2023-04-04 45 浏览
每次嚟到駱駝漆,總係人山人海,望住兩部𨋢,分別往高層及低層,恨自己唔夠腳骨力,唯有”等”,book咗6:30,眼見已坐滿一半人,望下menu有咩啱食💚沙津&餐湯💜法式白酒藍青口味道不錯,但青口size太細🧡欖油蒜片大蝦一般鳳尾蝦,細隻好削,味道一般❤️紐西蘭一級肉眼牛扒200克配香脆薯條 (七成熟)煎得啱啱好,肉質軟嫩,肉汁豐富👍🏻💛澳洲T骨牛扒300克配扁意粉 (七成熟)個人認為肉質軟嫩度比肉眼扒更優勝,好正🤤,唯一要彈係扁意粉,餐廳用一個不銹鋼兜仔盛住,黐埋一嚿,乾噌噌,嘥咗😑🩵抺茶蜂蜜拿鐵賣相靚🤩,飲落如何……🉐️喎,唔會過甜,抺茶同啡味好夾🩷蜂蜜柚子梳打唔錯🫰🏻,感覺消滯咗不少🍹🔅🔅走時已有人在門口輪候🚶‍♀️🚶,大家最好訂定枱😉

💚沙津&餐湯

💜法式白酒藍青口
味道不錯,但青口size太細

🧡欖油蒜片大蝦
一般鳳尾蝦,細隻好削,味道一般

❤️紐西蘭一級肉眼牛扒200克配香脆薯條 (七成熟)
煎得啱啱好,肉質軟嫩,肉汁豐富👍🏻

💛澳洲T骨牛扒300克配扁意粉 (七成熟)

🩵抺茶蜂蜜拿鐵
賣相靚🤩,飲落如何……🉐️喎,唔會過甜,抺茶同啡味好夾

🩷蜂蜜柚子梳打
唔錯🫰🏻,感覺消滯咗不少🍹

🔅🔅走時已有人在門口輪候🚶‍♀️🚶,大家最好訂定枱😉

2023-03-11
2023-03-30 995 浏览
觀塘工廈有不少高質的餐廳,這間cafe位於駱駝漆工廈,好有溫情小店的感覺。餐廳裝修簡潔舒適,還有不少🐈貓貓的擺設。.🥗沙律菜配柚子醋汁沙律菜好新鮮,加上柚子醋汁,微酸帶甜,感覺好醒胃。.🥣是日餐湯配🍞欖油多士粟米忌廉湯好creamy,入面還有粒粒粟米。而麵包有驚喜,食落香脆,而且重係暖。.🐷西班牙黑毛有骨豬扒(200克) $168可配香脆薯條或扁意粉用上高質西班牙黑毛豬,豬扒🐷好厚切,食落啖啖肉,肉質嫩滑又juicy。而扁意粉🍝煮得剛剛好,口感彈牙,伴碟還有不少新鮮蔬菜。.🐟扒紐西蘭原條檸檬龍脷魚 $198可配香脆薯條或扁意粉第一次食甘大條連骨的🐟龍脷魚,份量大到嚇左一跳。條魚烤焗得剛剛好,魚皮微脆,魚肉鮮嫩啖啖肉,再加上檸檬汁更加開胃。而且拆骨都好方便,好容易就可原條起骨。伴碟重有🍟香脆薯條,炸得金黃香脆好惹味。.熱咖啡或熱檸檬茶(跟餐附送)+$28 可升級特飲🍫棉花糖可可朱古力味好香濃,上面仲有粒粒棉花,口感豐富。🍹熱情仲夏梳打加上熱情果汁,感覺十分清新,好夏日。
🥗沙律菜配柚子醋汁
沙律菜好新鮮,加上柚子醋汁,微酸帶甜,感覺好醒胃。

