2024-10-11 210 浏览
All day breakfast 就食得多, 每次坐底一定望下個串燒個Menu, 價錢又唔貴, 一路都好想試下, 但太夜收工撞唔啱時間, 今日早收工終於預啱時間食(提一提:串燒要夜晚7點先有)份鹽燒蜆好有誠意, 係用新鮮蜆而唔係急凍, 所以食落鮮甜😋鹽燒蝦都ok, 個人中意食蜆多啲 叫咗2串雞翼, 雞翼有醃, 但又唔會醃到好重味, 同串燒粉個味好match, 又唔會好咸, 燒到啱啱好熟, 外脆內軟同juicy叫咗幾串翠玉瓜同茄子, 抵食同埋唔細串(1串有5嚿), 性價比高, 最緊要唔會乾, 平時食串燒最驚乾到好似條柴咁順帶一提,個辣度比平時辣, 我叫咗小辣,但對我嚟講太辣,早知叫BB辣🥵所以叫咗罐啤酒飲下, 老闆話可以辣粉另上,自己中意落幾多就落多, 下次試下辣粉另上先串燒選擇唔算太多, 但老闆話短期內改餐牌,同加多啲款式, 下次帶朋友去試下今時今日, 生意難做, 尤其嗰度附近人流少, 希望佢哋做得住啦

全香港性價比最高all day breakfast 🤯 原來係好食的🥹 第一次食,本來對$49 /$52 既all day breakfast 無咩,以為係頹嘢,點知樣樣野都好食😧🤯 點解我竟然因為佢太便宜無早啲試吓🥹🍳炒蛋睇得出既高質👀 🤯🫓漢堡扒竟然係咬落去爆汁💦係好食🤯 (我自己平時唔好呢類食物) whatttt🥞pancake我以後唔去老麥,呢塊外脆內鬆軟… 食果下: what? Is this real for $49? 🤯🥔薯餅我又係以後唔去老麥(近期愛上Mcgrindle都咁話),呢塊外薄脆內juciy 🤯 whattt 🍎蘋果沙律都新鮮,不過我自己不嬲唔鍾意沙律醬,下次試吓可唔可以叫佢走醬性價比高到我忍唔住寫要comment 🤯年輕人有個性服務態度係有d個性,無所謂啦我都係為左食嘢而來

🍳炒蛋睇得出既高質👀 🤯

All  day  breakfast

性價比高到我忍唔住寫要comment 🤯

年輕人有個性服務態度係有d個性,無所謂啦我都係為左食嘢而來

All  day  breakfast
2024-07-21 651 浏览
開業只僅短短幾個月時間,由用心經營的小本生意到人太多,唔憂做態度差,食物質素跟著下降,非常失望;唔單止職員對堂食食客不耐煩,叫外賣平台亦只因唔想接就取消拒絕接單
2024-06-24 591 浏览
今日幫襯了一家地方細細的寵物友善餐廳,咁啱我地對面仲坐咗一隻好聽話嘅小狗。等野食嘅時候我仲影低佢入面呢一個寵物產品的專櫃。我地叫咗一個鰻魚飯Share,然後再叫多一份Pancake,都係Share。鰻魚飯的味道只屬一般,不過個Pancake味道唔錯。佢件鰻魚唔算大唔算厚,碗飯D米就硬咗少少,唔似平時食到嗰D鰻魚飯嘅軟綿綿嘅飯。好彩個Pancake都幾好食,補返數,佢個Pancake嘅厚度屬於中等,入面個心都算係軟淋淋嘅,都有蛋香。呢度熱檸茶隻杯仲有隻貓貓陪住你。
等野食嘅時候我仲影低佢入面呢一個寵物產品的專櫃。
呢度熱檸茶隻杯仲有隻貓貓陪住你。
2024-06-22 408 浏览
呢一間coffee shop嘅all day breakfast真係超值得好得人驚,有沙律、薯餅、香腸、煙肉、茄汁豆、多士同埋炒蛋咁多樣嘢,再加埋飲品一杯,都只係$48,杯咖啡仲要係唔錯,當然凍飲要加錢呀,但係都仲係非常抵。瞓all day breakfast個炒蛋最好食,好creamy,而且又滑。另外我都幾欣賞個沙律,食落去幾fresh,啲蘋果粒好清爽。其他啲都唔錯,唯一係見多士唔夠乾身,如果烘耐少少或者煎耐少少效果會更加出色。

2024-06-19 307 浏览
有朋友黎香港玩幾日, 便住係土瓜灣的酒店, 價錢相應經濟又實蕙, 佢話都幾好~相約佢係附近的咖啡店食早餐, 又方便, 距離酒店只需要5分鐘路程就到啦~上網睇介紹呢到All day breakfast只需要$48蚊, 真係好抵食呀, 仲可以加錢轉其他特飲, 價錢真係唔貴.All day breakfast份量唔會話小, 不會將貨就價, 滑蛋很滑不會過火, 其他都唔錯, 好食, 推介~另外叫了Pancake配蜜糖, 食落都ok, 不過如果加多一樣花生醬或者其他醬, 食落就唔會太單調~我地係度hea左一陣, 都好寫意~

