2024-05-27 82 浏览
天氣又濕又熱,只有凍飲令人輕鬆下❤️次次comebuy 都排長龍,不過staff都好快手👍🏻comebuy好細心有分冬夏限定,冬天我最愛宇治抹茶,夏天有芋頭冰沙、百香果搖果樂都係夏定必試❤️芋頭冰沙加愛玉想不到會有芋頭沙冰,絕對值得飲得健康,濃郁的芋頭,帶有甜甜的香氣。再加愛玉的甜帶清新滋味,同芋頭勁夾,又有種綿密滑順的口感。百香果搖果樂百香果的香甜多汁口感,再有珍珠,椰果,咬落有口感,百香果又唔會過份甜,但又帶起醒神的味道

芋頭冰沙加愛玉

百香果搖果樂
2024-05-16 42 浏览
手搖飲品開到成行成市,真係每間都各有特色,今次發現咗一間又好飲,性價比又高嘅台式手搖飲品店!!店員姐姐都好有熱誠介紹佢哋嘅茶原來係用機新鮮萃取架!每次淨係會沖一泡,所以呢間手搖飲品店真係好有heart,唔係好似其他手搖飲品店咁沖好好一桶桶茶,每杯都要用茶葉萃取60秒,新鮮沖出嚟😍😍咁樣就可以確保茶葉唔會被重複使用,咁新鮮,真係值得俾好多個like😋😋今次揀咗蘋果冰茶,加6蚊要搖果樂,好抵呀可以試到3款配料,有珍珠,椰果同埋荔枝凍😍蘋果冰茶入面仲要有蘋果粒粒,好清新😋😋另外揀咗杯仙草凍奶茶,好鐘意呢度嘅仙草呀!真係好滑,下次真係要再encore arrrr😍
蘋果冰茶入面仲要有蘋果粒粒,好清新😋😋

香港Combuy目前是我最喜愛的茶飲之一。在内地喝了太多奶蓋茶后,感到有些膩了。我現在非常喜歡喝清香的茶,而Combuy這裡的茶是使用機器新鮮萃取的,每次一泡,不像一般的奶茶店一次泡好一桶茶,每杯都要用茶葉萃取60秒才新鮮出來。這樣的方式讓茶葉不會被重複使用,而且我可以自己挑選喜歡的茶葉。如果想喝奶茶,只需加入一份奶,就可以根據不同品種的茶葉製作出不同口味的奶茶。最近,我喝膩了奶茶,非常喜歡桂花烏龍黑糖凍清新的桂花香氣搭配烏龍茶的味道,再加上Q彈的黑糖凍,非常適合夏天消暑而且不會讓人感到膩。
2024-04-21
今次同屋企人黎到天后行街,行到一半又熱又口渴,即刻想買杯野飲黎飲下🥰🥰🥰附近都有唔同嘅手搖店,但經過見到呢間COMEBUY覺得幾新穎😚望一望menu又幾特別同吸引,鋪面簡單乾淨,仲見到唔少人排隊🤣🤣🤣所以決定一試!!我哋買咗兩杯,哇!超級大杯!!😻😻😻呢個價錢對比呢個容量,勁抵飲!!屋企人揀咗🧡蘋果冰茶 少甜少冰 $28,佢話蘋果同茶嘅調配比例啱啱好,飲落好甜好清新🤤🤤如果中意飲甜一定要揀呢個!而且落料好豐富😋😋入面唔淨止蘋果茶,杯底啜到好多蘋果果露同寒天晶球😍😍超正!我自己就揀咗🧡海神 無糖 去冰 $25,就算冇落到糖,依然好飲!!唔會又苦又澀之餘,仲非常解渴👍🏻👍🏻👍🏻而且飲下飲下會飲到回甘嘅感覺~

