2018-09-20 134 浏览
廣東道唔止行街嘅,仲有好多樓上cafe今日嚟到co-dining 都幾多野食選擇,價錢亦公道試下啲奶惑先”沖繩限定黑糖奶昔”重重嘅黑糖味,奶夠香滑“港式奶茶奶昔”濃濃嘅港式奶茶香味,配上忌廉,滑上加滑”招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯”焗得好香,好重嘅松露香味,帶有蟹肉嘅甜同香,加上芝士嘅咸香,飯唔會太濃,唔會食幾啖已經好滯,唔錯”醬燒BBQ汁燒肋骨”燒得夠淋嘅肋骨,份量夠,咬落夠肉汁同重重嘅豬味,薯條夠脆
廣東道唔止行街嘅,仲有好多樓上cafe
今日嚟到co-dining
都幾多野食選擇,價錢亦公道
試下啲奶惑先
”沖繩限定黑糖奶昔”
重重嘅黑糖味,奶夠香滑

“港式奶茶奶昔”
濃濃嘅港式奶茶香味,配上忌廉,滑上加滑
”招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯”
”醬燒BBQ汁燒肋骨”
燒得夠淋嘅肋骨,份量夠,咬落夠肉汁同重重嘅豬味,薯條夠脆
2018-09-18 130 浏览
好少係尖沙咀幫襯樓上餐廳,今次去個間非常唔錯環境好舒服,啱哂放工之後食個晚飯,傾下計~我地叫左一客Parma ham 配哈蜜瓜,我都係第一次咁樣食,感覺幾好,甜甜地又咸咸地咁,而且哈蜜瓜都幾新鮮,非常適合做前菜煙肉芝士牛肉漢堡大大份,而且中間好juicy,唔會乾爭爭咁。而且同時配埋沙律&薯條,出面通常都係2選1,好少會2樣都跟埋比你麵包蟹意大利飯,原個蟹蓋拎去焗,上面有一層厚厚芝士,意大利飯入面有洋蔥&菇,而且焗完都唔會好dry~加上蟹蓋滲左少少海鮮味入去啲飯度,食落好好食最後叫左2杯咖啡,慢慢傾下計值得一讚係呢度嘅侍應態度好好,而且招呼周到,令我地食地好愉快不過呢度收得早,大約9點幾左右,已經last order,所以下次再早少少到,可以坐耐少少
好少係尖沙咀幫襯樓上餐廳,今次去個間非常唔錯

最後叫左2杯咖啡,慢慢傾下計

2018-09-17 375 浏览
Co-working space之後既新term, co-dinning space 哈,幾有創意,而且見環境唔錯,評分幾高,就揀左呢間黎同朋友count down weekend 😭😭揀左一個沙律,兩份主菜,再加開左枝house wine 🍷 果味好重既red wine,都算唔錯沙律🥗 主菜「招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯」見好多人介紹所以想試下,點知冇蟹蓋,不過都照試下,味道真係唔錯,超級重黑松露菌味👍🏻👍🏻「西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條」一串串既西班牙黑毛豬串燒,一舊舊肉咁食,好睇黎,煮既時候又更易handle ,肉質煮到岩岩好。而且甜蕃薯條好驚喜,薯條黎講炸得好香口,即使甜味較重,都岩岩好balance到P.S. 係到慶祝生日嘅排場都唔錯 🤭

沙律🥗
挪威煙三文魚凱撒沙律

主菜
「招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯」
招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯

「西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條」

P.S. 係到慶祝生日嘅排場都唔錯 🤭
挪威煙三文魚凱撒沙律
2018-09-16 108 浏览
是夜來到 Co- Dining Space , 看到那麼多好評,就一於試試吧!環境及裝潢很時尚和舒適,木系色調給人舒適感覺,侍應介紹之下,點了白酒煮青口~汁非常夠味,白酒味突出鮮明,青口雖是急凍但亦夠鮮甜飽滿,配上白酒汁作為前菜小吃一流!帶子意粉份量相當十足,不會細細碟的。帶子煎得洽到好處,最美味的也是個汁 ,哈哈, basil 醬好香,跟帶子、菇、三色椒都很夾! 飲品點了熱榛子牛奶,原來開心得忘了拍照~味道尚可,是偏甜了一些

