2018-10-27 1193 浏览
DK Bar & Restaurant 喺尖沙咀的MW Plaza,一幢頗新淨的商業大廈內。星期一至日嘅Happy Hour都去到夜晚9點,真係Happy,非常抵玩!8點鐘上到去,幾乎坐滿!場中間的桌球枱十分吸引,仲有張長枱可以玩Beer Pong添!仲有勁多電視機掛滿整個場,中間天花嗰個超誇張,好似紅館四面台咁,保證全天候零死角,每一個位都可以欣賞到球賽。就黎Halloween,店員亦忙著佈置地方。Nuts呢度啲nuts係咖喱味蝦片,超級香口惹味,食到停唔到,啤酒都未黎就畀我哋清晒。Yenda Pale Ale $58很Fresh的bottle beer,而且仲有跟一包專屬嘅薯片,好味又夠特別!北海道帶子、脆牛奶芝士、橙肉沙律 $88橙肉沙律很清新!芝士炸到好似薯餅咁,外表香脆,一咬開就會爆出濃郁嘅半溶芝士,正到爆!帶子煎香有咬口,味道仲唔錯添!煙三文魚他他伴意式多士及墨西哥蕃茄醬 $58香草味突出,用煙三文魚做的他他多了一份鹹香,整體都唔錯。Dinner Set A $148燒烤風味薄餅 + 費倫天拿式焗蠔Pizza勁多肉粒,餅底香脆,十分惹味!蠔去殼洗淨,底墊了一些菜葉,上面是濃

就黎Halloween,店員亦忙著佈置地方。

Nuts

Yenda Pale Ale $58

北海道帶子、脆牛奶芝士、橙肉沙律 $88

煙三文魚他他伴意式多士及墨西哥蕃茄醬 $58
香草味突出,用煙三文魚做的他他多了一份鹹香,整體都唔錯。

Dinner Set A $148
燒烤風味薄餅 + 費倫天拿式焗蠔

Pizza勁多肉粒,餅底香脆,十分惹味!

蠔去殼洗淨,底墊了一些菜葉,上面是濃郁的芝士,和一層香口的泡沫,非常有特色的做法,而且超級好味!
2018-10-24 71 浏览
今日Happy Hour 尼所以啲野食同野飲都好平 叫左帶子意粉 黑松露薯條美國安格斯迷你漢堡同蜜糖燒雞翼😍帶子意粉唔會太乾身 帶子口感都唔錯 雖然burger係迷你但係好足料 有蕃茄芝士做配菜 其實都夠飽 黑松露夠曬香 薯條都係岩岩炸好熱辣辣上台 最好食係蜜糖雞翼 夠脆夠甜夠香😍另外環境都好有氣氛 有好多野可以玩 桌球 Beer Pong 都有 仲見到有獨立房 吧台 鏢機 同勁多部電視等等既設施 睇波最岩尼呢度 下次都會再同朋友尼放鬆下

2018-10-24 53 浏览
有些project 要傾,約了朋友去一間酒吧西餐廳傾。餐廳有有掉乒乓球、桌球等等遊戲,都幾多東西玩,方便大班朋友來。我們坐了窗邊的一角,落地大玻璃窗下望著街照,感覺沒有一般上樓酒吧焗俗。最開心是侍應一直主動幫我們refill 蝦片。其他的酒吧會常常扮看不到,不會refill,這個值得一讚。德國酥脆鹹豬手,$178豬手已經切好,方便進食。豬皮焗得香脆,不會吃橡筋般。豬肉鹹香,而且整體不算肥膩。四式芝士薄餅,$98薄餅很有意大利的風格,薄薄的而且打直切紋,吃時左右卷一卷,手拿著麵包的一邊,不會弄髒手,很貼心的做法呢。Passionista,$68我們要傾事情,所以叫了兩杯無酒精飲品。熱情果汁沒有太酸,少少的吊味就可。加上甜味,很適合女孩子喝呢。還拿了幾杯shooter 給全場顧客試味,說是試味,實際請大家飲一杯吧,這兒的服務很好呢!這兒環境不錯,又多遊戲玩,下次會叫更大班朋友一起來玩乒乓球。
有些project 要傾,約了朋友去一間酒吧西餐廳傾。

