2024-07-15 138 浏览
近日元點開左好多新餐廳,我好鍾意食漢堡,一於外賣試呢間Burger's Friend Forever💓 爆汁脆雞肉漢堡 $82+$22 轉套餐 包 薯格 + 飲品🫶脆炸雞肉配上塔塔醬和辣醬,再配搭鮮甜羅文菜、蕃茄同洋蔥,非常足料啊,入口啖啖肉,最欣賞係脆炸雞,由於我係外賣返屋企後食,大約過了2個鐘後先開餐,估唔到炸雞仲保持到香脆可口,值得一讚啊🫶薯格份量都幾多,調味十足,香口惹味💓 卡邦尼意粉 $88呢款經典意粉真係人人都鍾意食,醬汁好creamy,入口棉滑,加上煙肉粒,咸香又可口,意粉質地煙韌彈牙整體水準都幾高質,值得一讚係外賣盒,紙質好紥實,店員包裝得好好😊外賣漢堡拎返屋企都無變形👍🏻欣賞

💓 爆汁脆雞肉漢堡 $82
+$22 轉套餐 包 薯格 + 飲品

🫶薯格份量都幾多,調味十足,香口惹味

💓 卡邦尼意粉 $88

外卖自取
👨🏻‍🍳Burger's Friend Forever (元點) (元朗)📍元朗朗樂路1號元點1樓B116號舖 「元朗burger又多一個選擇😻」 行商場經過,一入元點(右邊)就系🤣以為系cafe,環境好舒服好chill咁,原來食burger的😻隔離枱小妹妹份薯格好香脆咁,我地都點左😆 👍🏻🍽️特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 $142+$22 🍽️香脆有皮薯條一打開已經好香!!花生醬混醬mix牛肉超夾🥹牛肉用新鮮牛肉,超多配料!!成個口感好fresh好juicy😋 有皮薯條脆皮微煙韌,食落好有質感,入面仲熱呼呼😋😋好正!! 👍🏻🍽️蟹籽軟殼蟹意粉 $178(+$22) 👍🏻🍽️薯格好大隻軟殼蟹😆咬落有D肉感、口感,意粉望落乾身,食落原來幾掛汁,入哂味👍🏻扁意粉熟成度剛好,吾會碎🤤 薯格必點‼️大大塊,微微微辣😝香脆可口,食到停吾到😆 👍🏻🍹柚子梳打 $28調味剛好!!甜度、酸度剛好!!解渴解暑一流🤤 👍🏻🍹百香果梳打 $28真系粒粒百香果沖調!!解暑消膩👍🏻 店員好親切,同埋EQ好高!!🙈我地又堂食又外賣,佢地都無話我地🙈🫶🏻當時仲有位「奧客」,都幾牢騷,但系2位店員好有耐性,服務5星🥺🫶🏻 🤔元點
📍元朗朗樂路1號元點1樓B116號舖

「元朗burger又多一個選擇😻」

行商場經過,一入元點(右邊)就系🤣
以為系cafe,環境好舒服好chill咁,
原來食burger的😻
隔離枱小妹妹份薯格好香脆咁,
我地都點左😆
特濃花生醬安格斯煙肉漢堡

👍🏻🍽️特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 $142
+$22 🍽️香脆有皮薯條
一打開已經好香!!
花生醬混醬mix牛肉超夾🥹
牛肉用新鮮牛肉,
超多配料!!
成個口感好fresh好juicy😋

有皮薯條脆皮微煙韌,食落好有質感,
入面仲熱呼呼😋😋
好正!!
蟹籽軟殼蟹意粉

👍🏻🍽️蟹籽軟殼蟹意粉 $178
(+$22) 👍🏻🍽️薯格
好大隻軟殼蟹😆
咬落有D肉感、口感,
意粉望落乾身,食落原來幾掛汁,入哂味👍🏻
扁意粉熟成度剛好,吾會碎🤤
薯格

