2010-01-05 13 浏览
除夕晚上﹐銅鑼灣各街道濟滿遊人和各商鋪都佈置著聖誕裝飾﹐冷冷的天氣亦另是晚曾加了不少節日濃厚氣氛。 是晚來到這店﹐店外沒有特意放有聖誕裝飾﹐店內徐了放有一細聖誕樹及吊在半空少量的銀球﹐沒有太大的節日氣氛。這裡主要給顧客一種歐陸情懷﹐燈光暗暗﹐襯托著掛在牆上大量歐洲軍人相片。食物方面﹐盡量不要叫太多食物﹐因這店會送一籃麵包及一碟沙律。 而食物點了白酒燴青口蜆肉﹐香草烤羊架及米蘭之光比薩。麵包籃 - 內裡有麵包條﹐烤芝士包及軟豬仔包。 烤芝士包是三款之中比較好吃的一種﹐ 面頭烤得剛好香口﹐內裡麵包軟熟﹐塗少許牛油在內令味道更濃。沙律 - 生菜爽脆﹐番茄新鮮﹐配其酸酸的沙律油很開胃。但建議留下半碟代吃濃味及較乾的主菜時一起吃﹐一來可以清清味蕾﹐二來酸酸爽口的蔬菜可帶出主菜的味道及令胃口不覺得太油膩。白酒燴青口蜆肉 $148 - 青口及蜆肉大概只有8-10隻﹐但肉厚﹐沒有沙﹐兩者都很大隻﹐充份吸收了這道菜濃味白酒醬汁的味道﹐用蒜蓉麵包或麵包籃的麵包沾上這醬汁一起吃也是不錯的選擇。但此菜式的醬汁有點兒過鹹﹐所以要與其他食物一同吃才不至令舌頭痲木。香草烤羊架 $168 - 放在羊架上的蒜蓉及麵包慷
香草烤羊架 $168 - 放在羊架上的蒜蓉及麵包慷烤得剛好﹐令本身沒有太重羊香及羊羶的羊架帶來一點味道。 但這道菜份量很少﹐好像較平時的份量少一半﹐只有四少枝﹐肉質亦較肥﹐沒有很多肉。
米蘭之光比薩 $138 - 比薩是以薄批烤焗﹐所用的芝士味道較鹹﹐批料亦較少﹐只有香葉及辣肉腸幾片。

總括來說食物質素不太好﹐ 是晚的特定節日餐牌已與訂位時店員所說餐牌與平日一樣所說不一﹐份量亦較平日少﹐但服務當晚尚算不錯。
2009-12-29 14 浏览
噚晚同舊同事聚舊..一去到係full house 但幸好我們只等了數分鐘就可入座了!坐了很久也沒一杯水招呼...mug mug tei.....因為好口渴嘛!之後點左三款美食:餐前包點: 算唔錯但始終比第二間分店出品差了.豬肋骨配honey mustard sauce : 肋骨頭尾部位好鞋好差估唔到會咁...食開ruby tuesday 係差咁ge情況出現架嘛! 況且港式ge意大利菜-意粉屋都無咁差....好失望..只可以讚配碟上的薯條.海鮮忌廉天使幼麵: 呢個我食過咁多間史無前例最差的一次,聽說第二間分店出品會控制得比較好....差在於上碟後, 整碟意粉乾涸...一點忌廉汁也沒有,,總不可能是意粉迅間吸取碟上的忌廉汁呢! 況且賣相像放了很久....海鮮的質素又係非常差! 唉! 呢款只可以俾30 分...pizza: 自選配料菠蘿+烟肉+ 芝士....看似材料份量很少但其實一點也不少呢!以上叫的三款出品pizza 係最可以給予最高評分的..但老實說overall 唔算好! 以後都唔會去呢間...因為曾經試過灣仔分店.出品根本係天淵之別..

之後點左三款美食:

餐前包點: 算唔錯但始終比第二間分店出品差了.

只可以讚配碟上的薯條.

因為曾經試過灣仔分店.出品根本係天淵之別..

2009-12-28
2009-12-28 1 浏览
large portions and good hearty mealsProvide fresh bread and salad with meals - nice touch and generally give too much bread - we usually bring home. Salads are fresh but nothing spectacular. This is not a fancy Italian restaurant but a great place to hang out, make lots of noise and get decent service.Faves include the calamari - nice and tasty. Kids pizza is good as well - thick and soft crust. Kids spaghetti could be an adult meal in itself. This is a place for family dining, not really f

Faves include the calamari - nice and tasty. Kids pizza is good as well - thick and soft crust. Kids spaghetti could be an adult meal in itself. This is a place for family dining, not really for solos.

