2018-08-18
老公緊排工作多煩惱,難得唔駛OT就帶佢去放鬆下。餐廳有波睇,又有酒飲,希望佢開心返啦~入到餐廳就俾好多部大電視吸引住,中間仲有2張beer pong 枱同1張flip cup枱。餐廳有梳化位,酒吧位同埋店員安排俾我地嘅窗邊位。我地叫咗一杯Hoegaarden($88)同一杯Mocktail Ruby Red($48, happy hour)。每枱仲會送一杯蝦片。Ruby Red 係沙冰狀,大大杯飲足成晚,酸酸甜甜,裡面仲有士多啤梨同橙肉~食物就叫咗個Set B($118)。芝士燒美國露筍。露筍清甜無渣,加埋燒芝士好香口。風味薄餅。脆底足料,有火腿,肉碎,辣肉腸等等,仲有菠蘿粒可以減低油膩感。黑松露菠菜芝士意大利戒指雲吞($138)。一啖食唔曬,淋上附上嘅黑松露忌廉醬令雲吞變得好香濃。餐廳仲好細心咁響雲吞底加咗啲薯蓉令佢唔會四圍碌總結係,食物唔錯,環境舒服,下次一定會約埋三五知己上去玩beer pong~
食物就叫咗個Set B($118)。
芝士燒美國露筍。露筍清甜無渣,加埋燒芝士好香口。