2022-04-19 104 浏览
This is so IGable !!! had been talking with friends about this comfort food for a long time! finally got a chance to buy it ! six different style of croffle ! every croffle seems attractive. !pandan kaya croffle $ 36 we took it to TKO park nearby to sit down and enjoy it taste is 'soso' and a little bit too sweet . anyway not bad to have it , but if its in a long queue, just leave it ~
This is so IGable !!!
pandan kaya croffle $ 36

2022-04-14 207 浏览
💜 奶黃紫薯牛角包窩夫 $40店方巧妙地將紫薯蓉唧落外脆內軟嘅窩夫格格度,加埋自家製奶黃醬同花瓣點綴,非常精緻🌹食落口啖啖都係香濃而natural、唔係死甜嘅紫薯蓉,好正🥰🍵西村宇治抹茶紅豆牛角包窩夫$38呢個抹茶味比奶黃紫薯味更加出色😋宇治抹茶cream同抹茶粉非常濃郁同回甘,加埋日本紅豆嘅香甜,可謂我食過最好味嘅Croffle ,大家一定要試💯如果想買佢哋嘅croffle做散水餅/開party/野餐/閨蜜stacaytion,可以留意佢哋嘅box set!
💜 奶黃紫薯牛角包窩夫 $40

🍵西村宇治抹茶紅豆牛角包窩夫$38

2022-04-10
$38 (宵夜)
  • 西村宇治抹茶紅豆牛角包窩夫
係韓國番到香港冇耐發現左哩間新開既croffle店👀仲要有好多款式 睇相已經十分吸引所以就即刻去左試😋🍓士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38Croffle既質地都係做得外脆內軟👍🏻而且croffle自身都係甜就咁睇窩夫本體係ok既但士多啤梨就得幾片而且冇咩士多啤梨既甜味🥲士多啤梨係哩個窩夫到既存在感極低🥲身為士多啤梨控既我就唔太滿足而且cream既部分只係淡淡既奶味🧐基本上甜味來源係靠croffle本體整體黎講ok但冇我期望既咁好食👍🏻推薦指數3.5/5🍪奧利奧焦糖脆餅牛角包窩夫 $38Croffle質地同cream既部分同上面一樣就唔重復哩個整體上比士多啤梨個款出色啲因為啲配料係比較多😚有半塊lotus同oreo餅係面中間再有啲oreo同lotus碎碎佈滿個croffle所以整體口感上豐富啲😇因為多料啲所以比士多啤梨個款甜少少😇自己鐘意哩款多啲😋👍🏻推薦指數3.9/5總結黎講因為係韓國食完感覺上真係有啲對比😅雖然係ok既但未及上個post個間窩夫本體冇咩問題 做到外脆內軟😇最大原因係覺得中間既cream cheese位有少少失色🧐如果可以好似韓國間saddler haus(大熱crof
係韓國番到香港冇耐發現左哩間新開既croffle店👀

感覺上真係有啲對比😅
雖然係ok既但未及上個post個間

窩夫本體冇咩問題 做到外脆內軟😇

最大原因係覺得中間既cream cheese位有少少失色🧐
如果可以好似韓國間saddler haus(大熱croffle店)既honey basil咁
連啲cream cheese都加啲士多啤梨果肉既話
相信成件事會昇華好多🤩
唔知冇吱cream個啲款會唔會出色啲🧐
不過暫時未有得去韓國黎講
係到食住先滿足下都係可以一試既😗

🚩Fifty fifty
2022-03-22 110 浏览
最近一直諗緊買咩散水餅,見到最近好多人提既牛角酥窩夫,所以分左幾日試左唔同味自己覺得Oreo 同埋香蕉朱古力味窩夫最好味總括黎講佢唔算太甜,就算面層有厚厚既cream都唔會太漏,另外佢既窩夫唔會似平時個種咁硬身而係有點鬆脆似牛角包。我買左40件返公司last day 派比同事(全部味都有。覺得好正)大家都食得好開心同埋覺得好味,過幾日打算去鰂魚涌既pop up試埋肉桂蘋果味。希望都會好好味啦😎😎😎😎😎😎