Decor is kinda old and shabby, comfy - could use a renovation. Service is inconsistent - usualy keep waiting for drink refills. Good value for money though.
2009-12-17 6 浏览
有四年無係香港同爸爸過生日,因此佢本人對今次生日期待已久,經過我再三勘察之後,都係覺得肥天使最好六點零去到,一個人都無,CWB間肥天使好似成日都無乜人咁,令我好擔心佢的前途Ceasar Salad:本來叫main course/pizza/pasta就可以有garden salad同包籃,但鑑於我鍾意呢度的ceasar salad,所以+$28 upgrade,肥天使的沙律醬不嬲都落得輕手,但總比田園沙律好~Bread Basket:居然清晒因為爸爸媽媽覺得實在太好味!Buffalo Chicken Wing:我一直都覺得出面食非炸的雞翼好唔抵,但係生日就算啦,$78得八隻,味道都可以~反而係伴碟的芝士醬很creamy很好吃!忌廉汁闊麵:同樣係忌廉汁,但係味道比西蘭花雞肉蝴蝶粉淡好多,有D失準~難道雞肉同西蘭花有咁決定性的作用?肉眼扒配白菌茄蓉汁:1/3係肥膏,爸爸說咁貴,仲有咁多位唔食得好唔抵就食得的而言,肉唔韌,幾好味,個汁都唔錯~次次見人食ribs都好似好靚,下次有機會再試埋佢Tiramisu:主角!本來諗住family size會大好多,點知都唔算好大,好回味......Coo

Bread Basket:居然清晒
因為爸爸媽媽覺得實在太好味!

Cookie n' Cream:六點幾仲係happy hour,飲品買一送一,不過只限於同一款,媽媽想試cookie n' cream多D,所以就放棄左chocolate chunk,cookie n' cream 好香,不過作為smoothies,D冰打得唔夠勻,所以食到最多好多冰~anyway,平均$21真係超抵!
食過三次後,我發現fat angelo's羊products係比較好味的,pasta一定要叫西蘭花忌廉汁雞肉蝴蝶粉,其他pasta普遍偏淡,desserts當然非tiramisu莫屬啦~
服務唔錯,個女仔好有禮貌咁解答我地關於family size & regular size的問題,又提我地有Happy hour,雖然當爸爸向她反映肉眼扒肥膏太多時她非常不知所措,總體來說,服務還是很不錯的~
根據賽後檢討,爸爸很滿意(雖然他將呢間當左做以前去的outback),媽媽則很清醒地說覺得與Ruby同Outback相比,呢間無論價錢定食物都優勝

最緊要係佢地滿意,爸爸生日快樂!
Cookie n' cream
bread basket
buffalo chicken wings(芝士醬最好味!)
勁多肥膏的肉眼扒
Tiramisu
2009-12-16
Cookie n' cream
bread basket
勁多肥膏的肉眼扒
Tiramisu
  • 羊架,羊膝,西蘭花忌廉汁雞肉蝴蝶粉,Tiramisu
2009-11-26 11 浏览
仲有一張coupon,趕緊用埋佢麵包籃:今次差左,唔係即焗,唔夠脆~ceaser salad:upgrade的伴菜size都很大份,不錯,但+29不太值羊架:有孜然,很香,羊架也不韌,亦能保留羊味,與上次的羊膝一樣令人回味忌廉雞肉西蘭花蝴蝶粉:比三文魚闊面好,因為個汁creamy好多,所以一定要睇住"忌廉"去orderTiramisu:仍然好味埋單時發現佢落錯order,將羊架落左做family size,我地同佢講,佢地好好態度咁道歉,雖然無轉返regular size的錢,但就送左免費的tiramisu,雖然還是比預算貴了,但都算有誠意啦!抵讚
仲有一張coupon,趕緊用埋佢

