2021-11-13 70 浏览
是日放工去左k11行下抖下放鬆一下🥰隨便搵左間幾靚嘅嘅餐廳坐低醫下肚~😂😂餐牌比大家參考下~我地點左個帶子墨魚汁意粉、糯米包雞全翼、curator style pizza同埋tiramisu 前菜我地點左個糯米包雞全翼,每隻都包得脹卜卜,食落啖啖肉,辣辣地又唔錯喎😆墨魚汁意粉味道有層次!有驚喜👍🏻除左有洋蔥同蒜香之外,每啖食落麵有海鮮嘅鮮香!帶子又大大粒!推薦!另外個pizza餅底好酥脆,係比較少食到嘅薄pizza,配埋蕃茄醬酸酸甜甜咁,幾開胃!甜品就係個tiramisu,食落咖啡味突出,水準之作~餐廳適合同閨蜜一齊黎打卡😝

• 意式提拉米蘇
終於嚟到依間充滿藝術感既cafe💕 店內掛滿畫作及藝術擺設,以湖水綠色為主調,裝修時尚又有特色,用餐時燈光會不時轉顏色,氣氛唔錯呢✨ 餐廳亦將藝術融入菜式,擺盤好精美,最出名就係佢地既藝術打印咖啡,打卡一流🥰❀ 招牌莎樂美腸薄餅 🍕Pizza餅底又薄又脆,中間夾住莎樂美腸,仲有芝士及蕃茄醬等配料。食落味道鹹香,而蕃茄醬既酸甜味亦中和了少少鹹味,整體配搭得唔錯!依個size幾好,唔會太膩,又可以試下其他野食~❀ 奶酪醬烤糯米釀雞翼 🐥去骨雞翼肉質嫩滑,入面釀滿糯米,所以食落煙煙韌韌,有少少辣幾惹味。表面淋上奶酪醬,令味道更有層次❀ 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 🍝意粉用橄欖油炒得好香,而且充滿蒜香,依款墨魚汁意粉係唔驚會食到成嘴黑色。帶子好大粒,質感爽彈,加埋有咬口既意粉,味道唔錯呢❀ Tiramisu 🍰賣相好吸引😍 依度既tiramisu好特別,一層手指餅夾住一層mascarpone cheese,層次好分明,表面仲有一塊橙乾做裝飾。口感軟滑,亦帶有陣陣咖啡酒味,味道較香甜,啱晒鐘意食甜品既你!❀ 藝術打印咖啡 ☕️嚟到必點既打卡飲品✨ 可以係飲品上打印到自己想整既相,Base可揀咖啡或朱

❀ 招牌莎樂美腸薄餅 🍕

❀ 奶酪醬烤糯米釀雞翼 🐥

❀ 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 🍝

❀ Tiramisu 🍰

❀ 藝術打印咖啡 ☕️
嚟到必點既打卡飲品✨ 可以係飲品上打印到自己想整既相,Base可揀咖啡或朱古力。本身好欣賞梵高既畫作,今次就同朋友揀咗同一款The Starry Night既朱古力😍 顏色及圖案既還原度好高,好唔捨得飲🙈 面層係有一層厚cream,底層係朱古力奶,質感幼滑又creamy,奶香味重,整體唔會太甜

• 招牌莎樂美腸薄餅
  • 意式提拉米蘇
  • 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子
  • 藝術打印咖啡
2021-11-08 120 浏览
🐝CURATOR Art & Café (尖沙咀)🐝…今日同朋友去左尖沙咀k11行街,之後就喺k11揀左間餐廳食飯,食落都唔錯!…✨橄欐油炒墨魚汁意粉配帶子 $188呢個墨魚汁意粉真係唔錯,👍👍因為我平時好驚食到成個嘴都係黑色汁,所以好少食,但呢個嘅墨魚汁唔多,🤫唔會成到成口黑曬,黑色嘅意粉都好特別,😋而帶子數量都好夠,啖啖肉!😍…✨奶酪醬烤需米酿雞翼 $78呢個雞翼就不得不提啦!😋個奶酪醬嘅味好出,而雞翼嘅骨都好少,啖啖肉,推介!👍👍…✨招牌莎樂美腸薄餅 $78呢個pizza就完全做到個皮係薄而脆!🤣啲涵都好豐富,上面仲成層cheese 啊!😍😍…✨TIRAMISU $68呢個tiramisu嘅甜味比較出,相對嚟講比較多cream,而咖啡嘅苦味就較少🥺,所以中意食甜啲嘅人就要嗌泥試下啦!😋😋…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍…📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖
🐝CURATOR Art & Café (尖沙咀)🐝