🥣是日餐湯配🍞欖油多士

🐷西班牙黑毛有骨豬扒(200克) $168
可配香脆薯條或扁意粉

🐟扒紐西蘭原條檸檬龍脷魚 $198
可配香脆薯條或扁意粉

熱咖啡或熱檸檬茶(跟餐附送)
+$28 可升級特飲
🍫棉花糖可可
朱古力味好香濃,上面仲有粒粒棉花,口感豐富。

🍹熱情仲夏
梳打加上熱情果汁,感覺十分清新,好夏日。
2023-03-26 46 浏览
工廈新發現!又喺駱駝漆三期搵到新餐廳呢間chill-I位於11樓地方細細但坐滿人印象唔錯👍西式餐點連前菜、西湯同餐飲價錢適中新開業仲有得follow送小食!贈送嘅手工肉丸柚子醋沙律沙律菜新鮮配柚子醋清爽開胃磨菇湯法包磨菇湯香濃食到粒粒菇蓉星晨大海超級搶鏡紫藍色漸變入口甜甜地幾鮮爽我就梗係飲香港人嘅奶茶奶茶入口唔苦澀相當順滑奶香茶香並重唔錯喎!西班牙黑毛有骨豬扒豬扒雖然厚切但肉芯仍然軟嫩👍火候控制不錯扁意粉口感幾好一個套餐男仔都一定夠飽扒紐西蘭一級肉眼牛扒要求五成熟都做到肉眼軟熟淋滑同香脆嘅薯條成強烈對比加上特調肉汁相當鮮甜配菜嘅鮮茄刻意加上香蒜調味味道唔會太寡連配菜都可吃光光!下次行工廈揀唔到食乜可以黎試下!
工廈新發現!
又喺駱駝漆三期搵到新餐廳
呢間chill-I位於11樓
地方細細但坐滿人
印象唔錯👍

西式餐點
連前菜、西湯同餐飲
價錢適中
新開業仲有得follow送小食!

贈送嘅手工肉丸

加上特調肉汁
相當鮮甜
配菜嘅鮮茄刻意加上香蒜調味
味道唔會太寡
連配菜都可吃光光!

下次行工廈揀唔到食乜可以黎試下!
2023-03-22
2023-03-17 58 浏览
今次嚟駱駝漆食飯,晚上又差不多回復到疫情前,都要等兩到三次電梯才可以上到樓,餐廳的環境舒適,可容納20至30人。晚上7點去到基本上都坐滿。晚餐套餐由$98起,價格幾吸引。頭盤的沙律用上新鮮的沙律菜,味道鮮美。黑松露忌廉扁意粉扒鮮菇售價$128,鮮菇口感豐富,意粉搭配黑松露汁更吸引胃口。紐西蘭的原條檸檬龍脷魚,尺寸有重大過我老婆兩隻手掌,魚身上還有骨頭,而不是平時在超市買到嘅雪藏龍利柳,經泰式燒烤後味道更是美妙。而且薯條亦10分高質素,口感脆甜可口。升級特色飲品都$28,我便升級品嚐他們的熱情仲夏和抹茶蜂蜜拿鐵,兩款都好有特色。

2023-03-15
2023-03-17 720 浏览
駱駝漆大廈好熱鬧,但低層等LIFT 勁多人想舒服D, 可以去高幾層坐另一部LIFT 今日就去到11樓,搵到呢間可愛餐廳呢間餐廳雖然無真貓, 但就有好多搞鬼既貓貓裝飾陪你一齊食飯~餐廳有SET DINNER, 由 $98-$198, 包沙律,湯以及飲品, 豐儉由人,價錢合理餐廳的食物係按先後次序上菜, 由沙律, 到湯, Main course, 甜品完成再上一道,不會一次過全部送上來。或者好多人唔會在意。但對我黎講,上菜的次序也是對食物既要求你不能要求我食一啖沙律去飲一啖熱熱的湯又或者食完沙律 但個湯凍哂掛....沙律菜配柚子醋汁雖然係前菜,但份量都幾大份,而且睇得出不論器皿和擺位都花過心思柚子醋汁酸中帶小小甜,幾醒胃是日餐湯是蘑姑湯, 非常不錯。濃度適中,有很香的菇味,還食到粒粒蘑菇碎連附上的麵包都有驚喜 ,烘得焦黃香脆~今天點了2個套餐,分別是 E餐  扒香草古羊扒 (可配扁意粉/薯條) $188H餐  扒紐西蘭原條檸檬龍脷魚 (可配扁意粉/薯條) $198 羊扒一看就知烹調手法不錯,  烤得很出色,帶有少少焦香又不會過燶2塊羊扒都超厚的,但又一D都唔韌扒紐西蘭原條檸檬龍脷魚 上枱時
駱駝漆大廈好熱鬧,但低層等LIFT 勁多人
想舒服D, 可以去高幾層坐另一部LIFT
今日就去到11樓,搵到呢間可愛餐廳
餐廳有SET DINNER, 由 $98-$198,
包沙律,湯以及飲品, 豐儉由人,價錢合理
完成再上一道,不會一次過全部送上來。
或者好多人唔會在意。但對我黎講,上菜的次序也是對食物既要求
你不能要求我食一啖沙律去飲一啖熱熱的湯
又或者食完沙律 但個湯凍哂掛....

