2023-03-21 145 浏览
今次已經係第四定唔知第五次黎食,排左差唔多半個鐘隊,就係為左食呢度既甜品😌每一次都忍唔住叫佢既招牌梳乎厘,今次就嗌左榛子、朱古力、焦糖香蕉口味,空氣感十足既梳乎厘加上滿滿朱古力忌廉,極度邪惡😜另外,嗌左兩杯野飲,一杯百香果冰茶,無咩特別,純粹解膩。另一杯綠茶鮮奶就好有驚喜,奶味濃郁,同綠茶既甘味好夾👍🏻印象中呢度既主食還好,但甜品就好出色,每隔一段時間就會想再黎,希望下次都keep住咁好食啦!

2023-02-26
2023-03-20 315 浏览
很幸運只等了15分鐘😆聽聞平時要等半個至1個鐘😅 明太子忌廉大蝦燉飯🦐 $148明太子risotto超creamy,在外面吃明太子通常會很咸,但小妹覺得它剛剛好,而且蝦🦐的份量超多,起碼7,8隻大蝦😋 蒜香蟹肉意粉🦀(小辣🌶) $136你可以選小辣或走辣,小妹覺得辣辣🌶的挺香口,蒜香🧄很濃,所以超惹味🤤蟹肉份量非常良心,份量極多❗️❗️是多得吃完意粉還有剩下很多蟹肉的程度🤣 小妹比較喜歡這個🤭 咸蛋黃薯條🍟 $68吃這個之前謹記要三思❗️❗️因為份量太多了,兩個人肯定吃不完😅 但它咸蛋黃落得毫不手軟,每條薯條都能吃到咸蛋黃,但唯一的缺點就是吃多了會膩 🙈 開心果忌廉配士多啤梨梳乎厘(2件) $138聽聞這裡的甜品很有名,尤其是梳乎厘😋小妹覺得這裡的梳乎厘是好吃的,因為空氣感十足,而且蛋🥚香味濃👍但以開心果甜品來說就一般,雖然有開心果碎在上面,但略嫌開心果cream 的開心果味不夠濃 🙈但單純以梳乎厘來評價是很高質的~~ 總結:雖然要排很久,而且單價也不便宜,但小妹覺得質素是挺不錯的,值得一試😛

很幸運只等了15分鐘😆聽聞平時要等半個至1個鐘😅

開心果忌廉配士多啤梨梳乎厘(2件) $138

蒜香蟹肉意粉
開心果忌廉配士多啤梨梳乎厘
2023-03-17 157 浏览
1️⃣榛子朱古力梳乎厘pancake🥞好香蛋味既梳乎厘😋一上台就即刻好想影相📸️軟綿綿同有空氣感😍係呢間舖頭既招牌菜🤩每枱都會叫呢個梳乎厘😍仲有得自選雪糕口味🍦2️⃣咸蛋黃薯條🍟每一條薯條都沾滿左咸蛋黃😍而且仲熱辣辣趁熱食就好食😋而且外脆內軟🤤有一定既薯蓉又唔會過多🤤不過份量好多share食就岩哂🥰3️⃣卡邦尼意粉呢個意粉普通 意粉嘅口感同平時一樣🥹醬汁同味道都同一般嘅卡邦尼意粉一樣。冇乜驚喜
1️⃣榛子朱古力梳乎厘pancake🥞

2️⃣咸蛋黃薯條🍟

3️⃣卡邦尼意粉
疏乎厘BANCAKE
卡邦尼意粉
2023-03-12 178 浏览
It's no wonder why there's always a long queue - the food here is absolutely delicious! We were lucky enough to get in on the first round at 11:30am, but I would definitely recommend coming early to avoid the long wait.However, I did find the food to be slightly salty for breakfast, especially the mentaiko prawn risotto, prawns are really fresh. HK$148The garlic crab pasta was absolutely amazing! It was bursting with flavor and had just the right amount of garlic. HK$136If you're a fan of seafoo

