Mussel Corner - 又一次高估左2個女仔的戰鬥力加左個sour dough,青口新鮮隻隻都好大粒。*Nachos - 冇一次食得曬但次次都會嗌 芝士都尚算重手,醬唔夠呀呀呀呀呀呀~食到底好空虛🥹*Truffle Mac n Cheese - Truffle都夠濃,食到一半會有啲漏🥲share食係完全冇問題的📍Dan Ryan's Chicago Grill灣仔皇后大道東200號利東街地下G40號舖

📍Dan Ryan's Chicago Grill
灣仔皇后大道東200號利東街地下G40號舖
2023-12-27 122 浏览
📍灣仔老牌美式餐廳‼️· 超腍身炭燒牛柳😋 -- Dan Ryan’s Chicago Grill🐮•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_灣仔#pigfoodiexhk_西餐==========================餐廳樓高兩層,裝修好chiratmassy!!餐廳每逢節日都會推出special menu,上星期就同@breadismyboyfrd 嚟試下👍------------------------------⭐️芝士焗薯皮 $125 (4.3/5)薯仔面頭鋪滿芝士同煙肉,好邪惡!點埋sour cream食更加正🤪·⭐️焗芝士肉醬千層麵 $168 (4.3/5)肉醬濃稠香濃,加埋芝士夠晒鹹香😍‼️千層麵亦唔會太厚身👍•⭐️炭燒封門牛柳 $315 (4.6/5)呢個幾有驚喜😋牛柳顏色粉嫩,口感非常腍身‼️👍👍肉味濃仲帶陣陣炭燒香味•⭐️經典芝加哥甘荀蛋糕 $108 (4.4/5)蛋糕好高身好大件~食落口感濕潤,中間嘅cream cheese軟滑😍•⭐️楓糖煙肉奶昔呢個比較甜🥴如果鹹香再突出啲會更好😝·⭐️Salted Cara

#pigfoodiexhk_灣仔
#pigfoodiexhk_西餐
==========================
⭐️芝士焗薯皮 $125 (4.3/5)

⭐️焗芝士肉醬千層麵 $168 (4.3/5)

肉醬濃稠香濃,加埋芝士夠晒鹹香😍‼️千層麵亦唔會太厚身👍

⭐️炭燒封門牛柳 $315 (4.6/5)

⭐️經典芝加哥甘荀蛋糕 $108 (4.4/5)

⭐️楓糖煙肉奶昔

呢個比較甜🥴如果鹹香再突出啲會更好😝
⭐️Salted Caramel ChaIced Tea $58

呢個係檸檬茶+chai tea+焦糖,飲落幾清新!
賣相:3.7/5
味道:4.3/5
性價比:3/5
推介度:3.8/5
店舖資料
名稱:Dan Ryan's Chicago Grill @danryans.hk
地址:灣仔皇后大道東200號利東街地下G40號舖
前往方法:灣仔站D出口
一踏入12月,聖誕聚餐接住來,今年聖誕大餐第一擊就同姊妹來咗灣仔利東街老牌美式餐廳 Dan Ryan's,今年聖誕餐廳更推出了一系列以聖誕糖果主題特飲和cocktail,唔單只好味,賣相又勁好打卡呀~無論室外和室內的都是聖誕佈置,節日氣氛爆登呀!🔮Salted Carmel Chia Ice Tea   (Chai Tea, Fresh lemon Juice, Caramel, Salt)賣相見到都好開心,大大粒棉花糖和彩色波板糖做ganish,好得意呀~咸咸地的焦糖Chia Tea, 入口有種清新的茶香味,搭幾啖糖,再飲一啖茶,味道很搭又過癮呀!🔮Candy Cane   (Green Tea Kuppa Kombucha, Apple, Cinnamon)杯面嘟上鮮忌廉再灑上彩色的聖誕造型糖果,色彩繽紛,好靚好吸引呀~忍唔住打了很多張卡!飲落清清地又滿有蘋果甜味,頓時有種好甜蜜幸福的感覺呀~🔸️Complimentary Bread Basket有三款不同的麵包,全部都好軟熟,最正係個士多啤梨忌廉芝士,香甜幻滑,用來配麵包食一流呀~🔮England Clam Chowder 蜆肉周

