難得出到黎北角,小妹又要拉埋朋友搵間靚餐廳靜靜地傾計,品嚐美食啦門面外牆既霓虹燈天使翼造型,岩哂黎飯前飯後打卡wo 店員服務態度超級有禮貌安排位置,預備Meun,斟水 , 十分有效率晚市時段除左有5款各有特色既dinner set , 另外仲有鐵板系列,提供多款配料,真係睇到小妹選擇困難症發作入到去餐廳內環境十分光猛,座位坐得舒服😍仲有位置放私人袋跟餐沙律+跟餐西湯心型餐具可愛清新,沙律菜新鮮👍🏻一人份量岩岩好白湯好creamy 😋主菜:美式BBQ豬仔骨 一上枱就聞到極香既燒肉汁味,可選意粉/飯/薯菜,今次小妹就揀左薯菜😊豬仔骨焗到好林身,基本上輕輕一刀就可以將肉骨分離👏🏻BBQ汁滲透至整條排骨當中,相當入味,好味到連骨頭都爭住「選」😂玫瑰花茶女仔養生之選既玫瑰花茶,大大壺玫瑰花茶+$25就飲到一口芝士蛋糕🍰壓軸甜品係blueberry source cheese cake , 細細啖甜而不膩,滿足小妹既少甜願望兩個套餐,二人埋單$500都唔洗,西餐黎講,真係高質又抵食

門面外牆既霓虹燈天使翼造型,岩哂黎飯前飯後打卡wo

店員服務態度超級有禮貌
安排位置,預備Meun,斟水 , 十分有效率

入到去餐廳內環境十分光猛,座位坐得舒服😍仲有位置放私人袋

跟餐沙律+跟餐西湯
心型餐具可愛清新,沙律菜新鮮👍🏻一人份量岩岩好
白湯好creamy 😋

主菜:美式BBQ豬仔骨

玫瑰花茶
女仔養生之選既玫瑰花茶,大大壺玫瑰花茶+$25就飲到

一口芝士蛋糕🍰

兩個套餐,二人埋單$500都唔洗,西餐黎講,真係高質又抵食
做完運動 就同朋友黎到北角揾野食大家都未試過paradise cafe 就決定試下下午茶時間入座 見menu有提供tea set同lunch set我朋友話太肚餓 提議點三個餐兩份食咁就點左一個午餐兩個下午茶餐午餐餐湯——南瓜湯一個淡淡地嘅南瓜湯 又唔會覺得好水 正常發揮焗水牛城芝士雞扒配意粉我點嘅午餐主食 雞扒大大塊雞皮上焗有芝士 食落幾惹味不過芝士味就唔算突出意粉就普普通通 爽口但冇乜味夏威夷薄餅大家一齊share嘅下午茶餐好正常嘅夏威夷薄餅 料足份量啱啱好跟餐餐飲一個餐一杯凍檸茶 咁就同場三杯凍檸茶餐飲大大杯 冇揸流攤 甜度適中最後埋單 三個餐都係每人一百蚊咋呢間cafe嘅食物唔係話特別出色但份量夠 味道都唔錯 價錢又平諗唔到食乜嘅話 用黎醫肚真係一流真係飽肚又抵食
做完運動 就同朋友黎到北角揾野食