2024-03-13 76 浏览
COMEBUY是主打台式茶飲店🧋台灣見過都有,算係幾地道的台式飲品在香港有幾間分店,但唔似其他大牌咁成行成市天后站呢個分店係地鐵站出口行轉個彎就係地點都幾方便👍🏻.今次飲咗烏龍拿鐵加珍珠叫咗暖,店員好貼心自己加埋杯套先比我呢間嘅茶飲仲係大杯裝算係茶飲店之中幾抵飲~.收工時間無咩人去到已經整緊對上一個所以叫完基本上可以即叫即整好快就拎得快靚正.整體來講都好滿意,我會再買~如果去開附近想飲台式飲品,都推薦去呢一間試吓
COMEBUY是主打台式茶飲店🧋
台灣見過都有,算係幾地道的台式飲品
在香港有幾間分店,但唔似其他大牌咁成行成市
天后站呢個分店係地鐵站出口行轉個彎就係
地點都幾方便👍🏻
今次飲咗烏龍拿鐵加珍珠
叫咗暖,店員好貼心自己加埋杯套先比我
呢間嘅茶飲仲係大杯裝
算係茶飲店之中幾抵飲~
收工時間無咩人
去到已經整緊對上一個
所以叫完基本上可以即叫即整好快就拎得
快靚正

整體來講都好滿意,我會再買~
如果去開附近想飲台式飲品,都推薦去呢一間試吓
2024-03-03 74 浏览
今日同朋友去COMEBUY飲茶,發現佢哋質素都幾高,有好多選擇,服務態度又好,仲要好快可以拎到茶飲,唔洗等好耐就有得飲。鋪頭晤大,以紅色為主調,遠遠就可以見到,非常醒神,茶飲用紅色紙杯裝起,非常適合打卡。蘋果冰茶真係有粒粒蘋果果肉,微酸飲落清爽而且果味好突出,茶底與蘋果好夾,寒天晶球很有口感,入口都Q軟有咬口,寒天份量都算多。原本仲想加粉條,可惜已經賣晒,下次要再試吓粉條嘅口感。桂花四季春大大杯份量十足,鐘意佢茶味香醇,又帶有桂花淡淡嘅香味,甜度冰度都可以自由加減,萃取原茶真係好吸引,入口清爽解渴,加咗寒天晶球充滿口感。COMEBUY天后帆船街8號金殿大廈地下3號舖港鐵天后站 A2 出口, 步行約2分鐘

桂花四季春

COMEBUY
天后帆船街8號金殿大廈地下3號舖
港鐵天后站 A2 出口, 步行約2分鐘
2024-02-26 63 浏览
每隔幾星期總會想飲下珍珠奶茶,收工經過天后,就試吓COMEBUY啦! 店舖裝修好闊落,用一罐罐茶葉同埋炒茶工序嘅黑白相片做裝飾,店員們都非常精神,而且有禮貌,令我感覺係一班有心做好嘅年輕人!海神奶茶COMEBUY嘅奶茶真係冇得輸!我試咗佢哋嘅招牌海神奶茶,特別在於用日式煎茶調製,而且加左淡淡蜂蜜清香,令杯奶茶清爽不膩,而且茶底厚,奶味香濃,令人好滿足。蘋果冰茶朋友叫左蘋果冰茶,杯茶有粒粒蘋果,好有咬口!佢簡咗微糖,所以茶味同蘋果味都好突出,仲有啲微酸嘅感覺,真係好特別!

海神奶茶

2024-02-25 31 浏览
今日同朋友行行吓街,覺得口渴,於是就見到呢一間COMEBUY。鋪面設計幾明亮簡潔。今次我哋就叫咗兩杯嘢飲,一杯係蘋果冰茶,另一杯就係最近佢哋做緊推廣嘅海神奶茶。一杯邪惡一杯健康。🤣蘋果冰茶我哋就叫咗微糖,飲落去好清新,一啲都唔會過甜而且帶小小嘅酸味,飲落好平衡。同埋蘋果味有之餘亦都唔會冚過個茶味,屬於清新解渴之選。另外蘋果冰茶入邊亦都有一啲果肉同埋寒天晶球,增加咗口感飲起上嚟有咬口,唔錯。而另外嗰杯海神奶茶我哋就叫咗佢推介嘅粉條,同普通奶茶唔一樣,海神奶茶其實係獨特嘅日本煎茶調製嘅奶茶,飲落口煎茶味都突出,好特別。我哋呢杯都係叫咗微糖,所以唔會好甜,同埋特別之處係有陣陣嘅蜂蜜味飲落好清香。而我哋跟隨建議加入嘅粉條咬口煙靭,好好咬,同杯奶茶好夾,為奶茶增加咗口感。今次發掘嘅茶飲店都好唔錯,下次我會想試吓其他嘅飲品,我見到佢其中雙q奶茶都好多人買,下次會試吓😛

