Chapter跟四年以前在同一位置的open kitchen非常相似,以前我和家人常常到這裡吃飯,所以看到它換個名字重開馬上和爸爸來試下兼舊地重遊一下。食物點了Handmade Fettuccine with Black Truffle and Organic Mushroom Cream 和Grilled Halibut Risotto(呢個太快食左無影) 前菜salad & 湯,和兩個main course 都幾好食$238 +10% service charge 以ifc來說算唔貴。入座限時60分鐘要還枱,當日是weekday lunch hour, 入座時是11:43am ,而在12:20 距離還枱時間還有超過20分鐘,一位男經理在我們還未用餐完畢,未有表示要結帳時把我們的單打印出來催促我們付款,我當時表示可以放於枱上,我會稍後付款,但男經理未有離開,為免影響食慾,唯有馬上付款以免你眼望我眼的尷尬😅😅😅😅 當時餐廳還有三張空枱,外面未有人排隊等位入內進食,長長的人龍只是在排隊買富貴雙餸飯外賣。實在不清楚為何要催促。整體來說,除了催促結帳的小插曲外,其他方面都做得不錯。

整體來說,除了催促結帳的小插曲外,其他方面都做得不錯。
2023-05-05 1743 浏览
環境舒適落地窗,簡約裝修,高樓底,非常舒服自在地亨用了一頓午餐,今天揀了fresh sweet corn soup, 好香粟米好滑creamy texture , tender Pork Rack with mashed potatoes, 朋友點了juicy Angus Beef burger,另外,spicy fries也是好好味,還有choco banana tart,super good. Attentive and friendly staff, 差點忘記講freshly made bread and homemade 佛手柑& olive oil 醬,我以為是牛油,經waiter解釋先知道,也是不可錯過的。
2023-05-02 6748 浏览
5.1 假期玩晏咗匆匆忙忙到IFC搵食好多餐廳都要等位哩間門口有花籃店員又好友善介紹而家有soft opening menu原來今日第一日開張怪不得人手非常充足嚴陣以待嘅感覺😂裝修幾靚不過只有三兩枱客一入門口有大pastry櫃不過係賣包為主坐正open kitchen 對開要對廚房衛生同談吐好有信心先好咁做因為廚房大佬講嘢都幾清楚但同時睇到其他廚師用心煮嘢食都幾有趣豬鞍皮脆肉嫩非常厚肉好好食雞肉炒飯個菠蘿都燒得好靚卡位坐位舒適靠大玻璃窗都好relax另外制服都幾modern尤其waitress有個高瘦女仔carry得好靚😂即興問有咩甜品隨意點咗個佢哋推介嘅因為想寫字chocolate banana pie🥧 原來中間有我最愛嘅朱古力mousse!面有杏仁片底層有香蕉同酒味估唔到咁好味!!!畫花同隻碟都好襯好有心機👍最意外係埋單以為收少錢原來佢地話試業甜品未入機😂個甜品當請我哋食非常sweet呢多謝晒~🥰今晚絕對感受到服務滿分咩國籍嘅staff都好nice嘢食也不錯甜品又合口味中環晚餐哩個價錢同環境CP值非常高👍
5.1 假期玩晏咗

即興問有咩甜品
隨意點咗個佢哋推介嘅
因為想寫字

chocolate banana pie🥧
原來中間有我最愛嘅朱古力mousse!
面有杏仁片
底層有香蕉同酒味
估唔到咁好味!!!
畫花同隻碟都好襯

甜品又合口味
中環晚餐哩個價錢同環境
CP值非常高👍
2023-05-01 1443 浏览
一去到門口就俾好靚嘅Tiffany blue吸引住🤩入到去有舒適嘅環境🤤🤤而且座位都很闊落非常好坐我哋叫左一份安格斯牛肉煙腩肉意大利芝士漢堡同黑松露有機蘑菇汁手掣闊條麵,首先嚟咗前菜,南瓜湯入邊有南瓜肉,好足料,冰茶今期是菠蘿熱情果味,唔會好酸,好有口感。咖啡有好香嘅咖啡味。其次,闊條麵好有汁,但又唔會覺得好滯,Burger啲薯條🍟好好味🤤🤣入面啲牛肉都唔會好「鞋」好有肉汁好好味😋強烈推介
一去到門口就俾好靚嘅Tiffany blue吸引住🤩
入到去有舒適嘅環境🤤🤤而且座位都很闊落