2007-10-03
之前同屋企人去過雅谷餐廳同Spoon到食,開始愛上歐洲菜~有一次行德福時見到呢間餐廳,見佢200幾就有六道菜,用料都唔算差,所以決定同女朋友黎一試~環境實在不錯,雖然女朋友坐既位置發覺有少少漏水,但都可以接受。第一道菜,係香橙汁鴨胸,鴨胸同平時食到既差唔多,但係個汁,佢用左橙酒同黑醋,食落去幾特別~唔係話回味無窮,但都幾好咁~第二道菜係釀蟹蓋~好細個,肉質似係蟹鉗,味道有少少龍蝦味~幾好食~第三道菜好似係鵝肝加咩...鵝肝就同平時食開既差唔多啦,如果可以入口即溶o的會好o的,同埋油左少少。下面舊唔知咩黎,我唔算太鍾意食,但女朋友話幾好食。之後係一個干邑龍蝦湯,哇~~好濃好濃~~好似用左好多龍蝦羔咁~我就好鍾意,但女朋友就覺太苦~之後係main dish,我要個羊胺,女朋友要個石斑。個羊胺...好少...得一個...不過因為咁多道菜,所以都覺飽。味道就冇咩特別,唔夠羊味。個石斑就好似好食o的,又多o的。最後甜品要左心太軟,um...我同女朋友都覺呢度整得唔係太好,個心太軟唔夠熱,個雪糕又太多雪,唔算好享受。最後要一提,係呢度既餐包係任食,不過係唔熱的,不過算啦。呢間野以$278一個人(以
最後要一提,係呢度既餐包係任食,不過係唔熱的,不過算啦。
呢間野以$278一個人(以加一)既價錢,咁既質素我已經覺得超值~!!我同女朋友都話會再去,不過試埋其他餐廳先。
不過需要改善既係服務,唔係話好差,太唔係好有高級既感覺囉...