Freshly made cold-pressed juices🍹🍎🍐🍊🍋🍏🍉🍇🍓🍍🍑🥥🥝🍒🍌 another Healthy alternative❤️..珍珠奶茶開到成行成市,有時係街口渴 想飲得健康點,果汁真係另類好選擇。呢間果汁專賣店,標榜用料新鮮✨ 唔外加糖✨ 真材實料✨即叫即榨✨,真係健康之選呢。都市人生活忙碌;蔬果大多攝取不足;果汁就可以彌補呢個不足,總好過飲汽水飲料吧。今次點既係 ,點完飲品後 即切即製,咁就唔驚營養流失。經慢磨機打既奶昔真係好滑好滑,飲落仲好香好香。如果想健康點 仲可以揀燕麥奶添。真係又香又滑又有營養,一杯搞掂晒。週末既早上,來一杯fresh fruit juice🌿 清清腸胃也不錯喔。或者來一杯fresh fruit milkshake🥛 當個輕盈早餐,營養又頂肚呢。另外,呢間果汁店用既紙杯仲係 既環保杯呢 讚💛。係我地飲果汁既同時,亦都為環保出緊一份力呢。一齊愛護大自然💙..

Avocado Milkshake
今次點既係 [Avocado Milkshake🥑🥛],點完飲品後 即切即製,咁就唔驚營養流失。經慢磨機打既奶昔真係好滑好滑,飲落仲好香好香。如果想健康點 仲可以揀燕麥奶添。真係又香又滑又有營養,一杯搞掂晒。

另外,呢間果汁店用既紙杯仲係 [可生物降解] 既環保杯呢 讚💛。係我地飲果汁既同時,亦都為環保出緊一份力呢。一齊愛護大自然💙
Avocado Milkshake
2019-02-25 139 浏览
平時飲黎飲去都係珍珠奶茶,有時都會想飲啲清新啲嘅消下滯🤮今日行開觀塘就決定揀呢間專賣慢磨果汁嘅試下😍我自己本身中意食石榴同奇異果🥝所以就揀呢杯fatigue fighter飲😍飲落好清新,有奇異果酸酸地嘅味完全係我杯茶啊入面仲有好多生果揀,有好多不同嘅配搭👍🏻而我男朋友因為唔想要石榴,店員都好好咁滿足佢要求,俾佢揀淨蘋果🍎同奇異果🥝店內嘅裝修都好用心,特別係有好多位俾我地呢啲港女影相🤣🤣🤣
平時飲黎飲去都係珍珠奶茶,
有時都會想飲啲清新啲嘅消下滯🤮
今日行開觀塘就決定揀呢間專賣慢磨果汁嘅試下😍
Fatigue  Fighter
我自己本身中意食石榴同奇異果🥝
所以就揀呢杯fatigue fighter飲😍
飲落好清新,有奇異果酸酸地嘅味
完全係我杯茶啊

入面仲有好多生果揀,有好多不同嘅配搭👍🏻

而我男朋友因為唔想要石榴,
店員都好好咁滿足佢要求,
俾佢揀淨蘋果🍎同奇異果🥝
店內嘅裝修都好用心,
特別係有好多位俾我地呢啲港女影相🤣🤣🤣
2019-02-25
等候时间
3 分钟 (外卖自取)
Fatigue  Fighter
成日行觀塘嘅我倆近日發現左好飲又健康的飲品! (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).蘋果🍏,紅菜頭,薑💕.本身呢想飲金奇異果,點知呢今日佢話冇金奇異果(´・Д・)」所以我叫咗杯紅菜頭飲!佢嘅顏色非常之鮮艷🤣開頭呢我見到有薑溝埋我會覺得會唔會有少少怪,估唔到味道出奇地夾呀!成杯野都好好飲喎,薑味唔算非常濃郁,而且佢仲要係一杯健康飲品(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)如果係觀塘返工嘅人們或者去行街嘅話不妨真係過去飲番杯! !.📍 Cling Juicery (觀塘)@clinghk觀塘偉業街223號宏利金融中心1樓15舖

蘋果🍏,紅菜頭,薑💕
本身呢想飲金奇異果,點知呢今日佢話冇金奇異果(´・Д・)」
📍 Cling Juicery (觀塘)@clinghk
觀塘偉業街223號宏利金融中心1樓15舖
2019-02-15 95 浏览
有一次正打算幫襯嘅時候,佢已經賣晒所有水果要收鋪啦😂今日見得閒,喉嚨又唔係話好舒服,又想飲啲嘢,所以見早就幫襯啦,我叫咗一杯嘢飲同一杯燕麥鮮果杯,賣相唔錯啊😋甘筍蘋果橙薑黃($38)我係一個麻麻哋甘筍嘅人,又想飲健康啲嘅嘢飲,所以迫自己飲甘筍😂估唔到甘筍同蘋果橙嘅配搭都幾甜,我覺得都幾好飲喎哈哈😄唔鍾意飲甘筍嘅人都唔使驚,缺乏胡蘿蔔素嘅人都唔使驚,可以飲呢杯嘢飲補充番yeah😝✌🏻🤞🏻最後我想講嘅係:好欣賞佢喺我面前即刻新鮮榨啲水果👍
有一次正打算幫襯嘅時候,佢已經賣晒所有水果要收鋪啦😂

甘筍蘋果橙薑黃($38)