Mentaiko  risotto

Garlic  crab  pasta

If you're a fan of seafood and pasta, this dish is a must-try. But pretty expensive, coz they don’t serve set menu on weekends, not sure weekdays.
Mentaiko  risotto
Garlic  crab  pasta
  • 蒜香蟹肉意粉
2023-03-02 6015 浏览
平時Cobber常滿,又唔可以book枱,試過晏晝嚟walk-in都冇枱。最好就下午茶🫖時間嚟。地點好麻煩,一係後巷上一層樓梯,或搭𨋢落一層。QR code落單,原本一心一意想食梳乎厘班㦸,點知發現有下午茶☕️,形式係限定甜點🍮加飲品半價。叫咗Nutella蕉糖香蕉🍌雪糕🍦窩夫🧇配Movenpick雲呢拿雪糕🍦+半價風味鮮奶咖啡(Flavoured Latte)雲呢拿糖漿。Nutella蕉糖香蕉🍌雪糕窩夫🧇配Movenpick雲呢拿雪糕🍦,好吸睛 👁,焦糖香蕉🍌正,個窩夫🧇感覺似croffle,好香脆,Movenpick雪糕🍦我至愛,上面仲有一小pat Nutella, 好鬼飽,糖漿好夠風味鮮奶咖啡(Flavoured Latte),下午茶🫖時間跟限定甜品🍮半價,我揀咗雲呢拿味,出面少d有,拉花唔錯,咖啡☕️入口好滑,夠哂甜啱我總結:野食同野飲好正,下午茶🫖性價比高,冇得book位,所以要揀啱時間去

下午茶🫖(Nutella蕉糖香蕉🍌雪糕窩夫🧇配Movenpick雲呢拿雪糕🍦+ 風味鮮奶咖啡(Flavoured Latte))

風味鮮奶咖啡(Flavoured Latte)

2023-02-26
風味鮮奶咖啡(Flavoured Latte)
  • Nutella蕉糖香蕉雪糕窩夫
  • 風味鮮奶咖啡
  • Flavoured Latte
2023-02-26 486 浏览
特登黎食甜品,好食!Pancake好鬆軟,口感非常好,要點上一些楓糖漿或蜜糖,更是美味。在Pancake中添加一些水果,如藍莓或草莓,可以讓它們更加豐富,更加美味。接下來是芝士溶岩,這是一道非常經典的美食,芝士溶岩非常崈美,溶度非常高,而且味道非常濃郁。總的來說,這家餐廳的Pancake和芝士溶岩都非常值得一試,我強烈推薦給所有喜愛美食的人。
特登黎食甜品,好食!

回頭指數 💯 | Cobber Coffee and Tonys Pastry觀塘不嬲出名人多、車多、工廈多,而且好西更加多 🤪依間樓上工廈 Cafe,長期等候入座人龍超高,食過之後就會明白點解大家都甘願等 ⏳今次揀係平日下午時間去,等候入座人龍亦多,大約等咗 20-30 分鐘就有位。餐廳內都算多座位,食客較多比較嘈雜。用手機落單,因為已經食咗午餐,所以只叫 “梳乎厘班戟” 💗 同埋松露薯條 🍟榛子朱古力焦糖香蕉🍌梳乎厘班戟落單後等咗 15-20 分鐘,梳乎厘咬落熱辣辣,空氣感 🆙 質感軟綿綿,配埋焦糖粒粒、榛子醬同埋焦糖香蕉一齊食,真係一食難忘,真係數一數二最好食嘅梳乎厘班戟 😍松露薯條 🍟 $68爆多松露醬,熱辣辣脆卜卜,好大份,都係普普通通百香果冰茶Iced Grapefruit Ade下次要試埋佢嘅意粉同埋其他菜式,依間真係值得再回頭,推薦👍🏻 💯

