2023-01-27 60 浏览
同朋友約係佐敦站見面一齊睇Show, 所以就近搵間餐廳醫肚...見到呢間Cafe 樓底高裝修幾舒服就入去試下💁🏻‍♀️🍽 雜菌黑松露蝴蝶粉 $108蝴蝶粉比較少有,最特別既係加左蟲草花蝴蝶粉煮得剛好,口感軟硬適中個粉係無太多多餘既汁,但每一塊蝴蝶粉都有黑松露醬裹住, 唔會’太漏’, 朋友重口味,覺得再濃味d更好🍽經典芝士漢堡包陪番茄汁薯條 $138 +$10 黑松露蛋黃醬同friend分一半,切落去個包皮仲脆的👍🏻牛肉juicy,有咬口,薯條夠脆,好唔錯!🍽麻辣雞胸軟骨 同平時食既雞軟骨唔同,舊軟骨係大舊幾多下炸得夠脆,麻辣調味幾特別同惹味,值得一試💁🏻‍♀️要特別一讚既係職員服務很好 我地無叫飲品,問職員領左兩杯暖水,每次就飲完,職員就即刻幫我地fill返暖水,非常貼心既服務👍🏻👍🏻

🍽 雜菌黑松露蝴蝶粉 $108

蝴蝶粉比較少有,最特別既係加左蟲草花
蝴蝶粉煮得剛好,口感軟硬適中

🍽經典芝士漢堡包陪番茄汁薯條 $138
+$10 黑松露蛋黃醬

同friend分一半,切落去個包皮仲脆的👍🏻
牛肉juicy,有咬口,薯條夠脆,好唔錯!

🍽麻辣雞胸軟骨

同平時食既雞軟骨唔同,舊軟骨係大舊幾多下
炸得夠脆,麻辣調味幾特別同惹味,值得一試

💁🏻‍♀️要特別一讚既係職員服務很好
估唔到彌敦道大街都開咖啡店,除左交通方便之外,入面空間感亦唔錯,蛋奶素食選項有幾款,咖啡可以加錢轉植物奶,下午茶仲有蛋糕甜品食添。位處繁忙的彌敦道,尖沙咀和佐敦的交界之處,交通可謂非常方便。入面是深色系的裝修,寶藍色牆身,座位寬敞都可以坐蠻多人。簡簡單單的室內設計。主食有一款無肉意粉。另外有沙律和小食,玉子燒全日早餐唔肯定係唔係素食就算啦。咖啡可以加五蚊轉燕麥奶。Latte HK$42咖啡豆帶炭燒味,入口比較濃厚,我還是偏愛堅果香重一點的咖啡。雜菌黑松露蝴蝶粉 HK$108味道有驚喜的蝴蝶粉,雜菌食極都有而且炒得夠香,忌廉汁加少少芝士粉也夠好吃,蝴蝶粉咬落還有嚼勁,唔係煮到爛晒果種。雖然都係食黑松露意粉,不過見幾好食就收貨啦。
入面是深色系的裝修,寶藍色牆身,座位寬敞都可以坐蠻多人。
簡簡單單的室內設計。
主食有一款無肉意粉。
另外有沙律和小食,玉子燒全日早餐唔肯定係唔係素食就算啦。
咖啡可以加五蚊轉燕麥奶。
Latte HK$42
雜菌黑松露蝴蝶粉 HK$108
雖然都係食黑松露意粉,不過見幾好食就收貨啦。
2023-01-26
✨Cafe Addict(ू•‧̫•ू⑅)⁡🎀 <玉子燒全日早餐> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟼.𝟻/𝟷𝟶⁡玉子燒配搭全日早餐呢嗰combination 幾得意玉子燒幾厚又挺身不過食落去有啲似好厚嘅炒蛋溏心流心感覺欠奉Dry 咗少少⁡All day breakfast 仲有其他配料包括南瓜薯餅,香腸,炒雜菇,沙律菜同酸種麵包柚子醋配salad 幾fresh女仔order呢個當食個brunch啱啱好⁡🎀 <Homemade Tiramisu > 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟽.𝟻/𝟷𝟶⁡甜品整得唔錯蛋糕部份唔算多Cream 好軟滑但食完唔會溜咖啡味之中有淡淡酒味難怪係其中一款signature 蛋糕⁡🎀 <Purple sweet potato matcha > 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟽.𝟻/𝟷𝟶⁡呢杯matcha latte 一上枱就心心眼顏色漸變幾fancy飲落去都好有層次淡淡紫薯味配綠茶latte好清新唔會太甜⁡整體評分:😋味道: 7/10 💰價錢: 人均約$150甜品飲品更出色嘅cafe⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*💖 Cafe Addict 📍
✨Cafe Addict(ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <玉子燒全日早餐>
𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟼.𝟻/𝟷𝟶

