2022-04-27
#emily出街食👅👅 #emilysbelly尖沙咀 #尖沙咀美食 開返晚市堂食的第一個星期六 條街多人到周圍都要排隊🥲本身諗住去食cheesecake factory點知7點去到已經有50張枱等緊🥲即刻要諗去邊度食好 一心想食西餐就決定去食墨西哥菜😋其實呢間餐廳我已經回訪過好多次 🤣環境幾chill 不過weekend好full如果唔book位一定入唔到~講返今次野食嘅質素先 👉🏻Quesadilla (chicken) HKD148👉🏻Beef Fajitas HKD178👉🏻Enchiladas (chicken) HKD158👉🏻Quesadilla (chicken) 一向都係我最鍾意食嘅墨西哥菜濃郁嘅芝士配上惹味雞肉 而且每塊餡料份量都好多 就快跌出黎咁~👉🏻Beef Fajitas 即係燒牛肉配tortillas 個人認為就咁食燒牛肉會好食過配埋tortillas😛 牛肉笑得好香而且入口唔韌 又juicy!!絕對係1塊高質嘅牛扒🤣👉🏻Enchiladas (chicken) 第一次試呢個菜 其實就係出面有tortilla 包住雞肉同mexican rice (似炒飯)
開返晚市堂食的第一個星期六 條街多人到周圍都要排隊🥲
即刻要諗去邊度食好 一心想食西餐就決定去食墨西哥菜😋
講返今次野食嘅質素先
👉🏻Quesadilla (chicken) HKD148
👉🏻Beef Fajitas HKD178
👉🏻Enchiladas (chicken) HKD158
👉🏻Enchiladas (chicken) 第一次試呢個菜 其實就係出面有tortilla 包住雞肉同mexican rice (似炒飯) topping 放上巨量芝士🧀再焗~墨西哥菜一向比較重口味 所以好惹味 但對比另外兩款我就覺得呢款比較滯 而且無另外兩款咁impressive 🤭但絕對係填飽肚必選之一!
本身其實想食埋churros做甜品 但食完上邊嗰三樣已經勁飽 唯有下次再嚟食啦~