觀塘不嬲出名人多、車多、工廈多,而且好西更加多 🤪

餐廳內都算多座位,食客較多比較嘈雜。

落單後等咗 15-20 分鐘,梳乎厘咬落熱辣辣,空氣感 🆙

松露薯條 🍟 $68

爆多松露醬,熱辣辣脆卜卜,好大份,都係普普通通

百香果冰茶
Iced Grapefruit Ade

2023-01-08
下午茶
2023-02-24 206 浏览
回頭指數 💯 | Cobber Coffee and Tonys Pastry觀塘不嬲出名人多、車多、工廈多,而且好西更加多 🤪依間樓上工廈 Cafe,長期等候入座人龍超高,食過之後就會明白點解大家都甘願等 ⏳今次揀係平日下午時間去,等候入座人龍亦多,大約等咗 15-20分鐘就有位。餐廳內都算多座位,食客較多比較嘈雜。用手機落單,因為已經食咗午餐,所以只叫 “梳乎厘班戟” 💗 同埋松露薯條 🍟榛子朱古力焦糖香蕉🍌梳乎厘班戟落單後等咗 10-15分鐘,梳乎厘咬落熱辣辣,空氣感 🆙 質感軟綿綿,配埋焦糖粒粒、榛子醬同埋焦糖香蕉一齊食,真係一食難忘,真係數一數二最好食嘅梳乎厘班戟 😍松露薯條 🍟 $68爆多松露醬,熱辣辣脆卜卜,好大份,都係普普通通百香果冰茶Iced Grapefruit Ade下次要試埋佢嘅意粉同埋其他菜式,依間真係值得再回頭,推薦👍🏻 CP 值 💯

觀塘不嬲出名人多、車多、工廈多,而且好西更加多 🤪

餐廳內都算多座位,食客較多比較嘈雜。

落單後等咗 10-15分鐘,梳乎厘咬落熱辣辣,空氣感 🆙

松露薯條 🍟 $68
爆多松露醬,熱辣辣脆卜卜,好大份,都係普普通通

百香果冰茶
Iced Grapefruit Ade

2023-02-08
下午茶
2023-02-23 228 浏览
疏乎厘班戟最重要一定係佢嘅鬆軟,呢張餐廳就完全做得出度!疏乎厘空氣感十足同埋聽可以整到佢動L動L咁😚而再配上佢嘅朱古力榛子cream係超級夾的😆是一個完美的組合!如果你鍾意食疏乎厘班戟一定要試吓呢個!
2023-02-22 295 浏览
觀塘最出名嘅餐廳紫若一定係一間西餐廳,只要喺OpenRice搵都係頭幾位。每次去食都要排好耐隊,就算三點去都要排隊等位。上次同老公食嘅係明太子忌廉大蝦燉飯 ,明太子味好重同埋食完都唔會覺得好滯

仲記得第一次來Cobber 時,印象是覺得一個工厦點解可以吸引到咁多人排隊,仲要係等好耐都等。食過第一次之後,返唔到轉頭,自此之後想食意粉or 甜點/waffle, 呢間真係我嘅first priority😍😍😍😍Cafe 好近APM, 由於都係一間熱店,黎開APM行街的話,可以一試,建議先取票再去逛街,但只能親身取票同留低聽叫號碼,如要行開,請留意等候人數及最好自己預計一下時間才去逛街。否則可能無左個位😆好珍貴架張票😆 但好處係坐底後可以一直同朋友chill, 沒有時限👍👍👍👍食完就真係覺得值得排隊and 會encore and encore 推介以下甜點/主食/小食飲品都非常不錯,但這裡post 相有限,所以先post 食物好了~<主食>明太子忌廉大蝦燉飯($148) 圖右, 超好食😋😋蒜香蟹肉炒意粉($118? ) 圖左--------------黑松露忌廉雜菌意粉($123)--------------大蝦黑松露忌廉蘑菇意粉($128)---------------<小食>鹹蛋黃薯條($68) 圖上蜜糖芥末雞翼(6pc) ($68) 圖下---—