我地係度hea左一陣, 都好寫意~
2024-06-14
早餐
周圍搜尋見到呢間餐廳試吓,距離地鐵站唔遠,大概5分鐘左右路程,好容易搵。最初以為係正常size嘅Cafe,呢間餐廳喺間細小的小Cafe。同朋友食early dinner,晚上6:30我係第一個客人,餐廳細小,日式風格,牆上有個架掛滿了寵物嘅裝飾物。我哋叫咗蘋果沙律、叉燒拉麵餐和冰鎮秋葵。沙律屬於小份量,我落order時要求少醬,蘋果好清爽好甜,仲有一隻溫泉蛋,非常健康嘅菜式。叫咗一碟小食 - 冰鎮秋葵,原條上,加埋Wasabi豉油,正呀!朋友叫咗叉燒拉麵,拉麵屬於小碗,配有迷你蘋果沙律和餐飲。

蘋果沙律

冰鎮秋葵

朋友叫咗叉燒拉麵,拉麵屬於小碗,配有迷你蘋果沙律和餐飲。

叉燒拉麵套餐

2024-04-23
蘋果沙律
冰鎮秋葵
叉燒拉麵套餐
2024-04-21 380 浏览
用心發掘,竟然俾我喺香港食到時光倒流價的Coffee Shop,食完仲可以轉個灣去高山劇場的公園行吓,一樂也。$48豐富全日早餐 + $32班戟配即磨咖啡,再$10追加牛油炒蘑菇、煙三文魚,洗乜北上消費,不過呢間野賣呢D價錢,而且質素仲係高,真係怕佢地會做唔住,咁有Heart的Coffee Shop真係要支持一吓。食物質素方面,個炒蛋夠嫩,好香雞蛋味,條香腸味道都OK,起碼唔係cheap野,薯餅唔係炸到出晒油,真係幾好。Pancake嘅質感都唔錯,性價比高,佢個沙律都唔錯,溫度適中,D材料都夠新鮮。另外,佢杯咖啡都幾好飲。
另外,佢杯咖啡都幾好飲。
2024-04-17 222 浏览
聽講番工附近有間4x 蚊嘅平價all day breakfast, 同事食過覺得唔錯幾抵食,咁就約埋一齊去試下。同事叫左個all day breakfast, 都係有個啲炒蛋 腸仔 煙肉等all day 常見的食物,雞扒好似要另外加錢。賣相非常好,以幾十蚊嚟講質素非常高!我就叫直個照燒雞扒定食。呢到服務非常好,request 叫汁另上都可以幫手做到,隻蛋係溏心蛋,撈落啲飯到好好食。雞肉份量偏少,如果多啲就好,但係肉嫩多汁的。 美中不足嘅係蘋果沙律太多沙律醬,不利減肥人士😂😂😂但味道係正常嘅!

2024-04-11
2024-03-30 273 浏览
完全冇諗過有ADB只係$48,7樣食材+飲品如下:茄汁豆,正常;鮮奶炒滑蛋,夠滑,有蛋香有奶香;煙肉,煎得夠香口;蘋果沙律,紅蘋果+青蘋果,酸酸甜甜好味;香草腸,大大條,唔似平價貨,薯餅,又香又脆;牛油厚多士,外脆內軟;即磨咖啡,香、濃;一路食一路我都唔敢相信,以上咁多又有質素只需要$48😨,細細👦🏻特別鍾意個薯餅同沙律,我都覺得個沙律好好味,同其他食材好夾,可以中和返薯餅同煙肉嘅油膩感。我哋再加咗牛油炒雜菇(+$10),同埋豬骨湯拉麵(+$10),計埋都只係$68🤩🤩🤩,真心講係冇得輸,性價比世一👍🏼。全間餐廳<20個位,weekend要有心理準備等位,大部份人都係食ADB,其實佢都有其他早餐同午餐提供,但係ADB真係太太太吸引🤗🤗,再嚟我都只係會叫ADB🤭🤭,或者試下喪嗌到$100以上🤪。
完全冇諗過有ADB只係$48,
7樣食材+飲品如下:
茄汁豆,正常;
鮮奶炒滑蛋,夠滑,有蛋香有奶香;
煙肉,煎得夠香口;
蘋果沙律,紅蘋果+青蘋果,酸酸甜甜好味;
香草腸,大大條,唔似平價貨,
薯餅,又香又脆;
牛油厚多士,外脆內軟;
即磨咖啡,香、濃;
一路食一路我都唔敢相信,
以上咁多又有質素只需要$48😨,
細細👦🏻特別鍾意個薯餅同沙律,
我都覺得個沙律好好味,同其他食材好夾,
可以中和返薯餅同煙肉嘅油膩感。

