2021-11-27 147 浏览
好似興咗好耐,一直都冇去試,朋友一時興起就一齊去試吓啦,我哋係提早book咗位,平日嘅中午去食,唔係好多人, lunch set可以加$38就可以轉做相片打印,我覺得印出來既相好似唔係特別清,唔夠卡通果的圖清,我地叫左個意粉同漢堡,意粉幾好食,但個漢堡要睇清楚,佢係大啡菇,唔係肉,哈哈,差啲睇圖誤會左,但都幾好食😋但唔係好接受到張櫈好污糟,張相影唔出佢有幾污糟,見到都唔係好想喺度食嘢,唔明點解唔清潔下,真係好影響胃口,可唔可以改善下
2021-11-26 4348 浏览
《CURATOR Art & Cafe》呢間出名3D打印拉花!記得當時曾經掀起一股熱潮~ 我同朋友都去食過,個3D圖案係村上隆花花勁靚!😍😍 最近俾佢個tiramisu 燒到,所以又同朋友再去🤣🍭 奶酪醬炸糯米釀雞翼($78)見到啲雞翼色澤好靚!上面有奶酪醬~ 隻隻都拆咗骨同包入好多糯米😍 一咬開好香噴噴同熱辣辣~ 糯米煙煙韌韌咁好有口感!🍭橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子($188)帶子有5粒都真係幾多下,通常最多都係3粒左右~ 煎得算唔錯但有啲表面唔夠金黃~ 意粉軟硬適中,條條都好黑🤣 食到墨魚汁味幾香口!🍭Tiramisu ($68)我最期待既甜品😍😍 呢排好興既tiramisu 形狀!我覺得好好食!酒味同咖啡味食到但唔苦,係偏甜既tiramisu! 簡直正中我下懷😍 而且價錢唔算貴!🍭Cappuccino ($41)🍭Green Tea Latte ($49)兩杯拉花一樣🙈 覺得cappuccino 好飲啲!green tea 唔知點解有啲草臭味🙈
《CURATOR Art & Cafe》

🍭 奶酪醬炸糯米釀雞翼($78)

🍭橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子($188)

🍭Tiramisu ($68)

🍭Cappuccino ($41)
🍭Green Tea Latte ($49)
呢間餐廳有幾間分店 去過堅尼地城嗰間同埋尖沙咀呢間 都係鍾意尖沙咀呢間多d 泊車又方便d 好似岩岩係西九都開左 下次可以去試下Tiramisu ($68) - 次次嚟呢間餐廳 必叫嘅一定係佢地嘅Tiramisu 真係太好味 鍾意佢甜度適中 酒味唔重 手指餅又唔會浸到好林 我!既!至!愛!橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 ($188) - 用咗辣椒洋蔥蒜蓉去炒嘅意粉特別香 意粉嘅質地軟硬適中 帶子有成五至六粒 食得好滿足奶酪醬烤糯米釀雞翼 ($78) - 呢個雞翼最正嘅一點係佢冇骨啖啖肉 有淡淡既芝士同糯米味 令到隻雞翼既口感同味道多咗啲層次 唔錯招牌莎樂美腸薄餅 ($78) - 呢個Pizza我第一次食 鍾意佢好薄好脆嘅餅底 芝士嘅份量好足 仲有好多Salami 我對面條友一口氣食左三塊 淨係留番一塊俾我-_-P.S. 呢個老細好勁 成日都可以買到咁多咁難買既潮流藝術品 成日經過都忍唔住睇佢又買咗啲咩新野😂

2021-11-18
  • Tiramisu
  • 招牌莎樂美腸薄餅
2021-11-24 96 浏览
之前食過Lunch 覺得唔錯~今次再黎試埋Dinner A la Carte 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188 意粉炒到好香👍🏻偏道甜甜地~有五粒帶子咁多!煎到岩岩熟~簡單醃咗,好味😋墨魚汁加咗喺意粉入面,唔會食到成嘴黑蚊蚊招牌莎樂美腸薄餅 $78係薄脆批底!除咗大大塊Ham… 仲有唔少蕃茄仔乾同芝士喺上面👍🏻唔太heavy , 兩個人食啱啱好見到好多人推介,點左芝士醬烤糯米釀雞翼 $78三大隻!雞翼去骨釀入糯米飯,配埋面頭嘅芝士醬,烤完真係正!少少辣,好惹味甜品方面,上次食過Tiramisu 係上盛水準之作👍🏻今次試埋北海道紅豆芝士蛋糕🍰唔係太甜,不過蛋糕就唔係好食到紅豆味,靠旁邊紅豆粒,大大粒👍🏻都唔錯print咗杯朱古力飲,見到隔離枱有姜濤、Anson Lo、Edan 😂😂
之前食過Lunch 覺得唔錯~
今次再黎試埋Dinner A la Carte