🔮Salted Carmel Chia Ice Tea

🔮Candy Cane

🔸️Complimentary Bread Basket

🔮England Clam Chowder
蜆肉周打湯
真材實料周打魚湯,真係同我係外國飲嘅味道好似呀!入面有海量的蜆肉,又有魷魚,薯仔,其他雜菜等,啖啖都有蜆肉,湯味道鮮甜濃郁,放係個掏空了酸種麵包入面,飲到中間還是暖暖的,好warm呀~

🔮Mussel Corner
青口煲
這個青口煲最特別的是用餐廳的自釀draft beer 烹煮的,青口新鮮大隻,鮮甜無腥味,加入蒜蓉,洋蔥,西式香料等,更加惹味呀~

🔮Slow Roasted Baby Ribs +  BBQ Chicken with sweet potato fries(half)
慢煮BBQ猪排骨 + 烤雞 (半份)
美國菜果然係大大份呀!猪肋骨非常軟腍入味,個BBQ醬超級惹味到我連骨頭都lur埋;烤雞皮脆肉嫩又juicy,仲有用beer butter 嘅方法來炸蕃薯條,脆甜香口

食完個咁豐富嘅聖誕大餐之後,更可以係外面利東街影燈飾,夜晚仲有飄雪表演,節日氣氛超濃厚呀!
蜆肉周打湯
慢煮BBQ猪排骨烤雞 (半份)
️Complimentary Bread Basket
Salted Carmel Chia Ice Tea
蜆肉周打湯
慢煮BBQ猪排骨烤雞 (半份)
️Complimentary Bread Basket
Salted Carmel Chia Ice Tea
2023-12-14 84 浏览
我每天都會經過這家餐廳,但這是我第一次在那裡吃飯。十二月聖誕節快到了。那裡已經過聖誕節了。所有的雞尾酒色彩繽紛,充滿聖誕氣氛。而且,這家位於灣仔的分店位於戶外,可以俯瞰利東街的燈光。今次做了朱古力主題的令我想起朱古力掌門人的電影 這個主題很有趣,將所有美食配合了朱古力融合在一起我點了一個朱古力棉花糖,配上餅乾烤棉花糖,真係好正另外再叫咗一杯雞尾酒 雞尾酒上面嘅裝飾都陪上咗聖誕嘅主題 加上利東街嘅燈飾再叫咗一個芝士朱古力條 芝士可以拉絲呢間餐廳氣氛真係一流
我每天都會經過這家餐廳,但這是我第一次在那裡吃飯。
十二月聖誕節快到了。那裡已經過聖誕節了。
所有的雞尾酒色彩繽紛,充滿聖誕氣氛。
而且,這家位於灣仔的分店位於戶外,可以俯瞰利東街的燈光。
今次做了朱古力主題的
我點了一個朱古力棉花糖,配上餅乾
烤棉花糖,真係好正
再叫咗一個芝士朱古力條 芝士可以拉絲
呢間餐廳氣氛真係一流
  • carbonara
一年中最歡樂的節日一定係聖誕節🎅🏻一杯Christmas Cocktail更加令大家的聖誕增添歡樂🍹🍸🎄美式經典餐廳Dan Ryan's Chicago Grill已經推出Christmas Cocktails,杯杯都色彩繽紛,有傳統又有創新,充滿節慶的氣氛🎁🎄講傳統的有聖誕必備香料熱紅酒Mulled Wine、濃厚香甜的Chocolate Shake🍫Candy Cane有枝勁cute的聖誕士的做裝飾🍬🍭好Colourful🎉入口有肉桂香味,飲到底仲有薄荷添🌿同場必食Dan Ryan’s X Wonka 朱古力做主題的聖誕大餐(2人份$968),靈感沿自電影朱古力獎門人旺卡。Set Menu的多款美食與朱古力配搭,充滿驚喜。餐湯有龍蝦湯,味道濃郁,質地creamy。小食楓糖煙肉條配芝士流心蛋黃薯蓉醬,煙肉塗上楓糖烤得焦香,有BBQ過搽蜜糖的感覺🥓配上朱古力醬,鹹鹹甜甜的味道超級surprise,旁邊仲有流心蛋黃薯蓉醬🍳一次過帶來兩種唔同的口味!主食三選二,黃金蟹餅賣相精緻,食落香口🦀啖啖新鮮蟹肉配小紅莓醬,酸酸地十分開胃。焗忌廉菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉好好食,焗完熱辣辣上枱,一口咬開有拉

