2019-01-17 65 浏览
Blue Monday放工緊係要食餐好,再迎接黎緊4個工作天喇!之前聽朋友講依間餐廳d慢煮野唔錯,仲話如果想食要記得卜定位,如果唔係有排等,所以我地醒目有卜位,一上到去就有得入座喇!門外裝修好raw,而餐廳入面就有落地大玻璃,如果坐窗口位可以望到人來人往嘅旺角,背景就播住啲流行歌,又有幅大牆有個大投影播住MV,又幾好feel喎!野食方面有套餐,亦可以單點,我地就嗌咗2個main加1個小食!慢煮頂級安格斯肉眼扒配荷蘭醬 配 焗蠔、帶子塊扒好大塊,嗌咗七成熟,肉質軟嫩唔會韌,升級伴碟就揀咗焗蠔同帶子,原本係嗌菠菜芝士焗蠔的,但賣晒轉咗做煙肉芝士焗蠔,不過不失,帶子就好厚身,唔係白烚帶子,而係帶子刺身再煎香兩邊的,又幾有誠意~慢煮美式三色豬仔脾 配 黑松露汁,蜜糖芥末醬,酸忌廉醬)配 焗蠔、帶子豬仔脾有6條同12條揀,我地就揀咗6條,條條都好有肉,有三種汁醬可以配搭,個人就最鐘意蜜糖芥末醬,甜甜地咁令豬仔脾更可口!水牛城雞翼有6隻,隻隻都好大隻,炸得非常脆口,味道方面甜甜酸酸,不過就比較辣!但好好味,所以又要飲野又要食!哈哈!值得一提既係依到服務好好,雖然full house好多客,但d w

慢煮頂級安格斯肉眼扒配荷蘭醬 配 焗蠔、帶子

水牛城雞翼

值得一提既係依到服務好好,雖然full house好多客,但d waiter會都笑住serve你的,係心身都好滿足嘅一餐!
2019-01-14
2019-01-17 47 浏览
之前食過佢既tea set egg benedict,覺得底食又唔錯。今日同friend去食lunch。見個menu都多選擇,為有講我地叫左唔應該叫既野食...餐湯味道同多士正當,不過都幾細分,1/4片方包?朋友叫左蝦意粉做主菜,得一只蝦,仲要意粉分量少,男士一定唔夠飽。我叫既豬脾過分量同樣地少,我覺得味道到個醬汁麻麻地夾,仲有一隻豬脾發育不良反觀其他枱都叫漢堡包同牛扒,分量又好充足喎,為我解釋係我地選擇錯誤
餐湯味道同多士正當,不過都幾細分,1/4片方包?

2018-11-11
2019-01-16 242 浏览
今晚兩個人想有情調 要鋸下牛排所以用openrice apps 搵搵附近有咩西餐廳結果 搵到呢間7:30入黎都8 9 成滿啦 好彩有位餐具用盤放左係枱上 自己拎~先睇睇餐單:我地最後叫左二人晚餐(298蚊起)因為唔洗諗太多 哈哈~二人餐包左兩碗湯 兩碟沙律 一個飯/粉 加個主食 同埋兩杯雪糕同野飲(22蚊以上要補差價)先黎左個沙律 蔬菜好新鮮 加左好多芝麻醬 好香同埋加埋蕃茄仔 成件事酸酸甜甜 好開胃之後到個湯 上面灑左好多香草入面好多香菇 唔會太'杰' 幾好味飯/粉方面我地簡左阿根廷紅蝦龍蝦汁扁意粉都幾大碟下紅蝦好大隻同埋食洛彈牙  入面仲有蜆肉同埋魷魚tim 入面仲有d香菇粒 吸曬d 龍蝦汁既味 豐富左扁意粉既味道而主食方面呢 我地簡左加48蚊 轉做慢煮頂級安格斯肉眼排配荷蘭醬牛排低下既就係荷蘭醬 佢係由蛋黃、奶油和酸性液體做成既 整既過程加左檸檬汁、一點水和鹽所以味道係咸咸地加小小酸我地叫左5成熟 錦樣牛唔會太un 中間保留左佢既肉汁 黑椒各方面調味都剛剛好 唔會太咸跟餐叫左杯檸檬茶 紅菜唔澀最後 戚我最鍾意既movenpick 雪糕 佢竟然有意大利蛋糕雪糕 正呀!總結:高質餐廳
今晚兩個人想有情調 要鋸下牛排
所以用openrice apps 搵搵附近有咩西餐廳
結果 搵到呢間

