2023-05-31 171 浏览
👧🏻😋👅🍽✨環境、食物、服務都💯-Casamigos🇭🇰 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓 🇭🇰-🇪🇸室內室外位都好舒服, 員工超清楚餐點, 醒目有禮🇪🇸多達20幾款tapas全部都好吸引, 唔止西班牙傳統菜式, 都有fusion款, 例如蠔仔蛋餅-🐂 牛他他 🥮Beef Tartare $90💯生牛肉冇剁到太碎咬落會有肉絲, 但又保留到順滑口感💯多士上碟仲係熱, plain bread配他他食可突出返他他味道-🦪蠔仔蛋餅配芫荽蛋黄醬🍳Tortilla De Ostra con Cilantro Aioli $130✨面頭一大堆鮮芫荽同青綠色既芫荽蛋黃醬, 但個醬唔會太重味, 反而突出左蠔肉鮮味✨蛋餅切開流出既係超juicy既蛋汁同蠔汁, 蛋都好嫩滑-🧆手工肉丸配茴香番茄醬🍅Homemade Meatball w/ Fennel Tomato Sauce $98💯肉丸充滿左洋蔥粒同茴香, 肉嫩多汁💯配上茴香番茄醬酸酸甜甜地唔重口味, 點多個麵包就最perfect-🦆油封鴨髀伴橙香醬🍊Orange Ginger Glaze Duck Leg Confit $220✨處理手法將油封鴨
👧🏻😋👅🍽✨
環境、食物、服務都💯
Casamigos
🇭🇰 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓 🇭🇰
🇪🇸室內室外位都好舒服, 員工超清楚餐點, 醒目有禮
🐂 牛他他 🥮
Beef Tartare $90
💯生牛肉冇剁到太碎咬落會有肉絲, 但又保留到順滑口感
牛他他

🦪蠔仔蛋餅配芫荽蛋黄醬🍳
✨蛋餅切開流出既係超juicy既蛋汁同蠔汁, 蛋都好嫩滑
蠔仔蛋餅配芫荽蛋黄醬

🧆手工肉丸配茴香番茄醬🍅
💯肉丸充滿左洋蔥粒同茴香, 肉嫩多汁
手工肉丸配茴香番茄醬

🦆油封鴨髀伴橙香醬🍊
✨處理手法將油封鴨髀精粹發揮到淋漓盡致, 鴨皮焗到酥脆感覺, 油同肉汁好平衡
✨橙香醬落左蜜糖, 減輕油膩感之餘都帶出鴨肉鮮甜味
✨再不得不讚連沙律伴碟心思, 無花果沙律連個黑醋汁都有溝無花果
油封鴨髀伴橙香醬

🐖煙燻紅椒豬仔髀配辣味蒜蓉蛋黃醬🧄
Smoky Paprika Pork Shank $128
💯豬仔髀軟腍入味得黎肉質緊緻結實, 仲左蒜蓉蛋黃醬仲有BBQ醬
💯個醬濃味但唔搶focus, 同煙燻肉香好夾
💯有錫紙包住舊骨方便食唔使浪費咁美味既任何一寸肉❤️

🥖紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬🍓
Red Velvet Churros $88
✨香脆Churros除左砂糖仲灑左莓粉, 貫徹成個甜品既主題
✨士多啤梨朱古力醬仲有同紅桑子, 點左食落唔會太甜, 係重重莓味

