2024-10-24
今次係D2 Place食左間幾正正子新派越南的既餐廳,大家真係要去食下😋位置都比較入,所以唔特登行過去真係未必會發現🤣成間餐廳好打卡feel😆😆仲會播埋越南歌,真係聽聽下都幾洗腦🤣坐底左會問你要Still Water定Sparking Water,我地揀左Sparking Water 😍雖然要加$5,但任飲喎,我地覺得ok~~🌮越式芝士咖哩農夫包 $158個餡我地揀左豬頸肉🐷第一次聽農夫包,見幾特別就嗌下🤤份量都幾足料,成個包勁脆,完全唔硬,趁熱食會再正啲😜包既入面都索哂咖哩汁,個汁岩岩好,豬頸肉都幾厚肉😋啖啖都好滿足😌🍜🥩生牛肉湯河 $78大大碗又好多麵,個湯底正,唔覺有味精,飲完都唔會好口渴🥰生牛肉好鮮嫩好滑,真係唔錯🥥越式芋圓椰汁凍 $68依個甜品出色,好似食緊椰汁糕,入面都好多料,有芒果粒、西米、芋圓、士多啤梨、脆片同紅豆蓉,每一啖都好正🤤全部好夾味,味道好平均😜食完好滿足😌好開心😍😍😍我會再回訪‼️‼️‼️Chill Vietnam Cuisine and Bar (荔枝角)📍荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓301號舖
位置都比較入,所以唔特登行過去真係未必會發現🤣
🌮越式芝士咖哩農夫包 $158
啖啖都好滿足😌