2022-04-27 775 浏览
#emily出街食👅👅 #emilysbelly尖沙咀 #尖沙咀美食 開返晚市堂食的第一個星期六 條街多人到周圍都要排隊🥲本身諗住去食cheesecake factory點知7點去到已經有50張枱等緊🥲即刻要諗去邊度食好 一心想食西餐就決定去食墨西哥菜😋其實呢間餐廳我已經回訪過好多次 🤣環境幾chill 不過weekend好full如果唔book位一定入唔到~講返今次野食嘅質素先 👉🏻Quesadilla (chicken) HKD148👉🏻Beef Fajitas HKD178👉🏻Enchiladas (chicken) HKD158👉🏻Quesadilla (chicken) 一向都係我最鍾意食嘅墨西哥菜濃郁嘅芝士配上惹味雞肉 而且每塊餡料份量都好多 就快跌出黎咁~👉🏻Beef Fajitas 即係燒牛肉配tortillas 個人認為就咁食燒牛肉會好食過配埋tortillas😛 牛肉笑得好香而且入口唔韌 又juicy!!絕對係1塊高質嘅牛扒🤣👉🏻Enchiladas (chicken) 第一次試呢個菜 其實就係出面有tortilla 包住雞肉同mexican rice (似炒飯)
開返晚市堂食的第一個星期六 條街多人到周圍都要排隊🥲
即刻要諗去邊度食好 一心想食西餐就決定去食墨西哥菜😋
講返今次野食嘅質素先
👉🏻Quesadilla (chicken) HKD148
👉🏻Beef Fajitas HKD178
👉🏻Enchiladas (chicken) HKD158

Beef  fajitas

👉🏻Enchiladas (chicken) 第一次試呢個菜 其實就係出面有tortilla 包住雞肉同mexican rice (似炒飯) topping 放上巨量芝士🧀再焗~墨西哥菜一向比較重口味 所以好惹味 但對比另外兩款我就覺得呢款比較滯 而且無另外兩款咁impressive 🤭但絕對係填飽肚必選之一!
Chicken Enchiladas

本身其實想食埋churros做甜品 但食完上邊嗰三樣已經勁飽 唯有下次再嚟食啦~
2022-04-23
Beef  fajitas
Chicken Enchiladas
  • Quesadilla
  • Churros
2022-03-28 880 浏览
因為Churros而saved落哩間野,但最後冇食到Churros,都覺得要再黎!🍛𝙴𝚗𝚌𝚑𝚒𝚕𝚊𝚍𝚊𝚜 - 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗哩一道係喺墨西哥十分常見嘅肉餡捲餅,同Taco或者其他玉米餅嘅分別在於,首先佢係長條型,想食咩就包咩,通常都離不開芝士、肉、薯仔,見平時佢地都係配飯喺側邊一齊食,而Caliente就將佢包埋喺捲餅下,再配淋上Enchiladas必備嘅墨西哥辣椒醬,我地今次試左雞肉餡料,雖然望落好似好濟,但嗰時好飽嘅我食下食下都食晒,有少少似食緊飯版Lasagna🤤🌮𝚃𝚊𝚌𝚘 𝙴𝚕 𝚂𝚊𝚗𝚝𝚘嗰時經Openrice book位星期二有Taco Tuseday & Happy Hour,即係可以以優惠價$29叫Caliente signature嘅Taco,我地點左2件手撕豬肉BBQ同一杯Margaritas小酌一杯,岩岩好夠飽了~