7:30入黎都8 9 成滿啦 好彩有位

餐具用盤放左係枱上 自己拎~
先睇睇餐單:
我地最後叫左二人晚餐(298蚊起)
因為唔洗諗太多 哈哈~

先黎左個沙律 蔬菜好新鮮

加左好多芝麻醬 好香同埋加埋蕃茄仔 成件事酸酸甜甜 好開胃

之後到個湯 上面灑左好多香草

入面好多香菇 唔會太'杰' 幾好味

飯/粉方面我地簡左阿根廷紅蝦龍蝦汁扁意粉

都幾大碟下

紅蝦好大隻同埋食洛彈牙  入面仲有蜆肉同埋魷魚tim

入面仲有d香菇粒 吸曬d 龍蝦汁既味 豐富左扁意粉既味道

牛排低下既就係荷蘭醬 佢係由蛋黃、奶油和酸性液體做成既
整既過程加左檸檬汁、一點水和鹽
所以味道係咸咸地加小小酸

總結:高質餐廳! 錦既價位有錦既質素 唔錯 會再光顧
2019-01-15
  • 慢煮頂級安格斯肉眼排配荷蘭醬
2019-01-16 43 浏览
悠閒樓上cafe   < 香煎松露牛油帶子> $98-🔹#香煎松露牛油帶子 $98黑松露醬給得大方 帶子表面煎得香脆🔹# 軟心拉絲芝士條 $48即炸水牛芝士條 外皮香脆外皮過厚 似麵包。🔹#香蒜烤虎蝦 $38蝦肉彈牙 蝦頭有炸過配酒jengg.🔹#慢煮頂級安格斯肉眼扒 $2085成熟 牛扒肉質軟嫩但脂肪位較多 配上的荷蘭醬夾夾不入。。🔹# sex on the beach  $68   朋友點了一杯 sex on the beach 雖然未到happy fri ————————————————       ————————————————
悠閒樓上cafe   < 香煎松露牛油帶子> $98

🔹# sex on the beach  $68

————————————————

————————————————
2019-01-16 33 浏览
今晚收工同幾個朋友行完行,想話食下扒,就去左eat me 上到去,果然多人到要排多陣隊先到我地我地叫左兩個2人餐4個男人一定要食多d肉架喇餐湯我鍾意似忌廉湯溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼意大利面將溫泉蛋篤穿,蛋汁撈埋面一齊食好滿足啊然後肉黎喇,慢煮頂級安格斯肉眼扒然後有升級伴碟,我揀左虎蝦同海膽肉眼扒好有肉汁好有飽足感虎蝦雖然話係伴碟但都好大隻朋友叫左份 慢煮美國法式豬鞍扒配蘋果醬豬鞍都好厚,真係好岩我地食另外我地再叫左份煙肉芝士薯條,要趁熱食因為芝士拉絲拉得好勁好正最後叫左杯凍檸茶真係好滿足
今晚收工同幾個朋友行完行,想話食下扒,就去左eat me
上到去,果然多人到要排多陣隊先到我地