2024-02-19 34 浏览
同朋友黎呢頭行街,行行下有d口渴,想試下新店,就試左呢間野飲品。從佈置睇得出佢地有心經營,樣樣野都擺到幾靚仔咁。朋友叫左個蘋果冰茶,但佢本身少甜,佢話蘋果本身酸酸地,所以唔少甜應該會好飲d。我就叫左個iced matcha.味道都濃,好飲,茶粉夠!唔會苦澀,亦冇假甜,好少可係茶飲店飲到咁好飲既matcha.價錢都幾平,好大杯,好抵飲。同埋唔係等左好耐就有野飲。中意有咬口既人就可以加多d配料,有爆珠。
2024-02-03
2024-02-16 50 浏览
經過天后嘅時候,我發現咗間新開嘅茶飲店,COMEBUY,真係吸引到我嘅目光。佢嘅飲品選擇多。最後我決定試咗佢哋嘅炭焙烏龍拿鐵加珍珠🧋,而且我揀咗加珍珠,因為珍珠嘅咬感同甜甜地口感真係無法抗拒。飲品嘅茶味香濃,同時又有拿鐵嘅濃郁奶香,真係一種絕妙嘅組合。除咗炭焙烏龍拿鐵,我仲試咗佢哋嘅蘋果冰茶。我揀咗微糖,因為我唔鍾意飲太甜。蘋果冰茶嘅茶味清新,加埋蘋果嘅酸甜,真係幾fresh。而且買完好快就沖好,唔使等好耐。

而且買完好快就沖好,唔使等好耐。
2024-02-06 51 浏览
我同朋友黎呢度叫左手搖茶飲。朋友叫左蘋果冰茶,有椰果,好有咬口。因為選了無糖,所以會比較酸,食到蘋果既粒粒,幾特別,同平時飲開既野唔同。而我就叫左海神,茶底濃厚,我加左幾樣配添,有jelly椰果有珍珠,好q彈。主要係重要佢地既配料選擇多,同埋加6蚊就可以有幾款佢固定左既配料。感覺上呢間野用既茶葉唔錯,茶底好,岩中意茶味重既人。而冰茶比較有玩味,中意多d花款既人就可以叫特飲。呢間野價錢唔貴,值得試。
2024-01-20
2024-01-25 54 浏览
自從唔使喺條街度戴口罩,多咗放肆咁喺條街度邊行邊飲邊食🤣喺附近食完飯,落樓見到手搖店,又心思思想整返杯🥹….老公睇穿我,搶先一步話佢想飲,咁冇辦法啦我唯有陪佢😌我就揀咗杯蘋果冰茶,甜度同冰量都可以自己揀,我就揀咗半糖半冰老公就話求其幫佢揀一杯,我問咗店員佢哋推介海神🧜本身見到係清茶就諗住幫老公走甜,但店員建議微糖,因為咁樣先至可以凸顯到隻茶既蜜香味,所以最後就揀咗微糖半冰佢地有好多款茶底,一罐罐茶葉做display又幾特別超!大!杯!半糖嘅蘋果冰茶甜度啱啱好,再少啲甜都可以,因為杯底有好多蘋果蓉,唔係好似蘋果批入邊嗰啲軟腍腍嘅蘋果蓉,係脆口既😳咬下咬下口感唔錯老公既海神好好飲!我都啜咗好多啖🤣真係有種淡淡嘅蜜香味,佢唔係濃茶嚟,清清地飲落好舒服,我諗熱飲會更加有感覺,下次試下熱既先!P.S.店員爽手又nice,飲管同飲品都係雙手奉上,超級有禮貌🙆🏻‍♀️like!
老公睇穿我,搶先一步話佢想飲,咁冇辦法啦我唯有陪佢😌

佢地有好多款茶底,一罐罐茶葉做display又幾特別

超!大!杯!