🍛𝙴𝚗𝚌𝚑𝚒𝚕𝚊𝚍𝚊𝚜 - 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗

🌮𝚃𝚊𝚌𝚘 𝙴𝚕 𝚂𝚊𝚗𝚝𝚘
2021-12-28
2022-03-20 585 浏览
充滿傳統特色嘅墨西哥餐廳一入門口就覺得好似身處其他國家,裝修簡潔但滿滿墨西哥氣息💐👒今次試咗120mins all you can eat menu(每位$258)餐單以小食為主,所以好岩一大班朋友一齊share🌯beef nachos/ veggie nachosBeef nachos 比起素食味道層次更加豐富,有肉嘅香味令到醬汁更濃郁🌯Pork Tacos/ Chicken Tacos玉米薄餅夾上雞肉或豬肉同蔬菜,配上碎蕃茄粒同醬汁,細細份拎上手,方便又易食🍝spaghetti Bolognese墨西哥風味肉醬意粉,唔同嘅係味道上多咗好多唔同嘅香料配搭,比起傳統肉醬意粉味道更多層次🫔Enchilada 玉米粉做嘅Tortilla餅皮,上面淋上cheese 同墨西哥醬汁,再包住墨西哥飯,幾特別

充滿傳統特色嘅墨西哥餐廳

餐單以小食為主,所以好岩一大班朋友一齊share

🌯beef nachos/ veggie nachos

🌯Pork Tacos/ Chicken Tacos

🍝spaghetti Bolognese

🫔Enchilada

2022-01-27 605 浏览
環境好好有得揀坐出面同埋裏面。坐出面嘅話可以抽埋水煙。個vibe都幾chill。播啲音樂都好拉丁同埋好適合兩個人拍拖。嘢食方面佢哋個 Frozen Margarita 唔錯。有好多種唔同嘅味選擇包括芒果番石榴蘋果Raspberry 等等。本人覺得芒果係最好飲嘅朋友亦都有介紹過蘋果味大部分嘅食物Size極之豐富好適合幾個人一齊share。食物選擇亦都好多。大部分嘅菜式可以揀豬肉牛肉海鮮素菜達或者雞肉。通常我哋四五個人一齊去。佢哋嘅甜品亦都唔差㗎。試過炸ice cream同埋西班牙churros個churros夠曬脆. 點榛子醬/朱古力醬更加好食牛油果海鮮沙律再加埋有個脆皮Taco Shell。啲蝦又夠肥美在上面加埋炸Bacon。Size 足夠兩個人分都得炸魷魚夠曬脆嗰個sauce夠曬口味Nacho 落足曬芝士份量都好足夠。我哋四個人share都得。Taco 有好多種唔同選擇。有魚肉素菜雞肉牛肉豬肉個炸雪糕會有酒精著火幾好睇味道一般般我哋食過四五次。係香港食得最多嘅墨西哥餐廳。Value for money.

個churros夠曬脆. 點榛子醬/朱古力醬更加好食

炸魷魚夠曬脆嗰個sauce夠曬口味

Taco 有好多種唔同選擇。有魚肉素菜雞肉牛肉豬肉

個炸雪糕會有酒精著火幾好睇味道一般般

2022-01-23 400 浏览
🥂諾士佛臺除左多酒吧, 仲有唔少特色餐廳嫁! 🇲🇽今次黎到呢間食墨西哥菜, 星期五7pm就full house, 📲所以想食就要訂定位先, 因為職員話佢地無預留位置比walk-in客人🌮🐥烤春雞 ($138)🐥👀賣相十分討好, 望落隻雞腿燒到金黃色, 🔪一切開雞肉汁隨隨湧出, 食落夠曬嫩滑, 🌱唔使點個莎莎青醬已經好惹味. 🍄配菜揀左炒雜菇, 佢炒得夠乾身之餘又香口, 推介推介!🤙🏻🥘廚師精選鐵板盤 ($158)🥘🐖呢個用左辣醬炒梅花豬肉, 雜錦椒, 洋蔥同墨西哥飯,👄相當足料, 啖啖都好滿足. 🌶但食食下其實都幾辣, 而果隻辣係會令你追住食果種, 所以係正既!🤩😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8.5/10——————————————————————————————🥂Except bars, there are some good restaurants in Knutsford Terrace as well! 🇲🇽We arrive a Mexican restaurant at 7pm on a Friday night and it’s already fu