焗忌廉菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉好好食,焗完熱辣辣上枱,一口咬開有拉芝🧀🧀
忌廉菠菜蘑菇口感豐富。甜品係令人無法抗拒的Christmassy S’mores Dip,軟綿綿的半溶綿花糖加熱朱古力醬🍫簡直係美味又邪惡😈

𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐦𝐚𝐬 𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬
🎄Candy Cane $78
Green tea kuppa kombucha, apple, cinamon

🎄Scrumptious Chocolate Shake $78
Chocolate brownie, chocolate ice cream, whipped cream, coco pops

𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐦𝐚𝐬 𝐒𝐞𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝟐 ($968)
🔸龍蝦湯
🔸楓糖煙肉條配芝士流心蛋黃薯蓉醬
🔸黃金蟹餅配小紅莓醬
🔸焗忌廉菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉
🔸Christmassy S’mores Dip

📍#DanRyan's Chicago Grill (#灣仔美食)
#灣仔 皇后大道東200號利東街地下G40號舖
2023-12-10 88 浏览
在香港屹立34年,首間Dan Ryan's Chicago Grill 於1989年在香港正開業,可謂美國菜經典中的老牌餐廳,相信唔使多介紹,應該係好多好似我咁嘅年紀嘅香港人嘅成長回憶,我就最愛Dan Ryan's 既水牛城雞翼、洋蔥圈、芝士焗薯皮,每次去都係必食三寶,今晚就係第一次去利東街分店,兩層高裝潢滿滿美國風的分店,適逢聖誕佢哋仲推出咗一系列嘅應節飲品和美食,齊齊來Grill 一下🍲▪️ England Clam Chowder 蜆肉周打湯 $ 88濃厚嘅忌廉湯內有蜆肉、芹菜、洋蔥、薯仔,每一口都是Creamy的濃湯和滿滿的材料,配上麵包非常美味🍗▪️Chicago Combo 芝加哥拼盤 $198 芝士焗薯皮、炸洋蔥圈、水牛城雞翼、藍芝士醬、BBQ 醬、酸忌廉,薯皮採用美國西的馬鈴薯,芝士及煙肉粒一齊焗,非常香口,芝士味亦唔會太濃,沾上Sour cream,加配滋味,雞翼能夠保持肉汁,酸酸辣辣就是最傳統的水牛城醬汁風味,可沾上BBQ醬風味或秘製藍芝士醬,可以試到不同的味道,洋蔥圈外皮炸得香脆洋蔥香甜,這個組合就是我最愛的😋🍝▪️Lasagna DELUXE 焗芝士肉醬千層麵 $ 1

🍗▪️Chicago Combo 芝加哥拼盤 $198

🍝▪️Lasagna DELUXE 焗芝士肉醬千層麵 $ 168
千層麵煙靭彈牙,材料豐富有意大利辣肉腸、蕃茄牛肉醬、意大利乳清芝士、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、紐堡醬,味道滿滿芝士和茄香,最傳統的風味

🦞▪️Grilled Garlicky Lobster Tail $ 458
賣相一流的兩隻超巨型的龍蝦尾,味道滿滿蒜蓉牛油香,啖啖肉口感超新鮮彈牙,用上原條粟米燒好焦香,味道帶牛油香和Cajun調味料和辣椒粉,香辣又惹味