沙律菜配柚子醋汁
柚子醋汁酸中帶小小甜,幾醒胃
連附上的麵包都有驚喜 ,烘得焦黃香脆~
今天點了2個套餐,分別是
E餐  扒香草古羊扒 (可配扁意粉/薯條) $188
2塊羊扒都超厚的,但又一D都唔韌
扒紐西蘭原條檸檬龍脷魚 上枱時真的有嚇了我一跳
非常大條,差不多有我前臂那麼長了

當然,也要讚一下烤魚的手法非常好
整條魚很完整的烤到金黃,連皮也是完整的

魚肉加入了香草醃製,入口有淡淡的香味
食的時候記得將烤過的檸檬再搽一次魚肉,令香草味更突出
魚肉是實實淨淨那種。可以整塊剷起
即使不太會拆骨的我也可應付自如
但跟餐的薯條就感覺有點碎。
除了正餐外,我還點了2個小食
其中一個也是薯條 (阿女要點的) 但這個薯條比跟餐那個好多了。
還可以看到完整的圈圈,也不會太碎
這個雞肉串非常推介
即點即燒, 上枱時熱辣辣
而且烤得很香口,比平時焗熱那些出色多了。
跟餐叫了2款特飲, 超大杯的,很適合傾計慢慢飲
熱情仲夏 ,以百香果為基調,酸甜適中 。也沒有很多冰
CAFE MOCHA  咖啡味也夠濃~
最後來個檸檬蛋白餅
賣相就無可挑剔,非常名貴,好似酒店級數
但檸檬吉士部份略酸。就是那個百和果醬也解不了那個酸味
建議可加少少糖呢~
2023-03-16
  • 雞肉串
  • 羊扒
2023-03-16 57 浏览
嚟到觀塘工廈搵嘢食一定係喺駱駝漆今次見到呢間Cafe網上幾多人評價都好就決定試吓佢嘅套餐煮食揀咗黑松露忌廉扁意粉配鮮蘑菇同埋香草羊扒配薯條一嚟到先上沙律同埋個餐湯沙律正正常常配左黑醋汁餐湯味道幾濃郁個法包啱啱新鮮烘 夠脆同夠香主食上咗羊扒先 有羊味得來又冇乜臊味生熟程度啱啱好唔會太柴伴碟嘅蕃茄同蘆筍都唔錯不過我哋兩個就比較鍾意之後嘅扁意粉好香黑松露味個汁掛晒落意粉度啖啖都咁Juice野菇大大塊食落夠口感最後加左杯餐飲蜂蜜柚子梳打同埋摩卡完結左呢一餐總體來講空間都舒適嘢食唔差 可以再試
嚟到觀塘工廈搵嘢食一定係喺駱駝漆

完結左呢一餐
總體來講空間都舒適
嘢食唔差 可以再試
2023-03-12 60 浏览
觀塘工厦一向都係美食天堂,而且性價比仲好高添,同朋友就叫咗2個晚市套餐食,一個價錢包括哂沙律菜、餐湯配欖油多士、主食、飲品~而且份量都幾多,一定會夠食👍🏻🐥Set C $148香煎黃油春雞 配薯條春雞有半隻,外皮煎得香脆惹味,油香滿滿,雞肉嫩滑得黎又有彈性,沾上雞皮油香更加正🤤薯條香脆可口,乾身又惹味😋🥩Set G $198扒紐西蘭一級肉眼牛扒200克 配扁意粉肉眼扒真係做到所要求嘅3成熟👍🏻大大塊又有厚度,牛味香濃可口,燒汁配埋訓齊食好搭配仲有篇意粉,食完真係好飽好滿足~🍹特飲+$28💚抹茶蜂蜜拿鐵漸層做得好靚,味道香濃💛蜂蜜柚子梳打酸酸甜甜好開胃
而且份量都幾多,一定會夠食👍🏻