自己覺得Oreo 同埋香蕉朱古力味窩夫最好味
而係有點鬆脆似牛角包。
希望都會好好味啦😎😎😎😎😎😎

2022-03-21
  • 士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫
2022-03-14 96 浏览
全部Croffle既賣相都超吸引!有原味、鹹味、甜味,應該有10幾款!今次叫左個1人套餐再加1個Croffle,1人套餐包一個Croffle 同一杯咖啡!1. Pandan Kaya Croffle $34好重既斑斕咖央味,略嫌稍甜,但都幾特別的!2. Strawberry Cream Cheese Croffe 🍓 $38有一層厚厚既cream cheese再酸酸甜甜既士多啤梨同Jam,口感豐富,幸福既味道💕除左Croffle出色,最最最驚喜既係Earl Grey Latte ☕️ 要大大的推介‼️係用茶粉調配,有濃濃既伯爵茶味道,但又唔會苦喎! 又香又好飲🤤熱愛伯爵茶既人一定要試!📍Fifty Fifty將軍澳欣景路8號新都城中心2期UG層UG036號舖💰人均:$68⭐️⭐️⭐️⭐️環境:於UNY生活創庫內,只有一列bar枱⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️

1. Pandan Kaya Croffle $34
好重既斑斕咖央味,略嫌稍甜,但都幾特別的!

熱愛伯爵茶既人一定要試!

📍Fifty Fifty
將軍澳欣景路8號新都城中心2期UG層UG036號舖
💰人均:$68⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:於UNY生活創庫內,只有一列bar枱⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-03-13
  • 士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫
  • Earl  Grey  Latte
2022-02-17 90 浏览
地址-fiftyfifty.hk將軍澳新都城中心二期UNY生活創庫20號店近排新都城二期開左間UNY,好似其他日式超市咁,裡面有唔少特色舖頭進駐,咁呢間就係好多舖頭中比較吸引到我地,平時都好多人排隊,咁岩有日食完飯後有少少口痕,想食下甜品,咁岩又唔使排隊,所以就每人一件買回家食。💋柚子蜂蜜牛角包窩夫,呢度窩夫係一個開放式廚房製作,即叫即做,首先佢造型都幾特別,有支雪條棍係中間,可以拎住黎食,幾方便下,佢咬落都幾脆身,柚子味甜甜地咁,加埋蜂蜜甜得黎都唔會話太膩,呢個都值得推介。💋奧利奧焦糖脆餅牛角包窩夫,佢呢個造型比我感覺一定卜卜脆,食落果然係咁,口感鬆脆,但要小心的係未必好有儀態咁食,事關我一路食,一路跌左唔少碎片,但味道唔錯,唔會話太甜,佢中間層CREAM好正,下次睇下可唔可以叫多CREAM,嘻。
地址-fiftyfifty.hk
將軍澳新都城中心二期UNY生活創庫20號店

2022-02-15 77 浏览
✨ 牛角包窩夫 @fiftyfifty.hk ✨fiftyfifty 自家 Croffle 提供原味、甜、鹹口味。croffle 係將牛角包焗壓成鬆餅,再加上唔同配料。Croffle 口感比傳統窩夫更酥脆同有層次感,牛油味香濃。 🌟奥利奥焦糖脆餅牛角包窩夫 $38鮮忌廉上有Oreo同Lotus Biscoff,再淋上朱古力同焦糖醬,甜度比較高,螞蟻人應該幾鍾意😛 🌟士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38好鍾意嘅一款🥰上面有厚厚一層cream cheese,再放上酸酸甜甜嘅草莓、果醬同杏仁片,超滿足!🌟竹炭椰香朱古力拿鐵 $42拉花好靚,好啱打卡影相!呢杯都係唔係好甜,朱古力味係好濃,味道偏向黑朱古力。🌟紅菜頭燕麥拿鐵 $42採用澳洲紅菜頭製成既紅菜頭粉,配上燕麥奶,好健康既飲品。呢杯紅菜頭既味道唔算好重,都幾易入口。甜度適中,幾啱我口味。
✨ 牛角包窩夫 @fiftyfifty.hk ✨