🥒Special Tailor Mocktail $118
💯可以揀Fresh/Fruity/Floral, 揀左Fresh都好岩我心水💗
💯雪碧底加上青瓜, 薄荷, 青檸, 勁岩夏天飲
🍹Cava Sangria $108
✨Sangria當然唔少得多種水果粒, 特別一提加左homemade烘乾既橙乾, 甘香清甜
✨Cava既特別之處在於佢有sparkling, 飲落更爽
牛他他
蠔仔蛋餅配芫荽蛋黄醬
手工肉丸配茴香番茄醬
油封鴨髀伴橙香醬
2023-05-30 56 浏览
西班牙餐廳Casamigos位於銅鑼灣站C出口對面,我搭叮叮在附近下車都很方便。他們獨創的雞尾酒Casa Fever以龍舌蘭為基底,混合了橙汁和冰沙,味道香甜清新宜人,而Marry Berries的無酒精雞尾酒,酒如其名由多種不同莓類調製,微甜開胃,兩款飲品特別適女士合享用。Sirloin Beef Salad的黑松露香氣樸鼻,加上牛肉口感鬆軟,令沙律菜更有特色。Torilla de Patatas 煎土豆蛋餅是西班牙人最喜愛的傳統菜品之一,簡單而美味。Smoky Paprika Pork Shank豬仔脾肉鮮嫩,加上燻胡椒的味道,既香口又多肉汁。Seafood Linguine 義大利扁麵配上鮮味的大虎蝦、帶子及藍青口,令白汁充滿濃濃的海鮮味。Red Velvet Churros 是經典的西班牙甜點。脆炸油條配上肉桂粉,口感鬆軟味道香甜,還可以沾粘梅醬酸酸甜甜。

2023-05-25 109 浏览
對西班牙菜唔熟悉 上網揾吓搵下俾我揾到間評分唔錯既餐廳餐廳係樓上鋪 但係都唔難搵餐廳有分室內外位置眼見室外既位置都唔錯 有遮陰既不過因為太熱啦所以都係坐室內好啲😆朋友叫咗杯House White $78而唔飲酒嘅我叫咗杯Marry Berries $98 用咗幾種唔同嘅Berries去做呢一杯果汁好好飲 賣相仲好靚添餐廳嘅野食真係唔係講笑 真係好好食呀😍食物其實都好適合送酒架慢煮加利西亞式八爪魚腳 $180八爪魚好爽口 加埋啲小米 口感好特別仲有啲酸酸甜甜嘅醬汁 好正伊比利亞火腿忌廉球 $28 粒炸到金黃色好香脆 入面好creamy 有薯仔既口感加埋伊比利亞火腿既咸香好吸引橄欖油大蒜虎蝦 $138四隻大大既虎蝦 好juicy 好甜佢嘅蝦汁超香 可以用來點附上既多士好味松露火腿芝士三文治 $88麵包烤到脆卜卜松露味超級濃加埋半溶嘅芝士 咸香十足😋煙燻紅椒豬仔髀配辣味蒜蓉蛋黃醬 $128三隻豬仔髀 煙熏味都幾重配搭特製嘅醬汁好夾為呢個豬仔髀加上一啲小清新松露燒春雞 (半隻)$158燒春雞啲肉好嫩滑 好多肉汁外皮脆脆地 松露味帶出成隻雞嘅鮮味加埋一啲炸過嘅羽衣甘藍 都幾特別好似未試過將羽衣甘
對西班牙菜唔熟悉

燒春雞啲肉好嫩滑 好多肉汁
外皮脆脆地 松露味帶出成隻雞嘅鮮味
加埋一啲炸過嘅羽衣甘藍 都幾特別
好似未試過將羽衣甘藍攞去炸黎食
松露燒春雞 (半隻)

紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬 $88

伊比利亞火腿忌廉球
橄欖油大蒜虎蝦
松露火腿芝士三文治
煙燻紅椒豬仔髀配辣味蒜蓉蛋黃醬
松露燒春雞 (半隻)
  • 松露燒春雞
2023-05-25 49 浏览
今日個客帶我試左間餐廳lunch,喺銅鑼灣廣場一期對面駱克駅,上到去環境都唔錯,餐廳座位坐得好舒服,而且佢仲有個outdoor位可以揀坐出邊,我哋每人嗌咗一個set lunch有湯、主食同飲品🥢甘筍湯味道非常濃郁,帶有微微嘅天然香甜味道,質地濃稠而滑順,入口即化。每一口都能夠感受到甘筍的綿密口感🥢薑味橙香橡果黑毛豬鞍架黑毛豬鞍架嘅肉質整得好嫩,配埋薑味橙香橡果嘅汁有啲微微酸甜嘅橙味再加薑嘅味道,同黑毛豬嘅肉香一齊,令味覺感受到好豐富嘅層次,好好味丫。仲有嘅係配菜嘅甜番薯薯條。佢嘅外層炸得酥脆金黃,入面嘅番薯仲保留住自然嘅甜味同軟綿嘅質感🥢西班牙海鮮飯呢個海鮮飯係冇蕃茄嘅,反而飯粒吸收咗啲海鮮嘅鮮味,所以每一粒飯都好香,而且鑊邊仲有飯焦架😋好好食,海鮮飯嘅味道好濃郁同豐富。而且入面三款海鮮都好好食丫總括嚟講佢哋嘅環境有情調得黎食物都好食,而且餐廳嘅服務都好好服務員友善,下次嚟銅鑼灣食呢度都係一個好好嘅選擇😎

🥢甘筍湯

🥢薑味橙香橡果黑毛豬鞍架

🥢西班牙海鮮飯

2023-05-22 66 浏览
朋友約我到銅鑼灣午餐,到了地鐵站附近的駱克駅,樓上的西班牙菜Casamigos,餐廳環境舒適有格調,食物質素也不錯!午餐set有5個選擇,包餐湯及飲品,更可top up 加 tapas,我們點了招牌菜之一薑味橙香橡果黑毛豬鞍架及西班牙海鮮飯。餐湯南瓜甘筍湯香濃美味,配上多士口感更豐富。西班牙海鮮飯賣相討好,有藍青口、虎蝦、蜆,海鮮夠鮮味,飯的軟硬度剛好,飯粒吸滿湯汁精華,相當美味。薑味橙香橡果黑毛豬鞍架大件,炸甜薯條,沙律菜,豬鞍嫰滑,配上淡淡薑橙香,更提味。餐廳除了室內,還有outdoor seats,感覺非常chill,希望下次再同朋友來happy hour。

餐湯南瓜甘筍湯香濃美味,配上多士口感更豐富。

• 西班牙海鮮飯
  • 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架
2023-05-20 55 浏览
自己都幾中意食西班牙菜~因為有好多款唔多既tapas ,份量適中,可以同朋友一齊試多幾款!!!呢間樓上小店既氣氛好好,仲有outdoor感覺更chill~✨八爪魚古斯米沙律配雪莉醋汁✨八爪魚粒彈牙唔韌,醋汁醒胃!!✨香煎鵝肝多士✨鵝肝煎得外脆內嫩,加上酸甜既無花果一齊食剛剛好👍👍✨西班牙薯仔蛋餅✨口感豐富有蛋香,配上面層既蛋黃醬同食更滋味~✨西班牙烤乳豬✨要左1/4已經好夠二至三人分享~乳豬烤到脆皮,肉質細嫩好出色😚😚✨西班牙海鮮飯✨海鮮份量好足,有三隻爽彈大蝦、青口同蜆肉鮮甜!!當中既鮮味融入飯粒之中,份外鮮味🌟✨Cake of the Day✨最驚喜係甜品都非常出色!!!是日既巴斯克芝士蛋糕外焦內滑~芝味濃厚,仲伴上一大球香滑既雪糕添💕呢度既飲品都唔錯,不同類型既飲品都搵到~我哋所揀既mocktail都好fresh ,幾好幾好🍹🍹
自己都幾中意食西班牙菜~