🐥Set C $148
香煎黃油春雞 配薯條
薯條香脆可口,乾身又惹味😋

🥩Set G $198
扒紐西蘭一級肉眼牛扒200克 配扁意粉
肉眼扒真係做到所要求嘅3成熟👍🏻
大大塊又有厚度,牛味香濃可口,燒汁配埋訓齊食好搭配
仲有篇意粉,食完真係好飽好滿足~

🍹特飲+$28

💚抹茶蜂蜜拿鐵
漸層做得好靚,味道香濃

💛蜂蜜柚子梳打
酸酸甜甜好開胃
2023-03-09
2023-03-05 54 浏览
同媽咪去咗駱駝漆大廈行街,行到咁上下見到一間幾精緻嘅西式餐廳,lunch set 整得好靚又有心思,就入去嘆個tea入面係貓主題裝修,牆上掛住唔同貓嘅壁畫,簡約舒適南瓜湯好creamy, 甜甜地,配埋些少蔥花更香甜沙律沙律菜好新鮮,配埋柚子醋味道酸甜好開胃忌廉芝士蟹肉醬及牛油果配法國酸種麵包多士半香脆薯條$116 (lunch set)食一啖,食到啖啖甜甜蟹肉醬,蟹子有口感,牛油果同蕃茄新鮮又健康,麵包食落卜卜脆,超好食,大推。沙律菜新鮮,薯條彎得黎又香脆好特別鐵板焗法式脆皮田螺臘腸意大利飯$176 (lunch set)整得好靚好精緻又好食嘅risotto. 味道香濃,口感煙韌。白飯魚驟香左黎煎成一塊塊,好香口,用黎做裝飾又靚。臘腸同田螺又惹味,鐵板底有飯焦,大推。蜂蜜柚子梳打(+$28)味道新鮮香甜,唔會過多柚子既酸味焦糖咖啡(+$18)咖啡味濃厚,好飲又靚總括而言,食物質素高,款式新穎,環境寧靜舒適,服務態度又超好,toilet又乾淨。又有美感。一定會再黎幫襯

入面係貓主題裝修,牆上掛住唔同貓嘅壁畫,簡約舒適

南瓜湯
好creamy, 甜甜地,配埋些少蔥花更香甜

沙律
沙律菜好新鮮,配埋柚子醋味道酸甜好開胃
忌廉芝士蟹肉醬及牛油果配法國酸種麵包多士半香脆薯條

鐵板焗法式脆皮田螺臘腸意大利飯

蜂蜜柚子梳打(+$28)
味道新鮮香甜,唔會過多柚子既酸味

焦糖咖啡(+$18)
咖啡味濃厚,好飲又靚

2023-03-02
忌廉芝士蟹肉醬及牛油果配法國酸種麵包多士半香脆薯條
鐵板焗法式脆皮田螺臘腸意大利飯
2023-03-03 51 浏览
其實觀塘工廈多美食好多人都知,如果想平平地食個西餐的話,呢間係一個唔錯嘅選擇。百零蚊有個set包starter、main course同drinks。Starter有沙律、蘑菇湯同多士,沙律係新鮮嘅,蘑菇湯好濃郁,仲食到少少蘑菇粒添,多士就外脆内軟,點下個蘑菇湯會更好味。澳洲T骨牛扒分量好大,有成300g。脂肪分佈均勻,肉質都算幾好,個醬汁有少少偏甜。鐵板法式脆殼田螺臘腸意大利飯呢個真係第一次食,原本以爲田螺個殼係唔食得,點知原來係挖左d田螺肉再釀喺個脆嘅殼入面,非常有心思同驚喜。西式田螺同中式臘腸又意外地夾,意大利飯近鐵板嘅位置又會有飯焦,好似食緊煲仔飯咁,非常特別。

