2023-12-16 39 浏览
COMEBUYYYYY舖頭嘅招牌非常顯眼,係紅色嘅燈光光猛飲品嘅種類都都幾多今日嘅天氣開始凍,所以我就飲咗黑糖薑汁奶茶呢個冬天嘅特別產品係熱嘅黑糖味非常香薑汁亦都有啲辣加埋順滑嘅奶茶係一個非常好嘅配我自己再加咗啲配料 加珍珠永遠都係最好嘅選擇另一個我就揀咗蘋果冰茶呢杯冰茶本身配有咬口嘅配料飲落口有少少酸少少甜 好開胃呢間舖頭嘅飲品嘅size都幾大無論冷飲定熱飲都係同一個高度飲完真係好有滿足感另外我都見到佢有冰沙等天氣熱啲嘅時候等我再試吓先
COMEBUYYYYY
舖頭嘅招牌非常顯眼,係紅色嘅
燈光光猛
飲品嘅種類都都幾多
今日嘅天氣開始凍,所以我就飲咗黑糖薑汁奶茶
呢個冬天嘅特別產品係熱嘅

呢間舖頭嘅飲品嘅size都幾大
無論冷飲定熱飲都係同一個高度
飲完真係好有滿足感

另外我都見到佢有冰沙等天氣熱啲嘅時候等我再試吓先
地址: 天后帆船街8號金殿大廈地下3號舖最近到了天后帆船街,發現了一家手搖飲品店——Comebuy。我被他們獨特的飲品選擇和口味吸引住了。首先是他們家的招牌蘋果冰茶,這款飲品結合了清新的茶香和蘋果的甜蜜。當我第一口品嚐時,茶香立刻襲捲而來,伴隨著淡淡的蘋果風味。這款飲品口感清爽,不會過於甜膩,非常適合夏天享用。冰塊的使用也非常恰到好處,讓整杯飲品保持涼爽。另一款是玫瑰小紫蘇,這款飲品的名字就讓人覺得很特別。當我品嚐時,我被它獨特的口感和味道驚艷到了。玫瑰的芬芳和小紫蘇的微酸交織在一起,形成了一種奇妙的平衡。這款飲品帶來了一種獨特的口味體驗,讓人回味無窮。

地址: 天后帆船街8號金殿大廈地下3號舖

2023-12-12 26 浏览
這天在天后地鐵站附近,發現呢個轉彎街角都有好幾間台式飲品店我哋揀咗呢一間感覺比較新嘅Comebuy呢間我哋之前未飲過啊呢度都幾乾淨企理, 有唔同款式嘅茶飲選擇凍蘋果冰茶-微糖感覺清甜,滋潤。裏面有蘋果果露及寒天,口感豐富。如果頸渴嘅時候,呢個都的確係燒暑解渴嘅飲品熱芋頭奶茶-無糖芋頭肉軟綿綿,配合埋奶茶熱飲好好味。雖然我哋嗌咗無糖,但可能芋頭蓉嘅甜味都好高,所以飲落口都係甜甜地的。如果再凍啲嘅天氣飲呢杯飲品,就真係令人暖入心😊
這天在天后地鐵站附近,發現呢個轉彎街角都有好幾間台式飲品店

我哋揀咗呢一間感覺比較新嘅Comebuy
呢間我哋之前未飲過啊

呢度都幾乾淨企理, 有唔同款式嘅茶飲選擇

凍蘋果冰茶-微糖

熱芋頭奶茶-無糖

外卖自取
2023-12-11 29 浏览
飲咗蘋果冰茶7分糖少冰,蘋果味好鮮, 7分糖啱啱好唔會特別甜,啱啱好,性價比好高,店員服務態度亦都好好。另外嗌多咗一杯百香搖果樂7分糖正常冰亦都非常好飲,下次經過一定會再飲。
  • 蘋果冰茶
  • 百香搖果樂
天后站附近有幾間飲品舖,之前試過其他都唔錯,門口掛住大大塊免費贈送兌換券嘅橫額,買珍珠奶茶或者珍珠奶綠只需要$20,都幾抵🧐門面show咗唔同嘅茶,好配合主題🫖✨蘋果冰茶🧊半糖少冰 $28 配料方面👀配咗晶球,個人覺得甜度啱啱好,一開始記住要先攪勻💡茶底唔算好濃,蘋果味適中,配上有嚼感嘅晶球🉑✨炭焙烏龍拿鐵加珍珠🧊半糖少冰 $30+4見到店員加咗兩大羹珍珠,好足料😋整體味道唔算太濃,茶味適中,奶底比較薄身👀唔係厚奶,飲完成杯都唔會好膩🉑🧋另外珍珠幾有嚼感👍🏻味道方面,黑糖香味尚算濃郁🫶🏻✨👀總結嚟講Comebuy嘅飲品種類繁多,有果汁、水果茶、珍珠奶茶🧋等,加上價錢合理👍🏻而且輪候時間唔長,行過可以試吓🉑

蘋果冰茶🧊半糖少冰 $28

炭焙烏龍拿鐵加珍珠🧊半糖少冰 $30+4