🍫▪️Scrumptious Chocolate Shake $78
超甜美的一杯奶昔,材料有朱古力布朗尼、朱古力雪糕,鮮忌廉,和朱古力棒棒糖,全部都係朱古力,超級濃香

🍹▪️Candy Cane $78
綠茶庫帕康普茶、蘋果、肉桂,味道清香清甜,內桂香味四射,面加上鮮忌廉和彩虹糖,好有聖誕氣氛,味道更加增添風味

• Grilled Garlicky Lobster Tail
2023-12-10 46 浏览
臨近聖誕節去咗利東街打卡,俾呢間傳統美式餐廳嘅聖誕菜單吸引住,餐廳由1986年開業,裝潢以復古美式風格為主調,有上下兩層,室外內位置,夜晚仲有Live Band,絕對係慶祝聖誕節嘅好去處之一!聖誕期間推咗唔少Cocktails款式,賣相吸引,五顏六色,氣氛滿滿,價錢比一般飲品仲要平,而且味道唔錯,好抵玩🤣 Choco Shake好似食緊真正嘅Brownie咁,加埋Whipped Cream好邪惡~ Salted Caramel Cha Iced Tea夠Fresh,十分開胃,適合解膩~ 前菜有Papaya Salad,木瓜鮮甜,有大量嘅新鮮蔬菜,醬汁酸甜,份量都唔少,感覺健康💚 Onion Rings好有驚喜,第一次食咁大塊嘅洋蔥圈,熱辣辣,外層炸至金黃色,酥脆可口,性價比高,唔怪得之點解枱枱都有叫啦!主食有Aglio E Oilo,蒜香味突出,唔油,麵條軟硬度適中,而且好掛汁,簡單又美味、Filet O Fish 可愛迷人,麵包皮鬆軟,魚塊無雪藏味,外層脆身,內裏滑嘟嘟,配上塔塔醬,好快就清曬!大大力推介呢度嘅BBQ Chicken,最鍾意係個醬汁,鹹中帶甜,令到整體味道同層次都昇華

大大力推介呢度嘅BBQ Chicken,最鍾意係個醬汁,鹹中帶甜,令到整體味道同層次都昇華咗,肉質算唔錯,啖啖肉,旁邊附上炸蕃薯條,又脆又甜好好食,另外加點Garlic Creamy Mashed Potato同Creamed Spinash作為伴菜,細細一碗,軟綿綿,煮至入味,食完都好飽😝
𓎷 𓎷 𓎷這個聖誕想感受 朱古力和糖果 的甜蜜奇幻氣氛?Dan Ryan’s Chicago Grill 特意為聖誕打造一系列 Christmas cocktails,全部以七彩斑斕的糖果為題,讓人一秒置身聖誕糖果屋!𓍾 Spiced Cherry Bellini $98用上Home made falernum, angostura bitters, bubbles, cherries,加上糖果 toppings,搶眼的紅色非常有聖誕氣氛!𓍾 Toffee Apple $78撲鼻的蘋果香配上甜蜜的拖肥,每一口都洋溢浪漫氛圍。推薦給不嗜酒的朋友。𓍾 炸洋蔥圈 $98從未吃過如此大的炸洋蔥圈!每個洋蔥圈都有2隻手指的闊度,真正吃到爽、甜、脆!𓍾 水牛城雞翼 $108水牛城雞翼非常惹味,還可選擇配BBQ醬的「無辣」版本,讚!𓍾 蜆肉周打湯 $48用料十足的周打湯,有蜆肉、芹菜、洋蔥、薯仔等,鮮味濃稠。𓍾 青口煲 $268必點推介!青口全部大隻鮮嫩,用上香蒜、紅洋蔥等烹製,惹味非常。還可 +$38 配 sour dough 蘸著鮮味的啤酒海鮮湯,十分滿足。𓍾 海鮮意大利飯 $165另一必點推薦

𓎷 𓎷 𓎷

這個聖誕想感受 朱古力和糖果 的甜蜜奇幻氣氛?

