2023-05-30 2974 浏览
在網上看到全香港最平的happy hour 地方,於是馬上約朋友去試吓,果然餐廳提供的飲料十分便宜,$18/杯飲料,不是可樂,而是voka,gin tonic等等的酒精飲品。連我多年不飲酒的人,都忍不住來了一round. 這里跟朋友飲酒,聊天是很不錯的地方,但一定要是喜歡戶外,因為這是戶外空中花園中的一个酒吧,必須是喜歡戶外,不怕天氣熱才可以。要是夏天中午去此餐廳的話,香港這天氣,一般人都受不住。建議大家還是晚上入黑才去。
2023-04-29 2321 浏览
Arrived in a party of 2 for late night drinks. Open environment is ok. Front of house was pleasant, but the staff inside are another story. The staff are rude, ignores our requests, and even yells at us for asking for the bill, even when asked very gently. Waitress yelled at us for asking for the bill because they were fulfilling last orders, and were afraid to be yelled at by the kitchen for being late. Seems like there are back of house problems linked with the front of house staff.Drinks were

Drinks weren’t bad, just average. If you come, just don’t try to leave during last order time, because it’s hard to brush off the horrible tone and level of disrespect towards someone you care about.
$85 (宵夜)
2023-04-23 1788 浏览
週末lunch去chill一下是日午餐:Hot Wing (1 lb)Spinach and cheese nugget BBQ Chicken Signature Salad雞翼內裡比較乾,同唔夠多肉菠菜芝士波直頭係隱藏菜單 hidden menu! 我地喺Openrice見到有人post,但侍應同我地係實體menu搵唔到🤣個雞正正常常,我覺得好食過hot wings個沙律好好食!佢加咗炸薯條(超細條)同炸蕎麥面,呢啲脆脆加入沙律,口感多咗又香脆咗😋個地方好chill! 嘆番杯啤酒真係chill 爆😋
週末lunch去chill一下

是日午餐:
Hot Wing (1 lb)
Spinach and cheese nugget
BBQ Chicken
Signature Salad

Hot  wings

雞翼內裡比較乾,同唔夠多肉
Spinach    Cheese  ball

BBQ  Chicken

個雞正正常常,我覺得好食過hot wings
Signature  salad

個地方好chill! 嘆番杯啤酒真係chill 爆😋
Hot  wings
Spinach    Cheese  ball
BBQ  Chicken
Signature  salad
  • 菠菜芝士波
當後放工後整理下行裝再過去現場,一出升降機就係門口,無需等位即刻入去,除咗枱面冇餐牌冇其他問題,服務態度好好,食物質素ok,整個過程中冇太大問題,下次應該再去過
Clams
2023-04-05 940 浏览
📍CWB - HONG KONG 📍要係香港呢個石屎森林中,搵到嘅餐廳又方便又有feel真係唔易嫁🥰 呢間都算得上係我平時同朋友飲嘢食野嘅NO.1💯#BBQ1/2CHICKEN到於燒烤醬雞好者嘅我一定要叫啦💓本身做定心理準備佢會鞋d,點知又比我想像中好喎🤪薯條重熱辣辣勁脆,配酒一流❤️#GREENCHILLI PASTA呢個係我每一次嘅必點,入面勁多嘅雞絲同青辣椒勁夾又唔膩,d汁重入哂落長通粉度😍整體我覺得佢雖然有辣椒味個唔辣,再加埋芝士,真係🥰🥰#APPLETAQUITO講到明先,呢道甜品我第一次食🤣點知又幾好食煙靭又脆嘅餅皮包住焦糖肉桂蘋果,加埋佢個雲尼拿雪糕,又凍又熱咁正到不得了🔥飲哂酒用呢個甜品可以做個perfect ending💓環境直程無得輸,半露天有時重有live band💓重要係商場入面,chill爆🔥____________________________________#BBQ 1/2 CHICKEN💰 HKD: 138#GREEN CHILLI PASTA💰 HKD: 138APPLE TAQUITO💰 HKD: 88📍 Cadillac Bar & Grill
📍CWB - HONG KONG 📍