• 海神
2024-01-22 42 浏览
Gavin媽大推果茶系列❤️公司附近有間手搖飲品店Comebuy🥤有日食lunch就同同事一齊去買野飲😋呢一間算係新開架,睇menu覺得熱飲同埋凍飲都相當吸引✨最後我地order左蘋果冰茶同埋百香果搖樂試下😊🫧蘋果冰茶:Gavin媽order左半糖少冰🧊酸酸甜甜既味道好開胃😆佢果種甜唔係糖水味,而係蘋果醋既味道配埋紅茶,所以幾fresh幾清甜!仲有寒天晶球可以咬下😆如果果日餐飯比較油膩,都建議可以order呢杯😌🫧百香果搖樂:鍾意百香果既朋友仔可以試下😋而且仲有唔同既配料,咬口感非常豐富!佢地既飲品無論冷熱都大杯,所以都會飲到飽🤣等到夏天比較熱果陣一定要叫杯沙冰爽爽佢😂店員非常友善💕提我地要唔要少冰少甜,原來仲可以帶埋自己既自備杯黎裸買,夠哂環保♻️下次Gavin媽都用自己既杯黎買野飲先✨#hongkongbaby #hongkongbabyboy #90後媽媽 #育兒 #新手媽媽 #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #疫情bb #hkbabystyle #hkbabyboy #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #babyphotography #hki
Gavin媽大推果茶系列❤️

最後我地order左蘋果冰茶同埋百香果搖樂試下😊

#hongkongbaby #hongkongbabyboy #90後媽媽 #育兒 #新手媽媽 #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #疫情bb #hkbabystyle #hkbabyboy #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #babyphotography #hkinfant #hkbabyphotography #photoshooting #親子好去處 #親子玩樂 #親子日常 #育兒日記 #好物推介 #foodiemama #hongkongfoodie #hongkongfoodieblogger #香港美食
2024-01-15
早餐
2024-01-03 42 浏览
見到呢間店新開,地點幾近地鐵站,睇menu見到熱飲同凍飲都幾吸引,有熱的宇治抹茶,亦有多款水果茶,行完工展會買嚟試吓。我們最後點了幾杯水果茶share嚟試,包括:蘋果冰茶,青檸香柚QQ, 百香搖果樂。蘋果冰茶,半糖少冰,味道並不是只有甜的糖水味,反而有點酸酸甜甜,像蘋果醋的味道,幾清新開胃。入面都有椰果幾有咬口。青檸香柚QQ,少冰少甜,青檸加香柚味平衡得幾好, 2款水果都係味道偏酸,呢杯有亦都充滿椰果QQ。百香搖果樂,因為見到多款配料所以試吓。好喜歡百香果味,而且呢杯配埋好多不同款式的配料,有咬口之餘好豐富。呢間店的店員都幾好,會主動提我哋可以揀少冰少甜,亦十分歡迎我哋自備杯裸買,真的很有心,下次再幫襯。

2023-12-17 50 浏览
吃完dinner後,經過一間新開的茶飲店COMEBUY,看到有果茶,而且加料有粉條,馬上被吸引去試試。《蘋果冰茶》($28)這杯果茶很有驚喜,裏面有一粒粒的蘋果肉和很有嚼勁的寒天晶球,很有口感,清甜的蘋果味再配上紅茶,非常fresh。如果大家在天后附近吃飯後,覺得油膩,可以來喝一杯清新的蘋果冰茶。《海神+雙Q》($29)這杯茶是COMEBUY的Top 2,喝下去後有淡淡的茶香味,另外再加了雙Q(珍珠和粉條),Q彈的珍珠和軟滑的粉條,雙重口感。喜歡喝有嚼勁及口感茶飲的朋友,一定要加雙Q,而且很少茶飲店有粉條。

蘋果冰茶

《蘋果冰茶》($28)

海神(加雙Q)

《海神+雙Q》($29)
海神(加雙Q)