2025-02-06 0 浏览
今日姨姨放假帶果果去MegaBox玩見到11樓新開左間California Pizza Kitchen 姨姨話想試好耐原來姨姨有做過資料蒐集California 源自美國比佛利山莊,經典美式餐廳全球9個國家擁有130家餐廳佢地既pizza係用特製火山石爐烤焗即叫即製薄餅仲使用低脂馬蘇里拉芝士牛油果蛋卷脆皮蛋卷包著牛油果、雞肉、煙肉同芝士每一啖都散發濃郁既牛油果香氣同煙肉既咸香烤雞沙律沙律非常新鲜口感豐富尤其係搭配既烤雞肉同調味醬再配埋水晶梨同黑豆非常清新秘製醬汁燒豬仔骨豬仔骨肉質軟腍醬料甜酸適中唔會過於油膩果果食左三條先肯收手烤牛肉薄薄餅底部焦脆搭配上烤牛肉、烟熏芝士和秘制燒烤醬味道豐富且咸中帶甜
今日姨姨放假帶果果去MegaBox玩
姨姨話想試好耐

原來姨姨有做過資料蒐集
California 源自美國比佛利山莊,經典美式餐廳
全球9個國家擁有130家餐廳
佢地既pizza係用特製火山石爐烤焗
即叫即製薄餅
仲使用低脂馬蘇里拉芝士

牛油果蛋卷
脆皮蛋卷包著牛油果、雞肉、煙肉同芝士
每一啖都散發濃郁既牛油果香氣同煙肉既咸香

唔會過於油膩
果果食左三條先肯收手

烤牛肉薄
薄餅底部焦脆
搭配上烤牛肉、烟熏芝士和秘制燒烤醬
味道豐富且咸中帶甜
2025-02-04 0 浏览
有日去MegaBox 買新年用品 11/F開左California Pizza Kitchen,門口放左幾塊滑浪板🏄好有加州感覺,而且環境好闊落,坐係店外還可以睇人玩溜冰。我地叫咗秘製蒜蓉牛油沙律醬配脆香薯條香脆薯條🍟一定要配上秘製蒜蓉牛油及沙律醬,唔駛點茄汁都已經食唔停口😋🥗聖特菲營養沙律配雞肉好多沙律配料 芫茜薏米、菠菜、蕃茄、甜粟米、黑豆、紅椰菜、牛油果、青椒及烤南瓜子加上秘製青椒特色沙律醬 高纖低卡 好健康原味燒烤雞肉薄餅🍕現場廚師即場手拉薄餅,特製火山石焗爐 ,餅底烘得特別香脆,餡料有秘製燒烤醬、煙高打芝士、紅洋蔥及配上惹味雞肉,食得好滋味安格斯香蒜燴飯🍚每一粒意大利飯都充滿香濃忌廉汁加上優質安格斯🥩 肉質肥瘦相間,非常有嚼勁!

秘製蒜蓉牛油沙律醬配脆香薯條

🥗聖特菲營養沙律配雞肉

原味燒烤雞肉薄餅🍕

安格斯香蒜燴飯🍚

2025-01-29 205 浏览
.今日papa👩🏻‍🦱放假去左九龍灣megabox 行街❤️‍🔥見到California Pizza Kitchen新店登陸九龍灣Megabox‼️當然要即刻入去食啦,都好幾年冇食過喇🥲係全球9個國家擁有130家餐廳🤩源自美國🇺🇸比佛利山莊,經典美式滋‼️有特製火山石爐 烤焗即叫即製薄餅🍕 使用低脂馬蘇里拉芝士🧀提供包括多款各具特色的意大利粉、沙律、頭盤、湯、主菜及甜品等✨秘製蒜蓉牛油沙律醬配脆香薯條🍟濃郁的蒜香與牛油的香氣,為脆香薯條增添了層次感。薯條外脆內軟,口感恰到好處摩洛哥風味雞肉沙律🥗第一次食摩洛哥風味雞肉沙律‼️雞肉經過香料醃製,味道濃郁,搭配新鮮的生菜和多樣的蔬菜,口感清新特色肉腸、煙肉、火腿薄餅🍕煙肉的酥脆、火腿的鹹香與特色肉腸的濃郁風味相得益彰。薄餅底部烤得恰到好處,外脆內軟墨西哥特色雞肉菠菜闊麵🍜雞肉嫩滑,菠菜帶來清新的口感,而特製醬汁則為整道菜增添了墨西哥風情@cpkhongkong @megabox_hk📍California Pizza Kitchen (MegaBox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 11樓10號舖