🌟奥利奥焦糖脆餅牛角包窩夫 $38

🌟士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38

🌟竹炭椰香朱古力拿鐵 $42

🌟紅菜頭燕麥拿鐵 $42
見到最近有foodie介紹呢間牛角包窩夫,佢喺超市入邊,經過將軍澳一於就去試吓啦~口味都幾多款㗎,奶醬多,斑斕咖央,都幾創新,任君選擇!不過價錢都唔平有$24-$38不等!仲可以加杯咖啡其他嘢飲嘅~🥐士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38 (8.5/10)有少少失望,牛角包只係微温,牛角包窩夫唔係即叫即整,問過店員佢話係即叫即整,個意思係放啲忌廉芝士上去😂😂窩夫有一隻手掌咁大,雖然係微溫,但外面都係脆嘅,裏面係煙韌,係牛角包同窩夫嘅混合體,有少少牛角包嘅面頭酥皮,但又有窩夫一格格咁,幾特別!如果再熱啲會好食啲!士多啤梨應該係一粒切片,忌廉芝士幾香濃,唔會太膩,加埋面頭嘅花生碎都幾香,幾好食!推薦指數: 8/10美中不足唔夠熱,如果即叫即整嘅窩夫應該會更好,有得堂食,都見到keep住有人嚟食,都幾高質值得一試!題外話: 見到有人叫綠茶嗰款牛角包,上面啲紅豆好少😂沖咖啡用日本明治奶應該飲得過?兩個人食四個牛角包,真係好食先會叫咁多個🤭

🥐士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38 (8.5/10)

推薦指數: 8/10
兩個人食四個牛角包,真係好食先會叫咁多個🤭
2022-02-08 43 浏览
初初喺ig見到呢間croffle,心諗哇咁靚一定唔會係香港啦🤣點知㩒入去一睇竟然係香港🤣👍🏻香港終於有間croffle專門店啦滾動🥺呢間精品咖啡店Fifty Fifty主打多款獨特創新croffle,例如抹茶紅豆、斑斕咖央同奶皇紫薯味,聽講仲可以定制及烘焙屬於自己嘅咖啡豆🤔而且仲會有定期工作坊講解由混豆到烘焙嘅咖啡製作過程😎真係好有誠意嘅咖啡店☕️但今次🤰🏻冇試到咖啡,剩係食咗佢哋嘅croffle,咖啡就交比大家去試試🤣🌝士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38首先Croffle超香牛油味🥺而且外層好鬆化,成舊脆卜卜而入面就煙煙韌韌,係🤰🏻最愛嘅口感!而Cream cheese同士多啤梨真係好夾,Cream cheese打得非常幼滑,而且奶香十分濃厚,酸甜草莓配上香滑cream cheese正好可以解膩👍🏻唯一🤰🏻唔太鍾意嘅係呢度croffle係凍食但其實🤰🏻比較鐘意熱食😌香啲吖嘛🌝朱古力榛子香蕉牛角包窩夫 $34呢款味道相對會再甜啲,🤰🏻好欣賞佢喺每格croffle都唧上咗榛子醬,冇好似坊間嗰啲就咁一pat淋上去,咁樣靚啲之餘味道仲會平均啲,絕對感受到店方滿滿誠意😎而朱古力榛子香蕉又係經典組
初初喺ig見到呢間croffle,
心諗哇咁靚一定唔會係香港啦🤣
點知㩒入去一睇竟然係香港🤣👍🏻
香港終於有間croffle專門店啦滾動🥺
呢間精品咖啡店Fifty Fifty
主打多款獨特創新croffle,
例如抹茶紅豆、斑斕咖央同奶皇紫薯味,
聽講仲可以定制及烘焙屬於自己嘅咖啡豆🤔
而且仲會有定期工作坊講解
由混豆到烘焙嘅咖啡製作過程😎
真係好有誠意嘅咖啡店☕️
但今次🤰🏻冇試到咖啡,
剩係食咗佢哋嘅croffle,
咖啡就交比大家去試試🤣

🌝士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38
首先Croffle超香牛油味🥺而且外層好鬆化,
成舊脆卜卜而入面就煙煙韌韌,
係🤰🏻最愛嘅口感!
而Cream cheese同士多啤梨真係好夾,
Cream cheese打得非常幼滑,
而且奶香十分濃厚,
酸甜草莓配上香滑cream cheese正好可以解膩👍🏻
唯一🤰🏻唔太鍾意嘅係呢度croffle係凍食
但其實🤰🏻比較鐘意熱食😌香啲吖嘛