🐥烤春雞 ($138)🐥
🥘廚師精選鐵板盤 ($158)🥘

🥂Except bars, there are some good restaurants in Knutsford Terrace as well! 🇲🇽We arrive a Mexican restaurant at 7pm on a Friday night and it’s already full house, 📲it’s recommend to book a table in advance as a staff told us they don’t reserve seats for walk-in customers🌮

🐥Spring Chicken ($138)🐥
👀The presentation looks attractive as the chicken is roasted to golden yellow in colour. 🔪Some juice burst out when it’s cut into half, the chicken is tender and taste yum 🌱even without the salsa verde. I love the side dish sautéed 🍄wild mushrooms as it’s smell amazing and taste delicious!🤙🏻

🥘Chef’s Special Sizzler ($158)🥘
🐖It’s the marinated spicy pork butt sautéed with spicy chipotle, mixed pepper, onions and Mexican rice. 👄It’s satisfying to see so many ingredients in it. 🌶Though it’s quite spicy, I would like to finish the whole sizzler as it’s an incredibly rich and flavoursome dish🤩

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8.5/10
2022-01-17 434 浏览
之前聽朋友介紹,話諾士佛臺呢間墨西哥菜環境食物及服務都唔錯,就嚟試吓先😁#Tacos $88墨西哥菜必會諗起呢個經典Tacos,佢有豬、牛、雞及素菜選擇,我揀咗牛試試,軟熟薄片入面有芝士、蕃茄、洋蔥等,入口好多肉汁而唔乾👍🏻👍🏻👍🏻 溫馨提示:如果你係星期二嚟,佢$29就食到架喇😆#Lobster linguini $198大大隻芝士龍蝦🦞,意粉入面有好多三色椒及蕃茄,橄欖🫒味好香💗#Calamari $98酥炸魷魚🦑份量好多🤩,要嚟送酒係最佳選擇👍🏻#Churros $78墨西哥傳統甜品代表應該都非佢莫屬啦😁,外層炸得鬆脆,原全無油膩感覺,加埋朱古力漿一齊食就💯分 🤤Pineapple Juice $45菠蘿汁🍍,酸酸甜甜清口腔不錯的😜Ginger Beer $10我叫咗一個Lunch set ,會跟一杯飲品,所以我呢杯+$10就得喇😆整體真無唔錯,夠哂正宗既墨西哥餐廳💖仲有戶內戶外座位添❣️

#Tacos $88
溫馨提示:如果你係星期二嚟,佢$29就食到架喇😆

#Lobster linguini $198

#Calamari $98
酥炸魷魚🦑份量好多🤩,要嚟送酒係最佳選擇👍🏻

#Churros $78

Pineapple Juice $45
菠蘿汁🍍,酸酸甜甜清口腔不錯的😜

Ginger Beer $10

整體真無唔錯,夠哂正宗既墨西哥餐廳💖
仲有戶內戶外座位添❣️
  • Churros
  • Tacos
2021-12-20 330 浏览
Went out with friends for a Mexican delight. The quesadilla are heavenly made with melting cheese and chicken, severed with avocado and sour cream. Absolutely recommend for any who loves cheese and avocado! The Mexican beer and music add authenticity to the food too!

