪惡!😋❸加配漢堡套餐 $20 薯格 | 罐裝汽水薯格係即叫即炸 而且夠晒香脆 每塊都夠晒大塊 份量都幾足夠 就咁加一份都已經夠我哋兩個人share🤣個人嚟講都覺得幾值得一試 睇社交平台 bi
Burgerman🍔

————————————————

❶ 日本飛驒牛漢堡 $108

❷ 特級黑松露和牛漢堡 $108

❸加配漢堡套餐 $20
薯格 | 罐裝汽水

個人嚟講都覺得幾值得一試 睇社交平台 bio店主話「堅持人手打牛,即叫即做」可能就係因為呢份堅持所以啲漢堡包先咁好食😋
————————————————————
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10
環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10
服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10
好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10
👧🏻Wodafoodie in Tai Kok Tsui呢間小店雖然細細間,但🍔都有14款,呢到又裝修得好有特色,每張枱都有手套、紙巾、唔同醬汁提供,好貼心👍🏻✨🐮日本神户牛漢堡 $118🇯🇵日本神戶牛唔似美國澳洲牛咁重肉味,有辨識度好高既香濃牛油味。食太多會膩,所以呢個漢堡扒份量啱啱好😍🍔最上層有用牛油炒過既🧅洋蔥,口感唔會太爽仲有少少甜既感覺,令到成個漢堡多左一個層次。最下層既🌱大豆芽就為成個漢堡加入田園清爽既感覺,大大減少左神戶牛既油膩。麵包外脆內軟,吸收左神戶牛既肉汁,就咁食都好好味😋搭配煎蛋、車打芝士同日式焙燒芝麻醬,好惹味🥰✨🐥水牛城雞肉漢堡 $58健身人士首選🌟好少見有烤雞胸肉既🍔兩大塊雞胸肉仲大過塊包,係優質蛋白質呀😍配上超濃味既🧀藍芝士同辣醬汁,好香好惹味🤤不過應該唔係個個受到藍芝士獨特又濃烈既香味。🍔加埋🥬生菜同🍅蕃茄,真係好fresh!體重管理人士絕對可以揀呢個burger,食完一d罪惡感都無😝🥳📍 Burgerman (大角咀)大角咀埃華街95-97號地下
👧🏻Wodafoodie in Tai Kok Tsui

✨🐮日本神户牛漢堡 $118

✨🐥水牛城雞肉漢堡 $58

水牛城雞肉漢堡

📍 Burgerman (大角咀)
大角咀埃華街95-97號地下
用餐时段
2021-10-03 86 浏览
大角嘴埃華街大大小小食店之中,佢門面最型格搶眼,牆上鐵皮畫好有特色,頗有外國漢堡店的氛圍。餐牌選擇超多,選擇困難症既就直接揀店家推介。最特別係套餐仲可以選擇肉醬薯條,味道有層次,好惹味(+$33🍟🥤) 小店座無虛席,我就外賣返屋但慢慢嘆。誠意推薦:特級黑松露和牛漢堡($108)配料好豐富,和牛爆汁之餘,入口即溶,加上黑松露醬,煎蛋夾住水牛芝士,食落好夾好滿足。簡單之選有招牌芝士漢堡($65)手打優質牛肉,選用配料如蕃茄新鮮,呢個價錢算親民🍔半溶芝士多到流哂出黎。最欣賞小店好細心提供埋手套,呢個位絕對加分!—————————————————Burgerman (大角咀)大角咀埃華街95-97號地下—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoo感dporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday

誠意推薦:
特級黑松露和牛漢堡($108)

簡單之選有招牌芝士漢堡($65)