真係飽肚又抵食

2021-09-04
凍檸茶
2021-12-16 130 浏览
呢日出左去做嘢 收工都7 8點廢事返到去10點先食飯 決定喺附近搵嘢食喺一棟大廈樓下見到有間好靚好decent嘅cafe西餐廳門外放咗聖誕裝飾 好開心一年入面最鐘意就係聖誕節門外有餐牌 意粉、全日早餐、扒類、鐵板應有盡有 價錢亦都豐儉由人幾十蚊至二百幾蚊不等見set dinner幾抵食最平百幾蚊就有齊餐湯、沙律、主菜、甜品同飲品好似好抵食 決定要個美式BBQ豬排骨$188餐湯係忌廉湯 湯底好濃郁入面有洋蔥、蘑菇 材料好豐富飲起嚟好creamy 非常開胃沙律份量都好多蕃茄仔好甜好juicy跟住到主菜!份量大到我有啲嚇親😂 一整條嘅排骨 有差不多十舊骨咁長每舊骨都好多肉 肉質鮮嫩 好易切出嚟食 女仔斯文食都冇問題上面嘅醬汁甜甜地 搭配豬香味係perfect match好彩揀咗要薯菜 如果揀飯/意粉應該會食唔晒😂薯菜全部都燒過 好香有薯仔、翠肉瓜、菇、豆同紅蘿蔔食返啲蔬菜感覺健康啲😌是日甜品係芒果布甸味道同細個成日食嘅布甸一樣 好懷念跟餐飲品要咗凍檸茶 糖水可以自己落控制到份量非常好 凍飲都唔洗加錢 非常好超級飽 超級滿足嘅一餐最後特別讚一讚呢到嘅service 非常好👍🏻
呢日出左去做嘢 收工都7 8點
廢事返到去10點先食飯 決定喺附近搵嘢食
喺一棟大廈樓下見到有間好靚好decent嘅cafe
西餐廳門外放咗聖誕裝飾 好開心
一年入面最鐘意就係聖誕節

門外有餐牌 意粉、全日早餐、扒類、鐵板
應有盡有 價錢亦都豐儉由人
幾十蚊至二百幾蚊不等
見set dinner幾抵食
最平百幾蚊就有齊餐湯、沙律、主菜、甜品同飲品
好似好抵食 決定要個美式BBQ豬排骨$188

餐湯係忌廉湯 湯底好濃郁
入面有洋蔥、蘑菇 材料好豐富
飲起嚟好creamy 非常開胃

好易切出嚟食 女仔斯文食都冇問題
上面嘅醬汁甜甜地 搭配豬香味係perfect match
好彩揀咗要薯菜 如果揀飯/意粉應該會食唔晒😂
薯菜全部都燒過 好香
有薯仔、翠肉瓜、菇、豆同紅蘿蔔
食返啲蔬菜感覺健康啲😌

凍飲都唔洗加錢 非常好
超級飽 超級滿足嘅一餐
最後特別讚一讚呢到嘅service 非常好👍🏻
2021-12-11 173 浏览
Cafe paradise 有幾間分店,北角呢間幾好,服務都好nice,環境都吾錯,食物味道都ok,價錢超值,性價比高!晚餐時分,人都吾少,我地比較晏去,所以不用等位,地方整齊乾淨,喜歡佢枱都大張,放食物起來都有位。嗌左牛扒餐同芝士焗帶子,全部都好食!牛扒餐加30元有埋沙律,餐湯,飲品,甜品。忌廉湯都好香濃,沙律就不過不失冇乜特別,飲品嗌左凍檸茶,大大杯,喜歡佢糖漿另外上,可以自己調教甜度,甜品原本set左係藍莓芝士蛋糕,其實都好正,不過店員話可以加錢轉其他甜品,就轉心太軟!!!先加25元!!有埋雪糕,可以2人share份量,建議加錢食呢個!25元超值!好食!講返塊扒,我揀左紐西蘭一級牛板腱!先108元就有200g,正丫!味道又幾吾錯,平時都冇乜試過牛板腱,原來跟西冷都差不多,一樣牛味濃,又juicy,喜歡佢有塊熱石上碟,可以keep住熱辣辣,而家天氣凍就岩晒!不得不提店員服務好,見佢地都已經很忙,但都保持有禮,收碟上碟都快,又會等我地食完先問上吾上甜品,我覺得都幾好同細心,呢間會encore!

2021-12-09 122 浏览
今日同女朋友去到北角staycation,夜晚出去搵食,人生路不熟都係邊行邊搵行行下見到呢間餐廳門口有對天使翼,女朋友即刻跑去話要影相咁一於就係呢到食野啦set dinner唔算好貴,我同女朋友每人叫左一個set前菜田園沙律,沙律醬好足,唔會食到尾乾爭爭仲以為自己係隻牛食緊草是日餐湯係洋蔥忌廉湯,洋蔥味好濃郁,第一次飲洋蔥味白湯,估唔到又幾夾幾好飲烤美國豬鞍,一上台已經聞到勁香食落仲正,好重豬味,亦一啲都唔乾身,切個時勁多肉汁流出黎,勁好味美式BBQ豬扒骨,勁淋,完全唔洗用刀都可以將佢骨肉分離,上面啲燒汁勁入味,差啲想連骨都啜乾淨甜品係cheese cake,上面芝士好實,但又唔會硬,下面餅底脆卜卜,好好味凍咖啡,意料之外地大杯玫瑰花茶,好香,壺下面仲有蠟燭keep住花茶熱,好細心