Salad

澳洲T骨牛扒

澳洲T骨牛扒

2023-02-27
Salad
2023-02-26 51 浏览
駱駝漆大厦有不少隱世嘅餐廳,今日去探朋友順便去食佢推介既呢間餐店。餐聽有許多貓貓掛畫,環境輕鬆舒適,讓人有自在的感覺。雖然餐廳不算大,但座位寬闊,坐得舒適,都適合與友伴相聚,傾下計。 餐廳生意好好,座無虛席。見各人枱面食物賣相別緻試咗佢哋嘅午市套餐,價錢合理,環境輕鬆舒適。菜式多元化,用料新鮮,味道亦都值得一讚。 各款午市套餐,可以升級加配小食,亦有一些特式既甜品全日供應讓客人加配。而午市套餐已包沙律菜配柚子醋汁或者餐湯🧡 沙律菜新鮮份量不少!蕃茄湯非常濃郁,有粒粒的蕃茄碎,酸味偏重,真材實料,同樣十分開胃! 蒜薑醬油焰燒鮮三文魚壽司飯($98)醬油與簿煎的三文魚鋪在壽司飯上,三文魚豐富的奧米加3 經過香煎後散發油香。味道可口 蒜薑的酸甜味又能豐富口感,讓整體味道提昇,亦是健康之選。 鐵板.法式脆殼田螺.臘腸意大利飯($148) 擺盤本亦很吸引,好感度一百,十分有驚喜。這個飯有多國菜的特式。用鉄板盛載飯製造了飯焦感覺,焦脆的飯香配合整個意大利飯感覺好特別。沒有一般意大利飯的濃厚忌廉,混合意式爉腸及脆殼田螺, 脆殼田螺的脆殼是可以食用的,廚師先把田螺取出再釀在脆殼中,這個好特別,亦看出廚

餐廳生意好好,座無虛席。見各人枱面食物賣相別緻

蒜薑醬油焰燒鮮三文魚壽司飯($98)

鐵板.法式脆殼田螺.臘腸意大利飯($148)

擺盤本亦很吸引,好感度一百,十分有驚喜。這個飯有多國菜的特式。用鉄板盛載飯製造了飯焦感覺,焦脆的飯香配合整個意大利飯感覺好特別。沒有一般意大利飯的濃厚忌廉,混合意式爉腸及脆殼田螺, 脆殼田螺的脆殼是可以食用的,廚師先把田螺取出再釀在脆殼中,這個好特別,亦看出廚師的用心,勇於創新!脆片的咸香又非常可口美味。一試難忘! 十分讚!

一杯熱情果特飲,百香果粒粒果肉與及熱情果的酸甜味道,果味濃郁,充滿熱帶風情感覺。味道好好!

一杯玫瑰咖啡,充滿濃濃的玫塊香。温馨提示,飲用時要用匙先攪拌,甜味更均衡!

今日食嘅每一樣我地都好滿意,呢間係好用心廚師經營既餐廳,真心值得推介!

2023-02-25 847 浏览
貓主題的fusion菜🌸麻辣.芫茜.炒扁意粉.伴日本五花腩叉燒片份量適中,淡淡麻辣味加芫茜出奇地好味,扁意粉軟硬適中,有蒜香及洋蔥做配料,仲有日本五花腩叉燒片,醃得好入味,肉質嫩滑。👍👍🌸香草.黑胡椒.薄燒羊西冷.燒意大利瓜.薯蓉一上枱超靚,羊西冷厚切,唔會太熟,口感超嫩,又沒有羊臊味但好重羊味;意大利瓜燒得好軟身配以濃滑薯蓉真係一流呀👍👍套餐含沙律或餐湯,“超愛”茶🌸沙律〰️新鮮沙律菜,仲有數片櫻桃蘿蔔及數粒車厘茄。🌸餐湯(蕃茄濃湯)飲落帶點蕃茄酸味,有啖啖蕃茄蓉。🌸朱古力咖啡(熱)好香滑,咖啡味濃郁,甜度適中,好飲👍👍👍🌸蜂蜜柚子梳打大大杯,柚子比較多,還有一些淨果肉配搭蜂蜜及梳打,酸甜酸甜感覺好開胃呀!👍👍========詳情====================CHiLL-i (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座11樓B號舖==============================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #觀塘好去處 #觀塘美食 #麻辣 #芫茜 #日本五花腩
貓主題的fusion菜