我哋再加咗牛油炒雜菇(+$10),
同埋豬骨湯拉麵(+$10),
計埋都只係$68🤩🤩🤩,
真心講係冇得輸,性價比世一👍🏼。

全間餐廳<20個位,
weekend要有心理準備等位,
大部份人都係食ADB,
其實佢都有其他早餐同午餐提供,
但係ADB真係太太太吸引🤗🤗,
再嚟我都只係會叫ADB🤭🤭,
或者試下喪嗌到$100以上🤪。
All  Day  Breakfast
2024-03-10
All  Day  Breakfast
2024-03-15 281 浏览
寶藏小店 誠意滿滿 all day breakfast $48包咖啡 今日加咗三文魚同炒磨菇 共$68 蘋果沙律好好味 炒蛋亦做得好好 咖啡非常不錯 重要每隻杯不一樣 飲得出用咗幾好嘅豆 值得幫襯
2023-12-30 802 浏览
唔想煮晚餐又唔係太肚餓,但又要比飽飯個女食 最好就梗係叫外賣啦!佢地可以whatsapp落單然後去自取!打破傳統 叫個早餐比個女食先女: 媽媽你去麥麥買pancake? 我: 唔係! 麥麥朝早先有架!女:咁你去邊度買?!點解有pancake食嘅?多謝媽咪😘😘我:斜路果間xxxxx(下刪1萬字去形容日與夜個位置😂)呢個餐有3塊大人面咁大嘅pancake 係一個驚喜! 外賣返到屋企都唔會覺得很硬骨骨!好鬆軟!炒蛋我特別order要熟少少,但又不能太老! 見到個賣相 都啱晒我心水!佢仲跟一塊多士添!好快佢就清晒所有食物!仲送隻👍🏻比我同即時要求下次再食!而我就點左個蘋果沙律溫泉蛋餐,佢仲跟杯飲品!呢盒沙律幾好食!蘋果好爽脆,而溫泉蛋的蛋黃係比流心熟少少 好啱我怕食生蛋黃嘅麻煩友!而且分量適合唔太餓又想食野嘅人!下一次可以試吓去堂食!
佢地可以whatsapp落單然後去自取!

打破傳統 叫個早餐比個女食先

女: 媽媽你去麥麥買pancake?
我: 唔係! 麥麥朝早先有架!
女:咁你去邊度買?!點解有pancake食嘅?多謝媽咪😘😘
我:斜路果間xxxxx(下刪1萬字去形容日與夜個位置😂)

好快佢就清晒所有食物!仲送隻👍🏻比我
同即時要求下次再食!

而我就點左個蘋果沙律溫泉蛋餐,佢仲跟杯飲品!

下一次可以試吓去堂食!
外卖自取
2023-12-01 586 浏览
經過見到細細間,食物價錢又幾合理,決定入去試下😍$48的全日早餐,如果嫌唔夠仲可以另加$8-$10增加食物,都幾抵!上到嚟份量都唔少,對比🆚其他ADB,性價比算好高~隻粉蛋係牛奶炒滑蛋,腸仔都唔係比普通cheap腸,其實都真係算幾有誠意🤣朋友仔就叫左牛肉飯,佢的牛肉飯同吉野家唔同,醬汁會濃少少,味道都唔錯😍而且食飯都送沙律,真係夠晒飽😋最可愛就係杯野飲,主要係隻貓好靚,飲落去心情會好好😌有機會下次試埋佢其他嘢食…#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #love #followback #instagramers #tweegram #全日早餐 #alldaybreakfast
經過見到細細間,食物價錢又幾合理,決定入去試下😍

上到嚟份量都唔少,對比🆚其他ADB,性價比算好高~

2023-11-25 497 浏览
約咗三五知己gathering,見到呢間小店又有串燒又有日式飯咁,好似坐得幾舒服,咁就去試吓,咁啱見到店主帶咗兩隻柴犬來店舖探訪,店內仲有啲寄賣狗狗精品賣,雖然我係一個貓奴,但都覺得店主隻狗真係好得意好乖😬呢個區夜晚比較安靜,客人唔多,好適合同朋友傾偈聚會。呢啲小店做街坊生意,菜式一般好有誠意,尤其係見到店主將我哋叫嘅串燒食材由隔離間店新鮮拎過嚟整,一啲都唔馬虎。雖然有啲個牛舌有dd硬,但嗰d有孜然粉嘅串燒真係好食到不得了。成餐飯好抵,d串燒一般都係$10 $15一串,喪食都係百零蚊一個人。鮮榨果汁都係$20一支jar!

呢個區夜晚比較安靜,客人唔多,好適合同朋友傾偈聚會。

• 串燒芫荽燒賣
  • 蒜牛油翠玉瓜
  • 鹽燒扇貝
2023-10-27 457 浏览
聽人講呢間新開cafe 嘅All day breakfast 只係需要48蚊,於是係冇抱任何期望嘅情況下黎試🤣等野食黎果時見到隔離枱都係食緊all day breakfast 實物係超大碟!然後我想講個薯餅係超脆條腸又超大條🥹野飲仲要唔駛加錢個杯又係用超得意嘅貓貓杯🩷朋友就叫左pancake 餐,老實講比起all day 係冇咁吸引,有改善空間~今時今日就算係土瓜灣閒閒地食個all day 都要$80-90仲要未必好食…所以呢間48蚊真心抵食😄 P.s 鋪頭位置唔多但俾人感覺有人情味,仲有d貓狗精品同香薰油買

• All  day  breakfast