秘製蒜蓉牛油沙律醬配脆香薯條🍟

摩洛哥風味雞肉沙律🥗

特色肉腸、煙肉、火腿薄餅🍕

墨西哥特色雞肉菠菜闊麵🍜

@cpkhongkong
@megabox_hk
2025-01-28 313 浏览
話說有一日阿女話想食薄Pizza,我第一時間就諗起California Pizza Kitchen。我知道California Pizza Kitchen (CPK)新店登陸左Megabox,我就帶佢行街shopping再食飯啦。唔講唔知California Pizza Kitchen 源自美國比佛利山莊,是一家領先的餐飲連鎖店,在全球擁有 200 多家分店,以其創新菜單而聞名。我最鍾意係佢自家有個特製火山石爐對所有order的pizza都係即叫即製即烤的,點解火山石爐會烤得咁好食?因為火爐的底部以火山石製成的一體化正宗薄餅焗爐,經高溫快烤焗,短時間內就可以把麵糰烤焗成皮薄餅脆的薄餅。佢哋選用高品質的食材及優質的配菜烹調菜式。用上美國直送的秘製獨特配料,如低脂馬蘇里拉芝士、果木煙火腿、薄餅醬汁及海鹽等。唔好以為只係有Pizza呀,CPK 仲提供包括多款各具特色的意大利粉、沙律、頭盤、湯、主菜及甜品等。CPK勁貼心照顧埋素食人士的需要,餐單亦提供數款素食薄餅,當中包括加州特色素菜薄餅,五色芝士配鮮茄薄餅,香草野菌薄餅及別具特色的墨西哥風味沙律薄餅等。美國特級豬仔骨,肉味香濃,入口即化的柔

美國特級豬仔骨,肉味香濃,入口即化的柔軟,亦可選配秘製燒烤醬或韓式燒肉醬。

新店地方好大環境好舒服,適合一家大細情侶拍拖嘅好地方。

✳️California Pizza Kithcen(Megabox)
✳️九龍灣Megabox 11樓10號舖

#九龍灣#九龍灣美食#打卡#食好西#美食#Chill嘆#聚會#foodie#高質#香港美食
#西餐#Pizza#餐湯#沙律#氣氛餐廳
#親子#博客#親子博客#媽媽博客
#pollywings_foods
#Iamsolucky

2025-01-18
2025-01-22 372 浏览
聖特菲營養沙律配雞肉勁大碗,超級足料有好多豐富嘅食材,包括:蕃茄、牛油果、芫茜薏米、菠菜、甜粟米、黑豆、紅椰菜、青椒同埋烤南瓜籽等等……有益又好味,配埋秘製特色沙律醬,味道好fresh好新鮮!食哂都真係好飽肚原味燒烤雞肉薄餅,好鍾意佢地嘅Pizza 係用特製火山石爐烤焗,即叫即製薄餅,一上枱已經香噴噴,秘製燒烤醬真係非常惹味!薄餅餅底好香脆,燒烤雞肉肉質鮮嫩多汁安格斯香蒜燴飯,鐵板上嘅燴飯熱辣辣,燴飯粒粒分明,彈牙煙韌,同埋香蒜醬汁好入味!安格斯生熟度啱啱好,粉嫩肉質軟腍多汁秘製蒜蓉牛油沙律醬配脆香薯條香脆可口,外脆內軟,配埋秘製蒜蓉牛油沙律醬汁,好味Iced Tea 可樂

Iced Tea

可樂

2025-01-11 429 浏览
嗌咗個二人套餐過聖誕節,埋單每人$275,套餐包括1碗湯、一個主菜、一個pizza或意粉,兩杯嘢飲。墨西哥粟米湯都還可以嘅,幾好飲。杯嘢飲就真係食得出係糖水同埋汽水(雖然佢話係檸檬特飲同埋草莓紅茶咁樣啦,啲冰都係得幾粒,好快融哂)個Pizza真係硬到好似法包咁樣,我同另一半一邊食,一邊懷疑人生。上面嘅雞肉較嚡同硬,唔知係咪求其攞咗個凍咗嘅Pizza俾我哋。嗰個牛扒燶得好緊要,有一嚿筋係咬唔郁嘅,叫咗五成熟但係好似七成熟咁樣,唔算好Juicy,邊邊簡直係過熟鞋晒添。切開每人都係得四塊,最過分嘅係因為圖文不符,個蘆筍同蕃茄嘅份量變咗一半,幅相入邊明明有六粒蕃茄,上到嚟就得返幾粒茄乾屎。都做得幾成功嘅,我意思係個餐牌圖片,都俾佢吸引咗加30蚊去買個牛扒食。總之就覺得又貴又唔抵,服務就正常嘅,但係呢個價錢其實喺Pizza Hut都可以食得好過佢,我冇理由比自己再幫襯了。
節日二人套餐
2024-12-25