5天前 0 浏览
Comebuy 係天后地鐵站出口附近,位置相當做利,夏日炎炎啱哂一落車就可以買番杯台式手搖杯。捧場客人龍不斷,仲有唔少外賣單係10幾杯咗預訂😲😲店面雖小,但店員手腳算快,所以都唔算要等好耐🤗最愛哩到係每一杯都用茶葉即場提萃,唔會似其他茶飲店咁早早準備一大桶,所以茶味同茶香都較突出。Comebuy 有超過20款手搖飲品🥤,如果花多眼亂嘅話,可以參考一下Top 10 龍虎榜🤭蘋果冰茶蘋果果露加上Q彈嘅寒天晶球為冰茶加添口感,冰茶加上蘋果汁🧃加上蘋果果肉。最貼心嘅杯蓋係半透明嘅,你可以睇到有幾足料😌芋頭冰沙夏天就梗係要飲冰沙啦,百果同芋頭都係我嘅最愛😍,最後就揀咗芋頭綿綿冰🤭🤭light purple 嘅紫色好靚,牛奶🥛奶香同芋頭打成綿滑口感👍🏻

芋頭冰沙
2024-06-16 14 浏览
和朋友行完維園,正想往天后地鐵站回家,口淡淡想買杯手搖飲下,看到A出口附近就有間COMEBUY,店舖門外有不少客人輪候,想應該不錯吧!店內年輕的職員很有禮貌,主動介紹現有個名叫「春神來臨」的限時優惠,可以減$5、就這樣,買了一杯百香搖果樂試吓!這杯飲品有珍珠及椰果,我告訴店員想要少甜,他細心地問我想要7分、5分還是3分,原來少甜也可多種選擇呢!另外朋友買了雙Q奶茶🧋,雙Q即是珍珠與粉條,一次可享受雙重Q彈口感,相比普通的珍珠奶茶來得特別!
2024-06-09 7 浏览
雨天都唔可以影響放假嘅心情於是就去買咗兩杯台式飲品😂位於天后地鐵站側邊嘅COMEBUY望到一罐罐茶葉放喺收銀櫃枱後面店舖入面都有介紹茶葉嘅製作過程感受到背後嘅製作認真😧第一杯嗌咗 海神奶茶🧋因為好奇就揀咗哩款😅望到實物果一刻心諗點解奶茶咁白嘅??唔通係類似日本果啲奶+水嘅奶茶咁🤯飲咗第一啖,即刻對奶茶世界有新認知絕對唔會飲到好似奶溝水嘅味道反而有茉香奶茶果種茶香再飲多幾啖,好似有啲果香本人猜測可能用咗桃烏龍茶做茶底🧐雖然顏色同一般奶茶好唔同但係好推介俾愛茶之人飲👍第二杯係 百香搖果樂百香汁加綠茶雖然好經常飲到但係佢將兩者比例調配得剛好有甜味之餘,仲有略微酸味百香果就係要有啲酸味先啱😭當中仲加入咗珍珠、椰果好欣賞佢啲珍珠唔會本身煮到勁甜😌係真 可以少甜嘅飲品
雨天都唔可以影響放假嘅心情

感受到背後嘅製作認真😧

第一杯嗌咗 海神奶茶🧋
因為好奇就揀咗哩款😅
望到實物果一刻
心諗點解奶茶咁白嘅??
唔通係類似日本果啲奶+水嘅奶茶咁🤯
飲咗第一啖,即刻對奶茶世界有新認知
絕對唔會飲到好似奶溝水嘅味道
反而有茉香奶茶果種茶香
再飲多幾啖,好似有啲果香
本人猜測可能用咗桃烏龍茶做茶底🧐
雖然顏色同一般奶茶好唔同
但係好推介俾愛茶之人飲👍

第二杯係 百香搖果樂
百香汁加綠茶雖然好經常飲到
但係佢將兩者比例調配得剛好
有甜味之餘,仲有略微酸味
百香果就係要有啲酸味先啱😭
當中仲加入咗珍珠、椰果
好欣賞佢啲珍珠唔會本身煮到勁甜😌
係真 可以少甜嘅飲品
百香搖果樂
百香搖果樂
2024-06-02 16 浏览
COMEBUY幾日前經過天后,天氣非常悶熱,行行下見到茶飲店,「Comebuy」算係喺香港嚟講歷史悠久,見到最近推出蘋果冰茶就一於買返杯嚟飲,跟住我朋友就揀咗宇治抹茶,買緊嘅時候都有好多人排隊,佢哋最近仲推出咗兩杯優惠$40「要指定荔枝玉露+玉荷冰綠」,如果唔洗指定味到就好啦!1.蘋果冰茶(標準糖)$28(9/10)飲落有蘋果嘅微酸味,越飲越清爽,入面仲有QQ晶球同蘋果果肉等,只係有少少甜,夏天飲相當一流!2.宇治抹茶(半糖)$32(8/10)抹茶味香濃,半糖都比較甜!2人總共價錢$60個人口味總評分:8.5/10@comebuy_hongkong @maphk2021 地址:天后帆船街8號金殿大廈地下3號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#COMEBUY #茶飲店 #天後好去處 #天后美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdes
COMEBUY