我地叫左兩個2人餐
4個男人一定要食多d肉架喇

餐湯我鍾意似忌廉湯

溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼意大利面

將溫泉蛋篤穿,蛋汁撈埋面一齊食
好滿足啊

然後肉黎喇,慢煮頂級安格斯肉眼扒

然後有升級伴碟,我揀左虎蝦同海膽

肉眼扒好有肉汁
好有飽足感

虎蝦雖然話係伴碟但都好大隻

朋友叫左份 慢煮美國法式豬鞍扒配蘋果醬
豬鞍都好厚,真係好岩我地食

另外我地再叫左份煙肉芝士薯條,要趁熱食

因為芝士拉絲拉得好勁

好正

最後叫左杯凍檸茶
真係好滿足

2019-01-15 77 浏览
為了要使球鞋保持最佳狀態👟,人妻🐷一向都會使用指定的清潔劑💦,這天下班又要去作補給🛒,就乘機跟老公🍋來個二人世界吧💞~ 在補給點附近找到了一家不錯的樓上食店📍。落地的大玻璃窗✨,為店內增加了不少空間感😲。牆上以投影機播放著影片📽,完美地利用了大大的牆身👍🏽。另一邊廂則有著大大的一塊黑板🖤,再以人手及粉筆繪上了秀麗的花紋🖍,為店內增添了文藝的氣息😌。不想再作多想的我倆💕,最後決定點了一個二人套餐📝。🔹南瓜忌廉湯🎃餐湯每天不同🤩,這晚的口感幼滑😋,每一口都有著點點的南瓜肉😳,果然是真材實料👍🏽!🔹是日沙律🥗甜甜酸酸的沙律中加入了點點的藜麥🌾,吃起來更為健康💪🏽。🔹芝士野菌沙巴翁忌廉意大利飯🍝口感煙韌的意大利飯🤤,加入了大量野菌及洋蔥等配料🍄,配以香氣十足的芝士及忌廉🧀,層次感異常豐富😍,味道濃郁💖。🔹慢煮頂級安格斯肉眼扒配荷蘭醬🐮半熟的肉眼扒經過慢煮處理🔥,肉質更為幼嫩🤩,肉汁亦更得以保存💦。🔹雪糕🍨套餐附送的甜品是人妻🐷最愛的那款雪糕🍦!整晚最期待的畫面出現了🌟!🔹凍奶茶🍵奶的份量剛好🍼,不會蓋過了茶香😌。🔹蜂蜜蘋果茶🍹甜度適中🎉,飯後一杯🍽,絕對是解膩之選👍🏽。💭總結店內環境不錯🧐,也

落地的大玻璃窗✨,為店內增加了不少空間感😲。

牆上以投影機播放著影片📽,完美地利用了大大的牆身👍🏽。

不想再作多想的我倆💕,最後決定點了一個二人套餐📝。

🔹南瓜忌廉湯🎃

🔹是日沙律🥗
甜甜酸酸的沙律中加入了點點的藜麥🌾,吃起來更為健康💪🏽。

🔹芝士野菌沙巴翁忌廉意大利飯🍝
口感煙韌的意大利飯🤤,加入了大量野菌洋蔥等配料🍄,配以香氣十足的芝士忌廉🧀,層次感異常豐富😍,味道濃郁💖。

🔹慢煮頂級安格斯肉眼扒配荷蘭醬🐮

🔹雪糕🍨

🔹凍奶茶🍵
奶的份量剛好🍼,不會蓋過了茶香😌。
凍奶茶

🔹蜂蜜蘋果茶🍹
甜度適中🎉,飯後一杯🍽,絕對是解膩之選👍🏽。
蜂蜜蘋果茶

💭總結
店內環境不錯🧐,也不會太嘈雜🔉,感覺蠻舒服的👏🏽,加上價錢也不算貴💸,與閨蜜們又多了一個聚腳點📍!
2019-01-14
2019-01-14 93 浏览
朋友選擇左呢間餐廳,話見多好評同晚餐價格都算唔貴~一出lift門就會見到,全層得一間餐廳~好彩我地早到,我地坐底一陣已經好多人塞左係門口等位被安排坐窗邊位,係落地玻璃窗,感覺上比較開揚舒服,無咁壓迫感我地一行二人決定叫二人套餐,感覺上最抵食😂沙律芝麻醬夠多,湯就略嫌淡口,可能因為我食左沙律先,芝麻醬濃味~最愛蕃薯條,配上黑松露沙律醬一流,蕃薯條係即炸,上菜時新鮮熱辣辣卡邦尼都濃味,但又唔會好膩好特別,可能係慢煮既關係,口感比平時軟身,亦較淡味,配上酸酸的蘋果醬,感覺清新,無左食肉既油膩感雪糕竟然係movenpick 加分加分😂😂 明明已經好飽,但都忍唔住成盒食晒最終埋單每人200蚊~
朋友選擇左呢間餐廳,話見多好評同晚餐價格都算唔貴~

