2019-08-11 79 浏览
晚上係尖沙咀行街,朋友想揾間酒吧傾下偈,所以去左DK Bar & Restaurant。酒吧氣氛幾好,有好高質既歌手係度唱歌,真係唱得好好聽,仲可以點歌。我地叫左三杯酒,兩個main dishes同兩碟雞翼。不得不讚下呢度既pasta整得幾好,味道香濃。墨汁Risotto都好香,Risotto口感控制得剛好,不會太淋,外軟內硬,好有咬口。Buffalo Chicken Wings呢個幾特別,同平時食開既有啲唔同,外面既脆皮有點像沾上去既脆粉,食落幾得意。蜜糖燒雞翼,呢碟朋友好鐘意。三杯酒,好既音樂,唔錯既食物,開心既一晚。

我地叫左三杯酒,兩個main dishes同兩碟雞翼。

不得不讚下呢度既pasta整得幾好,味道香濃。

Buffalo Chicken Wings

蜜糖燒雞翼,呢碟朋友好鐘意。

三杯酒,好既音樂,唔錯既食物,開心既一晚。
👭DK Bar & Restaurant(尖沙咀)👭1⃣炸粗直薯條 $46薯條似係廚房自己親手切既,所以仲見到帶皮既薯條。由於係新鮮即炸所以外皮仲係卜卜脆,38拎上手都覺得好熱🤣薯條表面灑有粗鹽,所以食落鹹鹹地,點埋蕃茄醬更滋味👍🏻38建議薯條上枱後要快啲食,如果唔係變淋/硬左就唔好味啦🙈2⃣燒豚肉片·蕃茄乾·蕃茄忌廉汁意大利粉 $88薄切既豚肉片口感爽脆中帶有點煙韌,一啲都唔油膩。蕃茄既酸中和左忌廉既膩,兩者配搭得幾好,而且幼身既意粉好掛汁。另外食到底有啲酸到飛起既蕃茄乾,38食完即刻醒神左😂3⃣黑松露·巴馬火腿薄餅伴火箭菜 $98呢款薄餅好特別,係橢圓形既😍餅底屬於薄身,中間偏軟而邊位焗到少少燶,所以食落口感幾豐富👍🏻薄餅主要材料有巴馬火腿、蘑菇同芝士,表面擺放左火箭菜同黑松露醬。38覺得薄餅可以再熱啲,更加帶出食材既味道❤4⃣Fresh Fruit Daiquiri (Happy hour $68)38見menu寫呢杯Daiquiri含有蘋果、青檸、荔枝或者草莓,想飲下甜野既38決定左試下呢杯cocktail😎38一見佢白雪雪既樣就估佢係荔枝味,飲落果然有陣甜甜地
👭DK Bar & Restaurant(尖沙咀)👭

1⃣炸粗直薯條 $46

2⃣燒豚肉片·蕃茄乾·蕃茄忌廉汁意大利粉 $88

3⃣黑松露·巴馬火腿薄餅伴火箭菜 $98

38見menu寫呢杯Daiquiri含有蘋果、青檸、荔枝或者草莓,想飲下甜野既38決定左試下呢杯cocktail😎38一見佢白雪雪既樣就估佢係荔枝味,飲落果然有陣甜甜地既荔枝味伴隨住酒精既味道,但整體味道唔算苦澀,係一杯女士都岩飲既調酒👌🏿😀

5⃣Cuba Libre (Happy hour $68)
菜單上寫係由Bacardi (百加得酒), Fresh Lime Juice and Coke混合而成。38見到杯酒第一眼,好自然諗起茶餐廳既「檸樂」😂飲落第一下衝突係可樂既氣泡,之後散發酒既苦味同輕微檸檬酸。飲完等多約20秒,喉嚨感覺到熱熱地😳真係好特別既Cocktail❤