行行下見到呢間餐廳門口有對天使翼,女朋友即刻跑去話要影相
咁一於就係呢到食野啦

set dinner唔算好貴,我同女朋友每人叫左一個set

烤美國豬鞍,一上台已經聞到勁香

凍咖啡,意料之外地大杯

玫瑰花茶,好香,壺下面仲有蠟燭keep住花茶熱,好細心
2021-12-04 51 浏览
不少人都推介呢間西餐廳,價錢平同埋質素不錯,仲有呢到竟然有石燒牛,最平$88就有一份,如果想叫套餐就加$30就有,仲有最近大熱既魷魚遊戲🤣$98就有一份燒魷魚石燒紐西蘭牛柳 200g|$130牛柳好快就送到,跟一份薯條、蒜蓉汁、黑椒汁同埋茄汁,熱石夠大塊,方便係熱石上切牛👍🏻牛柳上菜時大約3成熟,冇筋同埋唔韌,不過牛味唔算好突出🙈薯條炸得好食😋唔太鹹之餘,脆得黎幾軟綿,粗身大條,燶既部分唔多

石燒紐西蘭牛柳 200g|$130

2021-12-04
依家有3間分店的Cafe Paradise,環境舒適潔淨,燈光柔和,店員服務都好好,主動同熱心👍🏻晚市有套餐可以叫,最平$178有香脆豬手,包了湯、沙律、主菜、甜品同飲品,相當豐富🤣蜜糖燒雞翼 $38一份有4隻,旁邊仲有沙律菜伴碟,燒得幾好食,外皮夠脆,雞翼入面仲係有煙出🙈不過我覺得甜了一點煙三文魚蜆肉天使麵 $73天使麵好creamy好掛汁,食多幾啖可能會覺得膩😝煙三文魚同蜆肉較淡味窩夫天堂 $68問左店員呢個係一人份量,有一個窩夫配兩球雪糕,味道就冇得揀,分別是雲尼拿同士多啤梨味,後者比較酸,窩夫焗得幾脆🥰中間偏實心有口感,唔會好似空氣咁,仲有棉花糖做裝飾

蜜糖燒雞翼 $38

煙三文魚蜆肉天使麵 $73

窩夫天堂 $68
2021-12-03
2021-12-04 38 浏览
北角都有好野食!仲要平靚正!百半吾洗就食到牛扒set包沙律,餐湯,甜品,飲品,牛扒已配飯,意粉或薯條!真係勁抵,服務又好!呢間就係cafe paradise !係北角b3出口行2分鐘就到,出面門面有個天使翼比人打卡嘅!入到去店員都有禮貌,介紹坐位,又比水招呼,menu都多元化,有意粉, pizza, 扒,鐵板飯等等。呢個牛menu真係冇得輸,價錢已一開始講左,我已經係揀左108元石燒紐西蘭一級超石牛板腱,加30元要左set,沙律,餐湯,甜品,飲品,如果再平d可以揀88元的牛下肩眼肉,講返味道,佢用石熱住上碟,好正,食到尾都keep住好熱,所以要一上碟就食,吾係到尾就可能會再熟少少,牛都幾重牛味!正,keep住肉汁,好juicy,有2種漿配埋,我係跟薯條,份量都好多,已經好飽,餐湯係白湯嚟,creamy香滑,沙律都大大份,落左吾少沙律醬正丫!甜品就比左藍莓芝士蛋糕,吾錯!整體好滿意!咁嘅價錢,又比埋塊石你一大塊200g扒!超值又好食!