招牌莎樂美腸薄餅 $78

見到好多人推介,點左
芝士醬烤糯米釀雞翼 $78

甜品方面,上次食過Tiramisu
係上盛水準之作👍🏻
今次試埋北海道紅豆芝士蛋糕🍰

2021-11-20 113 浏览
藝術感Cafe-特式打印咖啡K11 musea 個商港本身已經充滿藝術感,呢間CURATOR Art & Café 主張將藝術融入生活”,搜羅世界各地將不同的藝術、品味、型格、文化,送到餐桌上。每款菜式擺盤都好精緻,有食用花點綴,打卡一流!不過對我來講食物都唔係重點,我目標係✨藝術打印咖啡✨,用打印技術,即刻印自己喜歡嘅相片或者圖案落去咖啡或者朱古力上面,獨一無二超有特色!招牌莎樂美腸薄餅$78Pizza唔係好大個,一共有四件,餅底好脆,上面有蕃茄醬同埋莎樂美腸,味道唔錯~奶酪醬烤糯米釀雞翼$78煙煙韌韌嘅糯米釀左喺雞翼入邊,口感有層次,上面仲鋪上厚厚一層芝士~好邪惡!橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子$188鋪面有好多隻爽口彈牙嘅日本帶子,其他配料仲有大蒜片、紅辣椒片、新鮮香草羅勒菜,配搭墨魚汁意粉🍝好睇又好食😋TIRAMISU $68唔會太甜,入邊又唔會太濕,認真唔錯!藝術打印咖啡(凍飲,可選咖啡或朱古力基底)$88呢杯飲品就係我嚟呢間餐廳嘅目的🤩打印咖啡可以選擇咖啡或者朱古力底🍫兩款都係凍飲,我就揀咗要朱古力,朱古力味非常香濃,重點就係airdrop張相俾舖頭,唔使1分鐘就已經可以送上枱面
藝術感Cafe-特式打印咖啡

招牌莎樂美腸薄餅$78

奶酪醬烤糯米釀雞翼$78

橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子$188

TIRAMISU $68
唔會太甜,入邊又唔會太濕,認真唔錯!

藝術打印咖啡(凍飲,可選咖啡或朱古
力基底)$88
呢杯飲品就係我嚟呢間餐廳嘅目的🤩打印咖啡可以選擇咖啡或者朱古力底🍫兩款都係凍飲,我就揀咗要朱古力,朱古力味非常香濃,重點就係airdrop張相俾舖頭,唔使1分鐘就已經可以送上枱面,勁神奇啊!我揀咗我狗仔嘅照片😍真係超鍾意❤️咁靚真係唔捨得飲呀!
2021-11-19 4233 浏览
雙11節同閏蜜瘋狂shopping, 先去K11 musea食lunch儲energy先!年幾前食過呢間以藝術打印咖啡機print出圖案係飲品忌廉泡上, 特別令人印象深刻。見到lunch menu可加錢升級呢杯打卡飲品, 就決定入去嘆個lunch。中午時段除了lunch menu, 同時亦供應正價all day menu。揀了兩款小食、一個lunch set、一個main course share。【奶酪醬烤糯米釀雞翼】HK$78雞翼被拆骨, 釀了較黏嘅糯米, 一咬即滿足飽滿口感, 表面淋上了軟滑奶酪醬, 奶香好味。Lunch set 跟凱撒沙律/風乾火腿沙律【招牌芝士牛肉漢堡配薯條】HK$128 芝士半溶跟牛肉二合為一, 牛肉keep到少少肉汁, 跟鹹香芝士同時入口提升了牛肉嘅味道, 配搭了薄蕃茄片、沙律菜、酸瓜片, 仲有粗嘅薯條, 夠飽肚。lunch另+HK$38可升級藝術打印飲品, 自選coffee/chocolate圖案可選餐廳自定圖片, 亦可自己提供相片, 經airdrop傳比店員, 好快就print出了一杯打卡飲品。面層呈輕滑奶狀質地, 影完相之後攪勻飲, 味道有如一般ch

