2023-11-30 120 浏览
元朗小食多就出哂名,今日係離商場遠小小的位置搵到一間寶藏西餐廳,環境同食物質素都拍得住市區,好值得試下。臨近12月餐廳已經佈置得好有聖誕氣氛,餐牌上的食物單價落係百幾二百元,我哋揀左2人餐,有齊前菜主食飲品,價錢算抵食!湯我哋叫左2款,周打蜆湯好creamy ,食落會feel到有蜆肉係入面。而黑松露牛肝菌湯的牛肝菌味亦幾濃郁,冇比黑松露蓋過。前菜既帶子鮮甜超大粒,食落唔似係一般餐廳比既急凍貨,有少少刺身口感。三文魚小餡餅都係一口size,煙三文魚好香,配埋餅仔同沙律食幾開胃。蟹肉risotto 味道有驚喜,飯既口感適中偏硬,係傳統意大利飯應有既質感,蟹肉完美溶入risotto,食落有蟹既鮮味👍🏻豬鞍既炭燒味好出好好食,而最欣賞既係豬鞍雖然係全熟,但係肉質仍然好鮮嫩有肉汁,喱個係近期食幾間其他餐廳都做唔到既效果。餐廳有頗多特色飲品供應,我同朋友揀左水果酒同一杯kiwi mojito ✌🏻酒味唔重,好適合想淺嚐酒精又唔係好飲得既朋友。

2023-11-29 115 浏览
這間西餐廳高質又好味,已經變咗自己經常去的飯堂黑松露牛肝菌蘑菇濃湯離遠已經聞到很香的黑松露味,湯的質感較棉,入口香濃順滑嘅菇湯,菇蓉好足料,黑松露蘑菇湯-原來蘑菇和黑松露這麼夾,食得出廚師的心機。有三款不同口味餐包,加上酸忌廉醬,這個配搭很好味,份量也剛剛好。沙拉調味包括酸味的醋和橄欖油,這些調味料能夠帶出沙拉菜的清甜味道,又清新又清甜的風味。龍蝦意大利粉-入口香濃的龍蝦汁,掛滿每一條意大利粉,意大利粉煮得剛剛好,入口軟硬適中有囗感,龍蝦肉很新鮮,煮得很到位,龍蝦肉入口爽脆,原條龍蝦尾完整開邊送上,份量十足非常飽滿,咬落口感爽滑彈牙,肉感滿滿,龍蝦的鮮香四溢,鮮甜又多汁,十分高質。德國豬手,大大隻,入口表層卜卜脆,中間肉質嫩滑爽口有口感,外層可做到又脆又煙韌,熱辣辣真係冇得彈,正!加上特色飲品,好好飲,今餐十分滿足。
這間西餐廳高質又好味,已經變咗自己經常去的飯堂

黑松露牛肝菌蘑菇濃湯

加上特色飲品,好好飲,今餐十分滿足。
2023-11-29 71 浏览
餐前餐包配松露醬,餐包有3款,3款口味各有𣎴同,各有特色。法式龍蝦濃湯好正,好濃郁的龍蝦味,入口香甜,帶有龍蝦鮮汁製作,而且湯身順滑,真係出色,一絕!肉眼扒配龍蝦龍蝦煮得剛剛好, 入口爽口唔會太老, 鮮甜爽脆,啖啖肉,表面芝士很香口,廚師把龍蝦肉分開,方便進食,廚師很細心,7成熟肉眼扒,肉質唔會好老, 牛味濃郁,入口慢慢食,牛脂甘香,切開肉汁滲出來,肉質細嫩,食得出食材之質素,上乘!加上薯條都是剛剛炸好,脆卜卜好香薯仔味,冇得彈!芒果蟹肉牛油果塔牛油果、蟹肉、芒果而組成,蟹肉鮮甜加上牛油果醬,十分夾,而且加上洋蔥調味過,好好味飲品都很有特色,而且味道很好,細心到將咖啡雪到變冰粒,從而不影響到飲品的味道而變淡,好出色。一定會有下次,我還會經常光顧!
餐前餐包配松露醬,餐包有3款,3款口味各有𣎴同,各有特色。