2021-12-20
  • Tacos
  • Frozen Peach Margarita
2021-12-19 276 浏览
We waited for our food for 40 mins and they brought us the wrong order. When we tried to asked them to cancel the food, the waitress gave us an attitude and just threw the plate on our table without a word. If u don’t want to pay for this kind of treatment, better not come to this place. I myself definitely won’t come back again.
2021-12-05 436 浏览
身邊朋友都好喜歡墨西哥菜,喜歡佢嘅味道多元化,餡料又夠豐富,所以自己都有Bookmark低唔小墨西哥餐廳。上網見到呢間位於諾士佛臺嘅墨西哥菜有唔少好評,決定過嚟試吓。諾士佛臺一向五光十色,人來人往,有唔少特色多國菜餐廳同酒吧,雖然因為疫情關係沉寂咗一排,但今次再嚟到,已經見到回復昔日嘅喧鬧🍻。餐廳位置並非一上到諾士佛臺就見到,需要經過前面幾間酒吧,入到步行街嘅偏中間位置先會見到。餐廳位於「諾士佛臺6號」嘅大廈,大廈樓上係一間小型酒店,可能因為咁大堂位置比較光猛寧靜,所以當𨋢門到達3樓,聽到非常激昂嘅音樂時,形成相當大嘅反差😂。餐廳整體裝修都幾有特色,牆上面有啲墨西哥風情嘅編織掛飾同掛畫,雖然燈光偏暗,不過同時亦更營造到氣氛。每張枱上面都有盞小燈,可以方便睇餐牌睇得清楚啲。缺點在於樓底較低同埋環境唔算大,坐得較為擠逼,同後面枱會近乎椅背對椅背。值得一提嘅係餐廳亦有室外位置俾客人Shisha同飲嘢,環境仲幾浪漫。🔹𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐂𝐞𝐯𝐢𝐜𝐡𝐞($𝟏𝟑𝟖):叫咗呢款吞拿魚刺身沙律做前菜,沙律菜新鮮,吞拿魚肉質都唔會太霉,上面有啲魚籽粒,醬汁酸酸甜甜帶小小辣,所以都幾開胃。🔹𝐓𝐚𝐜𝐨 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐨

🔹𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐂𝐞𝐯𝐢𝐜𝐡𝐞($𝟏𝟑𝟖):
Tuna Ceviche

🔹𝐓𝐚𝐜𝐨 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐨 - 𝟓 𝐩𝐢𝐞𝐜𝐞𝐬($𝟏𝟖𝟖):
佢分別有3份同5份可以揀,我哋分別都揀咗雞魚豬3款5份嚟試。

Taco Combo

🔻𝐓𝐚𝐜𝐨 𝐃𝐎𝐍 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐃𝐎𝐑:魚係炸過嘅,炸得偏乾身,配料就有少少紅辣椒絲同埋莎莎醬。
🔻𝐓𝐚𝐜𝐨 𝐄𝐋 𝐒𝐀𝐍𝐓𝐎:豬肉係手撕成一條條上,肉質夠嫩有汁。而Chipotle Sauce同黃椒洋蔥加埋都幾夾。
🔻𝐓𝐚𝐜𝐨 𝐄𝐃𝐃𝐈𝐄 𝐆𝐔𝐄𝐑𝐑𝐄𝐑𝐎:雞同豬食落嘅醬汁味道差唔多,雞肉亦係手撕,但個人喜歡豬肉出嚟嘅口感多過雞肉,因為雞肉就有啲偏嚡口。
其實佢嘅Taco味道配料幾夾,有辣味有酸味,但就係唔夠味道,有啲偏淡,但感覺可能係專登嘅,俾你可以加返佢枱上放嘅幾支墨西哥醬汁。個餅皮就偏厚,食落會感覺到有啲麵粉味道嘅感覺。

🔹𝐓𝐚𝐜𝐨 𝐁𝐨𝐦𝐛($𝟔𝟓):
呢款無得夾埋其他味道一齊叫,不過睇相就好吸引,所以雖然已經有5份Taco,都再叫多兩份嚟試,但真係喜出望外。餡料好豐富,有鵝肝,拖羅蓉之餘上面仲有舊海膽。配料就有黃椒絲,紅椒碎同埋少少洋蔥,最盞鬼係佢嘅醬汁係沙律醬,睇落好似唔係好啱擺埋一齊,但食落好夾,口感清新😋。餅皮方面,可能因為呢款Taco Bomb嘅餅皮係佢哋自己手造餅皮,食落同上面幾款Taco嘅餅皮真係有所分別,更薄更軟。
Taco Bomb