帶子意粉
份量相當十足,不會細細碟的。

飲品點了熱榛子牛奶,原來開心得忘了拍照~
味道尚可,是偏甜了一些

2018-09-04
2018-09-16 115 浏览
今日忙左一日,搵個平平地,啱性價比同埋靜靜地既地方食個快飯,朋友就話試下呢度。青口做個前菜,青口雖然唔算大隻,但勝在唔會肌肉萎縮,又夠鮮味,同埋唔會煮得太熟。另一個係雜菌意粉,呢個最好食,個汁調得好好,係聞到都有食慾嗰種。菇味唔會過濃,配合汁可營造出吸引你一口食曬成碟既動力。而大啡菇意大利飯就一般,飯煮到全軟,有啲似食粥。我有部份係配上面意粉既汁食。啡菇本身唔錯,同佢調既醬都幾夾。整體黎講,都附合搵餐廳既要求,下次試下啲特別啲既菜色先

整體黎講,都附合搵餐廳既要求,下次試下啲特別啲既菜色先
2018-09-15 5124 浏览
呢日係海港城行完街,見到附近有間好似唔錯既西餐廳,就決定上去一試😛餐廳比想像中細間,夜晚七點都滿得七七八八,環境係幾適合少人聚會😳👁‍🗨 法式薯蓉焗田螺(7.5/10)💲88鋪滿芝士既小食唔錯,全部田螺已經去曬殼方便進食,而且食落肉質鮮嫩,處理得乾淨無咩沙石🐚底下薯蓉熱辣辣,口感軟滑,相信多加點調味會更佳🥔👁‍🗨 招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯(7.5/10)💲198諗唔到叫咩就要左招牌飯,一上檯已經撲鼻而黎,面頭鋪滿芝士,做到芝士拉絲既效果🧀除左面頭既黑松露,粒粒意大利飯都有黑松露味,間唔中亦帶有絲絲蟹肉🦀有秀珍菇、雞脾菇,仲有甜甜地既青紅椒,口感味道層次都豐富😈不過如果飯芯硬身煙韌啲,同埋以呢個價錢黎講份量再多返啲,咁就會更滿足🤤👁‍🗨 羅勒醬帶子意大利粉(7/10)💲148呢個係稍微令我失望,因為羅勒醬味唔夠突出,比較似食緊普通既彈牙意大利粉🍝但係三粒帶子幾新鮮爽口,仲要有超級多雞脾菇,真係啖啖都係咁濟🍄👁‍🗨 荔枝薄荷特飲(7/10)💲42特飲既薄荷味好重,個人覺得似食緊eclipse薄荷糖咁,感覺簡直係透心涼🍃底下有一粒荔枝,但係完美被遮蓋左,接受唔到薄荷既就唔好叫呢杯🤤🔛 整

👁‍🗨 法式薯蓉焗田螺(7.5/10)💲88

👁‍🗨 羅勒醬帶子意大利粉(7/10)💲148

羅勒醬帶子意大利粉

👁‍🗨 荔枝薄荷特飲(7/10)💲42
荔枝薄荷特飲

🔛 整體評分(7.5/10)
招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯
在尖沙咀覓食,真的一點也不容易,尤其午餐及晚餐時段,很多餐廳也出現輪候的人龍,早前,與友人一同出席活動後,便決定往樓上舖去,希望可省卻輪候時間。 BeautySearch 間中也會前往廣東道的流尚坊內的美容院做 Facial,早前發展,除了美容院,流尚坊其中幾層設有餐廳,於是,這次便選了流尚坊11樓的《Co-Dining Space》來嚐嚐。 店子設計簡約,以本系為主調,加上金屬線條座椅,令餐廳添上幾分時尚!還有一面大玻璃窗,既可增加視覺空間,更可欣賞繁華的海港城。但其實這兒的食客也不少,幸好我們早來,否則可能也要輪候呢!建議還是先預約較好。 食物選擇不算多,前菜、主菜、小食、甜品樣樣齊。 先來一客前菜「白酒忌廉煮藍青口」 (HK$96),份量的確比想像中多,而且,廚子用心擺碟,以放射形擺放,相當精緻。忌廉口感細滑,透出淡淡白酒香氣,令肥美的藍青口更添滋味。 別以為這客是牛肉串燒,其實是「西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條」(HK$192),賣相具份量,三大串黑毛豬,中間夾著我喜愛的車厘茄,還搭配了沙律菜,有助減低肉食的油膩感。牙黑毛切成方粒,更添嚼勁,而且肉汁豐富,相當Juicy。而我