1.蘋果冰茶(標準糖)$28(9/10)

2.宇治抹茶(半糖)$32(8/10)
抹茶味香濃,半糖都比較甜!

2人總共價錢$60

個人口味總評分:8.5/10

@comebuy_hongkong @maphk2021

地址:天后帆船街8號金殿大廈地下3號舖

#COMEBUY #茶飲店 #天後好去處 #天后美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-05-29 9 浏览
呢晚食完飯同朋友繼續吹水有啲熱又有啲口渴 去咗comebuy買嘢飲喺眾多飲品店入面 comebuy算係歷史最悠久有一段時間冇飲過 水準依然keep到 仲不斷推陳出新 多咗好多款式選擇雖然都9點幾10點 但都keep住有人買生意非常好店面裝修好光猛、乾淨、闊落有一大個area可以俾顧客揀嘢飲+等候櫃檯後面仲用咗一罐罐茶葉做裝飾簡單得嚟又有心思 又可以顯示到專業同真材實料呢度仲係即叫即整 確保每一杯嘅質素都可以keep到 appreciate!餐牌選擇花多眼亂最近仲做緊好多promo冬片買一送一、荔枝玉露同玉荷冰綠有特惠組合價時間有少少夜 怕瞓唔著 唔敢飲太重嘅茶飲決定要杯青檸香柚QQ $30份量比想像中大杯青檸味就好濃郁好突出 加埋香柚清甜感覺好refresh 可以解一解晚飯嘅油膩感入面仲有好多QQ 粒粒都大大粒好爽彈吸收咗青檸香柚汁 好飲到停唔到口🤣朋友要咗百香搖果樂$26佢話百香果味道都好香 係真實嘅果香 唔係人造嘅味道飲落去好解渴CP值好高👍🏻
呢晚食完飯同朋友繼續吹水
有啲熱又有啲口渴 去咗comebuy買嘢飲
喺眾多飲品店入面 comebuy算係歷史最悠久
有一段時間冇飲過 水準依然keep到
仲不斷推陳出新 多咗好多款式選擇
雖然都9點幾10點 但都keep住有人買
生意非常好

店面裝修好光猛、乾淨、闊落
有一大個area可以俾顧客揀嘢飲+等候

櫃檯後面仲用咗一罐罐茶葉做裝飾
簡單得嚟又有心思
又可以顯示到專業同真材實料

餐牌選擇花多眼亂
最近仲做緊好多promo
冬片買一送一、荔枝玉露同玉荷冰綠有特惠組合價

時間有少少夜 怕瞓唔著 唔敢飲太重嘅茶飲

係真實嘅果香 唔係人造嘅味道
飲落去好解渴
CP值好高👍🏻
2024-05-27 17 浏览
天氣又濕又熱,只有凍飲令人輕鬆下❤️次次comebuy 都排長龍,不過staff都好快手👍🏻comebuy好細心有分冬夏限定,冬天我最愛宇治抹茶,夏天有芋頭冰沙、百香果搖果樂都係夏定必試❤️芋頭冰沙加愛玉想不到會有芋頭沙冰,絕對值得飲得健康,濃郁的芋頭,帶有甜甜的香氣。再加愛玉的甜帶清新滋味,同芋頭勁夾,又有種綿密滑順的口感。百香果搖果樂百香果的香甜多汁口感,再有珍珠,椰果,咬落有口感,百香果又唔會過份甜,但又帶起醒神的味道