法式龍蝦濃湯

肉眼扒配龍蝦

芒果蟹肉牛油果塔

2023-11-25 92 浏览
好多朋友仔都同我介紹過元朗Chef’s stage 係元朗名物好好食😂之前試過佢哋嘅lunch set,今次終於都有機會過嚟試吓佢哋嘅晚餐餐廳分別有室內同埋室外,外牆以紅磚做主題,座位寬敞舒適,成個感覺乾淨企理,食物味道亦都一流👏法式香煎鵝肝伴黑醋汁配焦糖菠蘿🍍及紅酒蘋果蓉 $168鵝肝真係好似手掌咁大🤚🏻 咬落去啲油脂分布晒成個口,完全係啖啖肉😂😚香濃芝士薯條 $88🧀 🍟 薯條炸到金黃色好香脆,另外面層鋪滿左芝士碎,另外擺盆隔離會有三個醬料俾你點,分別係芝士醬沙律醬,食落去充滿邪惡感🥹🥹黑松露卡邦尼長通粉 $148卡邦尼個口感非常Creamy,松露味亦都好突出鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏 $188燴飯煮得好淋,食落去好有口感,而且識到嗰個蝦汁,味道好濃郁,而且仲食到蟹肉 🦀 嘅鮮甜味,同埋蝦膏嘅Juicy☺️☺️炭燒豬腩肉 $278豬腩肉配咗千層忌廉薯🥔,椰菜苗,鮮蕃茄同埋椰菜花🥦,豬腩肉食落去啖啖肉🐽,同埋佢個炭燒味好突出,食到好香嘅烤味,仲要有入口即溶嘅感覺🐷 Cream Brûlée $58燉蛋好滑溜,表層係燒咗嘅焦糖,有好重嘅奶香同埋蛋香味 🤤 Tiramisu $68酒

法式香煎鵝肝伴黑醋汁配焦糖菠蘿🍍及紅酒蘋果蓉 $168

香濃芝士薯條 $88

黑松露卡邦尼長通粉 $148
卡邦尼個口感非常Creamy,松露味亦都好突出

鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏 $188

炭燒豬腩肉 $278

Cream Brûlée $58
燉蛋好滑溜,表層係燒咗嘅焦糖,有好重嘅奶香同埋蛋香味 🤤

Tiramisu $68
酒味同埋咖啡味嘅濃度啱啱好,texture同口味比例Perfect💯
今日係元朗做完義工,想食西餐,見到Chef's Stage Kitchen個門口好靚仔下,就走左入去試下。叫左兩杯野飲,其中一杯幾得意既係冰磚鴛鴦,啲冰係濃縮咖啡,由奶茶飲到變鴛鴦。- 龍蝦湯:呢個菜式嘅龍蝦湯非常出色,湯底濃郁鮮甜,龍蝦肉質鮮嫩多汁,帶出濃厚嘅海鮮風味。- 周打蜆湯:周打蜆湯係另一道令人驚艷嘅菜式,湯底鮮甜香滑,蜆肉鮮嫩多汁,散發出濃郁嘅海洋鮮味。- 牛肉tartar:牛肉tartar嘅味道非常鮮美,牛肉切得細緻,搭配新鮮的香草同調味料,帶出牛肉嘅原汁原味同質感。- Blue cheese risotto:呢道藍芝士燴飯絕對係一個令人難以忘懷嘅菜式,飯粒煮得剛好,質感彈牙,加入藍芝士嘅濃郁風味,帶出豐富嘅層次感同口感。- 燒春雞:燒春雞係一道唔錯嘅菜式,保留了雞肉本身嘅鮮味同多汁度。Chef's Stage Kitchen除咗服務非常好,環境亦非常宜人,有戶外位置可以悠閒地享受美食。呢度嘅龍蝦湯、周打蜆湯、牛肉tartar、Blue cheese risotto同燒春雞都係精心製作嘅菜式,每一款都充滿了獨特嘅味道同風味,絕對值得一試。