🔹𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨 - 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧($𝟏𝟒𝟖):
佢分別有牛雞同蔬菜三款揀;米粒係長形米粒,軟硬適中,口感唔錯。裡面嘅餡料就有啲豆泥,芝士雞肉同埋小小辣椒,加上佢嘅醬汁小辣帶酸,幾惹味。
Burrito

🔹𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬($𝟕𝟖):
好多枱最後都會點呢個,上枱夠熱,外層炸得都幾酥脆亦無油膩感,但就有小小黏牙感,唔夠柔軟。旁邊嘅朱古力醬味道都唔算濃郁,如果朱古力味重返少少就會更美味。
Churros

感覺上呢度係幾正宗嘅墨西哥菜餐廳,氣氛唔錯,選擇亦多,不過各款菜式方面份量都唔算好大,如果3-4人Share嘅朋友可能要叫多少少。
2021-11-24
Taco Bomb
Burrito
2021-11-12 543 浏览
收工同同事食飯吹水,有同事介紹咗一間位於尖沙咀諾士佛臺嘅餐廳食墨西哥野。本人除咗食過Nacho之外真係未試過其他墨西哥菜式,今次有機會見識下。餐廳內燈光氣氛好好,果然食墨西哥野一定要叫Nachossss,好大一碟上面鋪滿肉醬同牛油果蓉~之後仲叫咗牛扒,Taco,吞拿魚沙律,炸魷魚,甜品等。不得不提個炸魷魚真係好出色,好脆而且唔un,我哋仲encore,再叫多碟,叫酒飲嘅朋友一定要試!最後甜品我哋叫咗兩樣:Churros同Mexican Fried Ice Cream,Churros好香肉桂味,而另一款就好有卓頭,店員會係你面前點火淋糖醬,一切開係雲尼拿雪糕😋Yummy~同事果然好介紹!

2021-10-23
2021-11-06 474 浏览
今次食呢間餐廳係朋友介紹對佢有好大期望結果都非常之好食!人均大約$300左右食到勁飽 最後要打包☺️抵食!叫左呢d食物:另外仲有冇影到相嘅Sweet potato fries ($68), Spring chicken ($168), Rib eye($228)同Wildberry margarita ($280有5杯)唔多介紹喇 每一樣嘢食都冇伏 又有心思平時食差唔多質素嘅西餐都要二三百蚊一樣喇呢度每樣都係百幾二百絕對抵食!特別推介taco, calamari 同Burrito Chix (雞)間餐廳服務都ok!D嘢食會陸續咁上菜 keep住都有嘢食😋唯獨係Rib eye整得比較耐過左last order之後先到本身嚟到想食埋Churros但太飽冇叫到一定會再嚟幫襯!
今次食呢間餐廳係朋友介紹
對佢有好大期望
結果都非常之好食!

人均大約$300左右

唔多介紹喇 每一樣嘢食都冇伏 又有心思
平時食差唔多質素嘅西餐都要二三百蚊一樣喇
呢度每樣都係百幾二百
絕對抵食!

間餐廳服務都ok!
D嘢食會陸續咁上菜 keep住都有嘢食😋
唯獨係Rib eye整得比較耐
過左last order之後先到

本身嚟到想食埋Churros
但太飽冇叫到
一定會再嚟幫襯!