我地一行二人決定叫二人套餐,感覺上最抵食😂
是日餐湯·沙律
蜂蜜黑松露蕃薯條
溫泉蛋煙肉卡邦尼意粉
卡邦尼都濃味,但又唔會好膩

慢煮豬鞍扒配蘋果醬

雪糕

最終埋單每人200蚊~

2019-01-11
蜂蜜黑松露蕃薯條
溫泉蛋煙肉卡邦尼意粉
慢煮豬鞍扒配蘋果醬
2019-01-13 40 浏览
又到星期六,又係要去搵好嘢食嘅時候喇。聽到朋友講過呢一間幾好食,所以約埋屋企人黎試。餐廳地點非常方便,香港既中央,係潮特行過黎2分鍾就到。一入去餐廳,地方寬闊,仲有落地玻璃,好舒服。餐牌有好多選擇,一見到有甜蕃薯條,即刻就order,唔係好多間餐廳都有得食,但佢有,我欣賞。仲有,叫埋我最愛既Ribs,份量好夠,好大份,啖啖肉嫁,個sauce又夠入味,唔錯。不過兩個人食就太多,可能會食唔哂。意粉當然唔少得既主角,有溫泉蛋既優先!!所以,我揀左溫泉蛋煙肉意粉。一黎到,我地即刻尖叫,個溫泉蛋仲識得震嫁!好正好開心,不過我爭唔贏黎食!唔緊要,下次再encore呢個意粉,唔好同我爭。第一次見有餐廳用咸豬手做漢堡既材料,所以我又叫左黎試,味道好特別。原來係配左柚子醬,出奇地好夾,可以解左咸豬手既肥膩。正正子。睇得出餐廳好有心思,從客人角度出發!讚。我會為左個溫泉蛋番黎嫁,等我❤️
我會為左個溫泉蛋番黎嫁,等我❤️
甜蕃薯條
溫泉蛋煙肉意粉
2019-01-12
甜蕃薯條
溫泉蛋煙肉意粉
  • 溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼意大利麵
2019-01-13 32 浏览
This restaurant gained a reputation and I was recommended by friends to come here. On 31st December,  I had a dinner here with my boyfriend. We ordered the special set for this festival. As usual, a set comes with: Appetizer: egg with milk and saladMain dish : wellington steak (crispy with juicy filling)Dessert and drinks: Have a nice time there and it is really nice to be seated and enjoying food for the countdown instead of waiting outside near the harbor with so many people.

As usual, a set comes with:

wellington steak

Dessert and drinks:

2018-12-31
2019-01-11 70 浏览
約咗一個好耐冇見嘅朋友仔去食飯傾下偈於是就揀咗位於油麻地同旺角中間get me Bar & restaurant星期六嘅下午嚟到非常多人 好在一早book咗位等咗五分鐘就可以入座 枱櫈都幾 狹窄冇乜私人空間不過午餐嘅價錢非常抵食唔怪得知咁多人餐湯係忌廉海鮮湯 同一般茶餐廳嘅餐湯差唔多 不過幾濃味 夠足料跟餐仲有蒜蓉包條 脆卜卜 幾惹未慢煮露西蘭牛肉眼扒配燒汁 牛扒幾大塊 不過較薄身 冇乜咬口 不過牛肉味幾濃 用嚟配飯都唔錯 六十幾蚊非常抵食安格斯牛肉煎蛋配黑松露醬漢堡包 安格斯牛肉好鬆化 而且牛味重 不過黑松露醬唔夠突出 反而分開食就食到黑松露嘅味道 整體嚟講唔太夾

跟餐仲有蒜蓉包條 脆卜卜 幾惹未

2019-01-11 56 浏览
同我朋友約左一齊食晚餐😋👍服務同餐廳環境都唔錯,岩哂中意打卡既女仔黎食!2個女仔比較細食,叫左烤美式春雞半份同埋西班牙海鮮意大利飯,已經好夠!烤美式春雞(半份) $78平時食開既燒春雞都係比較乾身,又鞋颯颯🤢冇諗過燒春雞係咁嫩口,仲要係勁juicy,下次一定會叫全隻😋真高汁燒春雞👍仲有啲沙律菜係側邊,食落冇咁油膩~~西班牙海鮮意大利飯 $168意大利飯軟硬適中,啲汁係索哂d飯入面👍重點係超足料,大蝦係超彈牙好新鮮~~仲有蜆,青口,魷魚同埋啲菇😋😋成個飯都好creamy~nice😍食野點少得野飲🤣我叫左杯洛神花紅莓荔枝梳打,飲落吾會好多氣~同埋都幾fresh,冇諗過3樣野加埋都幾夾😂

烤美式春雞(半份) $78
平時食開既燒春雞都係比較乾身,又鞋颯颯🤢

西班牙海鮮意大利飯 $168
成個飯都好creamy~nice😍

2019-01-10 59 浏览
想搵間有氣氛d既西餐廳食飯,俾我搵著呢間☺️☺️☺️入到去黑蚊蚊,有個好大既projector播住電影,環境好適合傾計談心💕岩曬情侶慶祝紀念日,閨蜜們黎吹下水🤪今次去到點左個2人set黎食:頭盤有沙律同餐湯😚之後另外加左小食,水牛城雞翼⭐️⭐️⭐️主角來了!!!係慢煮頂級安格斯肉眼扒!!嗌左5成熟,肉質好細嫩,真係一人食一塊都食得落🤤🤤🤤可以簡2個伴碟,我就簡左海膽同帶子😛最後就係溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼意大利面!忌廉汁好香好滑❤️