玉子燒配搭全日早餐呢嗰combination 幾得意
玉子燒幾厚又挺身
不過食落去有啲似好厚嘅炒蛋
溏心流心感覺欠奉
Dry 咗少少

All day breakfast 仲有其他配料
包括南瓜薯餅,香腸,炒雜菇,
沙律菜同酸種麵包

📍佐敦彌敦道221號地舖
📞 (852) 2360 1866

#Foodiechk

2023-01-23 52 浏览
返到年三十先放假,趁今日最後衝刺,快快辦年貨,但作戰前先食嗰brunch加力。咖啡店一身黑色,好酷!長方形的格局,地方唔算好大,吧枱座好似酒吧區,好有feel,亦坐得舒適。Menu 都有唔少選擇,有全日早餐、酸種麵包、主食、沙律、小食、甜品和多款飲品。要咗份明太子大蝦沙律酸包($88),包面堆滿明太子大蝦沙律,份量十足,賣相亦吸引!酸包皮脆包軟熟,大蝦粒粒爽彈,沾滿微辣的明太子沙律醬,一齊食好味!仲要咗杯熱焙茶鮮奶($48),拉了長毛狗圖案,so cute! 聞到陣陣焙茶香,入口順滑,滿有焙茶的甘香,味道不會太甜,不錯!
食brunch加力
熱焙茶鮮奶
2023-01-21
熱焙茶鮮奶
2023-01-17 33 浏览
今日放工諗住食個快飯,入左呢間餐廳😀餐廳都幾整潔,裝修都幾modern,感覺好chill我叫左個大蝦蒜香白汁蝴蝶粉🍤同姑媽伯爵茶☕️👍🏼👍🏼即叫即整,上碟好明顯見倒花左心意砌靚佢,見倒都開心;食物溫度好夠,大蝦煮到剛剛好,好爽,正!😋蝴蝶粉亦都煮得剛剛好,唔好太淋同太硬;加埋個白汁,整體黎講成碟意粉唔咸,仲有少少香草帶左啲味出黎,好好味👍🏼👍🏼伯爵茶都係屬於清清地果種,食完飲返杯感覺係好舒服既😊
今日放工諗住食個快飯,入左呢間餐廳😀
餐廳都幾整潔,裝修都幾modern,感覺好chill
我叫左個大蝦蒜香白汁蝴蝶粉🍤同姑媽伯爵茶☕️
伯爵茶都係屬於清清地果種,食完飲返杯感覺係好舒服既😊
2023-01-17
2023-01-17 34 浏览
星期六大約5點幾係佐敦經過Cafe addict, 被濃濃既coffee 味吸引左咩入去。餐廳既環境比較暗,播住輕快既音樂歌曲,但又唔會好嘈吵,適合gathering 同傾計。食物方面,叫左個伯爵茶巧克力黑糖麻薯貝高。bagel 熱辣辣,內裹有伯爵味巧克力黑糖醬,個醬唔會好甜,個bagel有小小脆脆地既感覺,幾好食。之後叫左個芝麻雞翼同大蝦蒜香白汁蝴蝶粉。芝麻雞翼有3隻,炸到脆卜卜,好香,宜且都幾大隻,唔錯。大蝦蒜香白汁蝴蝶粉大蝦一d都唔細隻,咬落去d 蝦肉都實同爽口,蒜香白汁好creamy, 但食落又唔會有好膩既感覺,d蝴蝶粉唔會太淋or太硬,啱啱好。整體黎講,食物質素味道唔錯,餐廳環境舒服同寛闊,適合gathering 傾計。
之後叫左個芝麻雞翼同大蝦蒜香白汁蝴蝶粉。
芝麻雞翼有3隻,炸到脆卜卜,好香,宜且都幾大隻,唔錯。
大蝦蒜香白汁蝴蝶粉