麵包籃:今次差左,唔係即焗,唔夠脆~

Tiramisu:仍然好味
忌廉西蘭花雞肉蝴蝶粉
羊架
2009-11-21
忌廉西蘭花雞肉蝴蝶粉
羊架
2009-11-23 15 浏览
由於當日係我正日生日, 男朋友知我鍾意食意大利菜, 就提議去Fat Angelo's . 我地都覺得Fat Angelo's 既Decoration 都幾靚, 只不過係窗口有好多棚架, 所以o個view 要扣分. 我地原來打算食任食, 但係計落2個人散叫又抵d 喎. 我地叫左Main Dish: Steak Pizzaiola (肉眼扒配白菌茄蓉汁)Pizza: Meat Deluxe (意式錦繡薄餅)Side: Meat Balls (肉丸球)Drink: cola (可樂)Steak Pizzaiola 我地叫左4成熟. 但係上碟後, 我地一食就發現一定唔止4成熟, 應該有成6-7成熟. 因為血都冇滴, 食落好似食緊香口膠咁. 當我地同o個waiter 講, 佢就好polite咁say sorry, 立即整過一碟新既比我地. 新o個塊肉眼扒真係好味好多. o個汁同理d 馬鈴薯角 (配菜) 都好好味. 但係2塊扒都有一陣好似生腸咁既味道. 之前去過Little Italian 同理 ruby tuesday 都冇食過 d 肉眼扒有咁既味. 我都唔係幾慣. 我男朋友就話okay

我地叫左
Pizza: Meat Deluxe (意式錦繡薄餅)
Side: Meat Balls (肉丸球)
Drink: cola (可樂)

Steak Pizzaiola

我地叫左4成熟. 但係上碟後, 我地一食就發現一定唔止4成熟, 應該有成6-7成熟. 因為血都冇滴, 食落好似食緊香口膠咁. 當我地同o個waiter 講, 佢就好polite咁say sorry, 立即整過一碟新既比我地. 新o個塊肉眼扒真係好味好多. o個汁同理d 馬鈴薯角 (配菜) 都好好味. 但係2塊扒都有一陣好似生腸咁既味道. 之前去過Little Italian 同理 ruby tuesday 都冇食過 d 肉眼扒有咁既味. 我都唔係幾慣. 我男朋友就話okay!! 不過佢o個汁真係幾好食.
Meat Deluxe

pizza 有好多mozzarella cheese, 我好鍾意. 但係d meatball pieces, o個口感有d 唔係咁鍾意, 因為太硬. 而d meatball pieces冇咩味道.
Meat Balls
肉丸球得幾粒, 但係o個size好大. 但可能係同pizza 出自同一門. 所以o個肉丸球好硬又實. 食左少少就唔想再食喇.
之後食到咁上下, 就有waiter 拎住我男朋友買比我既b-day cake. d waiterwaiteress 都好識做. 本身唔得閒, 就走曬過黎, 同理男朋友一齊唱生日歌比我聽. 而埸內d 人都好好, 佢地都跟住一齊唱生日歌比我聽. 好warm!!
Fat Angelo's d 野好大碟, 好多野都食唔曬. Salad 同 bread 都係唔洗$, 幾好味嫁wor!!

Decoration 靚, 味道ok, size 夠大!!
Steak Pizzaiola, pizza, meat ball
Salad
Salad
Inside
好靚既燈
2009-11-20 2 浏览
數天前再次光顧Fat Angelo,其中一個最大原因,是早前在街上拾獲「買一送一」的贈券「買一送一」真係幾抵食,令到一餐晚飯可由原本的四百多元,變成二百蚊就找到數星期六晚上光顧,大約七時入店內,食客算多,但仍有不少空桌縱觀全晚也無須等位,星期六的黃金時間尚且如此,可見Fat Angelo的生意真的不算好難怪不時需要在街上派贈券,難怪不時見到那位肥叔叔了....想了一回,還是決定叫我的最愛---蕃茄芝士Pizza,再加上一份加大碼的白酒燴青口最先送上的,當然是Fat Angelo的例牌沙律、麵包沙律就沒有特別,反而這一籃的大麵包,份量夠多,硬得來也夠脆,算是唔錯的當然大麵包需要快點吃,否則好快會變淋......不久,送上蕃茄芝士Pizza我十分欣賞這裏的蕃茄芝士Pizza,充滿濃郁芬香的芝士味,相信所用的芝士質素相當不俗,才有此效果批底薄而香脆,配搭上蕃茄、芝士,構成一份香滑、美味而薄脆的Pizza,相當有水準 反而接著再送上的白酒燴青口,就只屬一般用白酒煮的青口,確是幾香醇,也令青口加添了幾分酒醉的香味;可是,稍頗濃烈的酒香味,掩蓋了青口本身的鮮味...... 又或是,本身青口唔算鮮
星期六晚上光顧,大約七時入店內,食客算多,但仍有不少空桌
難怪不時需要在街上派贈券,難怪不時見到那位肥叔叔了....