今次去到點左個2人set黎食:

頭盤有沙律同餐湯😚

之後另外加左小食,水牛城雞翼⭐️⭐️⭐️

最後就係溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼意大利面!忌廉汁好香好滑❤️
2019-01-10 33 浏览
見openrice上面咁多good comment,又見咁近油麻地A出口咁方便,散band時大家可以在Nathan road搭巴士走,所以就試下呢間預先電話reserve咗,waitress話只可以hold table for 15 minutes,所以要準時去到坐得幾近個屏幕,所以有時會俾啲music吸引咗,當晚仲有人生日,播起咗birthday song,仲見到隔離枱既甜品有蠟燭添,下次可以約朋友黎celebrate 水牛城雞翼好食,好夠味又唔會太辣。叫咗杯mojito飲,好快就上咗,所以食完個雞翼就飲,加上比起平時酒吧飲既略為多alcohol,飲完有少少醉意。之後食埋個豬手,就仿效隔離枱叫咗個比利時生日窩夫配雪糕,even tho我們無人生日,哈哈。雪糕應該是自家製,在外面未食過咁濃郁的朱古力味加脆脆,好好食,三樣併埋一齊食好正,雪糕的份量比窩夫多,唔會食到口乾淨低窩夫咁尷尬,所以有機會再食既話會encore

2019-01-10 34 浏览
想在旺角找個小地方和朋友靜靜地吃一頓真的很難,今次終於可以大吃一頓放鬆一下了。雖然人不算少,但是勝在有吧台貼牆的位置,在牆角中間,絕對能自成一角haha。我們點了一個2人套餐,麵食選了阿根廷紅蝦龍蝦汁扁意粉,還有主菜是加配的慢煮頂級安格斯肉眼扒。朋友見到sexy on the beach看似挺吸引,於是便點了一杯。套餐包括了是日餐湯及沙律,是日餐湯是磨菇忌廉湯,味道比較濃。沙律也是一個不錯的開胃菜吧。我們點了一個阿根廷紅蝦龍蝦汁扁意粉,大蝦鮮甜,賣相很好,扁意粉軟硬適中,龍蝦汁惹味。意粉份量適中,二人share剛好。主菜方面,點了慢煮頂級安格斯肉眼扒,肉眼扒點了五成熟,肉質厚實多汁。配菜很新鮮,蒜香味濃,旁邊的薯蓉去掉肉眼扒的油膩感,露筍很爽口。朋友加點的sex on the beach賣相很吸引,十分適合打個卡,味道方面,酒的份量比較多。最後當然是附送的Movenpick雪糕,雖然選擇不多,但是難得有二人套餐的甜品是我最愛的movenpick雪糕🤤總括而言,這間的二人套餐性價比不錯,最捧的地方是環境不錯。

沙律也是一個不錯的開胃菜吧。

意粉份量適中,二人share剛好。

總括而言,這間的二人套餐性價比不錯,最捧的地方是環境不錯。
2019-01-08 43 浏览
話說星期日同女朋友有同感想去食之前食過既"EAT ME"去到旺了,人比之前多了,要等一陣子才有位下單了,一直等等了大概二十分鐘。發現遲來既人都己經有湯有食物了我哋仲係乜都未有我先去問一下到底有無落單?男職員話“無”我立即話叫妳個女同事過黎女同事無過過黎,另一個男職員立即唔好意思再幫我落單。好。。 。食物真的是“差差差”牛扒硬。。。不好吃,完。(不關二十分鐘原來無落單事,是食物真的不好吃)不會再去。完
話說星期日
同女朋友有同感
想去食之前食過既"EAT ME"
去到旺了,人比之前多了,要等一陣子才有位
下單了,一直等
等了大概二十分鐘。
發現遲來既人都己經有湯有食物了
我哋仲係乜都未有
我先去問一下到底有無落單?
男職員話“無”我立即話叫妳個女同事過黎
女同事無過過黎,另一個男職員立即唔好意思再幫我落單。
好。。 。食物真的是“差差差”
牛扒硬。。。不好吃,完。
(不關二十分鐘原來無落單事,是食物真的不好吃)
不會再去。完