2023-01-14 59 浏览
今日喺佐敦經過彌敦道,見到一間好靚嘅cafe,好快俾佢裝修吸引左入去!門口唔算大,但一入去,樓底十分高,bar枱仲有不同酒作裝飾,裝修modern高貴得嚟又好舒服。入面主食有唔同意粉選擇,全部都好吸引!鮮帶子櫻花蝦明太子醬長通粉櫻花蝦加明太子不嬲都係最佳配搭,帶子屬刺身級十分鮮味,長通粉唔會過稔,又唔會有太多汁,感覺清新。雜菌黑松露牛肝菌汁蝴蝶粉蝴蝶粉上竟然有蟲草花作配搭,感覺新鮮,黑松露醬都十分濃郁,所有配搭合宜。麻辣雞胸軟骨呢個令人最驚喜!唔似平時嘅雞軟骨細細粒,呢度嘅做法係有少少雞肉喺入面,炸得超級香口,加上麻辣香粉,一食唔停口。

入面主食有唔同意粉選擇,全部都好吸引!

鮮帶子櫻花蝦明太子醬長通粉

雜菌黑松露牛肝菌汁蝴蝶粉

麻辣雞胸軟骨
All Day Breakfast 推薦 @cafeaddict.hk 用心製作🌟元氣飽滿一整天☀️玉子燒全日早餐 ($158)[加$16 升級Okinawa 沖繩黑糖咖啡 ]食個正正早餐開始新一日真係好重要📢呢間非賣環境,係賣食物質素✔️一般嘅All Day Breskfast都係煎蛋呀炒蛋呀無咩新意,佢哋就用玉子燒,用咸煎蛋方式去做,食落口比較實,有蛋香,做得唔錯架!炒菇菌同腸仔都同樣香口。沙律🥗汁特別調配,酸酸哋,夠開胃!而酸種包就岩晒我個人喜好,健康啲!食到中途再嚟南瓜🎃餅!原因係佢哋要即做,所以先比你嘆左主食,再後上南瓜餅。一食落口熱辣辣,炸得好鬆脆,入面嘅南瓜蓉就好淋,以為佢係配角,實情係驚喜😋其中一杯咖啡upgrade左沖繩黑糖咖啡,同出面某某大店嘅Okinawa有得fight!啡底入口順滑,有果仁香氣,表面果層黑糖足夠飲到尾聲☕️!!🐷🛎️ 必試指數 : 8.5/10#玉子燒🍳 #alldaybreakfasthk #wingwingpiglife
用心製作🌟元氣飽滿一整天☀️

玉子燒全日早餐 ($158)
[加$16 升級Okinawa 沖繩黑糖咖啡 ]

食個正正早餐開始新一日真係好重要📢

呢間非賣環境,係賣食物質素✔️

🐷🛎️ 必試指數 : 8.5/10

#玉子燒🍳
#alldaybreakfasthk
#wingwingpiglife
2023-01-11
早餐
  • 玉子燒早餐
呢日食cafe!因為莫名地想食玉子燒然後同事就話有間玉子燒既all day breakfast,帶左我試玉子燒,薯餅,腸仔,沙律,菇,唔好睇落係呢幾樣野,食落好鬼飽佢個招牌玉子燒真係整得唔錯食落蛋味濃郁之餘仲帶有少少甜味,我最鍾意就係玉子燒有甜味!!羅勒醬雞胸蝴蝶粉個人超愛羅勒醬,佢個種香草,蒜同橄欖混和既香氣令所有食材起死回生咁最岩就係用黎配意粉呢類難入味既主食蝴蝶粉軟硬適中,個人喜好再硬身一點雞胸真係要讚,整得好淋身,又好juicy,肉質超嫩呢杯係orange mocha幾有聖誕氣氛!味道幾特別,就係貪新奇見係橙味,結果都無失望,可以一試。最後甜品係tiramisu,一樣極邪惡又忍唔到口既野佢整得好可愛,就好似一個盆栽咁,上面有個小芽苗口感輕盈,咖啡香氣混和淡淡甜酒味加上有碎餅做中和,呢杯野係必點!