最欣賞小店好細心提供埋手套,呢個位絕對加分!
—————————————————

Burgerman (大角咀)
大角咀埃華街95-97號地下

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoo感dporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先 #大角嘴美食
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
2021-09-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 特級黑松露和牛漢堡
2021-09-14 90 浏览
又來食漢堡包啦🤩每次食漢堡包都會諗起burger man,今次亦都唔例外,嚟到深水埗呢一間分店,食返個正宗安格斯牛肉漢堡先。平時就食開藍芝士安格斯漢堡,今次想慰勞自己多啲,點一個鵝肝和牛漢堡餐,雖然$140 一個好似少少貴,但食入口係覺得超值的,因為真係好味到不得了,塊鵝肝係超厚肉超juicy, 一啖入口直情融化在嘴裡,坦白講,真係好難搵到咁好味的鵝肝漢堡🍔,而和牛肉質超班又高質,漢堡店來講真係好用心做好每一樣食物,絕對良心漢堡餐廳。另外再點了一個至尊漢堡,呢個有兩塊安格斯牛肉,牛肉最出色的地方就係手打同埋夠juicy , 而且兩塊肉厚實大大分,絕對係食肉獸必食之選。兩個餐一個配薯格,一個配肉醬薯條,兩個都新鮮出爐好好味,正宗漢堡店都真係非burgerMan 莫屬。
Man 莫屬。
2021-08-09
等候时间
10 分钟 (堂食)
裝修好有外國漢堡店既街頭feel 都有少量堂食位🙆🏼‍♀️ 有14款burger可以簡 款款都好吸引🥺 本身想試軟殼蟹但已經賣晒🥲 另外仲有小食沙律 竟然連意粉都有😳.▫️至尊漢堡🍔 $95😋👍🏻:👅👅👅👅.7/5分真係勁大個!! 絕對重量級過巨無霸n倍🍔 用咗九牛二虎之力先切開到一半😂 一切既時候已經見到滴晒汁 咬落真係勁juicy🤤🤤 包身外脆內軟 肉感豐厚紮實油嫩 有牛香 食得出係手打牛既味道🤤 鎖住晒啲肉汁 有埋芝士一齊食勁邪惡😆 仲要再夾埋煙肉煎蛋 鹹香度up😍 洋葱同蘑菇絲都炒得好香口 成個包口感勁豐富!! 唔怪得知話係食肉獸必選🤭.▫️特級黑松露和牛漢堡🍔 $108😋👍🏻:👅👅👅👅.5/5分因為我哋兩個都係黑松露控 所以諗都唔諗就揀佐依個🙈 一咬黑松露味好出 好香濃 勁滿足desu🥺🥺 和牛油脂比例剛好 食落好油嫩飽滿😚同樣地都係有煎蛋🍳同芝士 勁邪惡同juicy!! 店家仲加埋日式芝麻醬 等個味道更加有層次🤤 特別既係熟悉既生菜變佐菜苗 個配搭幾清新🙈.▫️炸薯條🍟 飲品 +$20仲可以揀薯格/田園沙律🥗 係有皮的薯條 食落好香脆😚想食蕃薯條嘅話可以加$33~.總結,Burge

▫️至尊漢堡🍔 $95
😋👍🏻:👅👅👅👅.7/5分

▫️特級黑松露和牛漢堡🍔 $108
😋👍🏻:👅👅👅👅.5/5分

▫️炸薯條🍟 飲品 +$20
仲可以揀薯格/田園沙律🥗
係有皮的薯條 食落好香脆😚
想食蕃薯條嘅話可以加$33~
總結,
Burger真係整得好出色😆 勁足料之餘仲好juicy 口感都好豐富!! 依個價錢黎講真係好高質🥺 小店仲有提供手套比大家 終於唔使驚食到成手都係🙈 食肉獸就食至尊漢堡啦🤭
特級黑松露和牛漢堡
好幾個月之前黎食過一次,今日經過又快手食個午餐先。呢度既漢堡包有十幾款,都好多選擇,價錢豐儉由人,由$58到$140不等。加$20可選配有皮薯條或薯格或田園沙律及罐裝汽水。加$33可選配番薯條或洋葱圈或肉醬薯條及罐裝汽水,又可加錢加漢堡配料。先去收銀落單,然後服務員會送野食俾你。特級黑松露和牛漢堡 $108身為黑松露粉絲,見到黑松露和牛漢堡就心心眼,一定要試吓呢個特級黑松露和牛漢堡。另外我仲貪心咁加配料添。餐牌寫明有秘製黑松露醬配香煎草飼和牛漢堡,煎蛋,日式焙燒芝麻醬,同意大利寶伐朗芝士。我加左$20要燒大菇,加$8要車打芝士,同加$8要炒洋蔥絲。個漢堡都幾大個,用一支大竹簽固定好,我又係分層食。枱上面有提供膠手套,方便。首先上面塊包成塊都好香脆,仲加左黑白芝麻粒。塊包下面就係加錢要嘅燒大菇,雖然比想像中細左少少,不過食落爽甜多汁。燒大菇上面就係秘製黑松露醬,好香又滑溜。黑松露醬配菇真係夾!下個嗰隻煎蛋脆皮而蛋黃仲有少少生。食完上面呢幾部份,我個口終於夠大可以一啖食晒下面咁多層。加$8既炒洋蔥絲同兩塊芝士融和一齊,黃色嗰塊係我另加嘅車打芝士,而透明嗰塊就係意大利寶伐朗芝士。我第一次食意
好幾個月之前黎食過一次,今日經過又快手食個午餐先。