🌸麻辣.芫茜.炒扁意粉.伴日本五花腩叉燒片

🌸香草.黑胡椒.薄燒羊西冷.燒意大利瓜.薯蓉

套餐含沙律或餐湯,“超愛”茶
🌸沙律〰️新鮮沙律菜,仲有數片櫻桃蘿蔔及數粒車厘茄。

🌸餐湯(蕃茄濃湯)
飲落帶點蕃茄酸味,有啖啖蕃茄蓉。

🌸朱古力咖啡(熱)
好香滑,咖啡味濃郁,甜度適中,好飲👍👍👍

🌸蜂蜜柚子梳打

CHiLL-i (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座11樓B號舖
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #觀塘好去處 #觀塘美食 #麻辣 #芫茜 #日本五花腩叉燒 #羊西冷 #意大利瓜 #朱古力咖啡 #蜂蜜柚子梳打 #駱駝漆大廈 #CHiLLi
2023-02-25
午餐
  • 蜂蜜柚子梳打
  • 麻辣芫茜炒扁意粉配日本五花腩叉燒
  • 香草.黑胡椒.薄燒羊西冷.燒意大利瓜.薯蓉
2023-02-24 658 浏览
今日放工又去觀塘搵食。駱駝漆大廈夠哂集中,今次冇意中發掘咗間CP 值高嘅cafe😋Tasting menu 超愛三重奏$398有齊下邊咁多野⬇️❤️❤️❤️3款精美前starters:三文魚他他。焗蟹肉粉卷伴牛油果,沙律多士😋三文魚他他下邊有個脆卜卜伴住,軟硬口感好好味。 蟹肉粉卷配用醬汁焗,好juicy 但唔膩,正👍沙律多士配合好听鮮嘅沙律菜,夠健康。呢3個前菜又清新又醒胃😋 🌽 是日餐湯粟米湯,粟米好濃,好香又creamy, 唔係罐頭貨,讃👍🥩 扒虎蝦拼牛小排有一大隻虎蝦🦐 , 蝦肉結實又彈牙,牛小排煮得剛剛好,又唔太腍,中間包住蘆筍,配合個汁味道好好👍🔹焗朱古力布甸迷你班戟甜品賣相超靚,朱古力心太軟上面有個雪糕,再淋blended 果醬同cream, 側邊仲有小班戟仔,超可愛,心太軟焗到剛剛好,咬落去朱古力漿溶哂出嚟,但又唔會太流質,又唔太甜,配合個雪糕,perfect 👍 🌹 玫瑰鮮奶咖啡最近好喜歡玫瑰咖啡,鐘意佢咖啡中有淡淡玫瑰香after taste👍👍👍鐵板焗法式脆皮田螺臘腸意大利飯$176呢個最好味,一定要試,中西fusion, 煙煙勒勒,臘腸配意大利飯,鐵板煮起有少少飯焦,

Tasting menu 超愛三重奏$398
有齊下邊咁多野⬇️

❤️❤️❤️3款精美前starters:
三文魚他他。焗蟹肉粉卷伴牛油果,沙律多士😋

🌽 是日餐湯
粟米湯,粟米好濃,好香又creamy, 唔係罐頭貨,讃👍

🥩 扒虎蝦拼牛小排

🔹焗朱古力布甸迷你班戟

🌹 玫瑰鮮奶咖啡

👍鐵板焗法式脆皮田螺臘腸意大利飯$176
呢個最好味,一定要試,中西fusion, 煙煙勒勒,臘腸配意大利飯,鐵板煮起有少少飯焦,有啲似食緊西式煲仔飯,超超好味😋

(有餐湯及飲品)
🐝蜂蜜柚子梳打
夠清新,淡淡蜜糖香配少少柚子甘味,又清新又解渴👍
  • 蜂蜜柚子梳打
  • 焗意大利雜菜玉米片配牛油果醬
2023-02-24 45 浏览
觀塘嘅駱駝漆三期出咗名好多好嘢食,今次揀咗一間fusion 菜試下。🤩佢啲菜式好有創意,冇諗過有咁樣嘅配搭,但係味道又好夾!😝清蒸煙三文魚慕絲龍利卷甜柑忌廉汁 $78 🐟呢個係用龍利柳包住煙三文魚嚟蒸。魚唔會蒸得過熟,好滑。🤩個汁酸酸地,好開胃,好fresh😌上面加埋炸過嘅蟲草花,口感增加層次。同埋炸過嘅蟲草花烘焙味同魚好夾。👍🏻啱晒啲唔想食咁Heavy嘅人。蒜薑醬油 焰燒鮮三文魚壽司飯 $98🧄呢個有啲似蛋包飯嘅概念,將三文魚包住壽司飯。🍣炙燒過嘅三文魚魚油味好香,加埋特製醬油,味道好似燒汁。好有日本風味。🇯🇵玫瑰鮮奶咖啡🌹嚟到就已經聞到玫瑰嘅香味,咖啡面仲擺咗玫瑰花瓣。咖啡都好香,奶味濃郁。星辰大海 🌌你到嘅時候飲品顏色分咗兩層上邊係紫藍色下便係黃色。黃色係荔枝味,藍紫色係蝶豆花加七喜。好靚,好啱打卡。