另外不得不提既係呢到無限refill既炸蝦片,雖然唔辣但十分惹味,佢脆到刮損咗38個嘴😂但真心好食,38食左2盤😌送酒一流呀😘

推薦度:7/10

🏠尖沙咀金巴利道40號MW Plaza 2樓
🕐Mon-Tue 4:00pm-4:00am
Wed 7:00pm-4:00am
Thu-Sat 4:00pm-4:00am
Sun- 6:00pm-4:00am
2019-08-08 42 浏览
放工後想搵一個地方可以食dinner又可以同三五知己chill下,所以就黎到位於金巴利街嘅DK Bar。雖然係尖沙咀好隨意都可以搵到間bar restaurant ,不過呢度嘅好處就係環境比較悠閒,唔會有好嘈嘅音樂,反而係岩幾個朋友飲野傾下計咁,好自在。唔算太肚餓,所以主要就點左幾個小食同cocktail。DK Bar有任食蝦片,脆卜卜又大塊,店員都主動fill到好滿,我地一晚差唔多食左三四兜...🙈粗直炸薯條(加黑松露醬$10 )🍟炸薯條新鮮熱辣辣,外皮好脆仲見到有啲番薯皮痴住,醬汁分別有黑松露醬同茄汁,個人覺得黑松露醬雖然好香濃,不過都係點返傳統茄汁襯啲。水牛雞翼🍖水牛雞翼賣相好靚,面頭再加左啲燒汁,炸粉唔會好厚,旁邊嘅醬無點過,因為雞翼本身已經好夠味。滷水鴨舌(原味)👅要數到伴酒嘅小食一定會諗到滷水鴨舌。滷水好入味,份量都多,最緊要方便食,傾下飲下酒好快就清晒碟鴨舌。飲品方面就嗌左一杯cocktail 同 一杯shooter , 佢地嘅signature cocktail都好多選擇。餐廳happy hour去到9點,隨即都會有live show聽,以後放工叉叉電又多一個選擇。

粗直炸薯條(加黑松露醬$10 )🍟

水牛雞翼🍖

滷水鴨舌(原味)👅

放工想同朋友飲杯野,就約咗尖沙咀呢間酒吧,我哋都係第一次喺呢度,順水覺得佢個名幾得意,於是就過嚟試吓啦。一嚟到梗係要先叫酒飲啦~邊飲酒邊食免費任添嘅蝦片,吹下水又一晚。雖然都係飲嘢為主,但係當然都要填下個肚啦,我哋叫咗兩份雞翼,一份係蜜糖雞翼。另一份係水牛城雞翼,我比較建議係叫蜜糖雞翼,因為比較juicy同埋外皮都好脆~主食方面叫咗一碟牛肉粒辣忌廉汁意粉,呢個味道唔錯~值得一讚!另外我哋叫咗一個魷魚墨汁意大利飯,口感都唔錯,魷魚燒得好味~個晚大概到10點左右,竟然有live Band聽,歌手都唱得幾好聽,係意外嘅驚喜~最後值得一提嘅係,呢度嘅菜單都幾特別,有別於一般嘅西式酒吧,呢度竟然有麻辣鴨舌或者鴨腎,有啲中西合璧嘅感覺我諗大概係將酒吧老闆鍾意食嘅嘢都放咗喺菜單吧~哈哈!

一嚟到梗係要先叫酒飲啦~

邊飲酒邊食免費任添嘅蝦片,吹下水又一晚。

我諗大概係將酒吧老闆鍾意食嘅嘢都放咗喺菜單吧~哈哈!
2019-07-29 43 浏览
ᴡᴇᴇᴋᴅᴀʏ ᴏᴛ後日常~❤️🥂非常推薦呢度既蝦片 真係幾好食 咸咸地 香脆店員會主動ʀᴇғɪʟʟ 配返杯ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 無得頂我地點左Red Lip 同 Passionista Red Lip重莓同vodka味 屬cocktail我果杯係mocktail黎 無酒精重檸檬多啲 同水果~呢度仲有桌球🎱/其他玩樂設備同朋友傾下計 ᴄʜɪʟʟ下就最正。.為食既我地叫左水牛城雞翼同炸粗直薯條全部都最岩配酒水牛城雞翼有5隻 沾滿酸辣醬汁極開胃辣度只屬微辣 相信人人都可以接受仲有Salad醬可以點~粗薯條炸得香脆上枱 朋友大愛我個人中意入面薯蓉感超軟果啲薯條所以7成都係朋友食曬😂份量剛好唔會太多/太少~
ᴡᴇᴇᴋᴅᴀʏ ᴏᴛ後日常~❤️🥂
非常推薦呢度既蝦片 真係幾好食 咸咸地 香脆
店員會主動ʀᴇғɪʟʟ
配返杯ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 無得頂
我地點左Red Lip 同 Passionista
Red Lip重莓同vodka味 屬cocktail
我果杯係mocktail黎 無酒精
重檸檬多啲 同水果~
呢度仲有桌球🎱/其他玩樂設備
同朋友傾下計 ᴄʜɪʟʟ下就最正。
為食既我地叫左水牛城雞翼同炸粗直薯條
全部都最岩配酒