德國酥脆鹹豬手,$178

四式芝士薄餅,$98

Passionista,$68

2018-10-22
2018-10-21 52 浏览
係尖沙咀行完街好攰想坐下食下野飲杯野 醒起之前朋友帶過去一間bar& restaurant 可以邊飲邊食邊玩 就決定去返戈到啦DK Bar& Restaurant 新潮型格 有好多遊戲可以玩 如Beer pong、掟飛鏢同唱k等 依度仲有好多部大電視 睇波就最啱啦仲附送免費小食香煎帶子干貝櫻花蝦特色意粉蒜味底意粉 加上櫻花蝦同干貝 好惹味德國鹹豬手豬手脆卜卜 唔會乾爭爭 多習口感 配埋芥未醬 Good!Hoegaaden食德國鹹豬手梗係要叫杯啤酒配下啦!咁就hea左大半晚 推薦
係尖沙咀行完街好攰想坐下食下野飲杯野

香煎帶子干貝櫻花蝦特色意粉
蒜味底意粉 加上櫻花蝦同干貝 好惹味

德國鹹豬手
豬手脆卜卜 唔會乾爭爭
多習口感 配埋芥未醬 Good!

Hoegaaden
食德國鹹豬手梗係要叫杯啤酒配下啦!

咁就hea左大半晚 推薦
2018-10-21 58 浏览
下班來一下!正好happy hour !!!!全部小食都平價!也可以享用happy hour 價錢買酒!叫了辣味雞翼配BBQ sauce 雖然雞翼沒有丁點辣味,但是炸得很好吃,這個炸粉很特別,配BBQ sauce也很正!粗薯條就沒有什麼特別,但配答的蕃茄汁好像加了點檸檬汁似的,有點怪?!無限refill 的咖喱味蝦片,勁正!下班當然要喝一杯啦!我們每人點了一杯 cocktail ! 果味較酒味重,很適合女生!也很好喝!慢慢喝,酒味就會出來!很棒!調味很好呢!下班喝一杯,這裡是不錯的選擇!好像Openrice book位有折!
下班來一下!
正好happy hour !!!!
全部小食都平價!
也可以享用happy hour 價錢買酒!

叫了辣味雞翼配BBQ sauce

無限refill 的咖喱味蝦片,勁正!

下班當然要喝一杯啦!
我們每人點了一杯 cocktail !

果味較酒味重,很適合女生!也很好喝!
慢慢喝,酒味就會出來!很棒!
調味很好呢!

下班喝一杯,這裡是不錯的選擇!
好像Openrice book位有折!
2018-10-19 46 浏览
放工約同事喺尖咀搵咗間吧飲嘢, 好彩book咗位, 7點已經差不多full house.餐廳裝修幾型格, 一入門口就係大吧枱~ 對住就係一張靚鋪枱同埋Beer Bong枱。 仲有一間獨立房仔可以book~ 除咗呢啲娛樂設施,餐廳入面仲設有多部大畫面靚質嘅電視可以睇波睇電視。 酒吧嘅音樂亦唔會太大聲 , 有氣氛之餘又可以同朋友傾到計 。唔淨止係一間普通bar, 充滿各樣娛樂嘅元素,認真多元化~ 可以潮玩潮食潮飲吖。坐低店員畀咗個免費小食我哋,係咖哩蝦片~ 估唔到咖哩同蝦片都幾夾喎 ~ 我覺得個蝦片勁好食,又辣辣地~ 過下口癮都幾正 ~餐牌亦夠潮~ 餐牌用平板顯示, 酒吧嚟講嘢食都算多選擇。 我哋叫咗墨汁意大利飯, 鵝肝多士同埋費倫天拿式菠菜焗生蠔。墨汁意大利飯嘅賣相都唔錯。上面嘅魷魚睇落好大隻,幾新鮮。 啲飯好夠大粒同煙韌, 每粒都吸收咗物質同忌廉嘅味道,好香。焗生蠔 一份有四隻, 上面有啲白色嘅泡沫幾得意 ,可以撈埋底客嘅菠菜一齊食。 生蠔真係超大隻同超鮮味,極讚! 隻生蠔係肥味道同個碟仔一樣大, 通常焗生蠔係嗰啲大隻好勁細隻。 生蠔鮮味多汁, 極力推介~鵝肝多士好的式, 每片小多士上

