2023-12-29
大圍 📌By The O Studio🎄聖誔前🌲話説我喺 社交平台見到一個好邪惡嘅 Tiramisu 牛角窩夫🥐 心思思咗幾日,決定一個人自私食🥐 原來呢間 Cafe 係一間無店名嘅 Cafe 😅 而呢間 Cafe 真係令我好 impressed ♥ 平安夜呢日,我帶埋豬隊友再訪,去試埋其他嘢食。🍳 盤子大早餐 $138超級豐富嘅 All day,係我食過最有份量。 有: 黑松露炒蛋 🍳 芝士焗蕃茄 🍅 煙三文魚🐟 腸仔、煙肉🥓 大啡菇🍄 沙律菜 🥗 菠菜芝士餡薯餅 🥬 牛角窩夫 🥐 一般嘅 All Day 大多係比多士 🍞 但By The O Studio 嘅 All Day係牛角窩夫 😍 熱辣辣嘅牛角窩夫,外脆內軟,每一款都一絲不苟 💙🦀 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $108呢個意粉又係不得了。 一上枱,我 [ 嘩!] 咗一聲,足夠 3人嘅份量。 滿滿嘅蟹籽 & 絲絲嘅蟹肉,每啖都咬到 卜卜脆嘅蟹籽 🦀 配合埋 Creamy 嘅蟹肉明太子忌廉汁~ 好好食呀 😍 我真係好鍾意個汁!係我數一數二,食過最好味嘅明太子忌廉意粉 🍝🔥 單邊雞翼配香辣水牛城醬 $58個水牛城醬都真係幾鬼辣下
🍳 盤子大早餐 $138
🦀 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $108
🔥 單邊雞翼配香辣水牛城醬 $58
個水牛城醬都真係幾鬼辣下,唔食得辣建議揀芝士味,至於雞翼,係 又Juicy 又脆,好香口。 另外,想讚下個店員好Proactive,話説我同店員講水牛城醬辣得滯可唔可以轉芝士醬,但芝士醬沽清,之後店員特登拎番茄醬上嚟閣樓比我,叫我 Mix 落水牛城醬內減辣,細心嘅服務 ✨
🥐 親愛的提拉米蘇牛角窩夫 Hello! Tiramisu Croffle $88
見到呢個窩夫名好親切已經好喜歡 😃 成個窩夫賣相 💯 一客有兩件窩夫,窩夫外脆內軟,配埋可愛🐰 手指餅、一小酌咖啡☕ 佈滿可可粉嘅 Tiramisu Cream, 重點係雪糕 🍨識食嘅一定要窩夫配雪糕 🍨
🍯 自家製焦糖鮮奶 $60
見到大大舊舊焦糖脆脆🍯已經心心眼 😍 佢嘅焦糖脆脆係自家製的,濃濃炭燒味,你或會覺得略重,但係融化喺鮮奶入面,就香濃得令你覺得融合得剛剛好 ☕
🍵 抹茶鮮奶咖啡 Dirty Mama $58
好一杯 Dirty Mama,底層清晰可見係抹茶,揉合鮮奶同 Espresso☕ 我就覺得味道唔錯喔 🍵
💙 "Hello! By The O Studio, I will be back" 💙
💙 Very Appreciated 我一定會再回訪 💙