水牛城雞翼有5隻 沾滿酸辣醬汁極開胃
辣度只屬微辣 相信人人都可以接受

仲有Salad醬可以點~
粗薯條炸得香脆上枱 朋友大愛
我個人中意入面薯蓉感超軟果啲薯條
所以7成都係朋友食曬😂份量剛好
唔會太多/太少~
2019-07-26
2019-07-28 49 浏览
放假晚上約了男朋友吃飯想找個地方順道看足球重播網上找到了這一家 — DK Bar & Restaurant 被安排了坐窗邊座位望著街外景色 感覺寫意可以看球賽、也有桌球等遊戲點菜後就上了小食蝦片香脆好味道 配啤酒就最合適魷魚墨魚汁意大利飯黑黑的墨汁意大利飯配上魷魚意大利飯每一顆都沾上墨魚汁飯粒偏硬身 適合喜歡食硬既朋友黑松露 巴馬火腿薄餅 伴火箭菜薄披香脆 加入左好多芝士以蕃茄汁和黑松露調味 和巴馬火腿好夾還加入了香菇和火箭菜 味道不錯Stella當然要點啤酒喝一人點了一杯 Stella 盡興喝一下
放假晚上約了男朋友吃飯
想找個地方順道看足球重播

被安排了坐窗邊座位
望著街外景色 感覺寫意

可以看球賽、也有桌球等遊戲

點菜後就上了小食

Stella
當然要點啤酒喝
一人點了一杯 Stella 盡興喝一下
2019-07-26 34 浏览
DK Bar位於尖沙咀金巴利道,交通非常方便。裝修都幾別緻,仲有唱K房、桌球等,岩曬一大班朋友黎聚會👍🏻一坐低就會有蝦片食,係免費嘅仲可以任添,味道又唔差,男仔就唔洗驚唔夠飽😛🍔美國安格斯迷你牛肉漢堡 $88好岩2個人食,一人一個小漢堡包,漢堡扒都幾多汁,所以食果時要小心啲,唔好滴到周圍都係汁!仲有一兜車打芝士及松露薯條,即炸非常脆😋🍝卡邦尼意大利粉 $88味道唔錯,麵條夠有咬口,份量亦唔少👍🏻🥃Long Island Iced Tea $88比較Classic嘅Cocktail,味道較濃烈,檸檬味突出🍸Pina Colada $68酒味比較淡,可以當係菠蘿椰奶冰沙,非常清新,適合岩岩開始飲酒嘅人👍🏻

🍔美國安格斯迷你牛肉漢堡 $88

🍝卡邦尼意大利粉 $88

味道唔錯,麵條夠有咬口,份量亦唔少👍🏻

🥃Long Island Iced Tea $88

🍸Pina Colada $68

2019-07-20 37 浏览
本來諗住去諾士佛臺飲嘢,但行過金巴利道果又望到間幾得意嘅酒吧,就膽粗粗上左去試。一坐低就即刻有蝦條送上。酒吧嘅座位其實都幾闊落,又舒適,好適合一班人上黎坐低傾計。蜜糖香燒雞翼外皮燒得香脆,雞肉亦唔會太乾。調味做得唔錯,食落有陣香甜嘅蜜糖味。Secert Garden以沙冰為底,入面加入雲呢拿氈酒、檸檬汁、糖漿同蛋白,飲落會有雲呢拿味,又唔會重酒精味,頗為清新。Pina Colada美國安格斯牛肉迷你漢堡 伴車打芝士及松露薯條迷你漢堡嘅份量比想像中大,唔會係一兩啖就食得曬。 漢堡嘅材料豐富,而且漢堡扒多汁又好重牛肉味。黑松露巴馬火腿薄餅伴火箭菜類似出面食到嘅手工pizza薄餅,而且係即製嘅。 薄餅底同邊同樣香脆,又同上面嘅配料嘅味道好配合。酒吧其實仲有桌球同Beer pong 玩,但我地得兩個人,又志在上黎食下野,所以下次再試。