鵝肝多士好的式, 每片小多士上面有小小果醬,配搭鵝肝。 果醬可以去除油膩嘅感覺, 加添小小果香~ 當時好脆, 一啖一粒送酒幾過癮吖。

2018-10-07 37 浏览
酒精為你的一天打打氣。番工總令人元氣大傷,為了抒發悶氣,絕對要酒精來喚醒一下沉睡的死靈。友人提議來這間餐廳,位於mira mall對面, 位置便利,一致讚好。甫坐下,未叫食物先叫野飲潤潤喉。✨迷人pink lady 叫了杯cocktail, 一呈上, 賣相吸引,令人胃口大開。上一層是白色的泡沫,下面是通透的紅紅粉粉的飲品,還有花辨在面飄著, 多麼有詩意十足的飲品呀。視覺效果己是滿分了。趕快叫了小食來慰藉一下胃子。                   毫不客氣的叫了數個小食來盡興一番。✨帶子小銀魚意粉味道不過不失,沒有驚喜,味道也是普通。略嫌溫度不夠熱。成碟最貴的應該是帶子了,大而又爽口的。作為意粉控是帶點失望的, 希望接下來的小食能為它挽回一點分數吧。✨煙三文魚番茄Toast充滿驚喜的小食。喜歡Toast的口感, 脆脆的但不會刮咀。上面的olive oil把食物都融合一起,一口一個剛剛好,送酒一流。✨Honey燒雞翼燒雞翼,我鐘意食。燒雞翼是沒有人不愛的理由吧。好吃的, 不會太小只,可以encore。✨焗oyster 又是令人涶涎三尺的食物上面有白色的泡沫,咸咸的和芝士的味道混在一起。
酒精為你的一天打打氣。

甫坐下,未叫食物先叫野飲潤潤喉。

✨迷人pink lady

趕快叫了小食來慰藉一下胃子。
毫不客氣的叫了數個小食來盡興一番。

✨帶子小銀魚意粉

✨煙三文魚番茄Toast
充滿驚喜的小食。喜歡Toast的口感, 脆脆的但不會刮咀。

✨Honey燒雞翼

✨焗oyster
又是令人涶涎三尺的食物
上面有白色的泡沫,咸咸的和芝士的味道混在一起。不只是一大攤的芝士蓋著生蠔。
不過其中一隻有少少腥。有點扣分。

✨鵝肝多士
因為上個多士太好食 encore 另一款的
本人是鵝肝迷,急不及待的試。
也是one bite size, 簡簡單單的一小片鵝肝上配上toast ,鵝肝的香濃軟滑,配上少少的醋汁和toast同吃,已十分的美味。

✨娛樂
看見場內還有得督波 下次可試試玩🤪
今日同朋友係尖沙咀行完街 想搵個地方坐下食下野飲杯野 朋友醒起之前係尖沙咀一間bar& restaurant 飲野 氣氛唔錯又多野玩 而且佢話佢上次見到其他人叫嘅嘢食都好似好吸引咁 好想試吓 於是豬仔就同佢一齊去咗DK Bar& Restaurant 新潮型格一入去就發現有好多遊戲可以玩 Beer pong、掟飛鏢同唱k等 而且依度有好多部大電視 好適合嚟睇波送咗個免費嘅小食加左咖哩粉既蝦片香煎帶子干貝櫻花蝦特色意粉兩粒帶子大大粒兩邊煎過又唔會煮得太熟 香口好食 意粉蒜味底 加上櫻花蝦同干貝 好惹味芝士菠菜焗生蠔好特別既煮法 德國鹹豬手下面層舖有酸蘿蔔豬手外面脆卜卜 肉香軟 唔會乾爭爭 配埋豬骨膠原 一咬落去三種口感 點上些許芥未醬Hoegaaden夠凍 配埋德國鹹豬手一流如朋友所講 依間bar & restaurant 啲嘢食都好有特色 兩個人嚟靜靜地飲吓嘢食下飯 或者一大班人嚟玩下遊戲傾吓計飲下酒都好適合
今日同朋友係尖沙咀行完街