最先送上的,當然是Fat Angelo的例牌沙律、麵包
當然大麵包需要快點吃,否則好快會變淋......

不久,送上蕃茄芝士Pizza

反而接著再送上的白酒燴青口,就只屬一般
用白酒煮的青口,確是幾香醇,也令青口加添了幾分酒醉的香味;可是,稍頗濃烈的酒香味,掩蓋了青口本身的鮮味...... 又或是,本身青口唔算鮮,所以味覺全被白酒搶過去了!
但較令人失望的是,附帶提供的蒜蓉包...... 既蒜蓉的香味欠奉,包本身也幾硬,一點也不香脆
食之無味,棄之可惜;只好用白酒浸一浸住,才能吃下幾塊!

今餐尚算唔錯吧,也吃得十分飽
可是,今次倒要批評一下其服務水平
客觀點說,Fat Angelo的服務水平唔算差,只不過距離細心周到的水平差距甚遠,感覺上似是比從前倒退了
例如侍應較多是新手,拿餐具、傳食物上檯,也顯得慌慌張張
我坐的二人餐桌細細,連沙律也沒有吃完,便趕急地率先送上Pizza
Pizza固然是幾大份,所以也需要多少許時間才吃完.....
不消一回,又送上青口了,還要是加大碼的青口....
結果,侍應強行把我們桌上的食物擠得「水洩不通」、「琳瑯滿瀉」
為甚麼不可以細心一點,待我們吃了一回後,才把青口送上?

一餐算是沒有令我失望的一餐,如非手持贈券,恐怕要四五百元找數
如果以正價來衡量,那實在唔算抵食了!
Fat Angelo的例牌沙律、麵包
充滿濃郁芬香芝士味的蕃茄芝士批
蒜蓉包令人失望,食之無味!
餐桌上已經擺滿食物,還要強行送上青口....
食客算多,但仍有不少空桌
2009-11-14
Fat Angelo的例牌沙律、麵包
充滿濃郁芬香芝士味的蕃茄芝士批
食客算多,但仍有不少空桌
  • 蕃茄芝士Pizza
2009-11-16 12 浏览
海鮮飯 - D 飯唔太好味, 好林, 不過D 海鮮幾好, 其中蜆最好, 好多汁 雜錦PIZZA - 不錯, 料算多 豬肋骨 - 甜甜地幾好味, 肉算林, 我地要左蜜糖芥末醬, 冇芥末味, 得個甜字, 我相信bbq醬應該會好味d。regular size 切到8 件, 都夠食 鮮茄意式腸肉燴意粉 - 意粉ok, 不過整體係普通貨色, 唔推介食 天使麵 - 唔記得左佢叫咩, 不過唔好味, 因為佢d 麵煮到太林, 料ok會有salad 同bread 。食物有分regular size 同family size。飲品會refill, 不過唔建議飲lemon tea, 因為冇茶味而且好淡! 我地買左個蛋糕入去, 切餅費$50, 個waiter 會同我地一齊唱生日歌-____-人唔算多, walk in 都應該會有位。不過服務就慢左d, 叫極都冇人理@@
雜錦PIZZA - 不錯, 料算多

2009-11-16
2009-11-15 11 浏览
上星期去啤酒節時,Fat Angelos居然係隧道派buy1get1free coupon,我本來諗住leaflet,直行直過,後來回頭"蠟"到係coupon,就折返去攞(佢仲俾左兩張我!)呵呵!意外收獲,加上一直想食,就趁今個月同沙漠王子去食返兩次先(貪小便宜的師奶仔)星期六上完堂已經差唔多三點,無乜食客,差唔多包場咁滯麵飽籃:好高的一個basket,有三款飽,一種係麵包棒,一種係類似pizza之類,一種係普通豬仔包,可以點牛油或者vingear,我個人鍾意butter多D~D飽雖然無乜特色,但勝在夠熱夠脆,即使過左食飯時間都毫不馬虎,唔會俾D凍飽我地,加分!沙律:雜菜沙律,沙漠王子反而喜歡,我就一般啦,不過送的沙律都很大份!而且係用醋汁的,很開胃!三文魚闊麵($188/ Family size):買一送一一定要有一款family size,好在我們夠餓,就要左大size的pasta,不過睇落唔係真係咁大份,食下食下先發現真係幾多我本來以為係alfredo sauce,點知唔係好濃cheese/cream味,反而更忠於pasta本身的味道,對於愛汁如命的我來說自然係有D小失望,但係沙
意外收獲,加上一直想食,就趁今個月同沙漠王子去食返兩次先
(貪小便宜的師奶仔)
星期六上完堂已經差唔多三點,無乜食客,差唔多包場咁滯