𓍾 Spiced Cherry Bellini $98

𓍾 Toffee Apple $78

𓍾 炸洋蔥圈 $98

𓍾 水牛城雞翼 $108
水牛城雞翼非常惹味,還可選擇配BBQ醬的「無辣」版本,讚!

𓍾 蜆肉周打湯 $48
用料十足的周打湯,有蜆肉、芹菜、洋蔥、薯仔等,鮮味濃稠。

𓍾 青口煲 $268

𓍾 海鮮意大利飯 $165
另一必點推薦!蝦、青口、蜆、比目魚等海鮮,加入番茄、香蒜、洋蔥和白酒煮,意大利飯盡吸海鮮和配料精華,啖啖鮮味。

利東街本來就是聖誕打卡必到景點,Dan Ryan 更化身聖誕糖果屋,以朱古力糖果為題的雞尾酒和聖誕大餐,令節日氣氛更加濃厚。

𓎷 𓎷 𓎷

2023-12-02
  • Seafood  risotto
  • Mussels  pot
🥳灣仔利東街的Dan Ryan’s Chicago Grill💥已經準備好精美的聖誕節套餐啦!套餐相當豐富,由餐湯到甜品,都令人充滿驚喜。🌿餐廳有兩層樓,聖誕節布置得好似歐洲小鎮咁,門前的有棵聖誕樹,打卡一流,餐廳仲設有outdoor 座位,可以望入利東街嘅聖誕裝飾,滿滿嘅系聖誕氣氛。🎉X’mas cocktails:🎅🏼聖誕套餐💰968HKD for 2⭐️龍蝦湯濃郁,充滿龍蝦鮮甜味,仲可以食到龍蝦肉。⭐️前菜可以揀一款:烤南瓜小紅莓沙律(菠菜、菲達芝士、蜜糖黑醋汁)或者楓糖煙肉條配芝士流心蛋黃薯蓉醬(卡宴辣椒朱古力醬)⭐️主菜可以揀兩款:-10安士紐約西冷牛扒配朱古力肉汁-黃金蟹餅配小紅莓醬(大螃蟹肉粒、小紅莓醬、粟米香草沙律)賣相好靚,有好豐富嘅蟹肉,拆碎咗都啖啖蟹肉,口感好飽滿,配搭粟米香草沙律層次豐富。️-焗忌亷菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉(馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、香蒜蕃茄醬、紐堡醬)用鐵鍋呈上,熱辣辣好新鮮,將忌廉菠菜蘑菇釀入珍寶蜆殼粉入面,芝士好香濃,風味十足。⭐️甜品:️ 焗棉花糖好香,底下有半融朱古力醬,用消化餅點沾朱古力醬好味又有聖誕特色。📍Dan Ryan's Chicago Gr

X’mas cocktails:

🎅🏼聖誕套餐💰968HKD for 2

⭐️龍蝦湯濃郁,充滿龍蝦鮮甜味,仲可以食到龍蝦肉。

⭐️前菜可以揀一款:

⭐️主菜可以揀兩款:

-10安士紐約西冷牛扒配朱古力肉汁

️-焗忌亷菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉

⭐️甜品

📍Dan Ryan's Chicago Grill (利東街)
灣仔皇后大道東200號利東街地下G40號舖

一踏入12月已經滿滿係聖誕氣氛✨🎄 大家諗好去邊度食聖誕大餐未? 今次介紹間幾有節日氣氛嘅餐廳俾大家😚 𝘿𝙖𝙣 𝙍𝙮𝙖𝙣'𝙨 ✖️旺卡推出咗個朱古力聖誕大餐🫶🏻 .📍𝘿𝙖𝙣’𝙨 𝙂𝙤𝙗𝙨𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜 𝘾𝙝𝙧𝙞𝙨𝙩𝙢𝙖𝙨 𝙨𝙚𝙩 ($968/2 𝙥𝙥𝙡) 🎄𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧 ❥龍蝦湯𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙞𝙨𝙦𝙪𝙚 入口𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮而且龍蝦味勁香濃🦞 . ❥楓糖煙肉條配流心蛋黃薯蓉醬 𝙈𝙖𝙥𝙡𝙚 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙚𝙩𝙩𝙖 𝙎𝙩𝙧𝙞𝙥𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙔𝙤𝙡𝙠𝙮 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮 𝙈𝙖𝙨𝙝 煙肉片面加咗焦香厚蜜糖🥓,食落似豬肉乾😍 唔會乾硬配上軟綿綿又鹹香嘅流心蛋黃薯蓉醬同朱古力醬真係好食到癲🤤 .❥烤南瓜小紅莓沙律 𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙋𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝘾𝙧𝙖𝙣𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 .🎄𝙈𝙖𝙞𝙣𝙨 ❥黃金蟹餅配小紅莓醬 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙧𝙖𝙣𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 蟹餅絕對係呢度嘅招牌菜式🤩,外面炸得微脆 中間滿滿蟹肉絲🦀,非常鮮味,入口鬆軟☺️ 配埋個紅莓汁,一啲都唔膩,必點‼️ .❥焗忌廉菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙚𝙙 𝙎𝙥𝙞𝙣𝙖𝙘𝙝 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙎𝙩𝙪𝙛𝙛𝙚𝙙 𝙅𝙖

一踏入12月已經滿滿係聖誕氣氛✨🎄
大家諗好去邊度食聖誕大餐未?
今次介紹間幾有節日氣氛嘅餐廳俾大家😚
𝘿𝙖𝙣 𝙍𝙮𝙖𝙣'𝙨 ✖️旺卡推出咗個朱古力聖誕大餐🫶🏻

🎄𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧
❥龍蝦湯𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙞𝙨𝙦𝙪𝙚
入口𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮而且龍蝦味勁香濃🦞

❥楓糖煙肉條配流心蛋黃薯蓉醬
煙肉片面加咗焦香厚蜜糖🥓,食落似豬肉乾😍

❥烤南瓜小紅莓沙律

🎄𝙈𝙖𝙞𝙣𝙨
❥黃金蟹餅配小紅莓醬
蟹餅絕對係呢度嘅招牌菜式🤩,外面炸得微脆
中間滿滿蟹肉絲🦀,非常鮮味,入口鬆軟☺️
配埋個紅莓汁,一啲都唔膩,必點‼️

❥焗忌廉菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉
𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙚𝙙 𝙎𝙥𝙞𝙣𝙖𝙘𝙝 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙎𝙩𝙪𝙛𝙛𝙚𝙙 𝙅𝙖𝙢𝙗𝙤 𝘾𝙤𝙣𝙘𝙝𝙞𝙜𝙡𝙞𝙤𝙣𝙞
巨型貝殼粉中間釀咗忌廉菠菜同蘑菇粒🐚🌿🍄
加上芝士同蕃茄醬都幾好食🧀🍅

❥龍蝦尾配牛油汁
𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙏𝙖𝙞𝙡 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧𝙚𝙙 𝘿𝙞𝙥 (+$208)
龍蝦尾較細隻但爽嫩🦞,不過要加$208價錢有啲貴🫣

🎄𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩
❥𝘾𝙝𝙧𝙞𝙨𝙩𝙢𝙖𝙨𝙨𝙮 𝙎’𝙢𝙤𝙧𝙚𝙨 𝘿𝙞𝙥
超邪惡嘅經典甜品😍 焗到軟綿綿嘅棉花糖配上大量朱古力醬🍫 加埋塊消化餅一齊食真係令人停唔到口🤤