德國鹹豬手
下面層舖有酸蘿蔔

Hoegaaden夠凍 配埋德國鹹豬手一流

2018-09-23 47 浏览
既然星期五就約齊姊妹準備落bar飲野吹水,坐低店只就送黎一大杯蝦條。我地叫咗幾杯酒,Margarita,Pina Colada ,Purple Diamond.其中Purple Diamond真係幾令人驚喜 酸酸甜甜有黑莓味易入口,真心推介。朋友杯Pina Colada好夏天又新新 如果可以再濃味d就好!野食有三個人都叫咗黑松露意粉w/牛柳粒,而我就叫咗個Meat Lover Pizza w/焗生蠔,意粉彈牙無overcook,而牛柳粒軟熟肉汁香濃,令人一口接一口。Pizza竟然係薄批有少少唔開心 但都okay 而生蠔食得出新鮮,而底又有菠菜煙肉 很可以。最後佢地送咗4shot應該係紅酒加Vodka,但味道唔算強,易入口既。間野幾岩朋友吹水,店員又會主動refill蝦條、蝦餅,下次會再黎。

• 黑松露意粉
  • Purple  Diamond
今晚是期待已久的bar night! 約了朋友試試這間新開的bar傾計飲野食餐飽!從諾士佛臺一直走過來就到,不難找。樓上二樓,打開門餐廳比想像的企理寬敞有氣氛。播著熱門的英文韓文歌,liked! 約朋友在bar不用多說酒是必需的吧!cocktails是滿滿的好幾頁,眼花繚亂不知道點那款好🤯,找來bartender有什麼好推介,bartender根據我們想喝的貼心為我們每人整了一杯獨特的😂。tailor-made for us! 小驚喜一杯重桂花味配上玫瑰,和糖水煲出來再加入去什麼的,都是聽bartender說,好像什麼酒都有點點,挺好喝不會太甜,略嫌酒味不夠。能重少少酒會更perfect! 酒鬼需知: 👻4-9pm是happy hour time! 星期一至日都有!再點吃的,煙三文魚他他伴意式多士及墨西哥蕃茄醬 $58 這款賣相精緻,五件細細件小巧的骰,一啖放入口清新感覺一湧而上!酸酸甜甜的黑醋味,新鮮香口的蕃茄,再配上軟軟綿綿的麵包,每嚼一口都是一種享受!推介!香煎鴨肝醬多士配無花果蘋果醬 $98 別看它細細份,這個也充滿驚喜!一入口多重味道在口中散發。除了嫩口的鴨肝已令人為之一振外

從諾士佛臺一直走過來就到,不難找。

酒鬼需知: 👻

再點吃的,
煙三文魚他他伴意式多士及墨西哥蕃茄醬 $58

煙三文魚他他伴意式多士及墨西哥蕃茄醬

香煎鴨肝醬多士配無花果蘋果醬 $98

香煎鴨肝醬多士配無花果蘋果醬

別看它細細份,這個也充滿驚喜!
一入口多重味道在口中散發。除了嫩口的鴨肝已令人為之一振外,那獨特的果醬也有驚喜,中和了鴨肝那點點的肥膩感,感覺很清新!
那脆口麵包厚度剛好,一口吃完很爽!
大家要試試

蜜糖香燒雞翼 $52
蜜糖香燒雞翼

香噴噴上枱!外皮香脆有蜜糖的甜,雞翼肉嫩口入味,雞翼是好難不好吃的哈哈,好食!