我本來以為係alfredo sauce,點知唔係好濃cheese/cream味,反而更忠於pasta本身的味道,對於愛汁如命的我來說自然係有D小失望,但係沙漠王子已經覺得很好吃,也自己獨自清了碟!
羊膝($148/ regular size):係羊膝同羊架之間掙扎,最後都係要羊膝,不過真係好好味!羊肉一D都唔韌,有紅酒味之餘仍保留羊膻味,而且balance得好好,我超級鍾意!(早知呢份先叫family size

Tiramisu($38):呢個係我想食fat angelo's的主因,所以必叫,$38感覺上很細份,也不美觀,好似就黎"冧"咁,但係食左一啖,真係超正!酒香又夠,芝士味也很濃,芝士層texture很好,軟綿綿的,配合texture稍粗的酒層,口感一流!真係完全唔想分俾沙漠王子食,好彩佢都唔好啫!
差不多可以獨享!yeah!

服務態度很好,不過感覺如果多幾枱人就會唔夠人手

Fat Angelo's真的很好吃,如果全部要regular size,價錢比露比便宜,也比後者好吃,即使沒有coupon,我都會再黎,更顯得今次買一送一好抵食!
今次食得好滿足,期待今個月再享受多次買一送一!去啤酒節實在太對了!
高高飽籃
羊膝
其貌不揚的Tiramisu
  • Tiramisu
2009-09-21 11 浏览
昨天睇完戲同老婆係銅鑼灣找地方食飯,行到告士打道附近,見到Fat Angelo's ,想起openrice上都有人提過Fat Angelo's 都OK,自己未試過,不如試一試~~~~環境一般,有點舊同殘~~~食物方面,完全不合格~~~~~先上麵包同沙律:麵包還可,是熱的,枱上放有醋同欖油,欖油是有牌子的,但一般意大利餐廳都會另外用欖油樽裝起,唔會成支放係度~~有D怪~~~沙律就好一般,D菜不是十分新鮮~~~有D黃同生"鏽"~~~白酒燴青口:青口無味,個汁無味,重之無味~~~ (個3塊多士好硬~~~)三文魚闊麵D麵好硬,唔唔知點降唔係焗都可以口甘硬~~~ 個汁又係無味~~~~Rosemary Chicken同樣無味,全隻雞身上一D Rosemary 都找不到~~~個D炸薯角同"雜菜",睇見都無胃口,完全係用水煮,你試過水煮洋蔥未?! 又係無味~~~甜品......tiramisu - 自第一次食tiramisu以來,第一次食Tiramisu個餅底會出汁,太多咖啡啦~~~~~面個D不是可可粉,係一般吉百利朱古力粉~~~~ 無成意朱古力蛋糕~~~~ 完全係超市買到一盒盒加水便可的蛋糕....

環境一般,有點舊同殘~~~

食物方面,完全不合格~~~~~

先上麵包同沙律:
沙律就好一般,D菜不是十分新鮮~~~有D黃同生"鏽"~~~

白酒燴青口:

三文魚闊麵

Rosemary Chicken
同樣無味
,全隻雞身上一D Rosemary 都找不到~~~
又係無味~~~

甜品......
朱古力蛋糕~~~~ 完全係超市買到一盒盒加水便可的蛋糕
.......完全無成意~~~

每位26X,完全不值~~~

總括而言,只可以話可以食飽(份量大),味道離合格好遠~~~ 同樣價錢可食到更好食的!!!
2009-09-20
2009-09-01
喺呢度要先多謝waiter-- THOMAS,佢真係好helpful,幫我達到左一個好有superise嘅dinner,thx so much~因為有buy 1 get 1 coupon,兩個人都要局嗌family size嘅dishes,叫左個青口, 三文魚闊麵, 紐約雞翼,不得不讚,果個送嘅salad同D bread真係好fresh好好味,個青口好好味, D汁簡直一流,有成14隻,有D青口吞左D蟹仔,好好笑.雞翼都係keep住水準,個三文魚闊麵都好好味!個焗青口.... 必食呀!!!
喺呢度要先多謝waiter-- THOMAS,
佢真係好helpful,
幫我達到左一個好有superise嘅dinner,
thx so much~