【奶酪醬烤糯米釀雞翼】HK$78
奶酪醬烤糯米釀雞翼

Lunch set 跟凱撒沙律/風乾火腿沙律

【招牌芝士牛肉漢堡配薯條】HK$128
招牌芝士牛肉漢堡配薯條

面層呈輕滑奶狀質地, 影完相之後攪勻飲, 味道有如一般chocolate一樣,
唔會因應面層嘅圖案而令味道怪怪的。

【大蝦意粉】HK$178
意粉撈咗茄蓉, 蕃茄嘅甜味帶點微酸, 同時又食到香草味; 蝦口感好爽, 個汁帶起了微微嘅鮮味。成個意粉都好多醬, 惹味開胃。
大蝦意粉

朋友單點了杯【Venchi】HK$49
甜度剛好, 入口幼滑
2021-11-12
奶酪醬烤糯米釀雞翼
招牌芝士牛肉漢堡配薯條
大蝦意粉
今晚出左黎K11 Musea行街街,順道係商場內搵食,見到呢間CURATOR Art & Cafe仲有台,又靚靚地,就入左佢食晚飯~先來沙律,除左沙律菜,裡面有吞拿魚、蛋及薯仔,個汁酸酸地好清新:到打印咖啡,因為夜晚唔飲咖啡,我地揀左朱古力底同凡高既星夜做面,店員試說這款只有凍沒有熱的:估唔到都幾好飲,唔係得個樣,飲哂lu:到帶子墨汁意粉,帶子大大粒,好味:再來甜品Tiramisu, 佢係比較似蛋糕texture, 酒味唔重,但都好食:埋單五百幾蚊,係K11 Musea 裡面既餐廳來講,唔算太貴。

Tuna  Salad

Artsy  print  coffee

估唔到都幾好飲,唔係得個樣,飲哂lu:
Artsy  print  coffee

到帶子墨汁意粉,帶子大大粒,好味:
Squid  ink  spaghetti  with  scallops

Tiramisu

2021-11-18
Tuna  Salad
Tiramisu
  • Artsy  print  chocolate
  • 意式提拉米蘇
  • Artsy Print Chocolate
2021-11-18 134 浏览
成日經過 k11musea 都好想試curatorcafe 佢地除左好出名既打印咖啡之外 原來主食都好不錯😋而且坐得幾舒服🙌🏻🌟Tuna Tataki Nicoise Salad 吞拿魚表面烤至微熟 保持住半生狀態火炙後香氣十足 咬落亦好軟腍😋而沙律菜份量亦好多同新鮮🙌🏻🌟Curator Style Pizza 餅底整得非常薄脆 加蕃茄醬,芝士🧀同salami 整個配搭簡單好味👍🏻🌟Prawn Linguine In Tomato Sauce 蕃茄味好濃🍅 啖啖都意粉都好掛汁意粉軟硬度適中 而🦐份量亦好慷慨有6隻而且全部都好爽口彈牙 👍🏻🌟Artsy Print Chocolate 黎到當然要嗌番杯signature 既打印除左打卡💯之外 飲落亦不錯朱古力味濃又唔會太甜
成日經過 k11musea 都好想試

