2018-09-12 88 浏览
最近朋友仔話想試位於尖沙咀的樓上餐廳⋯⋯位置係海港城對對面,地理勁方便,係大家行街行到累去好好坐低食野的好地方。餐廳唔算太大,一眼就睇哂。食到7點到就見到餐廳已經滿左九成,如果大家想食就早少少黎啦。餐廳無晚餐供應,全部都係a-la-cart,主菜價錢由$118-228不等,價錢屬中等。除左有主菜外,餐廳仲有提供前菜、小食及甜品。前菜方面,我們要了一份白酒忌廉煮藍青口。藍青口唔算特別大隻,不過利用忌廉及白酒煮成汁,就令到汁有忌廉的香滑,又有白酒的香氣。由於我們只選一份主菜,所以我們額外點了一客Co-DS小食拼盤(小)。雖然只係小的小食拼盤,但份量絶不可低估!共有五款小食,除左有香辣脆雞翼、德國腸、炸魚手指外,更有芝士條及甜蕃薯條。拼盤仲會附上茄汁及黑松露蛋黃醬,個蛋黃醬的黑松露味好出,無論點魚手指及雞翼都好夾。雞翼炸得金黃,內裏保持到Juicy的肉汁,整體不錯!炸香的德國腸有另一種風味。雖然外表有D乾,不過就係因為咁個皮會有少許脆口的感覺。主菜我們點左係網上較多人推薦的西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條!黑毛豬件用鐵簽叉住,內外都燒得均勻香口,最點係肉質嫩口,入面Juicy。唯一可挑剔的係感左D

白酒忌廉煮藍青口

Co-DS小食拼盤(小)

雞翼炸得金黃,內裏保持到Juicy的肉汁,整體不錯!

主菜我們點左係網上較多人推薦的西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條!黑毛豬件用鐵簽叉住,內外都燒得均勻香口,最點係肉質嫩口,入面Juicy。唯一可挑剔的係感左DD,其餘都不錯。另外,餐廳以甜薯條取代薯條,食用落個時感覺無咁滯。

西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條
餐廳喺海港城對面,非常方便遊客或者附近嘅上班一族。位置唔係太多,但係坐得頗舒適。柚子蝦沙律🥗($82)好多柚子肉放係蔬菜上面,酸酸甜甜,非常開胃,配上蝦肉喺中間。沖繩限定黑糖奶昔🥤($54)最近有黑糖熱潮,所以當然唔會放過叫一杯凍嘅黑糖奶昔!外表係冰涼雪白嘅忌廉泡沫❄️,加一塊綠色薄荷葉上面,裏面就係甜甜嘅黑糖。芝士焗黑松露薯條🍟($82)餐廳推介我們的😁油炸過嘅薯條,上邊放黑松露以及芝士,再放入焗爐,出嚟嘅時候香噴噴!煙肉芝士牛肉漢堡配薯條🍔($158)大大份牛肉漢堡被半溶的芝士緊緊包裹著,食感上肉汁量不算豐盈,但滋味豐厚滋味。而且GAP住兩大塊煙肉🥓,即使食慾旺盛的都唔驚食唔飽😋。埋單$414,唔錯

柚子蝦沙律
柚子蝦沙律🥗($82)

沖繩限定黑糖奶昔
沖繩限定黑糖奶昔🥤($54)

芝士焗黑松露薯條
芝士焗黑松露薯條🍟($82)

煙肉芝士牛肉漢堡配薯條
煙肉芝士牛肉漢堡配薯條🍔($158)

埋單$414,唔錯
2018-09-10 32 浏览
Co-Dining Space西餐廳,離尖沙咀地鐵站真係真係好鬼近,出左exitA1之後,我都係行左五分鐘左右,地方都唔難搵,都真係算得上就腳既餐廳黎!!!!!!!!!!墨汁大蝦意大利飯好好好香,份量都真係算得上係幾多既,個飯既味道都同樣冇令到我有失望既感覺,所以總括而言,我真係可以話呢一餐令到我好好好好好滿意呢!!!!!!!!!!!!我好好好好好喜歡Co-Dining Space!!!!!!!!!!
2018-09-08
2018-09-09 36 浏览
Co-Dining Space 位於廣東道港威對面,在尖沙咀shopping 之後去食個晚餐,十分方便!蜜桃冰茶 $38 蜜桃味香濃,清新香甜!而且加入了檸檬、西柚及橙,令蜜桃冰茶的味道更加豐富,感覺健康!超讚!荔枝薄荷特飲 $42 荔枝的果甜跟清新的薄荷味很配合! 並且加入了幾粒已經去核的荔枝肉!煙三文魚凱撒沙律 $86 煙三文魚咸咸香香,蔬菜新鮮,配合適量的沙律醬,清新開胃!墨汁大蝦意大利飯 $148 兩隻大蝦煎得恰到好處,蝦肉鮮味彈牙,好味道!意大利飯沾滿濃厚黑色的醬汁!意大利飯內加入洋蔥、菇類和燈籠椒等,口感豐富!黑松露雜菌意大利粉 $118 黑松露味香濃,加上幼滑的忌簾汁,好滋味!意大利粉中同樣加入了大量雜菌,洋蔥及燈籠椒絲!