因為有buy 1 get 1 coupon,
兩個人都要局嗌family size嘅dishes,
叫左個青口, 三文魚闊麵, 紐約雞翼,

不得不讚,
果個送嘅salad同D bread真係好fresh好好味,

個青口好好味, D汁簡直一流,
有成14隻,
有D青口吞左D蟹仔,好好笑.

雞翼都係keep住水準,

個三文魚闊麵都好好味!

個焗青口.... 必食呀!!!
  • 焗青口
  • 紐約雞翼
2009-08-26
想揾個地方同個fd食d唔太heavy嘅嘢, 順便吹吓水。揀咗 Fat Angelo's, 貪佢唔多人, 又有免費沙律同麵包兩個人都唔太餓, 所以淨係叫咗個忌廉汁闊麵, 再加錢將個免費沙律 upgrade 做 Caesar Salad.忌廉汁闊麵~好rich嘅忌廉汁, 簡單得嚟又好味, 最好係凍咗仲可以叫個 waiter 幫我地攞番入廚房 reheat。佢地唔係將個麵放入微波爐叮熱就算, 睇得出係加咗 sauce 再煮, 仲加番d herbs 响面, 完全好似未食過一樣Caesar Salad~羅馬生菜好新鮮, 個dressing味道剛剛好我地7:00前去到, 飲品仲有買一送一, 我地揀咗一杯紅酒一杯白酒, 都只係$52, 抵!我地仲 refill 咗一籃麵包, 坐足三粒鐘, 完全無被歧視!

Caesar Salad
2009-08-25
Caesar Salad
2009-08-08 11 浏览
八月五日(星期三)同老公在上面健身室做完gym,決定拿著加一元有pizza的coupon再吃肥天使吧!一直想用coupon,因為十分抵,只要叫一個family size的spaghetti,加一元就有normal siza pizza了!不過lunch又遲遲都去不到,最後就擇日不如撞日吧!入去之前當然要問問店員可否用coupon免得賠了夫人又折兵...我們坐了張二人檯,見到有buffet menu,聽到buffet我們都怕怕了!因為近排要吃多餐buffet呢!公司又有,私人也有!放過了我吧!$250,都算抵,不過不知道是否因人數而給份量呢!我就選擇了meat deluxe pizza,老公要了個spaghetti with meat balls family size!先來的一籠麵包!內有麵包條兩條,一個大的硬麵包(我十分喜歡的),還有兩塊似pizza形的蒜蓉包,每件都好吃!我吃得已經半飽了!其實吃西餐,我的主菜是麵包呢!spaghetti with meat balls (family size),很大碟呢!meat balls似外形似中式的牛肉球!不過,肉很香!意粉是幼身的!不錯,
八月五日(星期三)

我吃得已經半飽了!其實吃西餐,我的主菜是麵包呢!
spaghetti with meat balls (family size),很大碟呢!meat balls似外形似中式的牛肉球!不過,肉很香!意粉是幼身的!不錯,很醒胃呢!
meat deluxe pizza,幸好pizza不太厚呢!很脆,有肉腸,牛肉粒等!比pizzahut做得好!normal size都很大份,有8件!吃了兩件已經飽得捧著肚子了!餘下的打包拿給媽媽吃!