費倫天拿式菠菜焗生蠔 $88
費倫天拿式菠菜焗生蠔

焗生蠔,反而這生蠔沒以上那幾款小食那樣的有驚喜,是不錯的,不過不失的質素,蠔下是滿滿的菠菜,倒是那費倫天拿式個人不是很懂是什麼🤔

香煎帶子乾貝櫻花蝦日式意大利粉 $128
香煎帶子乾貝櫻花蝦日式意大利粉

小食吃完一輪還未飽,還是要點份主菜填飽肚子。意粉有好幾款,不算太多,這款賣相不錯,上枱時那木魚還在動,不過吃下有少少油,特別我們吃得太慢,麵冷掉後吃更油😅。味道不錯,特別是那帶子,有驚喜,大大隻鮮甜多汁

地方不會太嘈,想靜靜的傾下計這地方也適合
,傾傾下bartenders拿著列shooters過來請我們喝,free drink令我們氣氛更盡興!大家一cheer而盡!叫我們猜有什麼酒,我們開口中,估中又請我們多喝一round shooter! 正!🙌🏻

煙三文魚他他伴意式多士及墨西哥蕃茄醬
香煎鴨肝醬多士配無花果蘋果醬
蜜糖香燒雞翼
2018-09-21 47 浏览
飲酒!放工又係時候飲酒!上到黎見到好多部電視即刻覺得好有feel 同行踢波既朋友都即刻話 世界盃期間真係錯過左呢間嘢 俾兩張圖大家睇下 除左電視 仲有得玩下beer pong 咁 坐喺窗邊嗰檯 後面仲有間房仔 可以放到十個人咁樣我估 同朋友圍威喂都幾好一坐低就有好味蝦片食 送酒好開心 所以最後我地食左成兩兜哈哈因為朋友未到所以叫左wiskey sour okay 但偏酸甜 鍾意可以試下之後朋友到 好肚餓即刻叫嘢食 喺一間bar 入面無expect到啲嘢都唔錯食 野食都做得好 下次可以試下nachos 日式意粉 其實唔係好日式 帶子唔錯食 意粉蒜味底 加埋都係一個好配搭韓式炸雞 睇個樣好似得炸皮無肉咁 食落原來都okaywor 辣味做得好好 好想加啤酒食 好惹味 送酒可以 Mini burger 感覺好足料 其實有誠意 但係肉味偏raw 而我鍾意重調味重source勁juicy既 burger 所以還好 但係食完好飽肚 唔記得食野就去飲酒就啱黎食埋呢個先啦friend嗌嘢飲唔知自己鍾意飲乜 形容左一輪 bar tender 整左個personal signature drinks 俾個朋