呢日食cafe!因為莫名地想食玉子燒
玉子燒全日早餐

玉子燒,薯餅,腸仔,沙律,菇,唔好睇落係呢幾樣野,
食落好鬼飽
佢個招牌玉子燒真係整得唔錯

最岩就係用黎配意粉呢類難入味既主食
蝴蝶粉軟硬適中,個人喜好再硬身一點
雞胸真係要讚,整得好淋身,又好juicy,肉質超嫩
orange mocha
呢杯係orange mocha
Tiramisu

最後甜品係tiramisu,一樣極邪惡又忍唔到口既野
佢整得好可愛,就好似一個盆栽咁,上面有個小芽苗
口感輕盈,咖啡香氣混和淡淡甜酒味
加上有碎餅做中和,呢杯野係必點!
2022-12-28
玉子燒全日早餐
orange mocha
Tiramisu
2023-01-09 72 浏览
放工同同事即興約食晚飯吹水,佢介紹佐敦呢間cafe環境舒服好好坐,仲話明太子長通粉好好食,見佢高度推薦於是就試下啦。的確呢度環境好舒服,樓底夠高座位之間又唔迫,最重要係個廁所好大好乾淨想講成晚都聽住周杰倫啲歌,有種回到過去嘅感覺Cafe嚟講呢間算叫多選擇,無論嘢食定係嘢飲,最驚喜係有酒揀,個水吧都好似酒吧,我可能少幫襯cafe唔知行情煙三文魚明太子長通粉同事高度推薦呢款長通粉梗係要試啦, 賣相就普通嘅但份量唔細,有三大舊煙三文魚係面,長通粉之間仲有啲煙三文魚碎同辣明太子碎。雖然個長通粉無汁浸住,但食落啲長通粉好夠味,軟硬度適中,明太子嘅少少辣味令到個長通少好惹味,整體都唔腥。明太子大蝦沙律酸種麵包賣相睇落好靚,麵包表面鋪滿大蝦粒,大蝦好有咬口好爽彈,食得出廚師花咗好多心機嚟處理啲蝦,大蝦嘅鮮甜加上明太子嘅微辣仲有醬汁嘅微酸令整體發揮得好好,食完好開胃抹茶紅豆卷簿簿一層蛋糕外層包裹住厚厚嘅抹茶忌廉醬,忌廉醬嘅中間仲有層軟綿綿嘅紅豆蓉,一啖咬落去口感好有層次,濃濃嘅抹茶味同濃濃紅豆味好配合,甜度適中,抹茶控必試自家製Tiramisu我好中意食Tiramisu,基本上餐廳有呢個甜品都會叫嚟食
想講成晚都聽住周杰倫啲歌,有種回到過去嘅感覺

自家製Tiramisu
我好中意食Tiramisu,基本上餐廳有呢個甜品都會叫嚟食,呢度嘅Tiramisu我會俾80分,食得出咖啡同酒味,兩者配合得剛剛好又唔會太嗆太甜。

Auntie Earl Grey
伯爵茶正常味道,勝在可以要多個杯兩個人一齊飲,而且無咖啡因夜晚飲都唔影響睡眠,飲完仲可叫職員加熱水,我哋前後加咗三轉水,好抵飲😜
Auntie Earl Grey
2023-01-09 25 浏览
最近喺佐敦呢間Cafe食tea同朋友仔坐到六點燈光突然變暗先發現呢間餐廳原來日頭係cafe 夜晚主打西餐,會有酒飲喔🍷-🍰RED BEAN MATCHA ROLL CAKE($68)呢個卷蛋係餐廳自家製味道唔錯 卷蛋質感濕潤鬆軟內裏嘅抹茶忌廉口感滑溜富有茶甘味呢🍵中間加咗香甜嘅紅豆蓉🫘份量唔算好多對於唔鍾意食紅豆嘅我嚟講反而幾鍾意呀😆🥯伯爵茶巧克力黑糖麻糬貝果($58)Bagel 外脆內煙靭食到微微嘅伯爵茶味同時又食到有朱古力同黑糖味味道層次好豐富呀💕內餡加咗麻糬,口感煙韌覺得麻糬份量可以再多啲呀會更有咬口喔!☕️好橙朱古力咖啡(原價$58)Order甜品+$30可升級做套餐會包有一杯價值$42嘅飲品如果order其他特色飲品補番差價就ok喇👍🏻Mocha味之中帶有小小果甜味但橙香味唔算好突出🍊整體嚟講,味道唔錯嘅!🍵紫綠為馬(原價$58)呢杯飲品係抹茶溝紫薯兩者味道融合突出如果面頭再落得多啲紫薯粉🍠賣相會更靚喔📸
最近喺佐敦呢間Cafe食tea
同朋友仔坐到六點
燈光突然變暗
先發現呢間餐廳原來日頭係cafe
夜晚主打西餐,會有酒飲喔🍷

呢個卷蛋係餐廳自家製
中間加咗香甜嘅紅豆蓉🫘
份量唔算好多
對於唔鍾意食紅豆嘅我嚟講
反而幾鍾意呀😆

🥯伯爵茶巧克力黑糖麻糬貝果($58)
Bagel 外脆內煙靭
食到微微嘅伯爵茶味
同時又食到有朱古力同黑糖味
味道層次好豐富呀💕
內餡加咗麻糬,口感煙韌
覺得麻糬份量可以再多啲呀
會更有咬口喔!