✨八爪魚古斯米沙律配雪莉醋汁✨

八爪魚粒彈牙唔韌,醋汁醒胃!!
✨香煎鵝肝多士✨

鵝肝煎得外脆內嫩,加上酸甜既無花果一齊食剛剛好👍👍
✨西班牙薯仔蛋餅✨

口感豐富有蛋香,配上面層既蛋黃醬同食更滋味~
✨西班牙烤乳豬✨

要左1/4已經好夠二至三人分享~

乳豬烤到脆皮,肉質細嫩好出色😚😚
✨西班牙海鮮飯✨

✨Cake of the Day✨

最驚喜係甜品都非常出色!!!
是日既巴斯克芝士蛋糕外焦內滑~
芝味濃厚,仲伴上一大球香滑既雪糕添💕

呢度既飲品都唔錯,不同類型既飲品都搵到~

我哋所揀既mocktail都好fresh ,幾好幾好🍹🍹
2023-05-20 90 浏览
有時都鍾意搵一啲特別嘅餐廳,食個悠閒嘅lunch,享受一個人的浪漫💕今次搵到呢間西班牙餐廳,除左室內裝修有格調,仲有室外氣氛夠chill舒服。 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架🐖好怕食到又乾又鞋嘅豬肉,但呢個黑毛豬鞍肉質非常嫩滑,肥瘦啱啱好,本身嘅油脂令豬鞍肉十分甘香。薑汁同橙香酸酸甜甜,味道層次豐富。薯條係甜甜哋嘅蕃薯條,好脆口。特別欣賞沙律菜,因為塊塊菜都有黑醋,又唔會太多或太少,非常好👍🏻 酥炸魷魚配他他醬🦑邪惡之選!外層炸粉夠薄身,裡面魷魚鮮嫩彈牙。一咬落去非常香脆!點埋他他醬可以降低炸物嘅油膩感,極速KO😂 Latte飲埋杯咖啡就perfect池啦!甜度剛剛好,而且面頭鋪咗玫瑰花瓣,突出到花嘅清香,亦有咖啡嘅回甘。

薑味橙香橡果黑毛豬鞍架🐖

酥炸魷魚配他他醬🦑

酥炸魷魚配他他醬
2023-05-18
午餐
酥炸魷魚配他他醬
2023-05-18 938 浏览
Casamigos是西班牙文「House of Friends」的意思,餐廳氛圍溫馨蠻有情調的,亦設有室外位置,適合和朋友來小酌聚餐,感受異國風情⧉🔸Salmon Carpaccio刁草油漬三文魚薄片,採用刺身級三文魚加海鹽、刁草及其他香料醃漬,口感creamy,非常開胃🔹Tortilla De Patatas又厚又鬆軟的西班牙薯仔蛋餅,上面加了沙律醬,而蛋餅內亦有洋蔥增添甜味,令口感和味道層次更豐富🔸Smoky Paprika Pork Shank煙燻紅椒豬仔髀🍗 貼心的包上了錫紙可以直接用手大快朵頤,加了Paprika很惹味🔹Orange Ginger Glaze Dack Leg Confit油封鴨髀伴橙香醬,酸甜醬汁可減輕膩感,油封鴨髀外皮酥酥的帶點焦香。伴菜配了清新的無花果沙律也是誠意滿滿👏🏼🔸Red Velvet Churros w/ Strawberry Chocolate紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬,Churros是西班牙的經典甜品!不過紅絲絨口味倒是第一次試,新鮮炸好熱騰騰趕快品嚐真的很美味😽 🔹Drinks吃西班牙菜必點Red Sangria🍷 滿滿的水果,充滿怡人
Tiramisu