❥𝙎𝙘𝙧𝙪𝙢𝙥𝙩𝙞𝙤𝙪𝙨 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚($78)
混合𝘽𝙧𝙤𝙬𝙣𝙞𝙚、朱古力雪糕、忌廉同可可米
朱古力味超濃郁🍫,口感濃厚
好邪惡但好飲,朱古力迷千祈唔好錯過👅
❥𝘾𝙖𝙣𝙙𝙮 𝘾𝙖𝙣𝙚($78)
另一杯嘢飲加入綠茶、蘋果汁同肉桂,味道清新🌿
2023-12-05 65 浏览
聖誕節就快到☺️呢間嘅Christmas set好豐富~先送上兩碗龍蝦湯,鮮味濃郁,間中仲食到蟹肉。楓糖煙肉條配芝士流心蛋黃薯蓉醬煙肉條卜卜脆,口感好似食緊豬肉乾咁。醬料有鹹有甜,鹹就有芝士醬,甜就有朱古力醬,食出2種風味~10安士紐約西冷牛扒竟然係配朱古力肉汁,睇見都開心🥳小朋友就最喜歡☺️Dan Ryan 嘅牛扒一定不會令我失望,肉汁滿滿,口感有嚼勁,厚度適中,二人食剛剛好~仲有難以抗拒的炸薯條🍟焗忌廉菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉好大粒蜆殼粉,入面釀咗好多料,如:菠菜、蘑菇,好似食緊餃子咁,粒粒飽滿,舖上馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、香蒜蕃茄醬、紐堡醬,加入咁多種芝士、醬汁,特別好味😋甜品好有聖誕氣氛,烤棉花糖,可以點朱古力醬,放上消化餅上,甜甜蜜蜜,食完即刻心情開心晒。最後加咗一杯Christmas cocktail-candy cane,造型好似一間糖果屋色彩繽紛,入口有蘋果、肉桂味,酒味唔算濃,酸酸地,清新開胃。
聖誕節就快到☺️呢間嘅Christmas set好豐富~

先送上兩碗龍蝦湯,鮮味濃郁,間中仲食到蟹肉。

楓糖煙肉條配芝士流心蛋黃薯蓉醬

焗忌廉菠菜蘑菇釀珍寶蜆殼粉

Christmas is coming around the corner🎊 Dan Ryan’s is offering a selection of Christmas cocktails🍹 With the festival vibrance in Lee Tung Avenue and decor inside Dan Ryan’s, make a memorable Christmas feast with family & friends!🎟️ Dan’s Golden Ticket 🎫 (Dec.16-17 1-5PM, Dan Ryan’s Lee Tung Avenue)/Appetizer/🦞 Lobster Bisque (for 2)🥔 Maple Pancetta Strips with Yolky Cheesy Mash/Mains/10oz NY Striploin Steak with Chocolate Steak SauceBaked Creamed Spinach Mushroom Stuffed Jumbo Conchiglioni- baked

🎟️ Dan’s Golden Ticket 🎫

/Appetizer/
🦞 Lobster Bisque (for 2)

/Mains/

- baked with mozzarella, parmesan, marinara sauce, Newburg sauce

/Dessert/
🍪Christmassy S'mores Dip
- melted Marshmallow, Chocolate, Digestive Biscuits

🎄Christmas Cocktails🍸
🍒 Spiced Cherry Bellini $98
homemade falemum, angostura bitters, bubbles, cherries

chocolate brounte, chocolate ice cream, whipped cream, coco pops
🇭🇰Dan Ryan's Chicago Grill·呢間餐廳我哋成日都經過 但係今次都係第一次食佢😈差唔多嚟到12月 就嚟聖誕節 佢地已經出咗Christmas Cocktails 全部都係勁色彩繽紛 勁有聖誕節嘅氣氛啦😍😍🎅🏻而且灣仔呢間分店有得坐係室外 望住利東街嘅燈飾食飯都幾有feel✨🎄·Buffalo Wings $108前菜方面佢個雞翼都幾好食 佢個buffalo汁係辣辣地之餘唔會太酸 勁惹味 之後個雞翼個皮都好脆🐤·Caesar Salad $88個沙律都唔錯 好開胃🥗·Slow Roasted Baby Pork Ribs $298之後佢個baby pork ribs都好入味 好易切開 唯一係邊邊位乾左少少🐷但係我好鍾意佢配既番薯條 佢啲番薯條係超甜 超軟糯 好好食 我地最後食曬🍠🍟·Grilled Garlicky Lobster Tail $245之後佢個龍蝦都唔錯 佢係成個起曬比你 好易食 🦞之後伴碟仲有一大支粟米 勁霸氣🌽·Scrumptious Chocolate Shake $78嘢飲方面我就揀咗一個chocolate shake應下節🍫佢呢一個係好似將成
🇭🇰Dan Ryan's Chicago Grill