2023-11-19 118 浏览
好耐都無食牛扒,今晚收工就入大西北搵食,見個環境又唔錯喎,就食佢啦。餐廳都幾大,座位內外都有,天氣太凍,揀咗室內❄️,室內設計係園林風格,幾有氣氛🌳下單後,服務員先遞上熱辣脆口嘅多士比我哋食住等✌🏻秘制美國水牛城辣雞翼$98有5大隻雞翼,隻隻外層炸得好脆卜卜,一咬就流晒肉汁,小食必食!配埋個辣汁食,非常惹火👅個汁都辣㗎,唔好睇少。黑松露牛肝菌蘑菇濃湯$68湯份量都多,香濃順滑嘅菇湯,菇蓉好足料,黑松露味都濃,兩個人share啱啱好。廚師推介沙律$98今日係煙三文魚沙律,配上黑醋酸酸甜甜好開胃炭燒美國頂級1855西冷牛扒$328醬汁選擇了燒汁,薯菜係焗薯,牛扒五成岩岩好,咬落充滿炭燒既香味,個焗薯裡面有忌廉,而且仲有薯仔粒好好食!波士頓龍蝦尾、帶子、藍青口及海鑽蜆龍蝦汁燴意大利飯$268好豐富既意大利飯,想食既海鮮都係裡面,海鮮質量唔算高 ,龍蝦醬汁令到整個意大利飯昇華冰磚鴛鴦$58揀咗榛子口味,底層係香滑奶茶,再加層綿密嘅奶蓋,頂層再嚟粒咖啡冰磚,味道正正常常Blueberry banana沙冰$58新鮮藍莓同香蕉打製而成,味道好濃郁,雖然甜但唔似額外加糖,佢係比較綿密似milk sha

下單後,服務員先遞上熱辣脆口嘅多士比我哋食住等✌🏻

秘制美國水牛城辣雞翼$98

黑松露牛肝菌蘑菇濃湯$68

廚師推介沙律$98
今日係煙三文魚沙律,配上黑醋酸酸甜甜好開胃

炭燒美國頂級1855西冷牛扒$328

波士頓龍蝦尾、帶子、藍青口及海鑽蜆龍蝦汁燴意大利飯$268

冰磚鴛鴦$58

Blueberry banana沙冰$58
新鮮藍莓同香蕉打製而成,味道好濃郁,雖然甜但唔似額外加糖,佢係比較綿密似milk shake多過沙冰,不過我鐘意🫐🖐🏻
2023-11-18 74 浏览
門面好大既cafe💕鐘意佢既大玻璃🥹夜晚望落已經好好feel ~ 相信日頭黎有日光會更靚cafe入面空間感十足🫶🏻而且仲有好多植物 有種好令人放鬆既感覺好欣賞cafe既細心😍可能係放左香草(?)既關係啲水飲落都清新啲 哈哈雖然餐廳主打酒精飲品~不過我地都想試下mocktail😆都好出色👍🏻左:Tropical Forest有接骨木花、菠蘿汁溝埋梳打水~好清新右:Princess Heart士多啤梨蓉、橙汁溝雪碧~好特別第一次飲咁好味既雪碧😋龍蝦湯 $98超級濃郁既龍蝦湯🤭飲落仲有啖啖肉蝦肉!!點埋跟湯既多士食仲正水牛雞翼$98一份有5大隻雞翼😍每隻都大大隻炸到好juicy😋食落唔會覺得好油膩~點埋辣汁仲惹味燴美國牛肋肉配寬蛋麵 $188食落好香濃既蕃茄味~酸酸咁好開胃🤤第一次食既寬蛋味 好彈牙~有淡淡既蛋味好正而且寬既麵更加掛汁😋加埋好軟腍既牛肋肉~好味!!香煎挪威三文魚配虎蝦及青口 $248三文魚煎得香脆~魚肉岩岩好~多汁青口同虎蝦好新鮮💕

左:Tropical Forest
有接骨木花、菠蘿汁溝埋梳打水~好清新
右:Princess Heart
士多啤梨蓉、橙汁溝雪碧~好特別第一次飲咁好味既雪碧😋

龍蝦湯 $98
超級濃郁既龍蝦湯🤭飲落仲有啖啖肉蝦肉!!
點埋跟湯既多士食仲正

水牛雞翼$98

燴美國牛肋肉配寬蛋麵 $188
食落好香濃既蕃茄味~酸酸咁好開胃🤤
第一次食既寬蛋味 好彈牙~有淡淡既蛋味好正
而且寬既麵更加掛汁😋加埋好軟腍既牛肋肉~
好味!!