2021-11-05
Calamari
Pizza  de  Mannas  w:Beef
Taco  Chicken  &  Taco  Combo
  • Taco
第二次來這家餐廳,其實上一次已經對他們的食物很有好感,不過這次重訪,讓我肯定要向其他人推薦這家美味的墨西哥菜🇲🇽如題所示,因為我不吃芫荽(和洋蔥),所以一直對墨西哥菜很有懷疑。不過好消息是很多菜式其實並沒有含有這兩樣東西🤣或者是其實可走得走😆頭盤叫了蟹肉牛油果沙律,這種配搭不可能不好吃吧!配上脆卜卜的脆片,和開胃的青瓜和粟米,是一款大家都爭著吃的頭盤。重點是蟹肉加很多,價錢卻不貴。來吃墨西哥菜不能不叫Tacos吧!🌮其實款式有很多,雞、牛、豬、魚、素都有。不過在席的朋友全都想吃牛肉🤣對比起來,我上一次來試過雞肉味道比較豐富,又甜又辣,牛肉反而有點調味不足。大家不要看這件Taco好像不大件,實情非常飽肚!接下來的主菜叫了Pulled pork enchiladas,有點像千層麵,表面是烤得香脆的芝士,中間是軟熟的豬肉絲,下面原來是飯,簡單來說就是會讓你吃得很飽的一款菜式🤣另一道主菜是chicken quesadilla,繼續是看上去不怎樣,但吃完飽得要命的一道菜🤣餅皮中間包裹着香辣的鷄絲和芝士,配上三種醬汁,非常美味! (不過真的很飽)最後,我沒有拍照但很值得推介的是這裏的飲品。我叫了一

Crab  Salad

來吃墨西哥菜不能不叫Tacos吧!🌮

Tacos  Mysterio

Quesadilla

最後,我沒有拍照但很值得推介的是這裏的飲品。我叫了一杯frozen mango margarita,酒精的味道和甜味剛剛好,重點是超大杯,吃完整餐飯還沒有喝完!

同行的朋友晚上text我,說自己在尖沙咀工作,也不知道有這間餐廳!日後肯定會帶更多朋友再來☺️

好像整篇食評都在說很飽,同行有人是男生的話,就不怕餵不飽啦!🤣
Crab  Salad
Tacos  Mysterio
Quesadilla
2021-09-17 515 浏览
餐廳早既時候無咩人,訂左位入去,但過咗陣好快就坐滿人,呢到逢星期一至四的5-7點做緊happy hour, 指定飲品$29一杯,7點前落單都有呢個優惠。一坐低會送nachos同醬俾你點,好岩送酒。今次點左chilli garlic prawn, quesadilla and enchilada,甜品叫咗炸雪糕。首先garlic prawn, 上嗰陣係用鐵板燒住,一食落去手係超辣,連食得辣嘅都覺得真係辣,但好開胃,而且蝦亦幾彈牙,有好多隻,食落不錯。至於quesadilla, 其實餐廳上錯了雞,但我地照食,入面包住好多cheese, 餅皮唔會太厚,好食。至於enchilada就真係勁多芝士,所以望落分量好似唔多,但好快就飽,但味道其實係ok, 佢個外皮煮到有啲似lasagna咁。最後炸雪糕亦比想像中好食,整體來講呢間墨西哥餐廳比我之前試既好食。

2021-09-15
2021-07-15 755 浏览
係香港真係好少食到墨西哥菜朋友介紹,帶咗我上嚟諾士佛台呢度食墨西哥餐廳一上到去就比佢個環境吸引咗真係滿滿嘅墨西哥風情🇲🇽1️⃣係到墨西哥餐廳梗係要食下佢哋嘅Taco,雞肉taco包住雞肉、牛油果、酸奶、雲豆泥、墨西哥辣椒、芝士🌮口感好豐富💯💯💯💯🤩2️⃣nachos:配酒飲一流,個醬都唔錯3️⃣Lychee margarita,夏天飲甜甜地,好清新,酒米唔會太重,好適合女仔飲👍p.s可能墨西哥人比較熱情,間餐廳音樂比較大聲,怕嘈嘅人要考慮一下,但總括而言都係值得一試嘅墨西哥菜👍👍滿分5粒星🌟—————————————-環境:🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟CP值:🌟🌟🌟🌟
係香港真係好少食到墨西哥菜
朋友介紹,帶咗我上嚟諾士佛台呢度食墨西哥餐廳
一上到去就比佢個環境吸引咗