#BBQ1/2CHICKEN
到於燒烤醬雞好者嘅我一定要叫啦💓

#GREENCHILLI PASTA
整體我覺得佢雖然有辣椒味個唔辣,再加埋芝士,真係🥰🥰

#APPLETAQUITO
講到明先,呢道甜品我第一次食🤣點知又幾好食

#BBQ 1/2 CHICKEN
💰 HKD: 138

#GREEN CHILLI PASTA
💰 HKD: 138

APPLE TAQUITO
💰 HKD: 88

📍 Cadillac Bar & Grill
2023-03-18 970 浏览
同fd來飲嘢,叫佐杯mango mule,味道好差似廉價糖水。同staff講想return仲要被反問“How do you know it is bad? Do u even know it's supposed to taste like?” 服務又差嘢又難飲

Mango  mule
2023-02-04 1790 浏览
情調味道兼備💕Cadillac Bar & Grill@cadillacbarandgrill_hk 晚市正價餐牌🍽人均$250-$300🕰可預約,可walk in。基本冇分時段,但Happy Hour就到19:30🥂🍕Smoked Salmon Pizza $138薄批pizza,份量同樣大,好食😋❤️🥨Mexican Churros $68Churros配朱古力醬正常發揮,優點係依個價錢真心算大份量😍❤️🍎Caramel Apple Taquito $88好好食!唔會太甜,一流嘅熱食甜點🥂🍷🍹酒水方面,我哋HH時段飲咗Champagne, Sangria 同 Piña Colada… 抵👍🏻值得一提係我哋平日夜晚walk in,店員都好好服務,加水等都好迅速👍🏻Bible rating: 8.5/10📍地址:Cadillac Bar & Grill (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼斯道500號希慎廣場7樓718-719號舖
情調味道兼備💕Cadillac Bar & Grill
@cadillacbarandgrill_hk