☕️好橙朱古力咖啡(原價$58)
Order甜品+$30可升級做套餐
會包有一杯價值$42嘅飲品
如果order其他特色飲品補番差價就ok喇👍🏻
Mocha味之中帶有小小果甜味
但橙香味唔算好突出🍊
整體嚟講,味道唔錯嘅!

🍵紫綠為馬(原價$58)
呢杯飲品係抹茶溝紫薯
兩者味道融合突出
如果面頭再落得多啲紫薯粉🍠
賣相會更靚喔📸
佐敦這個地區咖啡店越開越多,大部分也開在內街,看似已經飽和,質素差的早巳經被淘汰,餘下是較有實力的。Cafe Addict 是少數位於彌敦道的一間,而且面積也不少,租金自然高,到底每日要賣幾多杯咖啡先可為皮,條數不難計,所以店方晚上供應酒類,低成本利潤高,香港人就係如此隨機應變。假期中午時段,客人也沒半滿。可能就是欠打咭位,一間踏實的咖啡店也有它的優點, 就待我們慢慢發掘。松露油、黑椒炒雜菌沙律 $68配 柚子醋挺特別的一款沙律,以炒雜菌、蟲草花為主角,雜菌本身已經夠香再加埋松露油令人無法抗拒,而且雜菌的口感和沙律菜的口感好夾,是暖和的沙律好啱冬天食,份量也足,推薦!玉子燒全日早餐$158 比一般的全日早餐貴左$20 -$30 左右,全因為玉子燒用上日本蛋的成本頗高,這點可以理解,反正仿間吃到玉子燒全日的地方絕無緊有,那就用我們試試質素吧。整份全日早餐份量奇實偏向jumbo 級數。玉子燒好大件沒有下榻,切開見到是一層層,蛋色亦靚。但蛋味比想像中略淡,有啲失望,而蛋仍然嫩滑,收貨。其他材料還有沙律菜、炒雜菌,酸種麵包、香草豬肉腸、南瓜薯餅香草豬肉腸好大條,並非卜卜脆皮腸,口感冇咁好,咬落

假期中午時段,客人也沒半滿。

松露油、黑椒炒雜菌沙律 $68
配 柚子醋

玉子燒全日早餐$158

整份全日早餐份量奇實偏向jumbo 級數。

其他材料還有沙律菜、炒雜菌,酸種麵包、香草豬肉腸、南瓜薯餅
香草豬肉腸好大條,並非卜卜脆皮腸,口感冇咁好,咬落去好似食緊肉咁;香草、豬肉味都幾香。
南瓜薯餅也好好味,炸到脆卜卜,南瓜的甜糯感令人覺得好幸福。