推介以下甜點/主食/小食

<主食>

明太子忌廉大蝦燉飯($148) 圖右, 超好食😋😋
蒜香蟹肉炒意粉($118? ) 圖左

--------------
黑松露忌廉雜菌意粉($123)

--------------
大蝦黑松露忌廉蘑菇意粉($128)

---------------

<小食>

鹹蛋黃薯條($68) 圖上
蜜糖芥末雞翼(6pc) ($68) 圖下

---——————-
松露薯條 ($68)

-----------------
炸魷魚鬚配芥末籽蛋黃醬($78)

------------------

<甜點>

Nutella 焦糖香蕉雪糕窩夫($95?)

--------------------
榛子,朱古力,焦糖香蕉疏乎厘班戟($95)

仲有呢個勁好食
觀塘高質ᴄᴀғᴇ聖誕到訪的🎄6ᴘᴍ用餐 已經開始多人了!ǫʀ ᴄᴏᴇᴇ點餐💁🏻‍♀️ · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 抹茶鮮奶 $𝟒𝟖 ✿ 松露薯條 $𝟔𝟖 ✿ 蒜香蟹肉炒意粉 $𝟏𝟐𝟖 ✿ 聖誕節限定版開心果忌廉配士多啤梨梳乎厘 $𝟏𝟑𝟖 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 主食甜品都滿意sᴏᴜғғʟᴇ仲配咗𝕄𝕆𝕍𝔼ℕℙ𝕀ℂ𝕂雪糕正呀😍推薦推薦!
2022-12-25
蒜香蟹肉炒意粉
抹茶鮮奶
  • 蒜香蟹肉意粉
  • 抹茶麻糬梳乎厘班戟
2023-02-07 233 浏览
店名: Cobber Coffee and Tonys Pastry地址: 觀塘駿業里8號世貿大樓1樓觀塘站A2出口,行5分鐘環境: 4/5價錢:4/5味道: 5/5呢間觀塘嘅cafe相信大家都唔陌生,長期好多人排隊個日我哋星期日,專登揀左5點幾食,但都要等15分鐘先入到,而且佢無限時,呢個應該都係點解要等咁耐嘅原因之一日本士多啤梨梳乎厘$138佢地嘅梳乎厘無得頂,之前食過海鹽焦糖爆谷個款,個款就無咩特別,都係焦糖味🤣🙈今次試下新年新出嘅士多啤梨味🍓食落一啲都唔假,而且上面都有唔少士多啤梨🍓🍓😍個醬配咁軟熟嘅梳乎厘,一流!🤩鹹蛋黃薯條$68個薯條好驚豔,我同朋友一望到都好驚訝😍😍首先以68蚊黎講,佢份量比其他cafe嘅大😍而且佢每一條都有鹹蛋味,唔會話好似出面個啲咁,得面頭有味,入面嘅係普通薯條😶佢鹹蛋味好香,會令人食完一條又一條🤪但食得太多會有少少咸🙈