香煎挪威三文魚配虎蝦及青口 $248
三文魚煎得香脆~魚肉岩岩好~多汁
青口同虎蝦好新鮮💕

2023-11-15 104 浏览
今日同女朋友去咗Chef's Stage Kitchen食晚餐,真係一個美味嘅體驗🤩我地點咗好幾款唔同嘅菜式同飲品,每一樣都令我地驚喜連連😍我地先點咗飲品,我同女朋友分別揀咗冰磚鴛鴦🍹同一壺茉莉花茶🍵🫖。冰磚鴛鴦係一款特別嘅飲品,冰係用咖啡特製而成☕️🧊兩者嘅結合好順口,冰溶化而不會令飲品變淡,令人心情愉快🥰茉莉花茶清香怡人,淡淡嘅茉莉花香氣令人放鬆同享受🌸🍵而湯頭方面,我地揀咗黑松露鵝肝菌蘑菇濃湯🍄同法式龍蝦濃湯🦞。黑松露鵝肝菌蘑菇濃湯濃郁香濃,每一口都充滿咗黑松露嘅迷人風味,令人回味無窮👄法式龍蝦濃湯則帶有龍蝦嘅甜美,質地滑順,鮮味十足。兩款湯都非常出色,係一個完美嘅開胃菜😋前菜方面,我地揀咗巴馬火腿同露筍沙律🥗巴馬火腿鮮嫩,搭配上新鮮嘅蔬菜,味道非常搭配。露筍沙律清新爽口,露筍🎍嘅脆勁同沙律醬嘅酸甜味道非常和諧,好開胃。主菜方面,我地揀咗白酒煮紐西蘭海鑽蜆意粉🍝、香煎挪威三文魚🐟配虎蝦🦐同青口🦪。白酒煮紐西蘭海鑽蜆意粉係一道豐富嘅海鮮菜式,意粉彈牙😬海鮮鮮甜,白酒嘅香氣更加提升咗整體味道。香煎挪威三文魚配虎蝦同青口絕對係一道令人垂涎嘅菜式,三文魚煎得剛好,肉質鮮嫩,配上鮮甜嘅虎蝦同

主菜方面,我地揀咗白酒煮紐西蘭海鑽蜆意粉🍝、香煎挪威三文魚🐟配虎蝦🦐同青口🦪。白酒煮紐西蘭海鑽蜆意粉係一道豐富嘅海鮮菜式,意粉彈牙😬海鮮鮮甜,白酒嘅香氣更加提升咗整體味道。香煎挪威三文魚配虎蝦同青口絕對係一道令人垂涎嘅菜式,三文魚煎得剛好,肉質鮮嫩,配上鮮甜嘅虎蝦同青口,味道更加豐富🫶🏻

最後,甜品上咗朱古力🍫布朗尼蛋糕配Movenpick雲呢拿雪糕🍨。朱古力布朗尼蛋糕香濃濕潤,每一口都帶有濃郁嘅朱古力味道,配上香滑嘅雲呢拿雪糕,絕對係一道完美嘅結尾🔚

除咗食物,Chef's Stage Kitchen嘅環境亦非常精緻同浪漫🌹店內嘅氛圍優雅舒適,充滿浪漫氣息。而且,店員都好友善,笑容滿面,服務周到👍

Chef's Stage Kitchen係一間令人印象深刻嘅餐廳。佢嘅食物質素高,每一道菜式都經過精心烹調,味道鮮美。不論係湯、前菜定係主菜,每一道菜都帶來獨特嘅風味同口感。加上舒適浪漫嘅環境同友善笑容嘅店員😸令整個用餐體驗更加完美。