蜜桃冰茶 $38
荔枝薄荷特飲 $42
煙三文魚凱撒沙律 $86
煙三文魚咸咸香香,蔬菜新鮮,配合適量的沙律醬,清新開胃!
墨汁大蝦意大利飯 $148
兩隻大蝦煎得恰到好處,蝦肉鮮味彈牙,好味道!

黑松露雜菌意大利粉 $118

2018-09-09 40 浏览
Small nice place with good food. Easy to locate in Tst. The food variety is wide ; there are food like pasta, cake, mussel... love there is sweet potato fries. Also there is wasabi cream risotto with salmon- tastes pretty interesting and will come again for other food too !!

2018-09-07 69 浏览
朋友介紹左呢間鋪,因為佢好多時lunch都去食,話環境唔錯,野食又幾好。6點幾到,仲未有客人。不過好彩早到,7點已經接近爆場。裝修好簡潔清新。白酒忌廉煮藍青口,青口煮得幾爽口;個汁啲白酒味好香,但又無搶哂忌廉味。只係青口未係太上到味,差少少。小食拼盤,叫左細份但個份量都唔細,雞翼炸到好香好好味,炸芝士條可以拉絲,炸德國腸外面脆脆的,魚手指就不過不失。而底就係炸甜蕃薯條,好特別未食過,食落甜甜地幾好味。又有沙律伴住酸酸地,清下熱氣。黑毛豬串燒,每舊豬都幾大舊,好淋好juicy。下面亦都有好多甜蕃薯條同沙律,正正正!

6點幾到,仲未有客人。不過好彩早到,7點已經接近爆場。

裝修好簡潔清新。

白酒忌廉煮藍青口

而底就係炸甜蕃薯條,好特別未食過,食落甜甜地幾好味。
又有沙律伴住酸酸地,清下熱氣。
Co-DS小食拼盤配黑松露蛋黃醬

黑毛豬串燒,每舊豬都幾大舊,好淋好juicy。
下面亦都有好多甜蕃薯條同沙律,正正正!
西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條
2018-09-05
Co-DS小食拼盤配黑松露蛋黃醬
西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條
2018-09-06 49 浏览
原先用app 預訂了這間餐廳,點知前一日收到餐廳電話☎️,通知我預約的時間其實已經滿額,需要我自己取消翻應用程式個booking。餐廳解釋佢地無隨時睇住應用程式既booking, 所以phone in full house 左,又冇block 翻app 既booking system。以後我都唔知可唔可以信應用程式既 booking system, 原來顯示成功預訂都唔係confirm 既....真係好失望,如果餐廳manage 唔到,又點解要join 呢種program

2018-09-06 136 浏览
Co-Dining Space 喺尖沙咀嘅流尚坊,位置係廣東道港威嘅對面,搭𨋢上11樓就見到個大大嘅Feature Wall,木結構感覺時尚而且溫暖。在場嘅客人清一色都係女性,而我係少數嘅異類食物餐牌只有一版,簡單直接,有選擇困難症都唔驚啦!另有兩版係飲品。蜜桃冰茶 $38賣相好似凍檸茶,但其實唔係。蜜桃茶底香甜可口。另有檸檬、西柚及橙,為蜜桃冰茶增添了一點清新感,還帶來大量的維他命C。荔枝薄荷特飲 $42有點像Mojito,但沒有薄荷葉的草腥味。內附去核荔枝肉數粒,荔枝獨有的果甜跟薄荷味很配合。煙三文魚凱撒沙律 $86三文魚咸味突出,菜葉尚算新鮮。墨汁大蝦意大利飯 $148極黑的一碟墨汁意大利飯,內有洋蔥、菇類和燈籠椒等。兩隻大蝦煎很香口,蝦肉結實彈牙。黑松露雜菌意大利粉 $118很香的一碟,忌簾汁底夠香滑!