地址: 觀塘駿業里8號世貿大樓1樓
觀塘站A2出口,行5分鐘

環境: 4/5
價錢:4/5
味道: 5/5

呢間觀塘嘅cafe相信大家都唔陌生,長期好多人排隊

日本士多啤梨梳乎厘
今次試下新年新出嘅士多啤梨味🍓
食落一啲都唔假,而且上面都有唔少士多啤梨🍓🍓😍
個醬配咁軟熟嘅梳乎厘,一流!🤩

鹹蛋黃薯條
個薯條好驚豔,我同朋友一望到都好驚訝😍😍
首先以68蚊黎講,佢份量比其他cafe嘅大😍
佢鹹蛋味好香,會令人食完一條又一條🤪
但食得太多會有少少咸🙈
➲觀塘 Cobber Coffee and Tonys Pastry人氣一直保持嘅特色cafe,呢度嘅甜品超出名,熔岩tiramisu、梳乎厘、窩夫 都好好食,仲有出節日限定嘅甜品,同埋芫茜威風蛋糕,甜品類打卡able 得來又好食!➳ 一番宇治抹茶麻糬梳乎厘班戟 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 ⁽¹⁰/¹⁰⁾就係為咗佢舊麻糬來嘅!好少有梳乎厘會配麻糬,煙韌得來唔難切,下面有紅豆toppings,淋埋抹茶醬,梳乎厘嘅蛋香都唔會被蓋過,空氣感up up!➳ 松露薯條 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 ⁽⁷/¹⁰⁾黑松露味唔重,沙律醬出啲,薯條好脆身,當食普通薯條!➳ 辣蕃茄大蝦意粉 𝐂𝐨𝐛𝐛𝐞𝐫 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬 ⁽⁷/¹⁰⁾意粉唔辣,蕃茄味唔太出,較為普通,但份量好足。來呢度都係食返甜品啦!⤵ @cobbercoffee_tonyspastry觀塘駿業里8號世貿大樓1樓√ 觀塘站A2出口, 5分鐘步行√ Walk-In#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee

➳ 松露薯條 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 ⁽⁷/¹⁰⁾
黑松露味唔重,沙律醬出啲,薯條好脆身,當食普通薯條!

松露薯條 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬

辣蕃茄大蝦意粉 𝐂𝐨𝐛𝐛𝐞𝐫 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬

@cobbercoffee_tonyspastry
觀塘駿業里8號世貿大樓1樓
√ 觀塘站A2出口, 5分鐘步行
√ Walk-In

#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #influencernetwork #香港美食 #香港食評 #觀塘美食 #matchamochisouffle #waffe #souffle #burger #mochi #pasta #trufflefries #cobbercoffeeandtonyspastry
松露薯條 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬
Cobber Coffee and Tonys Pastry明太子忌廉大蝦燉飯💲1️⃣4️⃣8️⃣明太子個味好出但係又唔會鹹 同忌廉簡直係絕配 粒粒飯都黐住醬汁 佢個飯嘅質地唔係爛個隻 而係有口感 而且佢啲蝦都好爽口 但係食到尾佢有少少膩超級無敵飽😂蒜香蟹肉意粉(小辣) 💲1️⃣2️⃣6️⃣佢呢個意粉炒得好惹味 蒜蓉令到個意粉更加香口 但同時又保留到蟹肉嘅鮮味 而且佢蟹肉嘅份量都唔少 辣辣地嘅味道會令人食完一啖又一啖 鹹蛋黃薯條💲6️⃣8️⃣每條薯條都有滿滿嘅鹹蛋黃醬包裹住🤤 鹹香味十足 而且食到最尾都仲係好脆松露薯條💲6️⃣8️⃣松露味唔算好重 但食落都香口 而且份量超級多 薯條炸到脆卜卜 佢除咗個面有淋到松露醬而且另外仲有俾一兜你 整體都唔錯 焦糖瑪奇朵💲4️⃣4️⃣正常發揮 有淡淡既焦糖味 唔會好甜 但小編們都係覺偏淡(可能係我哋重口味💩)得賣相就⋯⋯ok la😂杏仁海鹽焦糖忌廉碎冰💲4️⃣8️⃣呢杯就有少少失望🥺 比想像中淡好多 但係佢裏面有啲杏仁碎打咗入去 而且個海鹽焦糖味都唔岀 只係隱約㗳到少少 還好還好<><> <><> <><>

明太子忌廉大蝦燉飯💲1️⃣4️⃣8️⃣
超級無敵飽😂

蒜香蟹肉意粉(小辣)
蒜香蟹肉意粉(小辣) 💲1️⃣2️⃣6️⃣

味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
<><> <><> <><> <><> <><> <><>
🍴 Cobber Coffee and Tonys Pastry
📍 觀塘駿業里8號世貿大樓1樓