晚市正價餐牌
🍽人均$250-$300

🍕Smoked Salmon Pizza $138
薄批pizza,份量同樣大,好食😋

❤️🥨Mexican Churros $68

❤️🍎Caramel Apple Taquito $88
好好食!唔會太甜,一流嘅熱食甜點

Bible rating: 8.5/10

Mexican  Churros
Smoked  Salmon  Pizza
Caramel  Apple  Taquito
2023-01-12 1677 浏览
📍Cadillac Bar & Grill (銅鑼灣)朋友生日 去咗呢間佢推介嘅bar慶祝🥂🎉餐廳喺希慎入面 有分露天及半露天座位半露天座位樓底亦很高 感覺開揚冇壓迫感整體空間闊落 坐得舒服 可以慢慢hea下餐廳全程播住英文流行曲 感覺好chill🎧Weekday下午人流不算太多✌🏻.最吸引人嘅應該係佢嘅crazy hour 優惠😛(向左拉有drink menu)我地點咗以下嘅酒~🍸Margarita🍸Sparkling🍷Red Wine🍺Corona🥂Sparkling Rose每杯酒都係$18-$38~勁抵飲😳✨.食物就以墨西哥菜為主 我地點左以下嘅野👇🏻#墨西哥烤牛肉捲餅 $88用薄餅包住墨西哥米飯 而且餡料豐富~.#辣肉腸長通粉 $108茄味十分濃郁 微微辣咁勁開胃🤤🍅.#Nachos $118Nachos香脆 份量都夠3-4人~配合芝士+唔同醬料一啲都唔dry尤其推介牛油果醬🥑.Btw 當天入座同離開時都冇staff招呼 而係自行出入唔太影響整體體驗 只係感覺有點odd🙈.♥️回頭度:8.8/ 10環境休閒舒適 會想再crazy hour過去🥂
📍Cadillac Bar & Grill (銅鑼灣)
朋友生日 去咗呢間佢推介嘅bar慶祝🥂🎉
餐廳喺希慎入面 有分露天及半露天座位
半露天座位樓底亦很高 感覺開揚冇壓迫感
整體空間闊落 坐得舒服 可以慢慢hea下
餐廳全程播住英文流行曲 感覺好chill🎧
Weekday下午人流不算太多✌🏻
最吸引人嘅應該係佢嘅crazy hour 優惠😛
(向左拉有drink menu)
我地點咗以下嘅酒~
🍸Margarita
🍸Sparkling
🍷Red Wine
🍺Corona
🥂Sparkling Rose
每杯酒都係$18-$38~勁抵飲😳✨
食物就以墨西哥菜為主 我地點左以下嘅野👇🏻
#墨西哥烤牛肉捲餅 $88
用薄餅包住墨西哥米飯 而且餡料豐富~
#辣肉腸長通粉 $108
茄味十分濃郁 微微辣咁勁開胃🤤🍅
#Nachos $118
Nachos香脆 份量都夠3-4人~
配合芝士+唔同醬料一啲都唔dry
2022-10-20
下午茶
庆祝纪念
生日
和朋友聚会庆祝生日,有个calm的浓汤挺好喝的,薯条和pizza中等水平。主要是环境好,露天的地方可以看时代广场。但是蛋糕感觉很糟糕,粗制滥造一块蛋糕胚挤上奶油,非常应付的感觉,令人失望。
甜品蛋糕
pizza
2023-01-09
庆祝纪念
生日
pizza
  • calm soup
2023-01-01 892 浏览
今日同朋友聚會黎左銅鑼灣希慎7樓既bar🍻貪佢有得食野又可以飲野🤣首先叫左個周打蜆湯都好飲既,不過偏咸小小之後有叫左牛扒😋又係偏咸!最好食係黑松露pizza!唔記得咗影!好有黑松露味有好多芝士😋😋不過其他野真係幾咸🥸
今日同朋友聚會
黎左銅鑼灣希慎7樓既bar🍻
貪佢有得食野又可以飲野🤣
首先叫左個周打蜆湯
都好飲既,不過偏咸小小
之後有叫左牛扒😋
又係偏咸!
最好食係黑松露pizza!
唔記得咗影!
好有黑松露味
有好多芝士😋😋
不過其他野真係幾咸🥸
2022-12-26 634 浏览
好耐冇見班朋友,經朋友介紹下嚟咗銅鑼灣呢間餐廳聚舊,一入到嚟成個感覺好Chill,氣氛都好正,係好似去咗外國咁我哋5個人,被安排坐一張長枱,但係四人枱,擺埋啲袋就有啲迫,如果張凳下面有個位可以俾人擺袋就更好。因為我哋比較多人食,所以份量都嗌得比較多Taco Salad ,做前菜岩曬,仲開咗支Moscato La Spin.Bt,好好飲Cheeseburger Pizza 材料好豐富好食😋,Hot Wings 份量好足夠,炸得啱啱好不過有幾次落單落漏咗,最後都叫侍應跟返整體嚟講,成班朋友一齊聚舊呢個地方啱晒,夠曬Chill,除咗人手唔太夠,食物亦好岩一班朋友一齊分享回頭再食指數:💛💛💛💛/5星滿分

因為我哋比較多人食,所以份量都嗌得比較多

不過有幾次落單落漏咗,最後都叫侍應跟返

回頭再食指數:💛💛💛💛/5星滿分
2022-12-05 5645 浏览
中秋追月日,brunch 的時間我就來到近來新寵「Cadillac」,繼續享受金黃色的溫柔和美味。「Spanish and Mozzarella Cheese Nuggets」 $98吃個月亮造型的「炸菠菜芝士波波」,將菠菜 打成茸加 Mozzarella Cheese 搓成球體狀,沾上麵包糠炸成金黃色:外脆內香軟,點青檸忌廉汁吃一口一個,是很不錯的點心,菠菜餡帶來柔軟多汁之感:不知不覺全碟食晒,k.O.晒所有「小月亮」!「Buffalo Wings」$118 / 1 lb來到又怎能少得這裏的名物「水牛城雞翼」呢?若果計我的 comfort food,除了燒賣,我想就是「水牛城雞翼」啦!辣椒醬、白醋、牛油等包裹着脹卜卜的雞翼,雞皮和肉均嫩滑,有西芹條點沙拉白醬汁,真的點止 party food 咁簡單,吃完超滿足:計埋各樣金黃色的月餅,今年真係過了一個「金色中秋」;就算未中六合彩「中秋金多寶」,能過足口福之癮,已夠是一個快樂假期!
不知不覺全碟食晒,k.O.晒所有「小月亮」!
Buffalo Wings」$118 / 1 lb
來到又怎能少得這裏的名物「水牛城雞翼」呢?
2022-09-17
  • Spanish and Mozzarella Cheese Nuggets
  • Buffalo Wings
2022-11-22 1500 浏览
好鍾意黎哩間酒吧餐廳,因為佢係又係鬧市中但又有露天戶外既感覺。氣氛又好,坐係戶外高枱既位置望出銅鑼灣既高樓大廈同熱鬧既環境都好舒服。不過哩度冇得book枱,只接受walkin。所以想要靚位最好六點前黎到,有時仲會有live band 表演,都幾Chill架。😋單骨雞翼 $88通常都係雙骨或冇骨雞翼,比較少食單骨雞翼。都唔錯,容易咬。炸得好脆雞翼好juicy。一般配墨西哥嘅醬汁都會比較辣,雖然我唔係太食得辣,但又會好吸引想食多幾舊。😋Nachos $128墨西哥餐廳必食Nachos 啦,粟米片配各式醬汁。好味。同埋送酒一流。慢慢傾計談心,邊食小食既Nachos。😋Mexican Flatbread Pizza $135哩個pizza 都係配墨西哥醬汁,少少辣味。有豆牛肉粒同各式芝士。好夾。pizza最緊要係個餅底夠脆夠薄。好味。😋Frozen Marg Grande $80 (happy hour)見到隔籬枱有咁大杯唔同顏色嘅飲品,就問店員。原來有加大既size。好正呀,傾成晚都得呀,Grande size 。仲有唔同味道,我地試左Guava/passfruit/rasberry 都唔錯