味道:🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟
CP值:🌟🌟🌟🌟
  • Nachos
適逢呢個死唔斷氣嘅疫情稍為放緩,沉寂一時嘅諾士佛臺,終於按捺不住佢嘅寂寞,掀起報復性消費。正所謂踏破鐵鞋盧覓雪,汪明荃不廢功夫,呢次打正旗號挑戰新派墨西哥菜「Caliente」。但自古英雄造時勢,現今當然係時勢造美人啦,火辣辣嘅墨西哥又點可能無女神嘅加持,所以相機is ready!👇📌TACOS · TUESDAY - $29 until 9pm▪ BEEF, CHICKEN, FISH , PORK -▫ 撞正今日係星期二,食正個「Tacos」優惠日,只要係9點前嗌一杯野飲,每一件Taco都只係29蚊任叫。而taco食落軟熟唔乾身,口味有五種選擇,我揀左其中四款,包括牛、雞、魚、豬,每一款都做到肉嫩多汁,又夠飽肚,相當抵食。📌A P P E T I Z E R S -▪ CHILI GARLIC · PRAWNS - $128▫ 輪到小食方面,我幾鍾意呢個「Chili Garlic·Prawns」,蝦肉用左蒜頭、辣椒調味,所以食落帶少少辣勁;肉質比我想像中新鮮爽彈,辣中帶甜,前菜黎講真係幾開胃。📌M A I N S -▪ E N C H I L A D A S - $158▫ 主菜「
適逢呢個死唔斷氣嘅疫情稍為放緩,沉寂一時嘅諾士佛臺
但自古英雄造時勢,現今當然係時勢造美人啦,火辣辣嘅墨西哥
又點可能無女神嘅加持,所以相機is ready!👇
BEEF, CHICKEN, FISH , PORK -
Tacos
▫ 撞正今日係星期二,食正個「Tacos」優惠日,只要係9前嗌
Tacos
口味有五種選擇,我揀左其中四款,包括,每一款
都做到肉嫩多汁,又夠飽肚,相當抵食。
📌A P P E T I Z E R S -
CHILI GARLIC · PRAWNS - $128
Chili Garlic Prawns
蝦肉用左蒜頭辣椒調味,所以食落帶少少辣勁;肉質比我
Chili Garlic Prawns
想像中新鮮爽彈,辣中帶甜,前菜黎講真係幾開胃。
📌M A I N S -
E N C H I L A D A S - $158
Enchiladas
▫ 主菜「Enchiladas」一上枱相當震撼,就咁睇份量絕對夠3個人食。
面頭淋上左大量芝士,所以焗出黎賣相金黃靚仔;而切開中間係豬肉
Enchiladas

同埋一粒粒墨西哥飯,口感非常煙韌,配搭埋紅辣椒醬汁,份外惹味!
📌D E S S E R T S -
C H U R R O S - $78
Churros
▫ 最後甜品整返個傳統「Churros」就一定咖啦,外層炸得相當
香口鬆脆,但完全唔會有果種油膩感;但一定要點埋旁邊嘅
Churros

朱古力醬一齊食,咁就最夾啦!
Churros
📌M A R G A R I T A S - $68/20 O.Z
CASSIC · LIME -
FROZEN · PEACH -
Frozen Peach Margarita
▫ 食得墨西哥菜唔少得嗌埋經典招牌特飲「Margarita」,
佢地有幾種口味揀,最後揀左「Cassic·Lime」同埋「Frozen·Peach」。
Cassic Lime Margarita
前者比較清新,易入口,而後者桃味好突出,但唔會太甜,岩岩好;
Frozen Peach Margarita

最重點係呢個價錢有20o.z咁大杯,的確係值回票價嘅。
2021-07-07