蜜糖香燒雞翼

Secert Garden

Pina Colada

美國安格斯牛肉迷你漢堡 伴車打芝士及松露薯條

黑松露巴馬火腿薄餅伴火箭菜

2019-07-14
  • 黑松露巴馬火腿薄餅伴火箭菜
2019-07-19 37 浏览
今晚與友人想搵番間有野食又可以飲番杯既地方,偶爾响網上見到這間bar & restaurant,就決定嚟試下。通常這類bar & restaurant食物定價都比較貴,但睇睇餐牌 88蚊已經可以食到一個pizza/一客意粉,星期日至四仲有set 98蚊食到安格斯牛漢堡+薯條+小食。二話不說就點左呢個小食揀左蜜糖雞翼,再加客安格斯肉眼牛扒。首先黎既係雞翼,一碟有5隻,皮非常之脆,食落蜜糖味豐富,相當唔錯,好滋味!之後黎既係安格斯肉眼牛扒,完全唔韌,肉質都算不錯,不會太鞋,但略嫌唔夠熱同份量少左d,如果加伴菜會更好。最後黎既漢堡+薯條,真心推介,份量好足,味道亦非常好,入面的漢堡好惹味,而用左長牙籤固定,所以食起嚟唔會散開。而薯條剛炸起,還帶了微熱及香脆口感,不過就無咩松露味。每枱都有snack,蝦片用左酒杯裝,份量都算多,味道帶有咖哩味,忍唔住一口又一口甘食。而酒水就係正路酒吧價錢啦,不竟係尖沙咀區。意想不到係晚上有live band,仲會邀請顧客一齊jam歌,令整體氣氛唔錯,想食d野飲d酒聽下歌呢度係唔錯既選擇
二話不說就點左呢個小食揀左蜜糖雞翼,再加客安格斯肉眼牛扒。
蜜糖雞翼

安格斯肉眼牛扒
安格斯牛肉漢堡伴松露薯條
  • 安格斯牛肉漢堡+松露薯條
2019-07-18 37 浏览
#DK bar & restaurant今日約左個朋友出尖沙咀,諗住搵個地方坐下傾吓計! 但又唔想去諾士佛台咁多人所以就上左去DK bar & restaurant,我哋大約7:30去到,最開心係仲有Happy Hour,所以好多野食同野飲都平好多😍入到去,侍應就安排我哋坐窗邊。同時即刻送上蝦片,蝦片好脆無額外收費,食完仲會自動添加。坐係到可以傾下計,望下街景都幾好feel👍🏻 。裏面仲有間房仔可以俾一大班朋友 一齊玩😂 。外面亦都有得玩Beer Pong同桌球等等....另外叫咗個熱辣辣薯條🍟#水牛城辣雞翼 $32因為係Happy hour時段所以好多小食都差不多有半價!雞翼有五隻,食落酸酸甜甜唔係好辣。但食落非常熱,應該係即叫即整。#四式芝士薄餅 $68Pizza份量唔多,細細個咁,但批底都幾脆而且好多芝士喺上邊。芝士控必點。# Suntory the premium Malt’s日本三得利啤酒做緊promotion Happy hour時段 $48杯。好抵,一拎上手,啤酒好多泡,一啖飲落口好舒服🤤。
#DK bar & restaurant

另外叫咗個熱辣辣薯條🍟

#水牛城辣雞翼 $32

#四式芝士薄餅 $68

# Suntory the premium Malt’s
2019-07-18 39 浏览
成間Bar情調同氣氛好好,都有好多私人位置岩曬成班friends一齊過來食🥰Happy Hour既野飲仲要平左一截😚迷你安格斯漢堡配黑松露薯條🍔$88雖然話係迷你,但其實有兩個,加埋ad薯條,夠曬女仔食!!漢堡塊安格斯厚身Juicy,配埋蕃茄同埋炒過既菜,好食!薯條熱辣辣,應該係岩岩炸好就拎出來,配埋黑松露既香味,正!鵝肝西多士🍞$98塊鵝肝好肥好肥😋好香!加埋有一D果醬係烘過既多士上面,令個口感清新好多,好易入口!焗生蠔 $48兩隻好抵!好濃既芝士焗生蠔,仲有菠菜墊底,上面加左一層打發過既蛋白,口感有趣!整體價錢合理,氣氛又好!