如果你鍾意享受高質素嘅美食同悠閒浪漫嘅用餐氛圍,推薦你去Chef's Stage Kitchen試下。佢嘅菜式多樣豐富,每一道菜都能帶你走進一個美食的世界。無論係約會、慶祝或者純粹想嚐嚐美味嘅菜餚,呢度都係一個絕佳選擇。去前可先預訂座位,免得摸門釘!
2023-11-15
  • 初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉
2023-11-11 109 浏览
元朗情調西餐廳今日朋友生日同佢去咗元朗chef stage慶祝生日!秘制美國水牛城辣雞翼水牛城雞翼係嚟自美國嘅名物,以酸甜香辣嘅味道令人流曬口水,雞翼炸到脆卜卜流晒肉汁經典肉醬千層麵$168經典中的經典,喜愛千層麵同芝士的粉絲絕不容錯過!濃郁的義大利蕃茄肉醬同埋千層麵絕對係絕配香煎挪威三文魚配虎蝦及青口伴水煮新薯及雜菜 $248三文魚柳煎得皮脆唔會過熟,配牛油汁不會搶去三文魚獨有味道Earl Grey Martini$78Blue Lagoon $78
元朗情調西餐廳

今日朋友生日同佢去咗元朗chef stage慶祝生日!

秘制美國水牛城辣雞翼

經典肉醬千層麵$168

香煎挪威三文魚配虎蝦及青口伴水煮新薯及雜菜 $248
三文魚柳煎得皮脆唔會過熟,配牛油汁不會搶去三文魚獨有味道

Earl Grey Martini$78

Blue Lagoon $78
2023-11-09 99 浏览
最近,我養咗隻狗仔,平時想帶佢出去玩都唔係好多地方可以去,好在屋企附近呢間餐廳有唔少嘅戶外座位,所以係寵物友善嘅。🐶🐕🦮我哋點咗一個龍蝦湯,得來又好creamy,仲有龍蝦肉喺入邊,有驚喜。另外,朋友點咗黑松露牛肝菌湯,亦都唔錯。🦞🍄🥰前菜我哋揀咗生牛肉他他,伴法包及鵪鶉蛋,生牛肉新鮮,亂滑嘅口感喺口腔中溶化,夾麵包再點鵪鶉蛋液食真係一大享受。🥩🐄🐮跟住,主菜我哋就點咗焗波士頓龍蝦,配極黑豬胺扒,龍蝦好大隻,份量十足,灑上香草同塗上牛油之後焗出嚟更加惹味,而且蝦肉結實彈牙,來自美國嘅豬安扒都同樣出色,帶來微微嘅炭燒香氣,一啲都唔會韌,咬落肉質鬆軟多汁。🦞🥓🐖🐷最後,我哋點咗一個蒜香白酒煮蜆扁意粉,因為用上初榨橄欖油所以特別健康,來自紐西蘭海鑽蜆大隻又鮮甜。🐟🎣😆

2023-10-13 161 浏览
今日等我呢個元朗人介紹下元朗有咩好食~Chef's Stage Kitchen 係元朗黎講算係一間好出名既西餐,之前食過好多次!今次一入到餐廳,餐廳好窩心咁佈置咗嚟緊嘅萬聖節!🎃👻成個氣氛營造得好好!💰二人套餐$698✨西餐招牌餐前小菜麵包哩個麵包確實味道真喺一流脆脆哋之餘溝埋哩啲醬真喺好開胃✨法式龍蝦湯✨意大利藍芝士烤啤梨燴意大利飯米粒煮得剛好軟熟口感Q彈藍芝士的鹹香同烤啤梨的甜味交融真喺幾好味✨香煎珍寶帶子及煙三文魚酥皮餡餅帶子外層香脆內部柔嫩多汁味道超鮮甜同煙三文魚餡餅真喺絕配哩到菜真心覺得可以encore✨炭燒穀飼澳洲肉眼扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾成餐飯我覺得哩個真喺靈魂牛扒真喺有咬口唔覺得韌肉汁嫩滑多汁龍蝦肉質鮮嫩甜美真喺真心推薦✨兩杯飲品番石榴汁菠蘿汁個人覺得嚟到元朗如果如果唔知食咩可以嚟試試呢間西餐店一定唔會令你失望味道:4.5/5環境:5/5服務:5/5性價比:4/5📍 Chef's Stage Kitchen (西菁街) (元朗)元朗西菁街23號富達廣場地下52-56號舖
今日等我呢個元朗人介紹下元朗有咩好食~