清蒸煙三文魚慕絲龍利卷甜柑忌廉汁 $78 🐟

蒜薑醬油 焰燒鮮三文魚壽司飯 $98🧄

玫瑰鮮奶咖啡🌹

星辰大海 🌌

2023-02-19 46 浏览
今次黎到觀塘駱駝漆呢間西餐廳,入面唔係好大,但裝修好靚好到feel 🤣擺設好精美,服務仲好好,好貼心🥳Menu選擇唔少,有各款午市套餐,仲可以升級加配小食😻唔夠嘅可以叫埋甜品同其他全日供應小食👍🏻👍🏻野飲選擇都好多~午市套餐包沙律菜配柚子醋汁或者餐湯🧡餐湯好creamy🤤沙律菜都好新鮮🧡蒜薑醬油焰燒鮮三文魚壽司飯 $98三文鮮燒得啱啱好,配埋蒜薑醬油味道好夾😍😍食落好滋味,而且壽司飯醋嘅比例掌握得好好👍🏻好食!🧡香草黑胡椒簿燒羊西冷燒意大利瓜薯蓉 $128西冷煎得好juicy同好嫩口,意大利瓜燒得唔錯,配搭埋西冷一齊食好香口,仲有啲薯蓉食落好滑好正😍😍🧡熱情仲夏 加 $28 (凍)🧡玫瑰鮮奶咖啡 加 $15 (熱)

午市套餐包沙律菜配柚子醋汁或者餐湯🧡

餐湯好creamy🤤沙律菜都好新鮮

🧡蒜薑醬油焰燒鮮三文魚壽司飯 $98

🧡香草黑胡椒簿燒羊西冷燒意大利瓜薯蓉 $128

🧡熱情仲夏 加 $28 (凍)

🧡玫瑰鮮奶咖啡 加 $15 (熱)
2023-02-08 75 浏览
Weekend去到觀塘做facial, 順便係觀塘食個lunch~ 觀塘工廠大廈一直都好多野食,價錢都唔會好貴🤓今次揀左呢間位於駱駝漆嘅CHiLL-i,  西餐廳以簡約的水泥牆作裝潢,lunch set 有好多選擇,店員服務耐心有禮貌,食物質素高,會再回訪🥳 ✨沙律/湯🥗沙律好新鮮,配埋柚子醋酸酸地好開胃,餐湯係南瓜湯,夠熱都有南瓜蓉,好飲😌 ✨烤松葉蟹蓋甲羅燒鰹魚飯素意大利飯 $128 🦀️呢個好有驚喜!意大利飯軟硬適中,食落好creamy,蟹肉同蟹膏好濃味同香,配埋意大利飯,每一啖都好享受🥰🥰 ✨忌廉芝士蟹肉牛油果法式酸種吐司配香脆薯條 $98吐司用左酸種包, 十分脆口,上面鋪滿左新鮮嘅蟹肉同蟹籽,瞬間提升鮮味,配埋牛油果,味道清香,加埋一起食口感多元化~🤪薯條似扭扭薯條,炸得好脆口,呢個餐豐富又好味🤤 ✨豆腐魚餅 $28外層煎至金黃,裏面仍軟嫩😋 ✨蜂蜜柚子梳打 🍹+$28✨玫瑰鮮奶咖啡 ☕️ +$15蜂蜜柚子梳打充滿柚子香味,好清新,又有d酸酸甜甜,好正☺️玫瑰鮮奶咖啡上面有玫瑰花瓣,帶淡淡玫瑰香加咖啡香味,原來都好夾😜

✨沙律/湯🥗

✨烤松葉蟹蓋甲羅燒鰹魚飯素意大利飯 $128 🦀️

✨忌廉芝士蟹肉牛油果法式酸種吐司配香脆薯條 $98
薯條似扭扭薯條,炸得好脆口,呢個餐豐富又好味🤤

✨豆腐魚餅 $28
外層煎至金黃,裏面仍軟嫩😋

✨蜂蜜柚子梳打 🍹+$28
✨玫瑰鮮奶咖啡 ☕️ +$15
蜂蜜柚子梳打充滿柚子香味,好清新,又有d酸酸甜甜,好正☺️