2021-11-29 37 浏览
相約朋友吃晚飯,大家萬無目的行到Cafe Paradise,被門外巨形螢光的一對天使翼吸引著,於是與朋友決定試一下這間餐廳.入到店內員工十分熱情有禮帶領我們入座.餐牌上種類款色十分之豐富,真的使人眼花撩亂.在眾多的款式中,我們選擇了豬排骨配薯菜、煙三文魚沙律、芝士焗凡立貝和士多啤梨窩夫,還有加一杯藍梅梳打.當燒排骨上枱時被它的買相深深吸引住,香味撲鼻.當排骨入口肉汁充滿口腔,肉質鬆軟,真的沒有選擇錯.半溶芝士燒到金黃色,啱晒芝士控嘅我。凡立貝鮮甜美味。終於等到我的心頭好甜品士多啤梨雪糕窩夫上場,從外形上未吃都知好味.當一入口窩夫暖口,又香又脆,配上冰凍的雪糕真的是絕配.今天真的沒有選擇錯餐廳,我一定會再光顧這餐廳.
半溶芝士燒到金黃色,啱晒芝士控嘅我。凡立貝鮮甜美味。
今天真的沒有選擇錯餐廳,我一定會再光顧這餐廳.
2021-11-29 59 浏览
朋友相約收工後飯聚,近近地喺公司附近搵食。門口見間鋪頭格局清新,藍天白雲天使翼,環境好relax 咁。入到去環境闊落,唔會密質質。餐牌食物主要以西餐為主,亦有鐵板燒、窩夫等食物。我地點左個set Dinner, 個餐有田園沙律,沙律菜幾新鮮,亦有麵包糠點綴。餐湯係周打蜆湯,湯濃稠度適中亦香滑。主菜係美式BBQ豬排骨,個排骨賣相唔錯,好大份,上枱時香味撲鼻,顏色都燒得好靚,切落去骨肉分離,好味道。甜品本身係跟兩件一口芝士蛋糕,我見隔離枱食緊個窩夫好吸引,加錢upgrade左食士多啤梨窩夫,窩夫好香脆,口感軟綿綿,配上士多啤梨雪糕,一冷一暖好好味,真係完美嘅作結。

在炮台山新開「歷山酒店」staycation ,順便在同區覓食,我哋不經不覺就行左去北角,覺得北角區真係好正,餐廳、小食店等多不勝數,一致通過要座得舒服啲 Cafe Paradise 是不二之選。雖然佢叫做Cafe,但我覺得佢裏面嘅裝潢更似一間西餐廳。因為防疫嘅關係,佢以五顏六色嘅間隔分開枱,令氣氛更添愉快。餐牌也是精心設計過,更令 paradise 感覺升溫。難得五點還有午餐揀,如果細食啲,揀下午茶仲ok 。我地分別揀左一份午餐和 a la carte「伯爵茶咖啡」 都只係加 $10 非常非常抵,另外加點一杯「玫瑰朱古力 」都只係$35 ,價錢比一般cafe 平十蚊以上,但質素絕不遜色。「伯爵茶咖啡」 用上精品咖啡豆,配上簡單拉花,這個質素實在冇得投訴。西蘭花忌廉湯「刁草三文魚扒配檸檬牛油汁跟薯菜 」$78擺盤精美,甚有西餐風格,燒三文魚柳皮脆肉嫩,檸檬牛油汁提升了三文魚的鮮香;新薯煮至軟糯,只以海鹽調味,反而覺得幾好,不過像吃薯蓉般容易食濟。整體份量足、健康又好味。唸左好耐,終於揀左好耐冇吃過嘅意大利飯「帆立貝南瓜汁海鮮意大利飯」$78以南瓜打成茸煮成醬汁,稠糊的醬汁將意大利飯包圍

在炮台山新開「歷山酒店」staycation ,
順便在同區覓食,我哋不經不覺就行左去北角,覺得

雖然佢叫做Cafe,但我覺得佢裏面嘅裝潢更似一間西餐廳。
因為防疫嘅關係,佢以五顏六色嘅間隔分開枱,令氣氛更添愉快。
餐牌也是精心設計過,更令 paradise 感覺升溫。

難得五點還有午餐揀,如果細食啲,揀下午茶仲ok 。

我地分別揀左一份午餐和 a la carte

「伯爵茶咖啡」

西蘭花忌廉湯

「刁草三文魚扒配檸檬牛油汁跟薯菜 」$78

擺盤精美,甚有西餐風格,

唸左好耐,終於揀左好耐冇吃過嘅意大利飯
「帆立貝南瓜汁海鮮意大利飯」$78

以南瓜打成茸煮成醬汁,稠糊的醬汁將意大利飯包圍着,醬汁內仍吃到一粒粒的南瓜,
多了一點口感。
意大利飯保留一點點硬度,更有咬口,甜甜香香嘅味道,用料也不欺場,兩大隻帆立貝煎得香口啖啖肉,仲有大蝦,真心吾錯。