薯格必點‼️
大大塊,微微微辣😝
香脆可口,食到停吾到😆
柚子梳打

👍🏻🍹柚子梳打 $28
調味剛好!!甜度、酸度剛好!!
解渴解暑一流🤤
百香果梳打

👍🏻🍹百香果梳打 $28
真系粒粒百香果沖調!!
解暑消膩👍🏻

店員好親切,同埋EQ好高!!🙈
我地又堂食又外賣,佢地都無話我地🙈🫶🏻
當時仲有位「奧客」,都幾牢騷,
但系2位店員好有耐性,
服務5星🥺🫶🏻

🤔元點唯一一間漢堡包連鎖店

#burgersfriendforever #元朗burger #元點
特濃花生醬安格斯煙肉漢堡
蟹籽軟殼蟹意粉
薯格
柚子梳打
2024-07-13 117 浏览
Burger’s friend forever 終於開左係元朗喇!!!!!!想試好耐, 但因為d地點對我黎講太遠😂元朗新商場Yoho mix 唯一一間漢堡包連鎖店, 大品牌進駐元朗商場, 仲有希慎, 啟德, 將軍澳其他分店💫All day breakfast 有黑松露炒蛋, bacon, 香腸, 蕃茄, 大啡菇, 沙律菜, 沾滿花生醬好似muffin.嘅一個包包, 仲有我最喜愛嘅avocado💚食完全日早餐, 精神滿滿💪🏻💫 侯斯頓漢堡侯斯頓漢堡選用大份量嘅新鮮牛肉製造, 係一個健康嘅漢堡包, 麵包包皮烤至軟硬度適中, 餡料外層呈現微焦香, 內部卻保持鮮嫩豐盈多汁, 加上調製左特製醬料, 搭配爽脆沙律菜和濃郁芝士, 食慾大增😍另外仲有脆薯格, 剛炸起熱辣辣, 飲埋Soda water, 有夠爽快👍
想試好耐, 但因為d地點對我黎講太遠😂

💫All day breakfast

💫 侯斯頓漢堡

2024-07-11 84 浏览
這間位於元朗新商場的【Burger's Friend Forever】,主打手打牛肉漢堡,另外還有意粉及炸物小食,全部即叫即做,新鮮熱辣。餐廳地方不算大,但勝在景觀開揚,十分光猛舒服。芝士肉醬安格斯意粉意粉表面的芝焗至微焦,番茄酸甜味加上肉醬,每啖意粉都充滿肉醬香味。侯斯頓漢堡餐美國安格斯牛肉配上秘製燒烤汁,加上芝士、煙肉、番茄、生菜及洋葱,漢堡份量十足,漢堡包更烘至香脆,一啖都咬不完,牛肉肉汁豐富,入口爆汁。香脆有皮薯條跟餐的有皮粗皮份量十足,炸至金黃香脆。

餐廳地方不算大,但勝在景觀開揚,十分光猛舒服。

芝士肉醬安格斯意粉

侯斯頓漢堡餐

香脆有皮薯條
跟餐的有皮粗皮份量十足,炸至金黃香脆。
2024-07-09 81 浏览
漢堡包🍔好評漢堡包🍔漢堡包非常之好食安格斯牛肉非常Juicy 仲有至尊寶漢堡餐喺佢哋店人氣排行榜第一位至尊漢堡有兩層牛肉雞扒沙律非常入味服務態度非常之好 很推介各位可以過嚟食同埋自選漢堡好抵,有三個餸送一個餸而且佢任何漢堡都可以跟餐有薯條薯格同沙律仲贈送汽水添而且食素嘅人都可以過嚟食,佢有一隻素肉大姑漢堡而且仲有lunch set添佢仲有卡邦尼意粉茄汁大蝦意粉芝士肉醬安格斯意粉仲有小食拼盤添而且佢仲有全日早餐添呢
漢堡包🍔好評漢堡包🍔
漢堡包非常之好食
安格斯牛肉非常Juicy
仲有至尊寶漢堡餐喺佢哋店人氣排行榜第一位
至尊漢堡有兩層牛肉
雞扒沙律非常入味
服務態度非常之好 很推介各位可以過嚟食
同埋自選漢堡好抵,有三個餸送一個餸
而且佢任何漢堡都可以跟餐有薯條薯格同沙律仲贈送汽水添
而且食素嘅人都可以過嚟食,佢有一隻素肉大姑漢堡
而且仲有lunch set添