服務:🤍🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

2021-11-04 513 浏览
朋友生日,諗住比驚喜佢,帶佢去個打卡cafe入到餐廳地方唔大,但好靚好打卡able叫左兩杯打印朱古力,靚到唔捨得飲藝術打印咖啡 ~ 打印左我地最鍾意的多啦A夢,朱古力好濃好滑,影完一輪相都仲好好飲大蝦意粉 ~ 有好多隻大蝦,又爽又鮮甜,蕃茄汁配意粉,味道偏淡少少酥脆雞鎚配水牛芝士醬 ~ 雞鎚炸得好酥脆,不過比較細隻,一人都可以食晒Tiramisu ~ 朋友見到蛋糕好驚喜,侍應仲會幫你點埋candle,影埋相,超級開心。蛋糕好滑好香濃咖啡味,朋友非常滿意
朋友生日,諗住比驚喜佢,帶佢去個打卡cafe

入到餐廳地方唔大,但好靚好打卡able

叫左兩杯打印朱古力,靚到唔捨得飲

大蝦意粉
酥脆雞鎚配水牛芝士醬
庆祝纪念
生日
  • ARTSY PRINT COFFEE
2021-11-04 188 浏览
等左一個月有得食和打印自己喜歡的照片在coffee/ chocolate 上,見到咁靚唔係好捨得飲😂座位其實真係唔多,相信在假期應該大排長龍,不過今天是平日不是太多人,坐得比較舒服和比較寧靜😍 店員都好好傾,笑容滿面,慢慢等朋友選的照片,這點很好👍🏻食物味道也不錯,上碟也很快;其中糯米雞奕和tiramisu 好好味!價錢在museum內跟其他食店算較低一點。😊

😊
大蝦意粉
芝士糯米雞翼
芝士糯米雞翼
Tiramisu
好少黎開尖東呢間大型Mall行街,今日難得黎到呢度,梗係要周圍搵好西食~我一眼就俾呢間食店嘅裝修吸引住,咁一定要入去坐坐啦~😋 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188墨魚汁意粉咬落好煙韌,用橄欖油炒唔會話十分油,女仕們食多兩啖都無咩罪惡感呀~蒜味夠曬香,而且粒粒帶子都彈牙又大粒,食落真係好有滿足感架!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 招牌莎樂美腸薄餅🍕$78莎樂美腸薄餅皮薄餡靚,Pizza皮卜卜脆,芝士夾莎樂美腸就一定唔會輸啦 ~不過本人就略嫌整體有d鹹,不過就岩曬重口味嘅各位喇‼️好食指數7/10‼️推介指數7/10😋 奶酪醬🧀烤糯米釀雞翼 $78雞翼醃得入味,釀入燸米,都頂到下肚仔,而奶酪醬本人十分喜歡,值得推薦嘅一味小食 ~‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10😋 意式提拉米蘇$68擺盤十分有氣質,成件藝術品咁,真係望望下都會唔捨得食~入口時感覺酒味十分香醇,而且口感軟滑,做飯後甜品一流呀!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10🍽️ CURATOR BY LEX ART CAFÉ📌 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C

我一眼就俾呢間食店嘅裝修吸引住,咁一定要入去坐坐啦~

😋 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188

而且粒粒帶子都彈牙又大粒,食落真係好有滿足感架!

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

😋 招牌莎樂美腸薄餅🍕$78

不過本人就略嫌整體有d鹹,不過就岩曬重口味嘅各位喇

‼️好食指數7/10
‼️推介指數7/10

😋 奶酪醬🧀烤糯米釀雞翼 $78

‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 8/10

😋 意式提拉米蘇$68

擺盤十分有氣質,成件藝術品咁,真係望望下都會唔捨得食~

入口時感覺酒味十分香醇,而且口感軟滑,做飯後甜品一流呀!

‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 8/10

🍽️ CURATOR BY LEX ART CAFÉ
📌 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖
☎️ 21171066
⏰ 星期一至日 10:30至22:00
呢間舖頭無論係堂食定外賣我哋都試過,佢哋藝術打印咖啡一定係最出名☕️。最近因為個個都走去印mirror人像咖啡令Cafe人氣大增😍。由於我哋唔係鏡粉,所以就集中講啲食物啦😂。.📍橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子($188)Squid Ink Spaghetti with Scallop墨魚汁意粉偏油而且調味唔夠,感覺冇咗個靈魂咁。意粉食落有咬口,不過調味方面真係有進步空間。帶子外面煎到金黃色,中間咬落仲喺半生熟,一共有5大粒,可以話喺帶子拯救咗呢碟意粉。.📍大蝦意粉($178)Prawn Linguine In Tomato Sauce (Butter Seared Prawns, Fresh Basil)蝦肉有6隻,剝晒殼食落好方便,更加重要喺冇整得過老,口感爽口彈牙,可惜調味不足。意粉方面煙韌度啱啱好🍝,唔會煮得過腍,蕃茄味自然唔會過酸🍅,再加上洋蔥🧅同香草🌿,味道都幾好。.📍元氣精華($98)Breakfast Essentials (Cheese Sausage, Bacon, Gherkins, Scrambled Egg)餐廳仲有幾款輕食,麵包搽上牛油🧈再焗得香脆,炒蛋嫩滑🥚,上面再

📍橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子($188)

📍大蝦意粉($178)

📍元氣精華($98)
餐廳仲有幾款輕食,麵包搽上牛油🧈再焗得香脆,炒蛋嫩滑🥚,上面再放上煙肉🥓、芝士脆皮腸同蕃茄粒🍅,食落好香牛油味,算喺個唔錯嘅輕食。

📍意式提拉米蘇($68)
Tiramisu
呢一個Tiramisu我哋已經食過3次,呢一次好似喺最好食,咖啡味香濃☕️,口感軟滑又Creamy❤️,加上個造型好令✨必食呀🤟🏻。

2021-10-25 3607 浏览
今天到訪這間別緻cafe, 感覺新鮮。餐廳的裝修充滿玩味和時尚感,是很輕鬆活潑的感覺。午餐時間,有set lunch 或散點。橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子$188這意粉賣相很美,曰本帶子大大粒,口感軟滑,加上意粉Q彈,充滿蒜香,目見的醬汁不多,但每一口意粉都十分滋味。Honey 點左洋甘菊柚子茶$58這洋甘菊柚子茶以一壺上,柚子茶入口順滑,又有陣陣洋甘菊的幽香,又有柚子的清新,完全無糖,十分輕怡。我選擇了香煎慢煮三文魚扒$138 Set lunch頭盤有火炙尼斯吞拿魚沙律這沙律十分清爽新鮮,而且還有一片肥美的火炙尼斯吞拿魚,使用的是沙律汁,十分清爽。香煎慢煮三文魚扒這三文魚扒啖啖肉,完全無骨。三文魚皮煎得甘香脆口,加上油潤的三文魚肉和忌廉汁,還有什菜等,口感豐富。Artsy print coffee set +$38這咖啡可選自己喜歡的相片send 給店員,然後他就送上一杯獨一無二的彩印咖啡。相片真的100%原形的印在咖啡忌廉上!有少少不捨得喝下去。p.s , 可選咖啡或朱古力,但這是凍飲。這咖啡有豐厚的牛奶忌廉,口感香滑,而且咖啡入口甘香不苦,味道不錯。看到鄰座的客人把mirror 的相

是很輕鬆活潑的感覺。

午餐時間,有set lunch 或散點。

橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子$188

目見的醬汁不多,但每一口意粉都十分滋味。

Honey 點左洋甘菊柚子茶$58

我選擇了香煎慢煮三文魚扒$138 Set lunch

頭盤有火炙尼斯吞拿魚沙律

香煎慢煮三文魚扒

Artsy print coffee set +$38
相片真的100%原形的印在咖啡忌廉上!有少少不捨得喝下去。
p.s , 可選咖啡或朱古力,但這是凍飲。這咖啡有豐厚的牛奶忌廉,口感香滑,而且咖啡入口甘香不苦,味道不錯。看到鄰座的客人把mirror 的相片印到咖啡上拍照,很興奮。

