2019-09-16
個晚我地要落尖沙咀食飯,早上大家都有野做,我就話不如去ssp,好耐都無去過,就咁我地就約左係呢係我想試好耐既手工意粉! 我睇過報道又再加埋係“手工意粉”,我係有期待既,雖然唔算得失望,但以小人店黎講同呢個價錢,係唔錯既,但我想信佢可能再好尐!溫泉蛋卡邦尼扁意粉 $45 轉餐加28一向我都係白汁既朋友,Carbonara 更是至愛之一XD 但又係個句,做得好真係好難...我食落個味正常,但無咩蛋香,而手工意粉一係就已經整好一段時間,一係就入既,食得出唔係新鮮即整既. 不過真係既,呢個價錢,絕對收貨,只係我期望佢好食尐北海道帶子野菌忌廉汁闊條麵 $62 轉餐加$28帶子好好味! 好鮮甜,呢個一定無厄你! 但個野菌忌廉汁就唔夠出,食唔到菇菇味,就cream咁囉,同上意粉口感唔夠預想的好,不過就幾正宗,唔會過林飲品無特別問心,佢係抵食,唔差,但如果以方便加味道,我應該會去搵其他!有可能係希望越大,失望越大啦,但佢個量同個味唔差架! 如果真係經過附近,可能會再試,但我應該會選擇搵新野!
溫泉蛋卡邦尼扁意粉 $45 轉餐加28
北海道帶子野菌忌廉汁闊條麵 $62 轉餐加$28