特級黑松露和牛漢堡 $108

特級黑松露和牛漢堡

下個嗰隻煎蛋脆皮而蛋黃仲有少少生。
特級黑松露和牛漢堡

食完上面呢幾部份,我個口終於夠大可以一啖食晒下面咁多層。

加$8既炒洋蔥絲同兩塊芝士融和一齊,黃色嗰塊係我另加嘅車打芝士,而透明嗰塊就係意大利寶伐朗芝士。我第一次食意大利寶伐朗芝士,味道俾車打芝士掩蓋左哈哈。

下面就係香煎草飼和牛漢堡扒。塊漢堡扒雖然全熟,不過都唔乾,同埋充足嘅日式焙燒芝麻醬一齊食,味道酸酸哋又多汁,下底仲有少少日本菜苗。

呢個漢堡加埋另加配料就要$144,價錢唔平,不過都有返相當質素。
2021-09-08
2021-09-07 56 浏览
Since I live in Tai Kok Tsui I decided to try Burger Man since I was craving some burgers. It was located at the end of the popular Ivy street with a lot of different restaurants but this place did not disappoint. The restaurant was cozy with a few seats for people who want to eat in, but I decided to get takeaway. I was feeling a little hungry so I decided to go all out and order the Kobe beef burger with minced pork-covered fries with a coke zero. This was the first time for me trying Kobe bee

This was the first time for me trying Kobe beef and it was honestly amazing, the meat was tender and juicy and has a completely different taste from the classic beef I usually have. The burger was also loaded with a fried egg and onions which were a really good match with it, highly recommended. I also got on the side some minced pork and tomato sauce on top of my fries, this reminded me of poutine that I’ve tried in Canada. This was also a tasty addition to the meal, all topped with coke.

I would recommend the Kobe Burger for anyone wanting a really special and different-tasting burger than usual.

2021-09-07 73 浏览
大角嘴埃華街個頭不嬲都多野食,今晚行過呢間想食下burger ,所以就入咗去試吓😍叫咗個至尊漢堡,雙層芝士漢堡配炒洋蔥絲,激厚肉,真係食肉獸必備!😋😋煎蛋、煙肉、蘑菇粒都增加咗burger個口感,啖啖肉好juicy😇隨餐可以跟薯條同薯格個啲,連皮薯條炸得酥脆剛好,美式burger必備粗薯條!另外仲叫左燒菠蘿炸雞漢堡,炸得酥脆唔漏,燒菠蘿有少少酸甜味可以中和返炸物👍🏻呢個係抵食之選👏🏻👏🏻叫多咗個水牛城雞翼,有少少辣,醬汁都ok la~整體嚟講我覺得想食美式burger既都不妨一試呢間!

2021-09-06 60 浏览
呢間係大角咀嘅街坊小店 舖面唔算好大但裝修都好比心機好美國街頭風因為座位有限 所以晚餐可能都要等一陣位而且好貼心 提供咗手套比大家用唔怕食到成手都係📍日本神戶牛漢堡牛肉漢堡扒好厚實 肉質好嫩一咬落爆哂啲肉汁出嚟入面仲有煎蛋芝士 炒香咗嘅洋蔥 苜蓿牙等口感好豐富 而且個包絕對冇馬虎 用牛油烘香咗 咬落下脆卜卜📍牛油果軟殼蟹漢堡軟殼蟹好大隻 炸得好香脆 炸粉都唔會太厚加埋健康嘅牛油果 仲有芝士等等再加埋酸甜嘅大蕃茄同沙律醬中和下油膩感味道好balance 📍煙燻燒烤雞翼個燒烤醬勁香而雞翼烤得岩岩好 外皮好香脆 入面啲肉就仲好嫩
呢間係大角咀嘅街坊小店

📍煙燻燒烤雞翼
個燒烤醬勁香
而雞翼烤得岩岩好 外皮好香脆 入面啲肉就仲好嫩
2021-09-03 46 浏览
朋友推介黎呢到食burger,雖然座位唔算多,但全部都係高台,幾有feel。叫左個牛油果軟殼蟹burger,軟殼蟹好大件,成個burger大到好難一啖咬曬! 牛油果都比得好足,而呢到既包仲係烘過,所以係脆架。另外,朋友叫左個神戶牛burger,入面仲有D洋蔥絲,好juicy。小食方面叫左個燒烤雞翼,好多醬,食落好夠味。呢到D Burger轉SET都好抵食,薯條係粗個款,薯仔味仲好突出,食得出好真材實料呀!