芋頭冰沙加愛玉

百香果搖果樂
2024-05-16 14 浏览
手搖飲品開到成行成市,真係每間都各有特色,今次發現咗一間又好飲,性價比又高嘅台式手搖飲品店!!店員姐姐都好有熱誠介紹佢哋嘅茶原來係用機新鮮萃取架!每次淨係會沖一泡,所以呢間手搖飲品店真係好有heart,唔係好似其他手搖飲品店咁沖好好一桶桶茶,每杯都要用茶葉萃取60秒,新鮮沖出嚟😍😍咁樣就可以確保茶葉唔會被重複使用,咁新鮮,真係值得俾好多個like😋😋今次揀咗蘋果冰茶,加6蚊要搖果樂,好抵呀可以試到3款配料,有珍珠,椰果同埋荔枝凍😍蘋果冰茶入面仲要有蘋果粒粒,好清新😋😋另外揀咗杯仙草凍奶茶,好鐘意呢度嘅仙草呀!真係好滑,下次真係要再encore arrrr😍
蘋果冰茶入面仲要有蘋果粒粒,好清新😋😋

香港Combuy目前是我最喜愛的茶飲之一。在内地喝了太多奶蓋茶后,感到有些膩了。我現在非常喜歡喝清香的茶,而Combuy這裡的茶是使用機器新鮮萃取的,每次一泡,不像一般的奶茶店一次泡好一桶茶,每杯都要用茶葉萃取60秒才新鮮出來。這樣的方式讓茶葉不會被重複使用,而且我可以自己挑選喜歡的茶葉。如果想喝奶茶,只需加入一份奶,就可以根據不同品種的茶葉製作出不同口味的奶茶。最近,我喝膩了奶茶,非常喜歡桂花烏龍黑糖凍清新的桂花香氣搭配烏龍茶的味道,再加上Q彈的黑糖凍,非常適合夏天消暑而且不會讓人感到膩。
2024-04-21
今次同屋企人黎到天后行街,行到一半又熱又口渴,即刻想買杯野飲黎飲下🥰🥰🥰附近都有唔同嘅手搖店,但經過見到呢間COMEBUY覺得幾新穎😚望一望menu又幾特別同吸引,鋪面簡單乾淨,仲見到唔少人排隊🤣🤣🤣所以決定一試!!我哋買咗兩杯,哇!超級大杯!!😻😻😻呢個價錢對比呢個容量,勁抵飲!!屋企人揀咗🧡蘋果冰茶 少甜少冰 $28,佢話蘋果同茶嘅調配比例啱啱好,飲落好甜好清新🤤🤤如果中意飲甜一定要揀呢個!而且落料好豐富😋😋入面唔淨止蘋果茶,杯底啜到好多蘋果果露同寒天晶球😍😍超正!我自己就揀咗🧡海神 無糖 去冰 $25,就算冇落到糖,依然好飲!!唔會又苦又澀之餘,仲非常解渴👍🏻👍🏻👍🏻而且飲下飲下會飲到回甘嘅感覺~

2024-03-13 52 浏览
COMEBUY是主打台式茶飲店🧋台灣見過都有,算係幾地道的台式飲品在香港有幾間分店,但唔似其他大牌咁成行成市天后站呢個分店係地鐵站出口行轉個彎就係地點都幾方便👍🏻.今次飲咗烏龍拿鐵加珍珠叫咗暖,店員好貼心自己加埋杯套先比我呢間嘅茶飲仲係大杯裝算係茶飲店之中幾抵飲~.收工時間無咩人去到已經整緊對上一個所以叫完基本上可以即叫即整好快就拎得快靚正.整體來講都好滿意,我會再買~如果去開附近想飲台式飲品,都推薦去呢一間試吓
COMEBUY是主打台式茶飲店🧋
台灣見過都有,算係幾地道的台式飲品
在香港有幾間分店,但唔似其他大牌咁成行成市
天后站呢個分店係地鐵站出口行轉個彎就係
地點都幾方便👍🏻
今次飲咗烏龍拿鐵加珍珠
叫咗暖,店員好貼心自己加埋杯套先比我
呢間嘅茶飲仲係大杯裝
算係茶飲店之中幾抵飲~
收工時間無咩人
去到已經整緊對上一個
所以叫完基本上可以即叫即整好快就拎得
快靚正

整體來講都好滿意,我會再買~
如果去開附近想飲台式飲品,都推薦去呢一間試吓
2024-03-03 52 浏览
今日同朋友去COMEBUY飲茶,發現佢哋質素都幾高,有好多選擇,服務態度又好,仲要好快可以拎到茶飲,唔洗等好耐就有得飲。鋪頭晤大,以紅色為主調,遠遠就可以見到,非常醒神,茶飲用紅色紙杯裝起,非常適合打卡。蘋果冰茶真係有粒粒蘋果果肉,微酸飲落清爽而且果味好突出,茶底與蘋果好夾,寒天晶球很有口感,入口都Q軟有咬口,寒天份量都算多。原本仲想加粉條,可惜已經賣晒,下次要再試吓粉條嘅口感。桂花四季春大大杯份量十足,鐘意佢茶味香醇,又帶有桂花淡淡嘅香味,甜度冰度都可以自由加減,萃取原茶真係好吸引,入口清爽解渴,加咗寒天晶球充滿口感。COMEBUY天后帆船街8號金殿大廈地下3號舖港鐵天后站 A2 出口, 步行約2分鐘