這一天看到我的「貓貓」印在咖啡上,真高興。

2021-10-22
午餐
2021-10-24 2134 浏览
今日同朋友你呢間幾出名嘅餐廳到食,呢間餐廳都幾特別,佢裏面啲裝修好有少女feel呢啲圖我覺得你打下卡都ok咁我叫咗以下食物:Bella Nutella With Strawberries: 咁呢個餐前小食有啲似多士,咁佢就有啲朱古力醬、有一啲棉花糖、再加埋D士多啤梨,雖然係塊多士,但係佢整得好靚最少我自己整唔到先,而且味道口感亦都ok,唔算係太甜,係香港人接受到嘅味,呢個真係打卡一流。Squid Ink Spaghetti with Scallop: 我覺得都幾特別因為佢有我Like嘅墨魚汁,同埋個帶子其實都燒得幾好食同彈牙, 而且帶子份量都有五隻, 而且個size都算大隻, 不過要小心因為佢有嘅墨汁,好容易食到成口都係黑色。Tiramisu: 呢個我覺得一定要試,因為佢用嚟送咖啡一齊食我就覺得最一流,同埋佢呢個taste有別於其他甜品店或者餐廳食嘅tiramisu,甜味比較適合香港人食又或者適合女士們食。最後飲埋佢杯signature嘅coffee and Honey Lime 就閃人, 佢杯coffee我覺得真係幾靚嘅,因為佢可以幫你影嘅相做咗個coffee嘅topping,雖然我

最後飲埋佢杯signature嘅coffee and Honey Lime 就閃人, 佢杯coffee我覺得真係幾靚嘅,因為佢可以幫你影嘅相做咗個coffee嘅topping,雖然我冇做到,但係覺得幾得意, 不過提提大家杯咖啡係凍嘅雖然真係幾靚。
  • ARTSY PRINT COFFEE
2021-10-24 205 浏览
之前成日經過都等唔到位,咁啱收早又約人未夠鐘,見有位就點都入去啦。坐低望望menu , 叫左杯打印飲品,一碟炸雞。打印朱古力上枱真係靚到唔捨得飲,望住影相都好開心。無預期飲落係好味,但好香朱古力味,唔太甜,唔錯,炸雞上枱時真係熱辣辣,好好味,又係比預期好。
之前成日經過都等唔到位,
咁啱收早又約人未夠鐘,見有位就點都入去啦。

坐低望望menu , 叫左杯打印飲品,一碟炸雞

炸雞上枱時真係熱辣辣,好好味,又係比預期好。

2021-10-23 165 浏览
K11 Musea呢間充滿藝術氣息既Cafe一直都深受大家歡迎😍成間餐廳擺放住各樣嘅藝術品,最啱打卡🤩📸️ 環境氣氛好輕鬆,店員服務態度都好好❣️絕對係同姊妹談心一個唔錯嘅選擇💖招牌莎樂美腸薄餅 ($78)呢塊pizza兩人分享岩岩好🍕 表面有車厘茄、莎樂美腸、芝士等配料,芝士充滿鹹香,不過唔係拉芝嗰種~ 餅底都幾脆😆卡邦尼培根長通粉($168)卡邦尼係最穩陣嘅選擇🤣 配料有香菇同煙肉,長通粉咬落充滿嚼勁~ 正常發揮啦😚藝術打印咖啡($88)咖啡表面係超靚既星空🌃真係靚到唔捨得飲呀! 咖啡加左糖,飲落味道普普通通啦,不過就非常IG-able❤️見到基本上每枱都有叫!海鹽朱古力香蕉冰雪世界($68)入口先試係海鹽既鹹香,其後係超突出既香蕉味🍌三種唔同味道完全係衝擊味蕾!不過又出奇地夾🤣 只係朱古力味唔夠濃🥺呢個失色少少Venchi冰朱古力($79)喺小編最愛既Venchi💖朱古力口感香濃順滑🍫加埋表面既cream🤩超邪惡😈意式提拉米蘇($68)想試好耐啦😋 Tiramisu大大個,賣相都幾靚😍食落酒香突出,不過咖啡味可以再香濃啲☕️手指餅濕潤綿密,表面啲cream都幾smooth!