💰二人套餐$698

服務:5/5
性價比:4/5

元朗西菁街23號富達廣場地下52-56號舖
2023-10-09 3360 浏览
今日收早唔想煮飯,即興同老公去食西餐。可能時間尚早,人小d唔洗點等位就有得入,真爽。早食飯有早食飯好,唔洗同人迫。法式餐包的味道濃郁而微酸,它擁有獨特的麵包香氣,並帶有輕微的酸味,這種微酸味為餐包增添了一層豐富的風味。鵝肝沙律鵝肝本身具有豐富的奶油和肝臭味道,經過烹調後,味道更加濃郁。沙拉調味包括酸味的醋和橄欖油,這些調味料能夠平衡鵝肝的濃郁味道,增添清新和酸甜的風味。龍蝦湯龍蝦湯呈現濃稠的質地,呈現出橙紅色誘人的外觀。龍蝦湯具有濃厚的海鮮風味和鮮甜的龍蝦味道。龍蝦殼和其他成分的熬煮過程中,湯中釋放出豐富的龍蝦風味,並吸收了其他配料的香氣。湯的味道可能帶有一些鹹香、海鮮的甜味和淡淡的香料香氣。法式生牛肉他他伴鵪鶉蛋配法式多士這道菜的口感非常豐富。生牛肉薄片嫩滑柔軟,鵪鶉蛋的蛋黃濃郁而滑順。法式多士的外層酥脆,內部軟綿,為整個菜品增添了香脆的口感。蔬菜的脆嫩和香草的清新也為口感帶來了層次感。意大利藍芝士烤啤梨燴意大利飯這道菜的味道結合了甜、鹹和奶香的風味。烤啤梨帶有天然的甜味,經過烤製後更加濃郁。藍芝士則散發出濃郁的奶香和微酸的味道,與烤啤梨的甜味形成了平衡。炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草焗波
今日收早唔想煮飯,即興同老公去食西餐。

鵝肝沙律

龍蝦湯

法式生牛肉他他伴鵪鶉蛋配法式多士

意大利藍芝士烤啤梨燴意大利飯

炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草焗波士頓龍蝦尾

美國極黑豬鞍扒的肉質可能豐潤多汁,炭燒處理使其表面帶有一層炭燒的香氣和脆口的口感。波士頓龍蝦尾肉質鮮嫩,口感彈牙。整道菜的搭配使得口感更加豐富,結合了豬肉的肉汁和龍蝦的鮮美。

Mint mango pineapple

芒果和菠蘿的甜味與清爽和冷卻的薄荷相平衡,當中加入了沙冰,從而帶來了令人耳目一新的熱帶味道體驗。

如果唔想諗,選擇set dinner都係一個唔錯嘅選擇,價錢仲好優惠。

2023-09-21
元朗區周圍都係美食,今日要同大家介紹呢間位於千色附近嘅工業風西餐廳,嘢食好食同時裝修有格調,絕對係慶祝首選✨🌟小食拼盤 $188包括:炸雞翼、烤豬仔髀、香炸車打芝士青辣椒、煙三文魚多士、黑醋汁秋葵咩都心大心細想試,一於就嗌個小食拼盤開心share啦😌仲有兩款唔同嘅沙律醬比大家解解膩~🐥炸雞翼 - 事先醃好,入味同時炸得香脆;烤豬仔髀 - 醬汁酸甜開胃,軟淋易咬,好好食!🧀香炸車打芝士青辣椒 - 原來芝士同青椒都幾夾,咬開入邊芝士爆漿,後勁係慢慢散發出青椒嘅辣味,好似食緊pizza嘅衝擊感~🐟煙三文魚多士 - 多士烤得香脆,再搽上薄薄的一層忌廉芝士,以及厚身嘅煙三文魚,絕對係一道令人滿足嘅小食~🌟炭燒美國頂級1855西冷牛扒10oz $328我哋嗌咗5成,有炭燒香氣,外表呈現完美的焦糖色,肉嘅成數恰到好處,切開仲係靚靚粉紅色~西冷筋位集中,肉質鮮嫩,肉味香濃🐮🌟初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉 $188呢個看似簡單嘅配搭,卻最考廚師功架;紐西蘭海鑽蜆大粒鮮甜,意粉硬度啱啱好,完美融入蜆嘅鮮甜海水味,再加上蒜香以及微微辣味,有鑊氣之餘,一啖食落層次好豐富,卻唔會過於油膩,係令人驚艷

🌟小食拼盤 $188
小食拼盤

🐥炸雞翼 - 事先醃好,入味同時炸得香脆;
烤豬仔髀 - 醬汁酸甜開胃,軟淋易咬,好好食!