刁草油漬三文魚薄片

🔸Salmon Carpaccio
西班牙薯仔蛋餅

🔹Tortilla De Patatas
煙燻紅椒豬仔髀

🔸Smoky Paprika Pork Shank

🔹Drinks
吃西班牙菜必點Red Sangria🍷 滿滿的水果,充滿怡人果香。而另一杯點了這裡的 signature cocktails Tiramisu
/Brandy, Mascarpone, Cream, Egg Yolk/
很像甜品的一杯調酒🍸 甜甜的易入口,不錯
Tiramisu
刁草油漬三文魚薄片
西班牙薯仔蛋餅
煙燻紅椒豬仔髀
紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬
今日早收工,搵咗間有happy hour+dinner嘅餐廳試試😆/🌟松露燒春雞-半隻($158)🐣加上松露嘅燒春雞 特別得嚟幾香雞烤得啱啱好 外層烤到金黃色✅入面雞肉唔老幾滑 仲保留到雞汁💦獨家醬汁好好味好食😋.🌟砵酒燉殼飼牛面頰($298)牛肉超軟 唔洗用力都切到🍴醬汁好入味好食 好有驚喜🎉推薦🙌🏻.🌟八爪魚古斯米沙律($108)有嚼勁的八爪魚加上古斯米特別的配搭.🌟伊比利亞火腿忌廉球($28/粒)外脆內軟重忌廉味食到粒粒火腿 不錯🙌🏻☺️.🌟 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬($88)西班牙版油炸鬼🤣外層香脆 有糖和肉桂粉唔會好甜配上士多啤梨朱古力醬甜度啱啱好🍫正❣️.🌟White/Red Sangria🥂經典西班牙酒白紅酒加幾種不同的酒配上時令水果🍉清新得嚟又易入口😽可以同餐廳講自己喜好 甜/濃/酸啲都做到🏅/好舒服的環境😻🔅有室外的地方可以坐 唞唞氣🌀Happy hour 晚餐及夜晚狂歡嘅好選擇⚡️🍻
🌟松露燒春雞-半隻($158)🐣
加上松露嘅燒春雞 特別得嚟幾香
雞烤得啱啱好 外層烤到金黃色✅
入面雞肉唔老幾滑 仲保留到雞汁💦
獨家醬汁好好味
好食😋
🌟砵酒燉殼飼牛面頰($298)
牛肉超軟 唔洗用力都切到🍴
醬汁好入味
好食 好有驚喜🎉
推薦🙌🏻
🌟八爪魚古斯米沙律($108)
有嚼勁的八爪魚加上古斯米
特別的配搭
🌟伊比利亞火腿忌廉球($28/粒)
外脆內軟
重忌廉味
食到粒粒火腿 不錯🙌🏻☺️
🌟 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬($88)
西班牙版油炸鬼🤣

• 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬
  • 砵酒燉殼飼牛面頰
  • 松露燒春雞
2023-05-17 43 浏览
好喜歡這間位於銅鑼灣的西班牙餐廳😍💕之前有朋友問如果銅鑼灣區有冇西餐廳介紹,我都會介紹呢間😊因為環境,食物,服務都幾好,價錢亦合理。🥗松露薄牛西冷沙律西冷牛排上面有黑松露醬,香氣撲鼻,配新鮮沙律菜。 🍳蠔仔蛋餅配芫茜蛋黃醬幾得意,味道有少少似泰國菜嘅蠔餅,好鍾意🌿芫茜蛋黃醬,好清香。🦐橄欖油大蒜虎蝦虎蝦大隻又夠鮮甜,蝦頭有膏,蒜片同橄欖油非常香,配多士食。🦆油封鴨髀伴🍊橙香醬鴨髀酥脆,橙香醬香甜清新😋🍨甜品:紅絲絨油條配朱古力醬🍫必食甜品,呢度嘅Churros 吾油膩,香脆美味。自選雪糕球好多味道選擇,我地點了espresso ,咖啡味香濃,我地連個威化杯都食埋。😋✔️可以再encore的餐廳💕👍