在場嘅客人清一色都係女性,而我係少數嘅異類

蜜桃冰茶 $38
賣相好似凍檸茶,但其實唔係。蜜桃茶底香甜可口。

荔枝薄荷特飲 $42
有點像Mojito,但沒有薄荷葉的草腥味。

荔枝薄荷特飲

內附去核荔枝肉數粒,荔枝獨有的果甜跟薄荷味很配合。

煙三文魚凱撒沙律

煙三文魚凱撒沙律 $86
三文魚咸味突出,菜葉尚算新鮮。

墨汁大蝦意大利飯

墨汁大蝦意大利飯 $148

黑松露雜菌意大利粉

黑松露雜菌意大利粉 $118
很香的一碟,忌簾汁底夠香滑!
煙三文魚凱撒沙律
墨汁大蝦意大利飯
黑松露雜菌意大利粉
2018-09-05 94 浏览
中午來流尚坊吃午飯,瞄到了這間餐廳的廣告牌,下班後就過來試試晚餐,來得太早了,沒有其他客人,有點尷尬。環境裝修得小清新的感覺,裡面播放這輕鬆的音樂,要不是之後太多人真想再坐一會兒。服務員服務態度很好,會為客人介紹菜,也會溫馨提醒所選的分量,幸好聽服務員的話,真的吃不完,沒想到分量十足。柚子蝦沙律:所有菜都很新鮮,有火箭菜,番茄,橙子,西柚,生菜,紫包菜等等,色彩繽紛,看著心情也漂亮,吃起來就只有平時沖水的柚子味,並沒有太多的配料,口感很清新。招牌麵包蟹意大利飯:外觀挺特別的,用石頭,白糖做配飾,面層是芝士,除了米飯,還有秀珍菇和雞比菇,多菇少飯,就是沒有吃到蟹肉。

,沒想到分量十足。

招牌麵包蟹意大利飯

2018-09-03 103 浏览
呢次就係Tsim Sha Tsui Station附近既位置搵到一間西餐廳,就係呢間Co-Dining Space了,我都是介紹返Co-Dining Space啲食物先!!!這一大碟既就係美國有機 大啡菇雜菌意大利飯,雖然地方未去到話真係好大,但係麻雀雖小,五臟俱全喎!!!環境都好舒服好適合我同我男朋友兩個人一齊dating!!!我會remember this place forever,呢度係我最開心既回憶!!!
環境都好舒服好適合我同我男朋友兩個人一齊dating!!!
2018-09-02
我今日同女朋友去左Co-Dining Space,就係點左呢一客美國有機大啡菇雜菌意大利飯,點左一杯夠兩個人飲到飽既飲品添,桌面好乾淨,啲燴飯都非常之好食,有獨特既風味!!!!!!!!!!!!!!好開心ar!!!!!!!!!!!!!!Co-Dining Space提供左一個好不錯既地方,俾我同我最錫既女朋友仔約會同見面,有個好舒服好安逸既西餐廳環境俾我地兩個聊天同埋可以傾心事!!!!!!!!!!!!!!
2018-09-02
尖沙咀都是我與朋友的聚腳點上網看這間餐廳環境食物不錯就決定訂位了6:30尚早 還未有人店內以白色為主調牆上掛了幾幅照片配上白相框另外加入砌木牆及時尚傢俬塑造出現代風格環境氣氛適合情侶或三五知己聚腳交談二人點了一款前菜兩款主菜白酒忌爾青口 $96青口隻隻開口賣相美得像一朵花濃郁的忌爾醬汁配以青口鮮甜味濃 味道ok!西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條$192黑毛豬以串燒的配搭既可愛創意又方便進食初初看相介紹以為黑毛豬是細細粒上碟發現原來都幾大粒!肉質嫩口 肥瘦適中濃郁的豬肉味串燒間隔著細蕃茄不會有油膩的感覺最為驚喜的應該是甜番薯條最初以為是一般的薯條咬下去是甜而脆口的番薯一口接一口外脆內軟 美味可口 推介!明太子蟹肉意大利粉 $138面層盡是蟹肉及明太子配有洋蔥、野菌和青椒忌爾醬汁超creamy惹味口感豐富美味!幾飽肚!整體味道不錯!
尖沙咀都是我與朋友的聚腳點

白酒忌爾青口 $96

青口隻隻開口
賣相美得像一朵花

濃郁的忌爾醬汁配以青口
鮮甜味濃 味道ok!

西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條$192

黑毛豬以串燒的配搭
既可愛創意又方便進食

初初看相介紹以為黑毛豬是細細粒
上碟發現原來都幾大粒!

肉質嫩口 肥瘦適中

外脆內軟 美味可口
推介!

明太子蟹肉意大利粉 $138

面層盡是蟹肉及明太子
配有洋蔥、野菌和青椒

忌爾醬汁超creamy惹味
口感豐富美味!幾飽肚!
整體味道不錯!