食物選擇不算多,前菜、主菜、小食、甜品樣樣齊。
白酒忌廉煮藍青口

西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條

而我最愛這甜蕃薯條,外脆內軟,還有蕃薯的獨有香甜,不用蘸任何醬汁已覺相當味美呢!
明太子蟹肉意大利粉

最後,還有這碟「明太子蟹肉意大利粉」(HK$138),甫上桌,已被頂層那豐滿的一大堆明太子粒粒吸引著,還有海量的蟹肉碎,就算拌勻,每一口也能吃出當中的鮮味。

意粉的軟硬度適中,搭配濃濃的醬汁,相當 creamy,令意粉更味美。
用餐优惠
試食活動
明太子蟹肉意大利粉
2018-09-13 88 浏览
今日朋友帶左我去一間樓上西餐廳,估唔到廣東道個邊都會有野食位置方便易搵上到去餐廳聽裝修都幾靚坐得舒服適合生日嘅朋友過嚟食見間餐廳既野食種類唔算多本人都幾鐘意佢張枱墊前菜-法式薯蓉焗田螺$88(睇落好似好細份原來都幾多架上面放左芝士幾好食)小食-芝士焗黑松露薯條$82(黑松露味好重加上芝士配搭好好,超好食)主菜-羅勒醬帶子意大利粉$148(有d似白汁忌廉帶子好香仲有幾種唔同嘅菇)主菜-醬燒BBQ汁豬肋骨$148(味道岩岩好配埋沙律好正薯條炸到好脆)荔枝薄荷特飲$42(超勁薄荷葉味道仲有荔枝食)滋潤紅棗茶$36(啱啱好唔會太甜)
今日朋友帶左我去一間樓上西餐廳,估唔到廣東道個邊都會有野食
位置方便易搵

庆祝纪念
生日
  • 芝士焗黑松露薯條
2018-09-13 70 浏览
Today Is A Lovely Family Day So Happy!!!!!!!!!所以而家我就常常都去食Co-Dining Space西餐廳,怕就怕以後,冇機會再食到咁好食既墨汁大蝦意大利飯 ,到時候我再點抱怨,再點對身邊人發脾氣都無謂了!!!!!!!!!好好想自己可以擁有1000個胃!!!!!!!!!墨汁大蝦意大利飯啲飯既texture真係好好食,連成個飯既口感都好順滑creamy!!!!!!!!!!!
2018-09-05
2018-09-12 76 浏览
忘了拍餐廳的室內裝潢,一進去的感覺很舒服,點點的 decorations 蠻有心思,但又不會太多太 messy,總之是可以坐著很自在跟朋友聊心的地方!!看看餐牌,食物價錢都幾 OK。前菜點了 parma ham 跟哈蜜瓜,是最好的開胃小食,哈蜜瓜點點的甜味,真令人開胃,想吃咸野啦哈哈賣相都幾好,parma ham 都是捲住的上菜,方便夾。點了雞翼小食,我的朋友是雞翼控,她說外脆內嫩,好好食!份量三個人食岩岩好!主食叫了煙三文魚 risotto,賣相好靚啊!三文魚份量仲好多添 三文魚用捲住的方式呈上,很引人食慾,嘻嘻Risotto 的味道好好食,忍廉味濃,最重要飯的軟硬度岩岩好,最驚太硬。中間仲有好多菇,食落完全不會覺得齋,有魚有菇有飯有香香的忌廉味,這個推介!最後這個隆重出場-黑毛豬串燒主食,不要看小這味以為很小,食落每件黑毛豬都啖啖肉,一人一串都填了個胃很多位了,哈哈近看還真 juicy 好味!底下的是蕃薯條,甜甜的,這個真的食不停!!!伴碟有少少沙律菜,令 juicy 的黑毛豬肉不會太油膩,一起食的剛剛好!
看看餐牌,食物價錢都幾 OK。

賣相都幾好,parma ham 都是捲住的上菜,方便夾。

點了雞翼小食,我的朋友是雞翼控,她說外脆內嫩,好好食!

份量三個人食岩岩好!

三文魚用捲住的方式呈上,很引人食慾,嘻嘻

2018-09-12 71 浏览
今日同男友尖嘴拍拖,於是黎了此餐廳;一入到去好有「宜家傢俬」feel😂非常文青,我地見到場上勁多女孩子顧客我同男友豆算肚餓,嗌了一個前菜哈密瓜parmaham,主菜就嗌了芝士牛肉漢堡以及麵包蟹義大利飯於是乎食完個漢堡同前菜,我已經好飽😂巴馬火腿配蜜瓜($88)老老實實我都係第一次食,雖然經常聽到。哈密瓜同巴馬火腿一鹹一甜配搭好正!煙肉芝士牛肉漢堡($158)🈶️沙律、薯條同埋一個大漢堡!我同男友一人一半都覺得飽!佢塊肉勁厚!但係好味啊,尤其係塊包,烘得非常酥脆而且香!麵包蟹義大利飯($198)本身係到諗係蟹肉配義大利飯則邊仲有麵包食,原來我大鄉里😂 係成個麵包蟹蟹蓋裝住義大利飯,上面再有一層芝士同黑松露醬☺️ 好味!而且very instagramable♥️整體感覺良好,坐得幾舒服!幾適合情侶拍拖/一大班女朋友聚腳☺️
今日同男友尖嘴拍拖,於是黎了此餐廳;
一入到去好有「宜家傢俬」feel😂
非常文青,我地見到場上勁多女孩子顧客