Caesar Salad

個沙律都唔錯 好開胃🥗
Slow Roasted Baby Pork Ribs

Grilled Garlicky Lobster Tail

嘢飲方面我就揀咗一個chocolate shake應下節🍫佢呢一個係好似將成個brownie打左落去個嘢飲度咁 偏甜少少而且好邪惡😈
#rbyeat
Complimentary  Bread  Basket
Caesar Salad
Slow Roasted Baby Pork Ribs
Grilled Garlicky Lobster Tail
Dan Ryan recently has an interesting set which is a cocktail and cake/petit four pairing. Although it states to be shared by 2, having one set alone is also possible actually.The dish was served and I initially expected there would be some introduction eg. why each cocktail would be paired with which cake or should I divide the cake into 4 and taste each cake with all 4 cocktails etc. However, it was just put down. The order in my dish was different from the menu outside. Maybe due to this misma
The dish was served and I initially expected there would be some introduction eg. why each cocktail would be paired with which cake or should I divide the cake into 4 and taste each cake with all 4 cocktails etc. However, it was just put down. The order in my dish was different from the menu outside. Maybe due to this mismatch, I felt this set was like cocktail and cake platter rather than a pairing experience. To be fair, being able to taste 4 cakes and 4 cocktails in $300 is acceptable but it is mainly an issue of expectation management.
Regarding the cakes, my favorite was the Hojicha but my greatest surprise is the carrot cake. Their usual carrot cake is really sweet but this mini version nailed the sweetness and I hope their usual carrot cake can follow suit.
2023-11-25
2023-11-20 636 浏览
灣仔嘅🌟Dan Ryan’s Chicago Grill🌟係美式🇺🇸連鎖餐廳嘅老字號!每逢特別嘅節日🎃,🌟Dan Ryan’s🌟都會有special餐牌,為客人帶來新鮮感✨!🥗招牌凱撒沙律(大)$158+烤雞肉 $30沙律菜🥬新鮮爽脆!加購嘅烤雞肉🐓份量都唔少!♨️青口煲(細) $168以啤酒海鮮湯嚟煮嘅🪸青口,大大隻鮮味十足,仲帶有少少🍺啤酒嘅甘香!🥩炭烤封門牛柳 8oz $315封門封烤至❤️嫩紅,帶炭烤香氣♨️,口感極軟嫩!秘製嘅辣根醬好惹味👍🏻!伴碟嘅🍟薯條都好香口!🥯蜆肉周打湯 - 麵包碗 $88麵包碗吸收咗超濃郁🐚海鮮湯嘅精華,特別滋味!🍺Dan Ryan's IPA $68台灣產嘅自家生啤🍺,入口香醇,回甘啱啱好!🍨美式雪糕新地 - not too big $62以Classic、Not too Big、World's Smallest嚟分別個size,充滿玩味🤪!

🥗招牌凱撒沙律(大)$158
+烤雞肉 $30

沙律菜🥬新鮮爽脆!加購嘅烤雞肉🐓份量都唔少!

♨️青口煲(細) $168

🥩炭烤封門牛柳 8oz $315

🥯蜆肉周打湯 - 麵包碗 $88

麵包碗吸收咗超濃郁🐚海鮮湯嘅精華,特別滋味!

🍺Dan Ryan's IPA $68

台灣產嘅自家生啤🍺,入口香醇,回甘啱啱好!

🍨美式雪糕新地 - not too big $62