🥗松露薄牛西冷沙律

西冷牛排上面有黑松露醬,香氣撲鼻,配新鮮沙律菜。

🍳蠔仔蛋餅配芫茜蛋黃醬

🦐橄欖油大蒜虎蝦

虎蝦大隻又夠鮮甜,蝦頭有膏,蒜片同橄欖油非常香,配多士食。

🦆油封鴨髀伴🍊橙香醬

鴨髀酥脆,橙香醬香甜清新😋

🍨甜品

紅絲絨油條配朱古力醬🍫

必食甜品,呢度嘅Churros 吾油膩,香脆美味。

自選雪糕球

✔️可以再encore的餐廳💕👍

2023-05-16
2023-05-16 47 浏览
朋友介紹去呢間叫casamigos 既西餐廳,估唔到咁有驚喜!入到去間餐廳裝修得好有格調,有個好大既 bar 枱,相當華麗,播d 音樂好柔和。侍應態度好好,耐心解釋餐牌,又會主動問我哋使唔使加水。因為今日食左早餐,所以諗住點個light啲既三文魚古斯米沙律。黎到之後發現真係好特別,佢個米係類似椰菜花飯既口感,再加埋d 蟹籽,無論味道定係口感我諗平時都會好少食。再加埋d 煙三文魚好新鮮,特別得黎又幾好味!朋友就叫左個薑味橙香橡果黑毛豬鞍架,味道好有橙香,唔知係咪黑毛既關係, 個豬鞍既豬肉味幾濃,而且唔會好乾,勁juicy!兩個餐都100 蚊多啲,又有前菜又有果汁,最緊要係環境好舒服,抵食!

侍應態度好好,耐心解釋餐牌,又會主動問我哋使唔使加水。

2023-05-05 46 浏览
Sorry 今次竟然唔記得影相打卡,今日嗌咗三個餸,分別係慢煮八爪魚,薑汁香橙煮豬胺、煎蠔蛋餅。冇一個中伏!最出色係薑汁燒豬,保留肉汁同時薑味同橙味夾得好好!十分之平衡! 睇得出佢連配菜都用心烹調薯仔非常香口!這間餐廳絕對是會再來第二次
Sorry

睇得出佢連配菜都用心烹調薯仔非常香口!

這間餐廳絕對是會再來第二次

個人都幾鍾意去下唔同地方食西班牙菜,總會有新驚喜!前排去左呢間有戶內戶外位置,格調好chill嘅餐廳食~店員服務好好之餘,食物都幾有水準!【八爪魚🐙美食】🐙Scallop & Octopus Ceviche $118- 片片八爪魚上加了鮮甜帶子薄片,非常吸引。記得要將八爪魚點上旁邊嘅椰汁去提升八爪魚鮮味🐙 Squid ink Fideua $250- 個人幾鍾意食嘅菜式,邊個話約會唔可以食墨魚汁😆😆上面粒粒八爪魚賣相好吸引,配上濃濃墨汁香味,麵texture幾特別而且夠入味,啖啖滋味😋【滿滿西班牙特色】🌟 西班牙青椒仔 Padron Peppers $78- 份量十足,整到外皮脆,夠惹味。🌟黑毛豬肉丸配茴香番茄醬 Iberico Meatball $98- 入面滿滿豬肉香,口感好rich,配埋蕃茄醬好match🌟 Croquetas $58/2- 外層好脆口,入面好creamy好香忌廉味,正🐷薑味橙香橡果黑毛豬鞍架 Spanish Acorn Fed Iberico Pork Rack$238- 超厚切黑毛豬,熟度剛剛好令肉質好軟嫩香口,幾有油脂香。將肉點上旁邊甜甜地嘅醬料,味道更昇

【八爪魚🐙美食】
Scallop & Octopus Ceviche

Squid ink Fideua

🐙 Squid ink Fideua $250

【滿滿西班牙特色】
西班牙青椒仔

🌟 西班牙青椒仔 Padron Peppers $78
- 份量十足,整到外皮脆,夠惹味。
黑毛豬肉丸配茴香番茄醬

- 入面滿滿豬肉香,口感好rich,配埋蕃茄醬好match
Croquetas

🌟 Croquetas $58/2
- 外層好脆口,入面好creamy好香忌廉味,正
薑味橙香橡果黑毛豬鞍架

- 超厚切黑毛豬,熟度剛剛好令肉質好軟嫩香口,幾有油脂香。將肉點上旁邊甜甜地嘅醬料,味道更昇華。
- 配菜方面,幾鍾意連薯皮嘅薯仔,真係超香口。
tiramisu