Whiskey  Sour

日式意粉

韓式炸雞

mini  burger

friend嗌嘢飲唔知自己鍾意飲乜 形容左一輪 bar tender 整左個personal signature drinks 俾個朋友 相信無名 但係好好飲 完全fit曬個friend 想溝女可以先同bar tender講講 整杯有趣嘢special drinks 多個話題可以傾下 又可以玩下你又試下我呢杯既遊戲 即刻close曬 不過前提係 🙂
Special  drink  by  the  bar  tender
日式意粉
韓式炸雞
mini  burger
2018-09-19 50 浏览
終於到星期五放工,約埋成班同事一齊happy hour,呻下苦水。難得聽朝唔駛早起,今晚梗係飲返杯😎不過真係放工都有d肚餓,叫左個帶子櫻花蝦意粉,同香煎鱸魚柳一齊share食,食落就覺得有驚喜,似高級西餐廳水準!個魚柳煎得香又滑,又有d薯蓉墊底,超好食。叫左杯啤酒,我諗我真係大鄉里出城,估唔到$88蚊一杯酒,竟然係一公升一杯。真係超佛心,抵到爛。飲住酒,同d同事一齊玩下掉鏢,同掉兵兵波,氣氛真係超正。仲有勁多部電視,早知之前約fd一齊黎呢度睇世界杯啦!仲有獨立房,可以成班fd黎包場玩。基於酒水平,野又好食,我諗佢會成為我同同事一齊常黎happy hour 的好地方。
飲住酒,同d同事一齊玩下掉鏢,同掉兵兵波,氣氛真係超正。
2018-09-17 46 浏览
又係朋友介紹,一齊去呢度食飯吹水。友人有半價 所以覺得幾抵食。環境算係幾好,食物都有質素。6點半開始坐到10點都冇趕我哋走(所以我地叫左2round野食同野飲)。p.s.只顧吹水 冇影到1張相
p.s.只顧吹水 冇影到1張相
2018-09-11
2018-09-13 53 浏览
地點唔難揾,好易認,係新裝修的MW Plaza環境酒吧氣氛隨著人數幾多放的音樂種類及聲量有唔同,初入去,在場ge人比較少,聲量比較細d,音樂屬於個種無咁激的種類。後來多左人就價錢酒吧黎講算便,小食,酒類比較多。女仔三五知己份量剛剛好,傾下計飲下野。每枱送大杯裝咖哩味蝦片,食完不斷refill比你,味道唔錯。食物帶子沙律沙律清新,帶子一般,有個炸物配桔子醬,食落無咁油黑松露雲吞 +蘆筍可點可唔點都得,建議點佢地小食送酒三文魚送酒唔錯,有d似西班牙Tapas羊架唔蘇,個醬配肉比較唔油膩
地點唔難揾,好易認,係新裝修的MW Plaza

價錢

食物
帶子沙律
沙律清新,帶子一般,有個炸物配桔子醬,食落無咁油

黑松露雲吞 +蘆筍
可點可唔點都得,建議點佢地小食送酒

三文魚
送酒唔錯,有d似西班牙Tapas

羊架
唔蘇,個醬配肉比較唔油膩
2018-09-11 33 浏览
和朋友好久不見,所以特意約在尖沙咀放工一聚,剛好發現了一間隱世高質酒吧,不論食物或環境都很正,好有驚喜!Red and white dragon($78)酒吧當然主打酒,我們沒有叫平常的選擇,決定叫mocktail加上酒精,結果口感非常特別,有濃濃的水果味,非常適合女士飲呢!Set A: pork and sundried tomato spaghetti ($158)想不到正餐如此豐富,意粉非常爽口,番茄香味濃郁,豬肉非常香口,非常推介!+Grilled chicken wings with honey蜜糖雞翼十分入味,而且外皮酥脆,肉質鮮嫩,非常開胃,配上酒精一流!整體來說,酒吧的正餐與酒精飲品都好正,完全可以一次滿足兩個願望,而且環境昏暗,好合適和朋友談心,有超級多遊戲設施,竟然還有獨立房,氣氛一流,服務員都好親切,有機會的話一定會再去!
和朋友好久不見,
所以特意約在尖沙咀放工一聚,
剛好發現了一間隱世高質酒吧,
不論食物或環境都很正,好有驚喜!

Red and white dragon($78)
酒吧當然主打酒,我們沒有叫平常的選擇,
決定叫mocktail加上酒精,
結果口感非常特別,有濃濃的水果味,
非常適合女士飲呢!

($158)
想不到正餐如此豐富,
意粉非常爽口,番茄香味濃郁,
豬肉非常香口,非常推介!

蜜糖雞翼十分入味,而且外皮酥脆,
肉質鮮嫩,非常開胃,配上酒精一流!

整體來說,酒吧的正餐與酒精飲品都好正,
完全可以一次滿足兩個願望,
而且環境昏暗,好合適和朋友談心,
有超級多遊戲設施,竟然還有獨立房,
氣氛一流,服務員都好親切,
有機會的話一定會再去!
2018-08-07
  • 四式芝士薄餅