吞拿魚表面烤至微熟 保持住半生狀態
火炙後香氣十足 咬落亦好軟腍😋
而沙律菜份量亦好多同新鮮🙌🏻

🌟Curator Style Pizza
餅底整得非常薄脆 加蕃茄醬,
芝士🧀同salami 整個配搭簡單好味👍🏻

蕃茄味好濃🍅 啖啖都意粉都好掛汁
意粉軟硬度適中 而🦐份量亦好慷慨
有6隻而且全部都好爽口彈牙 👍🏻

🌟Artsy Print Chocolate
黎到當然要嗌番杯signature 既打印
除左打卡💯之外 飲落亦不錯
朱古力味濃又唔會太甜
🤍💙置身於藝術館的Cafe店。村上隆💙🤍..📍尖沙嘴。K11 Musea@curatorcafe .每次K11 Musea逛街經過這家店 總是打蛇餅咁😅好多人~~~~~今天我下定決心 要來場藝術風格的下午茶☕️所以 我排啦❣️ (本人是超討厭排隊的人) 誰叫這家 像藝術廊ㄧ樣的 咖啡廳 展示的是 我喜歡的藝術家 村上隆的花花呢 🤩.餐廳的裝修和佈置都圍繞在 藝術品裡 其中最特別的還能將藝術畫作 用3D打印方式打印在咖啡上✨真實度極高👍🏻這個妳們來ㄧ定要試試💕.我就沒有選藝術畫作啦是選了ㄧ張全家福 打印在咖啡上☕️Mirror迷們 也可以選 姜濤、Mirror的照片打印在上面 將他們喝下肚 😂💕應該會捨不得喝😜.聽說這裡好多Mirror粉 這樣做😂鏡粉們還不快找時間來排隊~~~~...
🤍💙置身於藝術館的Cafe店。村上隆💙🤍
📍尖沙嘴。K11 Musea
@curatorcafe
每次K11 Musea逛街經過這家店
總是打蛇餅咁😅好多人~~~~~
今天我下定決心 要來場藝術風格的下午茶☕️
所以 我排啦❣️ (本人是超討厭排隊的人)
誰叫這家 像藝術廊ㄧ樣的 咖啡廳 展示的是 我喜歡的藝術家
村上隆的花花呢 🤩
餐廳的裝修和佈置都圍繞在 藝術品裡
其中最特別的還能將藝術畫作 用3D打印方式
打印在咖啡上✨真實度極高👍🏻
這個妳們來ㄧ定要試試💕
我就沒有選藝術畫作啦
是選了ㄧ張全家福 打印在咖啡上☕️
Mirror迷們 也可以選 姜濤、Mirror的照片
打印在上面 將他們喝下肚 😂💕
應該會捨不得喝😜
聽說這裡好多Mirror粉 這樣做😂
鏡粉們還不快找時間來排隊~~~~

2021-11-17 125 浏览
係K11 Musea 食完嘢唔飽,諗起可以過嚟呢度食甜品同飲杯打卡朱古力,坐言起行,即刻過嚟,嚟到8點幾,原來收10點,last order 9點,仲有時間可以坐陣。侍應服務好好,我地研究整乜嘢圖案都搞好耐,最後揀左幾個選,真心好靚、望住都好開心。口痕痕叫左個pizza 同 tiramisu, pizza 細細個但芝士同salami 好香。tiramisu 酒味唔太濃,但咖啡味好香,啲cream 好滑。平日晏晝嚟無位,好難得閒日8點幾可以嚟,而且仲好多位🤣
平日晏晝嚟無位,好難得閒日8點幾可以嚟,而且仲好多位🤣
CURATOR Art & Café (尖沙咀)上次去西環試左預設圖案嘅藝術🎨打印朱古力飲品,今次預備左小編最愛嘅卡通人物,印在飲品上,好幸福喔😆💗🌈藝術打印飲品 (凍朱古力底/咖啡底)$88 (自選圖案加$20)將自己想打印既圖片/相片 Airdrop或send 比店員,就會打印出自己心儀嘅圖案在飲品上😍 真係好開心喔~ 打印得好靚亦唔會好快化開,可以瘋狂打卡📸 小編揀了Cinnamoroll 和媽咪喜愛嘅Tittle Twins Stars 圖案~🌈奶酪醬烤糯米釀雞翼 $78入面加左明太子,令糯米飯好惹味,帶點辣味😋😋🌈 招牌莎樂美腸薄餅 $78Pizza 🍕 批底薄脆熱烘烘,上面嘅莎樂葵腸大大片好足料~ 加埋芝士又邪惡又可口🥳🌈 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188日本帶子好大粒!而且熟度岩岩好,外面金黃入面肉質嫩滑😍 再加了大蒜片、紅辣椒片、新鮮香草羅勒菜,令墨汁意粉充滿香味好惹味☺️🌈Tiramisu $78賣相好靚,上面加了一片香橙🍊乾果,今次咖啡酒味不是太濃,但可可粉味就好突出~*需加一服務費地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea
CURATOR Art & Café (尖沙咀)

🌈奶酪醬烤糯米釀雞翼 $78
入面加左明太子,令糯米飯好惹味,帶點辣味😋😋

🌈 招牌莎樂美腸薄餅 $78

🌈 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188

🌈Tiramisu $78

*需加一服務費
地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖
2021-11-15
2021-11-16 71 浏览
早幾日喺尖沙咀行街响 K11 Musea 買完嘢落到B1見到呢間 CURATOR Art & Café藝術感十足!一望入去就見到草間彌生、奈良美智同村上隆呢三個藝術品牌元素好特別喎即刻試吓先....Prawn Linguine in tomato sauce ($178) : 啲蝦好新鮮爽口,個醬汁有微微嘅酒香,好食~..Stuffed wing with glutinous rice ($78) : 有少少辣,好惹味,推介!..熱 cappuccino ($41) : 偏 nutty,啱我口味,好平衡順口
早幾日喺尖沙咀行街
响 K11 Musea 買完嘢
落到B1見到呢間 CURATOR Art & Café
藝術感十足!
一望入去就見到草間彌生、奈良美智同村上隆呢三個藝術品牌元素
好特別喎
即刻試吓先