2018-08-28
  • 明太子蟹肉意大利粉
  • 西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條
尖沙咀廣東道雖然以shopping 為主, 但其實都有幾多野食隱藏左喺d 大廈上面架, 流尚坊11樓呢間co-dining space 就係其中之一荔枝薄荷特飲 - $42坐低即刻叫杯野飲先, 清新既薄荷味加埋淡淡既荔枝味, 非常美味解渴👍比利是特濃朱古力奶昔 - $54友人叫左呢杯特濃朱古力奶昔, 飲落去感覺好smooth, 就好似食緊蛋糕d 朱古力 mosse咁正😍🤤明太子蟹肉意大利粉 - $138最頂有一大堆明太子粒, 非常奪目👍再配埋蟹肉碎, 意粉軟硬度適中, 唔太多汁食起黎冇咁膩👍西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條 - $192串起左既黑毛豬, 令人睇落去觀感更好, 配沙律菜同車厘茄食, 加去除肉膩感之餘又可以清清味蕾👍最驚喜係個甜蕃薯條, 呢個做法較為新鮮, 市面上多數係配炸薯條ma🙈

荔枝薄荷特飲 - $42

西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條 - $192

比利是特濃朱古力奶昔
明太子蟹肉意大利粉
2018-08-28 54 浏览
好耐冇high tea 今日同屋企人去咗co-dining 食個靚tea 好食兼驚喜叫咗個細份嘅小食拼盤 本身staff仲提醒多次我地話每件小食數量唔多 起初我地都驚會唔夠食 但上菜一刻發現其實份量都好多!有炸雞翼 蕃薯條 芝士條等等 好好炸物 不過係香脆可口嘅 蕃薯條真心推介 感覺清清地 蕃薯味亦都突出 幾有驚喜叫咗一份芝士焗大啡菇 好好食 芝士味濃郁突出之餘大啡菇仲好有咬感 十分吸引之後仲叫咗個燒豬肋眼 份量多 燒汁味道都不錯 豬肋骨軟熟好食 幾高質

廣東道上的一片小寧靜😶😶😶😶😶😶😶😶 位於鬧市中的廣東道, 一般人都會認為係比較高級嘅地方, 就算有食肆都係比較昂貴嘅。今日泥到廣東道嘅流尚坊畀大家另一種感覺—入到門口就俾種簡約的木系設計吸引, 雖然 樸素 但有種很舒服嘅感覺 ***********************前菜:白酒青囗忌廉湯忌廉汁作湯底,味道甜中帶點配十分開胃,而且湯既味道分明。使人飲完—啖又一啖😋😋 **************************主菜:西斑牙黑毛豬串烧配甜薯條,店員一上菜時已經被呢一種菜 嚇呆😂😆 因為單單賣相擺設已經好吸睛😍😍講下豬肉先 :肉感juicey,嫰囗當你切過豬肉嘅時候你會見到有啲肉汁流出嚟😋😋賣相同味道,簡直攞滿分另外 值得一提嘅係,坊間配菜,只係普通薯條依到係用蕃薯作薯條配搭豬肉串,互相揮咉各有特色************************明太子蟹肉意粉明太子份量多,蟹肉都不少,意粉creamy ,带子好多呢一份意粉嘅比例真係好好,其實人哋出面好多都係明太子嘅份量比較少😣😣但呢度真係落足料*************************值得一提嘅係呢間鋪頭嘅員工好友善😚
廣東道上的一片小寧靜

今日泥到廣東道嘅流尚坊
畀大家另一種感覺

***********************
前菜:白酒青囗忌廉湯

白酒忌廉青口湯

忌廉汁作湯底,
味道甜中帶點配
十分開胃,而且湯既味道分明。
使人飲完—啖又一啖😋😋

**************************
主菜:西斑牙黑毛豬串烧配甜薯條,

黑毛豬串燒配甜薯條

講下豬肉先 :肉感juicey,嫰囗
當你切過豬肉嘅時候你會見到有啲肉汁流出嚟😋😋
賣相同味道,簡直攞滿分

另外 值得一提嘅係,
坊間配菜,只係普通薯條
依到係用蕃薯作薯條

配搭豬肉串,互相揮咉各有特色
************************

明太子份量多,
蟹肉都不少,
意粉creamy ,带子好多
但呢度真係落足料
*************************
值得一提嘅係呢間鋪頭嘅員工好友善😚😚😚
店員主動替客人更換碟子,
及倒水,服務加分

如果放咗工想搵朋友聚下傾下偈,呢度係一個唔錯嘅選擇😄環境闊落寧靜

2018-08-27
白酒忌廉青口湯