2024-06-24
🍱餐廳:Cocoon🏫地址:觀塘開源道54號豐利中心1樓104室阿仔今晚開夜,近近地就喺觀塘搵食,早前朋友話呢間日式餐廳唔錯,一於去試吓啦,真係相當唔錯嘅👍今晚我哋點咗套餐,每份套餐都包括是日沙律、咖啡或茶,性價比相當高😄~秘製日式燒汁豚肉炒麵:真材實料,有很多片炒得恰到好處的豚肉片,肉質新鮮彈牙;麵條軟硬度適中,調味適宜,日式沙律醬令整碟炒麵十分開胃,口感層次豐富,很好味呀😋~日式咖喱吉列豬扒飯一道經典的日式料理,豬排炸得外層金黃酥脆,切開七片上枱方便食客享用,咬落去肉質鮮嫩多汁,伴以少許濃郁醇厚的日式咖喱醬,香氣四溢,與白米飯完美融合,經濟美味抵食之選❤️~椒鹽雞軟骨椒鹽雞軟骨鮮嫩可口,不會太硬有嚼勁,鹹鹹香香的,令人食指大動,配我們加$38的芒果乳酪沙冰十分適合,這個小食值得推介😃~是日沙律新鮮的沙律菜伴以營養豐富的蛋、蕃茄仔、青瓜片,酸甜度適中,口感清爽👍~芒果乳酸沙冰:芒果乳酸沙冰芒果味香甜,又帶微酸,開胃解渴之選🤗總括來講,呢間小店裝修雅致,音樂悠揚樂韻,整體食物水準高,服務殷勤,喺度食嘢感覺非常悠閒舒適,是相當不錯的好選擇😃
🏫地址:觀塘開源道54號豐利中心1樓104室
~秘製日式燒汁豚肉炒麵:
~日式咖喱吉列豬扒飯
~椒鹽雞軟骨
~是日沙律
~芒果乳酸沙冰:
芒果乳酸沙冰芒果味香甜,又帶微酸,開胃解渴之選🤗