招牌莎樂美腸薄餅 ($78)

卡邦尼培根長通粉($168)

藝術打印咖啡($88)

海鹽朱古力香蕉冰雪世界($68)

Venchi冰朱古力($79)

意式提拉米蘇($68)
2021-10-22 139 浏览
充滿藝術氣息的餐廳,食物精心的擺盤令人賞心悅目‼️▫️❥$𝟭𝟴𝟴 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子🍝 表面呈金黃色的帶子口感很嫩很鮮甜,而且有5大顆‼️😻 墨魚汁意粉加了洋蔥、蒜粒及甜椒一起炒,香噴噴的很不錯‼️😘▫️❥$𝟳𝟴 招牌莎樂美腸薄餅🍕 餅底很脆,中間夾著的莎樂美腸略嫌有點過咸,不過酸酸的蕃茄醬中和了莎樂美腸的咸香味‼️😜▫️❥$𝟳𝟴 奶酪醬烤糯米釀雞翼🐥 雞翼的骨頭已拆去,裡面釀滿了糯米,口感軟糯‼️😋 金黃色的雞翼表面有一層融化的芝士,很邪惡的小吃‼️😉▫️❥$𝟲𝟴 ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ🥧 口感軟滑,充滿芝士味和咖啡香‼️🤤 蛋糕表面灑上一層可可粉,不會過於甜膩,好吃‼️👏🏻
充滿藝術氣息的餐廳,食物精心的擺盤令人賞心悅目‼️

2021-10-21 222 浏览
第一次黎依間野食,杯美術咖啡係最靚,食物真係好麻麻,最大問題係侍應,叫個dinner set,叫之前已經講定食完熟食先再叫上甜品,食物都未食完,侍應已經走過黎講上甜品未,好似催客走感覺,之後又話用餐時間75分鐘,但係我連食熟食都未過60分鐘已經開始催,真係好討厭!如果真係咁趕要客走 不如做外賣啦,食野梗係要慢慢享受,但係食都未食完已經催你,食物已經係麻麻地好食,仲要催你,真係食到火都黎,叫幾款食物都話賣哂,估唔到一間所謂咁忙餐廳連預食物都預咁小,個三文魚米型飯,就三文魚夠熱,但係個飯就係微暖,個蛋糕就連味道都食唔到咩味 得個甜字,算係咁上下應該係個糯米雞亦,夠哂熱!
2021-10-21
2021-10-19 142 浏览
收工同朋友去尖沙咀shopping ,之後去左呢間打卡cafe晚飯,這cafe裝修充滿藝術特色之外,還有藝術打印咖啡。見到好多Mirror fans都來左整有偶像肖像的咖啡,搞到我都好想整返杯!.橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188足足有五粒帶子,每一粒帶子都非常肥美,鮮味十足,而且煎到外表金黃色,無論視覺味覺都非常吸引。墨魚汁意粉,墨魚汁濃郁,食的時候整個咀唇都是黑食,十分搞笑。.招牌墨西哥式煎蛋早餐 $98在墨西哥,煎蛋和玉米餅是最具代表性的早餐,在配合唔同的配料,而今次有牛油果醬、櫻桃蕃茄,牛油果醬佈滿多士的表面,健康得來又美味。.Tiramisu $68份量十足,忌廉入口香滑,甜度適中又不會覺得膩,咖啡浸泡過的手指餅,有點像海綿蛋糕的鬆軟口感,還帶有冧酒的香氣。.熱朱古力 $49個杯和拉花都很美,而且朱古力味好香濃。

橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188

招牌墨西哥式煎蛋早餐 $98

Tiramisu $68

熱朱古力 $49
個杯和拉花都很美,而且朱古力味好香濃。
2021-10-16 173 浏览
在youtu睇到黎間野,西式餐廳,評論都無錯,特意同朋友過黎嘆下午茶☕️環境都無錯,好舒服噶感覺。菜式款式都幾多選擇,價位對於我黎講就有滴貴啦。點佐奶酪醬烤糯米釀雞翅雞翅去骨,入邊釀滿糯米,再用奶酪醬烤成,食落去糯米同雞翅一齊,脆香脆香。整體搭配好唔錯,口感都幾好。披薩🍕炸魷魚搭配黑松露蛋黃醬汁,金黃的炸魷魚黑松露醬汁,咬下去好香,好脆口,真是金香可口,好似話是黎間店嘎特色,大家都可以試下。配上一杯咖啡,今日就非常happy
環境都無錯,好舒服噶感覺。

菜式款式都幾多選擇,價位對於我黎講就有滴貴啦。

點佐奶酪醬烤糯米釀雞翅

整體搭配好唔錯,口感都幾好。

披薩🍕

配上一杯咖啡,今日就非常happy