餐湯
濃郁蕃茄湯,飲湯最緊要夠熱 ,一呷下雖然唔係熨口但溫度足
蕃茄味好濃郁,好似飲緊100個濃縮蕃茄咁,真材實

Red bean matcha roll cake +$28

對我而言抹茶一向越濃越好,這個抹茶卷味道是恰到好處,沒太大的衝激,但不代表佢唔好食,入口鬆軟,忌廉幼滑,又不太甜,下次黎我都想吃多次。

Cappuccino +$0
簡單拉花,入口順滑,微微果酸在咀巴內徘徊,吾錯。

男友今天不喝奶啡,點了Coffee Tonic +$3
我形容它是有汽咖啡,吾知點解我覺得 coffee tonic 如 whiskey 一樣,好 man 😂

店員好細心,幫我地將所有食物自動轉餐,慳返啲錢👍🏼👍🏼

整體來講坐得舒服、食物水準高、服務吾錯,就算冇打咭位也值得再光臨。
2022-12-24
  • 玉子燒早餐
2022-12-29 48 浏览
今日星期五同朋友去happy friday 嚟到位於佐敦嘅呢一間cafe 入到去見到裝修好有格調 左邊係一張張嘅卡位 右邊係吧檯玻璃架上面有好多唔同款式嘅酒樽😄😄😄 呢度坐得好舒服 啱曬同朋友一齊傾計 兩個人叫咗兩碟意粉再加個小食 都係300蚊到😚😚😚
黑松露牛肝菌汁雜菌蝴蝶粉 $88.0 一上枱就覺得佢嘅擺盤好靚 黑松露嘅香氣好濃郁 加上牛肝菌帶有獨特的香濃味道 兩者好夾 牛肝菌有豐富營養價值還可以抗氧化 蝴蝶粉咬落煙韌😋😋😋 明太子日本刺身帶子長通粉 $108.0  明太子香醇的鹹香幾惹味 醬汁好creamy 而且刺身帶子非常新鮮 配埋長通粉剛剛好 吸收咗啲汁之後好好食😁😁😁 芝麻薄炸雞翼 $58.0 雞翼一上枱嘅時候熱辣辣 炸得好香脆 肉嫩多汁😍😍😍
除咗意粉同小食之外仲有蛋糕同嘢飲都好吸引 決定下次再同朋友嚟試!
2022-12-27 994 浏览
一間唔起眼嘅Cafe開係一間日本蛋糕店旁邊,真係好難發現,亦唔知佢做到咩質素🤔餐廳係長形,所以一貫左入客,右廚房水(酒)吧。環境好靚,裝修精緻,以黑色做主調加射燈,鐘絲網嘅牆,掛左聖誕裝飾Dinner Set有好多選擇,而且非常豐盛,有湯、小食、主菜同飲品,真係飽到一個點😂餐湯:蘑菇忌廉湯細細碗份量好,味道幾濃,似乎落左松露油小食:麻辣雞軟骨表面同蛋黃醬加左麻辣粉,雞軟骨炸得幾脆,但好奇佢地嘅雞軟骨點解咁大粒!?不過好正小食:白酒煮藍青口呢個一般,白酒汁煮得唔錯嘅,藍青口好似得 8, 9 隻左右,肉質食得出係急凍熟藍青口,因為有幾隻已經熟到鞋兼起粒粒,唔夠鮮嫩主菜:慢煮雞胸配香草醬蝴蝶粉 $ 138香草醬濃郁,未落枱都聞到蝴蝶粉質地過淋,唔夠彈;雞胸慢煮有驚喜,一黎佢開半薄身左,二黎係好軟滑,同平時厚身大雞胸嘅煎法有好大分別主菜:經典牛肉漢堡伴薯條 $ 138好有睇頭,厚到個口咬唔晒咁多層!材料足,漢堡Juicy嫩滑,佢地夠膽做到Medium證明佢地相信自己嘅漢堡肉質有咁上下級數飲品包$42或以下,除左普通咖啡外,仲有堆花茶可以點嘅其中呢個叫『港女家姐』,係蘋果花茶,幾唔錯解膩性價比

餐湯:蘑菇忌廉湯
細細碗份量好,味道幾濃,似乎落左松露油

小食:麻辣雞軟骨

小食:白酒煮藍青口

主菜:慢煮雞胸配香草醬蝴蝶粉 $ 138
香草醬濃郁,未落枱都聞到

主菜:經典牛肉漢堡伴薯條 $ 138

飲品包$42或以下,除左普通咖啡外,仲有堆花茶可以點嘅
其中呢個叫『港女家姐』,係蘋果花茶,幾唔錯解膩

性價比高,我唔需要有扒鋸,反而晚市百零蚊乜都有齊最啱我,抵食又豐富,每樣少少,乜都試齊晒,會再黎
2022-12-20
2022-12-25 48 浏览
佐敦行去尖沙咀條街道,附近一直都比較少可以坐得耐既地方,有時同朋友出尖沙咀又唔想去咁多人既地方,彌敦道Cafe要去到油麻地同旺角果邊,比較遠。見最近多左間Cafe在港鐵佐敦站C1出口,步行幾分鐘就到,見咁方便就去試試。店內裝飾走黑色型格路線,樓底很高,吊幾有氣氛,座位寬敞舒適,最後坐左差唔多兩個鐘。餐廳有套餐,意粉、飯類等,當休息既可以飲杯coffee、milkshake或cocktails ,再食件蛋糕,選擇總類幾多。紫綠為馬個名幾特別,叫杯聖誕特飲試一試,黎到賣相靚,有少少奶蓋,飲到香濃綠茶味,有層次!香草雞胸肉羅勒醬長通粉,青醬味的羅勒醬長通粉好惹味,再配埋雞胸肉,夠清新。煙三文魚蝴蝶粉幾岩鍾意食芝士的朋友,醬汁夠香口,配上煙三文魚口感豐富,唔錯。