😋單骨雞翼 $88

😋Nachos $128

😋Mexican Flatbread Pizza $135

見到隔籬枱有咁大杯唔同顏色嘅飲品,就問店員。原來有加大既size。好正呀,傾成晚都得呀,Grande size 。仲有唔同味道,我地試左Guava/passfruit/rasberry 都唔錯,酸中太甜,仲係frozen有少少雪芭咁。見到都開心。我地過左happy hour 時間,店員都好好比左happy hour price我地。Lucky。

最愛約港島朋友仔黎哩度吹水飲野食飯,又唔洗轉場落酒吧。同埋而加秋涼真係好好享受戶外露天餐廳既時候。食物飲品都唔錯,價錢仲唔貴。最重要係唔會限時架😍

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

Cadillac Bar & Grill (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼斯道500號希慎廣場7樓718-719號舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #露天酒吧
2022-10-15 1845 浏览
總分,4.5/5食物方面,3/5淨係飲咗happy hour同埋食薯條。其實真係唔差,係好好食嘅薯條。同埋一杯好普通嘅Margarita,仲飲杯白酒。唔係話特別好飲,係酒精同澱粉質。環境方面,10/10香港要搵個喺鬧市嘅人間樂園,其實都真係幾難。但係喺銅鑼灣佢做到,覺得喺裏面會好開心同埋真係有外國氣氛。成班人一齊飲酒嘅感覺,所以我覺得幾好,如果你放工或者想喺香港搵一種外國酒吧嘅感覺,佢幫到你。服務方面,4/10冇乜人serve你,同埋佢要拎你張Credit卡擺喺counter,覺得怕你走數。可能太多人走數,點嘢食俾錢一定好快,但係唔會好開心囉。
總分,4.5/5
食物方面,3/5

環境方面,10/10

服務方面,4/10
2022-09-23
  • 薯條
2022-10-01 1426 浏览
🌞Cadillac bar & Grill☀️銅鑼灣篇🗣🗣🗣🗣🗣〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉今日到銅鑼灣吃晚餐,食完之後到時代廣場附近找野飲,好似附近都冇好似台灣喝飲料嘅店,都係酒吧,跟住朋友提議去希慎廣場入邊有間特色酒吧,就到「Cadillac bar & Grill」😋😋😋今日嗌咗👇👇👇1.snow ball不太敢喝酒精太濃的我,嗌咗朋友推介嘅snow ball,記得要攪拌均勻先飲得,應該係蛋酒加上七喜,嚐起來淡淡甜味同好淡嘅酒味,推介給想喝甜甜或者同我一樣不喜酒味太重嘅朋友都可以試下架服務🐽🐽🐽🐽食物🐽🐽🐽🐽環境🐽🐽🐽🐽價格🐽🐽🐽🐽

〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉

😋😋😋今日嗌咗👇👇👇