生日
用餐优惠
試食活動、優惠券
2024-07-06 118 浏览
Yoho Mix開左好多新鋪,行左幾個轉見到唯一一間Burger店,見係手打漢堡,質素應該唔錯。原來係大品牌進駐元朗,仲有希慎,啟德,將軍澳其他分店。🍔侯斯頓漢堡 有質素嘅手打新鮮牛,好juicy,好有牛味,冇肥肉,健康。麵包鬆軟,有新鮮沙律菜,加上脆脆煙肉,惹味。🍟跟餐香脆有皮薯條 +$22薯條現炸,好脆,量多。🥛Oreo花生醬奶昔+$48雖然要加錢,但十分值得,好似食緊花生醬咁,好好飲🤤,原來oreo同花生醬係咁夾。🍝卡邦尼意粉 意粉煮得剛好,有咬口,濃濃醬汁好掛面,唔錯。🥣自製黑松露雞菌湯 黑松露令個湯昇華咗,平時嘅菌湯會淡口啲,但呢個好夠味,好飲👍🏻。💬有午餐餐牌,雖然冇手打牛,不過$88有包/意粉/沙律+前菜+飲品抵食丫~

侯斯頓漢堡

🍔侯斯頓漢堡

🍟跟餐香脆有皮薯條 +$22
薯條現炸,好脆,量多。

Oreo花生醬奶昔

🥛Oreo花生醬奶昔+$48

卡邦尼意粉

🍝卡邦尼意粉
意粉煮得剛好,有咬口,濃濃醬汁好掛面,唔錯。

自製黑松露雞菌湯

🥣自製黑松露雞菌湯

2024-07-03
侯斯頓漢堡
Oreo花生醬奶昔
卡邦尼意粉
自製黑松露雞菌湯
2024-07-05 107 浏览
知道元點個新商場開咗好多新嘅餐廳, 所以今日就抽時間過嚟睇吓有咩嘢啱食😬🫶🏻一入商場就比呢間餐廳吸引咗, 好鍾意佢哋簡約裝修嘅風格, 而且天氣咁熱真係唔係好想食粥粉麵飯, 睇佢哋Menu見到佢哋主打係賣Burger 🍔🫶🏻同埋佢哋好多特別飲品都好啱我, 所以就決定入嚟試吓, 我就叫咗一份炸雞漢堡, 同埋一份黑松露忌廉意粉, 再加多兩杯凍飲🥰🫶🏻樣樣嘢都好好食而且飲品好啱我我叫咗杯熱情果梳打俾自己, 酸酸甜甜而且又夠凍呢啲天氣飲真係好正⭐️⭐️⭐️佢哋嘅漢堡🍔真係好正麵包夠軟熟而且炸雞外脆內亂又多汁🐥而且店員仲話佢哋嘅漢堡包係用新鮮牛肉製造🐮元朗都好少有咁高質素嘅漢堡餐廳, 搵日再嚟試吓其他嘢🤩🙌🏻佢哋就係唯一Yoho Mix 漢堡包連鎖店,大品牌進駐元朗商場佢哋仲有希慎、啟德同埋將軍澳分店😬

2024-06-30 117 浏览
同朋友琴日lunch time 去食。60 分鐘限時、D歺出得幾快、但個塊扒未煎熟就拎出嚟。服務員冇問過牛肉要幾成熟,但出來果然是五成熟。嚇死、邊個會食生牛肉漢堡包!啲牛肉又生又冇味,我都怕食咗會肚痾。但薯條和沙律都唔錯,但我相信冇下次。