於是乎食完個漢堡同前菜,我已經好飽😂

巴馬火腿配蜜瓜($88)

煙肉芝士牛肉漢堡($158)

麵包蟹義大利飯($198)

整體感覺良好,坐得幾舒服!
幾適合情侶拍拖/一大班女朋友聚腳☺️
2018-09-11
  • 招牌麵包蟹意大利飯
  • 煙肉芝士牛肉漢堡配薯條
2018-09-12 53 浏览
行到甘上下 又唔想係商場等位 又唔想同人迫我就揀左樓上舖 因為之前返工食lunch 食過都幾好食 今次就食晚餐🥣🥗🍛環境唔錯 一d都唔迫 非常好👍焗田螺 ($88)份量唔大 兩人食就岩岩好既 上面既芝士係配薯蓉芝士黑松露薯條🍟($88)估你唔到 係好大份量既 好好食芝士加上黑松露 係好夾 薯條唔會好林身 🤤🤤🤤帶子意大利粉($148)豬肋骨 (4件/$148)燒得好香口 係好味既紅棗蜜($36)甜味夠 紅棗味濃荔枝薄荷特飲 ($42)成個環境,服務都好好食物質素亦唔錯 下一次會再食其他款
行到甘上下 又唔想係商場等位 又唔想同人迫
環境唔錯 一d都唔迫 非常好👍

焗田螺 ($88)
份量唔大 兩人食就岩岩好既
上面既芝士係配薯蓉

芝士黑松露薯條🍟($88)
估你唔到 係好大份量既 好好食
芝士加上黑松露 係好夾
薯條唔會好林身 🤤🤤🤤

帶子意大利粉($148)

豬肋骨 (4件/$148)
燒得好香口 係好味既

紅棗蜜($36)
甜味夠 紅棗味濃

荔枝薄荷特飲 ($42)

成個環境,服務都好好
食物質素亦唔錯 下一次會再食其他款
2018-09-12 51 浏览
尖沙咀黎黎去去都係食個d,一係harbour city 食,一係就厚福街!唔講唔知近apple store 除近,有橦樓好多野食,今次試左Lee 間~co-dinning space.個feel 幾好,好新淨唔似銅鑼灣d樓上cafe 灰灰暗暗。Starter 叫左:巴拿馬火腿配蜜瓜!Parma ham 好食,有個陣芝士味。I like, 同埋唔知點解,starter 開始好鐘意叫Parma ham, 可能因為可以慢慢幾個朋友傾下計,又食一塊,第遲到幾朋友又食一塊。🤣美式香辣脆雞翼~即炸,好香,不過唔算辣。重頭戲:西班牙黑毛豬串燒配番薯條。Ok wor! 啖啖肉。燒得幾香。日式芥末煙三文魚意大利飯~勁好食!!我好鐘意佢加左wasabi 令到成個risotto 唔會話好heavy! 👍🏾LIKE

美式香辣脆雞翼~即炸,好香,不過唔算辣。

重頭戲:西班牙黑毛豬串燒配番薯條。
Ok wor! 啖啖肉。燒得幾香。

2018-09-12 73 浏览
今天老友特意帶我去位於尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓傾下計咁,Co-Dining Space既呢一道黑松露雜菌意大利粉,口感真係真係非常非常之豐富,羅勒醬好香,鹹淡亦剛好,帶子口感不錯有彈性!!!!!!!!!!!絕對真係加曬分俾呢間西餐廳,間餐廳環境好好,坐位好闊落,好好坐,好舒服ar!!!!!!好岩一大班人一齊泥呢一度食野,我下次一定一定一定會叫埋我D朋友一齊泥食!!!!!!!!!!!!!!
2018-09-05
2018-09-12 61 浏览
老友生日就是最好去食好西的理由啦!!!!!!!Co-Dining Space西餐廳既店員介紹了呢一道黑松露雜菌意大利粉給我們,令我一試難忘,我真係好推薦比大家!!!!!!!!!!!!!!黑松露雜菌意大利粉是呢一間餐廳先至有既,真係好特別,好好食,係其他餐廳係絕對食唔到加!!!!!!!!!!!!!黑松露and雜菌兩樣野都加埋一齊都好夾,感覺好新鮮,第一次,咁樣食真係好特別,好好味!!!!!!!!!!!
2018-09-06