2024-12-07
好令人驚喜嘅餐廳。今日行過上環好餓,見到間幾有情調入咗去食。Servers super nice, food as well(!) ✦ Octopus Gallega Style 好得意嘅sauce, 有種japanese-style。Octopus煮到軟得嚟依家有咬口,夾薯蓉食層次豐富。 ✦ Mussel in Marinara Sauce A must for mussel-lover, 青口大大隻,肥美、肉汁豐富、口感鮮嫩。而且個汁好好食,秘製蕃茄醬底,酸酸甜甜。我搵咗個殼㧾搞到成面都係,server超好即刻拎咗啲bread嚟俾我點,點知個包都係精粹,好軟好脆。 ✦ Seafood Paella 好大盤海鮮飯,飯粒煙韌,好重海鮮湯味,仲連帶些少焦香。配上蝦、青口、魷魚,樣樣鮮甜、唔腥、嫩滑。 飲品點咗柚子玄米sparkling同白核伯爵sparkling, 估唔到水果同茶味夾得咁平衡。全餐飯無論servers、食物、餐廳嘅vibe都好令人愉悅,好高興嘅一餐。
✦ Octopus Gallega Style
✦ Mussel in Marinara Sauce