🌟炭燒美國頂級1855西冷牛扒10oz $328

🌟初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉 $188
呢個看似簡單嘅配搭,卻最考廚師功架;紐西蘭海鑽蜆大粒鮮甜,意粉硬度啱啱好,完美融入蜆嘅鮮甜海水味,再加上蒜香以及微微辣味,有鑊氣之餘,一啖食落層次好豐富,卻唔會過於油膩,係令人驚艷嘅一道菜🫶🏻

🌟ALC Summer Milky $58
當菠蘿汁遇上斑斕嘅甜,飲落好舒服,好似細個食嘅吱吱冰咁~

🌟偽鴛鴦 $58
呢杯真係出邊見唔到🫡餐廳用齋啡雪成冰粒,加入朱古力飲品中,當冰粒融化就可以慢慢試到mocha嘅口感🥰唔會好甜,推介推介!

元朗西菁街23號富達廣場地下52-56號舖
小食拼盤
2023-10-05 2122 浏览
呢間餐廳真係令人感到非常舒適,室外嘅空間有又夠寛敞,鍾意寵物嘅朋友仲可以帶埋貓貓狗狗一齊享受晚餐坐低叫完晚餐之後職員就送上三款麵包,是一種酸種面包,有的就入口香脆,配埋麵包醬,真係食到停唔到口餐湯揀咗龍蝦湯,味道夠晒濃郁,又夠鮮味,入邊仲有龍蝦仔嘅肉粒,真係真材實料芒果蟹肉牛油果塔$188,最第一層係由芒果作為底部,上面有蟹肉,最頂係用咗牛油果,蟹肉非常多而且仲加咗洋蔥調味,外觀真係靚到不得了,三種唔同種類嘅食物混合在一起,味道非常夾,帶出蟹肉嘅鮮甜凱撒沙律$108 加配雞胸$38 ,沙律菜非常新鮮,仲有粟米粒,加埋醬汁一齊食非常清新墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉$188呢款墨魚汁意粉食完之後嘴唇會變得很黑的有點尷尬,但係真係非常美味,意粉嘅軟硬度適中保持咗彈性,而且墨魚汁味道鹹鮮不腥,非常惹味,上面仲有兩隻大蝦同埋兩粒非常大嘅帶子,帶子夠厚身,又鮮甜,食落有口感炭燒糓飼澳洲肉眼扒(八安士)配香草牛油焗波士頓龍蝦尾一隻$428龍蝦嘅份量非常多,肉質又爽口鮮甜,廚師仲非常細心,將龍蝦肉已經起掉,令客人食得方便主菜入邊有好多配菜有翠玉瓜同一粒蕃茄仔仲有椰菜花,旁邊仲有南瓜蓉令到食物嘅鮮味提升,牛扒

墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉$188

主菜入邊有好多配菜有翠玉瓜同一粒蕃茄仔仲有椰菜花,旁邊仲有南瓜蓉令到食物嘅鮮味提升,牛扒啲肉一啲都唔鞋口,肉質啱啱好,有彈性,叫咗七成熟,火候控制得啱啱好又唔會過生又唔會過熟

飲品我們揀了番石榴汁$38,菠蘿汁$38,酸酸甜甜,有果汁嘅鮮味,又夠晒凍
  • 墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉
  • 餐湯
2023-10-03 130 浏览
勝比較非常之高!😇👍🏻本身見到個價錢少許貴但係原來有餐湯嘢飲仲要幾好味👍🏻個豬仔骨係食唔晒,仲要店員比外賣袋我🤭服務非常之好、餐廳環境優美、非常適合節日氣氛來光顧,而且食物美味很值得再嘗試!
勝比較非常之高!😇👍🏻
本身見到個價錢少許貴
但係原來有餐湯嘢飲
仲要幾好味👍🏻
個豬仔骨係食唔晒,仲要店員比外賣袋我🤭
2023-09-29
  • 接骨木玫瑰花茶