迷你安格斯漢堡配黑松露薯條🍔$88

鵝肝西多士🍞$98

焗生蠔 $48兩隻

整體價錢合理,氣氛又好!
2019-07-18 817 浏览
呢輪晚晚OT, 難得有日準時收工,即約Best friend食飯,飲野,吹水。黎到呢間位於尖沙咀嘅DK Bar& Restaurant,門口有個好靚嘅霓虹燈牌推門入去, 餐廳正中間有張桌球枱同其他酒吧玩樂設備,再向前望就會見到調酒bar,架上面擺滿左各式各類嘅酒。每張枱上面都放左一杯蝦條就算唔叫嘢食, 齋叫嘢飲, 傾計果陣,都可以有D蝦條過下口癮。我同朋友叫左一客安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條, 一份蜜糖香辣雞翼同一份韓式燒魷魚。另外仲一人嗌左一杯無酒精特飲Ruby Red同Strawberry Paradise我地一邊食住蝦條, 一邊吹水,好快, 熱辣辣嘅食物就送到了,蜜糖雞翼甜中帶辣嘅口感, 香嫩嘅雞肉仲會出煙證明一整好就即刻送上,絕無耽誤。一人一個迷你漢堡份量剛剛好, 雖然迷你, 但用料十足,安格斯牛肉肉味濃郁, 十足飽肚,薯條亦係新鮮焗好, 配上車打芝士同黑松露, 又香又脆。韓式燒魷魚附有豉油及wasabi當醬汁,我本人不太喜好wasabi就問侍應小姐拎左碟沙律醬, 都非常惹味。飲品方面, Ruby Red係由士多啤梨蘋果橙以及檸檬和少許薑汁調制而成;Strawberr
呢輪晚晚OT, 難得有日準時收工,
即約Best friend食飯,飲野,吹水。
黎到呢間位於尖沙咀嘅DK Bar& Restaurant,
門口有個好靚嘅霓虹燈牌
推門入去, 餐廳正中間有張桌球枱同其他酒吧玩樂設備,
再向前望就會見到調酒bar,架上面擺滿左各式各類嘅酒。
每張枱上面都放左一杯蝦條
我地一邊食住蝦條, 一邊吹水,
好快, 熱辣辣嘅食物就送到了,
蜜糖雞翼甜中帶辣嘅口感, 香嫩嘅雞肉仲會出煙
證明一整好就即刻送上,絕無耽誤。
一人一個迷你漢堡份量剛剛好, 雖然迷你, 但用料十足,
安格斯牛肉肉味濃郁, 十足飽肚,
薯條亦係新鮮焗好, 配上車打芝士同黑松露, 又香又脆。
韓式燒魷魚附有豉油及wasabi當醬汁,
飲品方面, Ruby Red係由士多啤梨蘋果橙以及檸檬和少許薑汁調制而成;Strawberry Paradise則由士多啤梨加椰子及檸檬汁調制而成
兩杯飲品都酸酸甜甜, 非常醒胃。
此外, 餐廳仲設有VIP房, 可容納10-12人
想有個私人空間同朋友唱K吹水狂歡, 不妨考慮下。
Ruby Red
Strawberry Paradise
安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條
韓式燒魷魚
2019-07-15 37 浏览
個friend成日喺諾士佛臺望到DK BAR 好想嚟試吓,好啦就陪佢嚟試吓,傾吓偈啦。一般嚟講,酒吧嘅食物都係好睇唔好食,但喺呢度我都幾有驚喜!USA Agnus Beef Burger with Cheddar, Tuffle Fries $88有兩個的色嘅Burger 安格斯牛肉餡之餘 加上車打芝士,新鮮生菜、蕃茄,真係夾到不得了。薯條啱啱炸起,即食好香脆。燒蜜汁雞翼 惹味香甜,令人食完一隻又一隻,停唔到口啊!牛肉香料辣忌廉意大利粉 $88個味道好特別,唔算好辣但好creamy,仲有粒粒牛肉,好味!嚟到酒吧點可以唔飲返杯先!Cuvee Le Bosq Vin rouge 2016 $68甜甜哋易入口Refresher $68荔枝味特飲
一般嚟講,酒吧嘅食物都係好睇唔好食,但喺呢度我都幾有驚喜!