2021-11-14 72 浏览
《是日午餐套餐》風乾火腿田園沙律🥗羅勒青醬蘆筍意粉🍝上到嚟見到份量好少,不過食完都ok飽Latte☕️你可以選擇餐廳內掛畫嘅圖案印落咖啡度。。。不用多想,我嘅選擇一定係《星夜》呢杯咖啡☕️係我主要嚟呢間餐廳嘅原因🤣有我最愛嘅梵高《星夜》。名畫入咖啡😍當然要嚟試下啦⋯⋯因為佢係print印出嚟咖啡上面,所以咖啡唔可以太熱,飲嘅時候有少少凍凍地(我叫嘅係熱)
《是日午餐套餐》

風乾火腿田園沙律🥗

羅勒青醬蘆筍意粉🍝
上到嚟見到份量好少,不過食完都ok飽

Latte☕️
呢杯咖啡☕️係我主要嚟呢間餐廳嘅原因🤣
有我最愛嘅梵高《星夜》。名畫入咖啡😍當然要嚟試下啦⋯⋯

原本高高興興諗住去飲杯印到相的朱古力一去到個男侍應的服務態度都唔錯,到落order要印相朱古力個時仲叫我地慢慢揀相,話積咗好多單係度,咁樣真係好好但之後無端端有個女侍應走出嚟話要暫停印相頭先明明講俾我地揀相,轉個頭就走出嚟話暫停呢間餐廳限時用膳,個下真係呆咗咁咪個女侍應囉,佢的態度真係好到不得了,我以為自己去咗旺角個d街鋪咁(但呢間明明係TST鋪嚟架)咁我地咪表明話頭先明明俾我地落order ,而家又話暫停,咁又限時用膳,咁會唔會等到我地夠鐘都無得落order架。佢竟然勁唔好態度咁話:應承得你地一定有啦!咁你都咁啦,咪唯有等囉,但態度真係超差。到我地想再加order 時,佢應人的第一句係:放心wor,應承得一定有啦!我地真係覺得好過分,其實我地係想加野食的單囉。好彩到最後都係杯印相朱古力飲,叫得呢杯就梗係為咗打卡啦。張相褪色都褪得好快,同埋印出嚟質素都係一般係影相期間,我見到呢位女侍應執完枱係”Pat”個menu 落枱面成餐飯,原本高高興興,俾呢位女侍應的態度搞到好唔開心
原本高高興興諗住去飲杯印到相的朱古力

但之後無端端有個女侍應走出嚟話要暫停印相

頭先明明講俾我地揀相,轉個頭就走出嚟話暫停
呢間餐廳限時用膳,個下真係呆咗

成餐飯,原本高高興興,俾呢位女侍應的態度搞到好唔開心
2021-11-13 118 浏览
星期六朝早十一點半黎到~已經話full booking要等陣先入到🙀本身見weekend Openrice冇得book🙀————————————————————————三個人叫左咁多嘢食再加個Tiramisu招牌特色印相咖啡 / 朱古力🍫即慶影左張相airdrop 比店員飲印得好快同埋又幾清我friend 叫左咖啡底佢就話飲落就係普通latte一杯好多正評嘅大蝦意粉!本身唔鍾意食嘅我又覺得幾好食!仲要個蝦係剝左殼架🤣啱哂懶人😌不過份量唔係特別多🤣三個人都唔係分到好多Pizza好食!好脆!個芝士Jengggg米嚷雞翼好食!但係得三隻🤣好彩我地三個人都可以每人一隻🤣Tiramisu!好leng都好食!不過本身個friend諗住比surprise 我叫左個店員寫 Happy brithday同埋插蠟燭最尾冇左件事🤣整體黎講都係好食的不過份量比較細同埋都比較貴不過值得一去呢!係有趣嘅餐廳同埋一餐飯
————————————————————————
三個人叫左咁多嘢食