算是不錯又抵的一餐!不過吃fat angelos這些餐廳最好一個月吃一次好吧!
meat deluxe pizza
spaghetti with meat balls
2009-08-05
meat deluxe pizza
spaghetti with meat balls
2009-07-28 5 浏览
中學同學"D.C.妹"的生日,就約她到這裡慶祝吧。原來她沒有來過這裡... 幾好,還有新鮮感。平日晚上,顧客不多,可以自成一角,坐得鬆動點。懷舊的佈置,昏黃的燈光,幾好情調...點菜: Buffolo Wings 是必吃推介,少不了!雖然兩個人吃不了多少(這裡份量大), 但都叫個Pizza 主菜:12吋的紐約牛肉批; 和一客牛油浸菠菜; 凍檸茶兩杯(無限添加)。都預了... 跟主菜送上的餐包和沙律已經令人半飽,不過都要食,脆脆的麵包條好好味!Olive Oil 浸沙律酸酸地,好醒胃!主菜來了... wow! 很大個,比較乾身.雖然是薄批,但也只能吃下半個,其餘的就... 做了我翌日的早餐!菠菜就... 唔好提了,志在想有多些蔬菜食啫! 當她以為食完,我示意之後,侍應們唱著生日歌,奉上一塊插著蠟燭的Tiramisu,放在壽星女面前...她好驚喜 ,也好開心!侍應們亦都有求必應,為我們再點燃吹熄了蠟燭,讓我們拍照,也為我們拍照... (哈哈!! 慶生專門店的服務很專業哦!! )可惜攝影器材略嫌不足,不開閃燈就會手震,但情調較好;開閃燈就夠光,但相片死板,好生硬.難忘的一餐... 雖然飽了

中學同學"D.C.妹"的生日,就約她到這裡慶祝吧。

原來她沒有來過這裡... 幾好,還有新鮮感。

平日晚上,顧客不多,
可以自成一角,坐得鬆動點。
懷舊的佈置,昏黃的燈光,幾好情調...

點菜:
Buffolo Wings 是必吃推介,少不了!
雖然兩個人吃不了多少(這裡份量大),
但都叫個Pizza 主菜:12吋的紐約牛肉批;
和一客牛油浸菠菜;
凍檸茶兩杯(無限添加)。

都預了... 跟主菜送上的餐包和沙律已經令人半飽,
不過都要食,脆脆的麵包條好好味!

Olive Oil 浸沙律酸酸地,好醒胃!

主菜來了... wow! 很大個,比較乾身.
雖然是薄批,但也只能吃下半個,
其餘的就... 做了我翌日的早餐!

菠菜就... 唔好提了,志在想有多些蔬菜食啫!

當她以為食完,我示意之後,
她好驚喜
,也好開心!

侍應們亦都有求必應,為我們再點燃吹熄了蠟燭,
讓我們拍照,也為我們拍照...

(哈哈!! 慶生專門店的服務很專業哦!!

可惜攝影器材略嫌不足,
不開閃燈就會手震,但情調較好;
開閃燈就夠光,但相片死板,好生硬.

難忘的一餐... 雖然飽了點...

沙律+餐包已經夠飽...
再度回味 Buffolo Wings!
12" New York Pizza
食唔晒, 呢d要打包...
Happy Birthday wish!!
2009-07-02
沙律+餐包已經夠飽...
再度回味 Buffolo Wings!
12" New York Pizza
食唔晒, 呢d要打包...
Happy Birthday wish!!
2009-07-11 10 浏览
已經第N次食Fat Angelo's 但依然咁棒場今次2個人所以LIGHT D 淨係order2款野食不過都食到好full啊~仲依唔噹tim~~~不過翻叮o既pizza一樣係咁正~~~ New York Long Island Pizza (new item) 好好味啊~~~~ 好意大利feel, 好鍾意佢o個種香料....係一般pizza搵唔到o既味道 海鮮大會, 冇想像中咁好, 好普通, 而且用料好一般, 連一隻蝦都冇都可以叫"海鮮大會"???我自己煮都煮到啊~~~ 茄汁煮海鮮!!!另外要大讚o既係前菜自家製包包同salad!!! 以前佢只係offer一款硬包, 不過我都好鍾意食, 配醋, 正!!! 依家仲offer3款唔同o既tim, 有脆條同軟包, o岩哂唔同人o既口吃, 好細心啊~~~仲有salad, 佢送o既田園salad其實都唔錯, 係少d配料o者 不過我多數upgrade佢做caesar salad........my favourite 大讚啊~~~不過我發覺真係每間餐廳都有佢o既強項, 每一間都有吸引我o既地方!!! 繼續試繼續寫
已經第N次食Fat Angelo's
但依然咁棒場

今次2個人所以LIGHT D 淨係order2款野食
不過都食到好full啊~仲依唔噹tim~~~
不過翻叮o既pizza一樣係咁正~~~

我自己煮都煮到啊~~~ 茄汁煮海鮮!!!

大讚啊~~~

pizza yummy!!!!
好普通, 一d都唔好味, 自己煮都煮到
caesar salad, cool!!!!
2009-07-10
pizza yummy!!!!
caesar salad, cool!!!!
  • pizza
  • ribs