薯條啱啱炸起,即食好香脆。

燒蜜汁雞翼
惹味香甜,令人食完一隻又一隻,停唔到口啊!

牛肉香料辣忌廉意大利粉 $88

嚟到酒吧點可以唔飲返杯先!
甜甜哋易入口

Refresher $68
荔枝味特飲
2019-07-15 39 浏览
好耐無寫食評話說是日係為左Farewell 我而設的晚餐不吐不快~跟最好的朋友飲酒食飯就最開心不過喇🥳🥳🥳今次都係由我拍板啦(次次都係🤨)我揀哩間餐廳因爲佢有歌聽(歌全部都好啱聽,一定識想架英文歌)、有酒飲(HH去到9pm) Nice!!!👍🏻👍🏻👍🏻其實都係第一次去,我個人認為不錯,食物整體算嚟得快,係個意粉慢左d, 但好味喎~佢有個$98 dinner set, 你無睇錯我又無打錯,係$98呀!有咩呢?有一份小食、一份主菜⋯⋯仲有一個咩唔記得咁我地小食揀左雞翼、主菜揀左個意粉⋯一致認為有質素!當晚全女侍應,佢地目無表情,nice就唔講得上,但勝在問咩答咩,蝦片任食佢地係換得好快,蝦片果part都勝唔少分,因為係比較特別架咖哩味同十分脆口!讚!讚完一論都要補充一下,如果閣下想靜靜地咁同你架閨蜜傾偈,咁你可能要提高多好多架分配,因為確係有點嘈的!同埋果到係會提供水煙,其實有時都幾煙霧瀰漫架!整體我會俾4.3分(會翻check)已經book左下次
好耐無寫食評
話說是日係為左Farewell 我而設的晚餐
不吐不快~
跟最好的朋友飲酒食飯就最開心不過喇🥳🥳🥳

今次都係由我拍板啦(次次都係🤨)
有咩呢?有一份小食、一份主菜⋯⋯仲有一個咩唔記得

咁我地小食揀左雞翼、主菜揀左個意粉⋯
一致認為有質素!

同埋果到係會提供水煙,其實有時都幾煙霧瀰漫架!

整體我會俾4.3分(會翻check)已經book左下次

2019-07-08
2019-07-11 37 浏览
通常去尖沙咀飲野都係去諾士佛台,今次試下新野,去佢對面既樓上bar, 又唔錯喎入面都幾靚,有霓虹燈裝飾仲有好多電視播緊足球添,仲有得玩ping ping game都有好多snacks選擇also drinks叫完野食,就有蝦片。 我覺得呢個蝦片好好食,超脆口,而且唔係入口即溶果隻,我個人超喜歡,食左兩兜pinal colada, 有淡淡椰香bloody Mary.呢個偏辣,而且蕃茄味好重,質地稀身間Bar可以望到條街,氣氛都幾好蟹肉薯餅,熱辣辣炸起,卜卜脆,唔係好似m記咁既粗粒薯蓉,而係smooth身果種仲叫左個3重芝士pizza, 拉到絲! 而且都幾香芝士味。係薄身pizza, 食多件都唔怕heavy最後仲有個雞軟骨,炸粉略嫌偏厚,但味道較得岩岩好,唔會偏咸。

入面都幾靚,有霓虹燈裝飾

都有好多snacks選擇

also drinks

pinal colada, 有淡淡椰香

bloody Mary.呢個偏辣,而且蕃茄味好重,質地稀身

間Bar可以望到條街,氣氛都幾好