2021-11-22
2021-11-22 38 浏览
星期六去北角行吓,搵個地方食lunch,一連幾間食店,行到Cafe Paradise門口,睇啱lunch set就入去試;環境整潔,店內播著聖詩,心情自然放鬆咗~午餐配嘅餐湯係粟米忌廉湯200g 澳洲榖飼西冷牛扒配燒汁 $83西冷牛扒比預期大份,熟成度啱啱好,牛味濃,唔使點燒汁都已經夠好味,揀咗薯菜,有薯仔丶甘筍仔丶杏鮑菇丶翠玉瓜,都幾豐富刁草三文魚扒配檸檬牛油汁 配意粉 $78三文魚扒處理得宜,肉質軟滑,一啲都唔會嚡口,而塊魚皮口感脆到似薯片咁脆,好滿意!Earl Grey Latte (跟餐 +$10)如果Earl Grey 味再濃會更理想Rose Latte (跟餐 +$10)奶味比較重,微微玫瑰香

午餐配嘅餐湯係粟米忌廉湯

200g 澳洲榖飼西冷牛扒配燒汁 $83
刁草三文魚扒配檸檬牛油汁
刁草三文魚扒配檸檬牛油汁

刁草三文魚扒配檸檬牛油汁 配意粉 $78

Earl  Grey  Latte

Earl Grey Latte (跟餐 +$10)
如果Earl Grey 味再濃會更理想
Rose  Latte
Rose Latte (跟餐 +$10)
奶味比較重,微微玫瑰香
2021-11-20
午餐
  • 200g 澳洲榖飼西冷牛扒配燒汁
  • 刁草三文魚扒配檸檬牛油汁
2021-11-16 50 浏览
和朋友飯聚,來了北角 Cafe_Paradise,真的沒來錯地方,因為餐廳可以讓我們高談濶論,店員都很玩得,而且食物很好吃,價錢更是超值。食物之中,最開心就是「魷魚遊戲」,因為我們可以自己用熱石煎香魷魚,簡簡單單,香氣四溢,而且爽口彈牙。另外,甜品叫左雪榚Waffle, 雪榚略甜,但Waffle上桌時又熱又脆,溝埋半融的雪榚,實在是偶然遇上的驚喜,必食😍另外,叫外賣CP值很高,是屋企開party的好幫手👍

另外,叫外賣CP值很高,是屋企開party的好幫手👍
  • 窩夫天堂
  • 魷魚遊戲
2021-11-10 46 浏览
被餐廳外的一對天使翼吸引,與友人進來一試。因為5:30到達食晚餐,所以人不太多,感覺舒服。餐廳以天空藍的色調為主,讓人有一種安穩的感覺。餐廳的員工態度殷勤,不用等太耐,食物便送到枱上,one by one, 不慌不忙,食物的溫度剛剛好。我們叫了一個意大利雜錦pizza,小食 platter, 三文魚黑松露海蝦闊條麵。因為我想另加一杯咖啡($40),餐廳職員即時推介,只要加$30 ,便可以轉餐,套餐內有湯,沙律,咖啡,甜品,非常抵。Pizza因為夠熱,加上厚厚的芝士,厚度適中的餅底,好好味。小食拼盤有四種不同的雞翼,加上薯條,咖喱角等小食,超滿足。寬條麵嘅汁好香濃,也不油膩,加上三文魚及海蝦,組合不錯。最後一提,upgrade 套餐,係不二之選。
2021-11-10 33 浏览
琴日黎到呢間設計得頗有特色既cafe食野 叫左個巧克力窩夫 香濃既巧克力 配上已經烤好既窩夫 簡單絕配 窩夫口感鬆軟 咬起來不會太硬 味道啱啱好 點少少忌廉食 都係唔錯既配搭 中意食甜品既你不妨黎試下。👍👍👍😋😋😋