最後我想講嘅係:好欣賞佢喺我面前即刻新鮮榨啲水果👍
2019-02-15
有時間行行下街口渴,但係又過咗飲珍珠奶茶嘅quota,其實果汁真係一個好好嘅選擇⁣⁣。🤗 呢間果汁舖,用新鮮生果整,唔加糖,真材實料,啱曬數⁣⁣⁣。😚一去到舖頭就見到⁣⁣⁣⁣⁣好大個手繪board啊!等嘢飲時周圍睇吓:Fatigue Fighter (神石榴,蘋果,金奇異果) [評分:8/10]⁣⁣⁣⁣⁣果汁係即叫即製,咁就唔會存放太耐而唔新鮮,或者被氧化而流失營養。😉 同時佢係用慢磨機做出嚟㗎,唔同於一般嘅攪拌機會令到入面嘅營養流失。😎 咁樣飲呢杯果汁,就可以確保幾個生果入面大量嘅營養可以直接被身體 大量吸,非常之健康。😲  而且舖頭入面見到好多新鮮嘅生果,見到我點完嘢飲後,係店員親手將生果切開加入慢磨機。🤫 一入落去係好清新嘅果味散出嚟,好似真係食緊生果咁,開頭有蘋果嗰種酸酸甜甜嘅味道,之後慢慢滲出金奇異果個獨有嘅甜美。🥴 飲完之後,我真係即刻精神咗。🤩 遺憾嘅係石榴味就唔太出啦⁣⁣⁣⁣嘞。😅⁣⁣⁣⁣⁣啲裝修真係好鬼死靚呀,超多打卡位。😍 同時呢間舖頭呢啲紙杯特登係搜羅左可生物降解嘅環保紙杯,所以我哋飲緊杯嘢嗰陣係同時為環保出咗一分力⁣⁣⁣⁣⁣!💪⁣⁣⁣⁣

一去到舖頭就見到⁣⁣⁣⁣⁣好大個手繪board啊!

等嘢飲時周圍睇吓:

Fatigue Fighter

⁣⁣⁣⁣⁣

啲裝修真係好鬼死靚呀,超多打卡位。😍

⁣⁣⁣⁣

Fatigue Fighter
2019-02-14 51 浏览
因為要換身份證,要到觀塘碼頭附近嘅宏利中心入境處辦理,原來中心有酒樓,好幾間中日韓食店,很多選擇,午飯後,被一間細細的果汁店吸引了,裝修整潔店員很年輕唔知係咪老闆我八掛問店員點解唔賣流行嘅台式飲品,店員話佢地賣健康,新鮮食材,用慢磨機cold press,挑選特別生果,鼓勵天然飲食本來想飲金奇異果加pear但賣晒,改選了橙加西柚$28,下次可以試五青汁,紅菜頭,奇亞子! 如果經常飲可以蓋章儲分。有朋友飲了1個月純果汁菜汁,將身體毒素排走,改善了健康問題,自己榨梗係平d, 不過好花時間,如果店舖可以外送就正啦!😁
店員很年輕唔知係咪老闆

本來想飲金奇異果加pear但賣晒,改選了橙加西柚$28

2019-02-14
庆祝纪念
情人节
2019-02-14 60 浏览
觀塘新開咗間即叫即製嘅慢磨果汁店,而家咁興cold pressed juice就係因為佢哋會keep住水果嘅營養,啲營養直接就入到我哋身體,又好味又健康,直情係健康之選,所以我今日就慕名去咗😳 我揀咗佢哋最signature嘅冷壓果汁,我揀嘅係Zesty Bomb,係由橙同西柚製成,應該含有好豐富嘅vitamin C 🤤飲落肚,夠酸!正!出面飲嘅好多時都唔會咁酸,因為佢哋會溝糖水,呢到真材實料👍🏻 夠哂天然👍🏻 大推!

Zesty  Bomb

Zesty  Bomb
2019-02-08 63 浏览
農曆新年過後,肚子脹脹的,想起了公司附近光顧過一次的果汁店,就回去買杯五青汁排排毒。首次光顧時叫了一杯牛油果奶昔,牛油果和牛奶的味道極濃,喝完大大杯非常滿足可惜今次目的是清腸胃,唯有一試這裡的五青汁。媽媽常說五青汁很腥,我會受不了,但這裡的卻非常清新有青蘋果的微酸、苦瓜的回甘,還有青椒、青瓜和芹菜的清甜,喝了生津止渴,希望還真的會有排毒之效這間店標榜飲品不加糖不加水,很適合像我一樣怕甜的人飲用最後不得不提舖面姐姐的貼心服務,果汁本來是cold-pressed 沒有渣,可是我想吃渣,姐姐特意幫我留起了榨汁機一些果渣放進杯裡一同享用,還提醒我用飲管喝會方便一些(因為連渣一同喝) 不過自從早前被海龜廣告瘋狂轟炸之後,已經很少再用塑膠飲管了,大口大口吸便成

牛油果奶昔

可惜今次目的是清腸胃,唯有一試這裡的五青汁。

媽媽常說五青汁很腥,我會受不了,但這裡的卻非常清新

五青汁

這間店標榜飲品不加糖不加水,很適合像我一樣怕甜的人飲用

2019-02-08
外卖自取
牛油果奶昔
五青汁
2019-01-16 97 浏览
在觀塘返工,時常周圍搜尋美食,發現鮮搾果口汁店不算多,幸而找到這間果汁店。這間店的特點是你能夠親自看著製作過程,感覺比較安心(至少唔會用爛生果及唔知加左什麼其他不好材料),試飲過都挺新鮮。如果可以做多些優惠就更吸引了。
外卖自取
  • 金奇異果汁