桂花四季春

COMEBUY
天后帆船街8號金殿大廈地下3號舖
港鐵天后站 A2 出口, 步行約2分鐘
2024-02-26 41 浏览
每隔幾星期總會想飲下珍珠奶茶,收工經過天后,就試吓COMEBUY啦! 店舖裝修好闊落,用一罐罐茶葉同埋炒茶工序嘅黑白相片做裝飾,店員們都非常精神,而且有禮貌,令我感覺係一班有心做好嘅年輕人!海神奶茶COMEBUY嘅奶茶真係冇得輸!我試咗佢哋嘅招牌海神奶茶,特別在於用日式煎茶調製,而且加左淡淡蜂蜜清香,令杯奶茶清爽不膩,而且茶底厚,奶味香濃,令人好滿足。蘋果冰茶朋友叫左蘋果冰茶,杯茶有粒粒蘋果,好有咬口!佢簡咗微糖,所以茶味同蘋果味都好突出,仲有啲微酸嘅感覺,真係好特別!

2024-02-25 28 浏览
今日同朋友行行吓街,覺得口渴,於是就見到呢一間COMEBUY。鋪面設計幾明亮簡潔。今次我哋就叫咗兩杯嘢飲,一杯係蘋果冰茶,另一杯就係最近佢哋做緊推廣嘅海神奶茶。一杯邪惡一杯健康。🤣蘋果冰茶我哋就叫咗微糖,飲落去好清新,一啲都唔會過甜而且帶小小嘅酸味,飲落好平衡。同埋蘋果味有之餘亦都唔會冚過個茶味,屬於清新解渴之選。另外蘋果冰茶入邊亦都有一啲果肉同埋寒天晶球,增加咗口感飲起上嚟有咬口,唔錯。而另外嗰杯海神奶茶我哋就叫咗佢推介嘅粉條,同普通奶茶唔一樣,海神奶茶其實係獨特嘅日本煎茶調製嘅奶茶,飲落口煎茶味都突出,好特別。我哋呢杯都係叫咗微糖,所以唔會好甜,同埋特別之處係有陣陣嘅蜂蜜味飲落好清香。而我哋跟隨建議加入嘅粉條咬口煙靭,好好咬,同杯奶茶好夾,為奶茶增加咗口感。今次發掘嘅茶飲店都好唔錯,下次我會想試吓其他嘅飲品,我見到佢其中雙q奶茶都好多人買,下次會試吓😛

2024-02-19 28 浏览
同朋友黎呢頭行街,行行下有d口渴,想試下新店,就試左呢間野飲品。從佈置睇得出佢地有心經營,樣樣野都擺到幾靚仔咁。朋友叫左個蘋果冰茶,但佢本身少甜,佢話蘋果本身酸酸地,所以唔少甜應該會好飲d。我就叫左個iced matcha.味道都濃,好飲,茶粉夠!唔會苦澀,亦冇假甜,好少可係茶飲店飲到咁好飲既matcha.價錢都幾平,好大杯,好抵飲。同埋唔係等左好耐就有野飲。中意有咬口既人就可以加多d配料,有爆珠。
2024-02-03
2024-02-16 28 浏览
經過天后嘅時候,我發現咗間新開嘅茶飲店,COMEBUY,真係吸引到我嘅目光。佢嘅飲品選擇多。最後我決定試咗佢哋嘅炭焙烏龍拿鐵加珍珠🧋,而且我揀咗加珍珠,因為珍珠嘅咬感同甜甜地口感真係無法抗拒。飲品嘅茶味香濃,同時又有拿鐵嘅濃郁奶香,真係一種絕妙嘅組合。除咗炭焙烏龍拿鐵,我仲試咗佢哋嘅蘋果冰茶。我揀咗微糖,因為我唔鍾意飲太甜。蘋果冰茶嘅茶味清新,加埋蘋果嘅酸甜,真係幾fresh。而且買完好快就沖好,唔使等好耐。

而且買完好快就沖好,唔使等好耐。