2024-06-28 127 浏览
新商場新餐廳,位置唔多,假期都有午餐。🍔🐮酥脆安格斯堡脆炸美國穀飼安格斯牛肉,配上水波流心蛋及黑醋汁,再加上車打之士,炸洋蔥絲、蕃茄及紫洋蔥。脆炸美國穀飼安格斯牛肉味道不夠濃,尤其似沒有放鹽,但整體的配搭還是很配的,加點鹽就挺好的。🍔🐔水牛城雞肉漢堡香煎雞肉配水牛城辣汁,加上大孔芝士、鮮甜羅文菜、蕃茄及紫洋蔥。超級好味的即點即製漢堡,雞肉勁嫩,水牛城辣汁少少辣味勁惹味,加上羅文菜、芝士及紫洋蔥,味道配合得很好。🍝卡邦尼意粉彈牙卡邦尼意粉,醬汁超掛麵,濃厚度剛好不會膩。
新商場新餐廳,位置唔多,假期都有午餐。
🍔🐮酥脆安格斯堡

🍔🐔水牛城雞肉漢堡

🍝卡邦尼意粉
彈牙卡邦尼意粉,醬汁超掛麵,濃厚度剛好不會膩。
2024-06-23
午餐
Yoho又新開了一個商場🤣𥚃面食肆林立,餐廳選擇都比較多。我們選了吃burger,店內坐位很少🫣幸好只等了15分鐘就能入座。我們點了招牌至尊漢堡和水牛城雞肉漢堡🍔兩款都令我們讚不絕口🥹牛肉爆汁,肉味香濃,配上煙肉蔬菜等非常夾。而且麵包也是烘烤得外脆內軟!雞肉也不錯,水牛城醬酸辣惹味~唯一缺點是飲品的選擇比較少🫣🫣希望漢堡的水準能夠一直保持🤣至尊漢堡 $138水牛城雞肉漢堡 $80跟餐+$22炸洋蔥圈 $68
Yoho又新開了一個商場🤣
𥚃面食肆林立,餐廳選擇都比較多。

我們點了招牌至尊漢堡和水牛城雞肉漢堡🍔
兩款都令我們讚不絕口🥹
雞肉也不錯,水牛城醬酸辣惹味~

唯一缺點是飲品的選擇比較少🫣🫣
希望漢堡的水準能夠一直保持🤣

至尊漢堡 $138

水牛城雞肉漢堡 $80
跟餐+$22
炸洋蔥圈 $68
2024-06-23 355 浏览
見yoho mix新開 無咩期望底下入去試下。2個人叫左個至尊burger, 芝士安格斯肉醬意粉, 烤磨菇沙律, 升級套餐加左個龍蝦湯。首先黎個龍蝦湯 - 稀到不行,罐頭加水貨式,最騎呢係入面有幾隻急凍蝦,都叫爽嘅,但呢個係龍蝦湯唔係大蝦湯,有d多餘,不如你搞好咗個湯底先。第二樣黎左個意粉 - 個汁又係稀到... 又係罐頭醬加水貨式,完全見唔到/食唔到有芝士,肉醬似係用滾水烚熟咗一堆碎肉再撈落個稀到不行嘅罐頭汁裡面,我都唔識評論佢果d係安格斯肉定咩,反正就係差。當刻我朋友仲為佢平反 - 咁人地主打burger。哦,咁等埋個Burger...Burger - 個包無煎 / 煎唔香已經係failed,2塊好厚嘅漢堡份量十足但完全無味。Burger黎講呢2個靈魂食材都已經唔掂,其他野都無野好講啦。最後果個烤磨菇沙律,算啦都係現成野,無咩好comment。埋單$400+另外入面好熱 但門口cashier位個冷氣就超勁, 座位坐得唔舒服,我坐果張凳仲要無椅背,叫佢俾左小凳仔放下嘢都無,話派晒。然後我捧住部電腦喺大脾熱住又無得挨咁食左餐咁嘅質素嘅新開餐廳。補充一下:其實我明好多餐廳都係用罐頭開汁,
見yoho mix新開 無咩期望底下入去試下。

最後果個烤磨菇沙律,算啦都係現成野,無咩好comment。

埋單$400+

補充一下:其實我明好多餐廳都係用罐頭開汁,但只要係份量比例啱,再落番d新鮮少少嘅配料,其實個客都唔會點詐型。但你衣家成個廚房都好似唔識煮嘢咁... 新開已經咁,我都唔知你靠咩sustain落去。
2024-06-21