【❤️必點!tiramisu】
講緊嘅唔係甜品嘅tiramisu,而係飲得嘅tiramisu($168),係有eggyolk+brandy+coca,甜度適中之餘每樣味道都好balance,又夠tiramisu香味,一飲難忘❤️

值得一讚嘅係呢到服務好好,值得再來chill☺️☺️

Scallop & Octopus Ceviche
Squid ink Fideua
西班牙青椒仔
黑毛豬肉丸配茴香番茄醬
Croquetas
tiramisu
2023-03-08 132 浏览
Casamigos in Spanish means house of friends 🏠👩🏻‍🤝‍👩🏼餐廳分室內同室外環境好啱飲住嚟chill 有好多特色雞尾酒任君選擇🍹嘢食方面想特別介紹返西班牙蛋餅由蛋黃醬紅椒粉薯仔洋蔥半熟蛋而成嘅蛋餅份量少少地又好食可以做餐前小食😋另一樣係黑毛豬鞍配炸過嘅羽衣甘藍這是一舊juicy又唔鞋嘅好食豬鞍🐖加埋我食唔停口嘅羽衣甘藍👍🏻比較失色嘅係蒜蓉白硯因為有沙之餘入口係好多油蒜蓉就好似就加上去咁西班牙海鮮飯亦有少少失望個飯有啲太乾身同有啲硬冇乜蕃茄味同海鮮嘅鮮味最後特別推介返個red velvet churros鍾意甜食嘅大家記得嗌嚟試吓為成餐西班牙菜畫個完美句號🙌🏻
Casamigos in Spanish

最後特別推介返個red velvet churros
鍾意甜食嘅大家記得嗌嚟試吓
為成餐西班牙菜畫個完美句號🙌🏻
2023-02-28 1125 浏览
難得老公今晚得閒陪我食飯,問我想食咩,我就突然想食西班牙野。老公就帶我嚟銅鑼灣呢間西班牙酒吧餐廳Casamigos,裝修摩登幾岩打卡、Happy Hour ,仲有outdoor seating添。🍹Marry Berries 💲98Fresh Berries Combo Smoothie🧋Satun’s Ring 💲108Ovaltine, Coconut Milk, Ginger Bread, Salt Rim🐙Scallop & Octopus Ceviche 💲118椰香帶子八爪魚刺身薄片爽口軟嫩,上面仲放咗蕃茄肉,入口更fresh~ 🦆Foie Gras Toast 💲136鵝肝厚身,外層煎香過,入口香滑富油脂,夾多士吸油減膩又多重香脆口感~🥔Tortilla de Patatas 💲88新鮮夠熱,陣陣蛋香。西班牙薯仔蛋餅厚身,薯仔肉夠稔,加埋沙律醬好正~🍗Orange Ginger Glaze Duck Leg Confit 💲220油封鴨髀好大隻,香煎過令鴨皮香口帶微脆感;鴨肉嫩滑有肉汁,有驚喜,拌埋橙香醬好提味~🐔Truffle Roast Chicken(half) 💲

🍹Marry Berries 💲98
Fresh Berries Combo Smoothie

🧋Satun’s Ring 💲108

🦆Foie Gras Toast 💲136

🥔Tortilla de Patatas 💲88

🐔Truffle Roast Chicken(half) 💲158
燒春雞外皮有松露特別香口,雞肉肉嫩多肉汁,拌碟嘅菜炸得香脆唔油膩,幾好食~

🧈Red Velvet Churros 💲88
紅絲絨油條好香甜脆口,再蘸埋士多啤梨朱古力醬又出奇地唔會太甜,滿足~
2023-02-07