🌝朱古力榛子香蕉牛角包窩夫 $34
呢款味道相對會再甜啲,
🤰🏻好欣賞佢喺每格croffle都唧上咗榛子醬,
冇好似坊間嗰啲就咁一pat淋上去,
咁樣靚啲之餘味道仲會平均啲,
絕對感受到店方滿滿誠意😎
而朱古力榛子香蕉又係經典組合,
所以基本上味道都會冇得彈亦係意料之中嘅味道🤣

P.s. 如果開多啲分店就好🥺

📍Fifty Fifty (將軍澳)

Croffle熱潮吹襲香港之後,呢類小店越開越多,而將軍澳寶琳終於都有Croffle專門店啦😚位於新開嘅UNY生活創庫中間,比大家買買下餸都可以坐低嘆翻個下午茶咁☕️-寫意地買餸🛒西村宇治抹茶紅豆牛角包窩夫$34🥐小店係開放式廚房設計,所以你會見到店員係你面前唧上Croffle上超軟綿綿唧Cream🧁望到都流曬口水🤤抹茶cream口感軟滑,味道濃郁但唔太甜,配埋紅豆蓉當然係Perfect Match😍Croffle煙韌度十足,美中不足一點係唔夠熱,建議小店考慮下即叫即製🥺西村宇治抹茶拿鐵(熱)$38🍵啲泡泡打得好「到位」,飲落細滑而且唔太甜。

西村宇治抹茶紅豆牛角包窩夫$34🥐

西村宇治抹茶拿鐵(熱)$38🍵
啲泡泡打得好「到位」,飲落細滑而且唔太甜。
2022-01-23 86 浏览
《ꜰɪꜰᴛʏ ꜰɪꜰᴛʏ》𓏰 ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ顧名思義,就是牛角包窩夫𓏰 簡單來說,是用牛角包壓成的窩夫啦🧇有7-8款口味選擇,更有期間限定————————————西村宇治抹茶紅豆牛角包窩夫 $34 柚子蜂蜜牛角包窩夫 $28.即叫即製ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ,先灑糖在表面,令ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ烘起來有一層焦糖香,令口感更加酥脆!最後搽上不同口味的醬,今次選擇抹茶ᴄʀᴇᴀᴍ,成件事好夾,是一個非常完美的配搭。不得不提店子用的日本抹茶粉香而帶回甘,打出來打奶油甜度剛剛好。即場享用的話,係會食到新鮮的脆口感。兩款比較下,當然有ᴄʀᴇᴀᴍ的那一款賣相比較美。不過即使不加任何ᴄʀᴇᴀᴍ,本身的ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ已經做得很不錯呢~. 想試埋其他口味呢————————————靜岡焙茶拿鐵 $38 焙茶味超濃郁,無論聞定飲落去都係好香,飲得出店家嘅用料都幾dum本,個拉花仲要好靚,溫度仲要啱啱好唔會燙嘴,同埋焙茶加奶真心暖胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),飲完覺得好幸福,認真係其他cafe飲嘅冇佢地依杯咁正————————————由於店舖在ᴜɴʏ 超市內裡,屬於半外賣點形式。大家介意坐位的話可以買番屋企慢慢歎呀。/ /.....*—₊
《ꜰɪꜰᴛʏ ꜰɪꜰᴛʏ》

𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
柚子蜂蜜牛角包窩夫
靜岡焙茶拿鐵
Fifty Fifty將軍澳Fifty Fifty窩夫牛角包CP值高又有驚喜🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍😍地址: 將軍澳欣景路8號新都城中心2期UG層UG036號舖UNY 生活創庫🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今次黎到將軍澳呢間mini cafe,位置方便係超級市場入面,初初以為呢啲舖頭唔會有堂食,點知有一排吧枱都坐都唔少人,張枱好大張好方便,平日都有唔少人嚟食。佢嘅窩夫牛角包件件賣相都好靚,最估唔到嘅係佢啲飲品真係好有誠意。每一件窩夫同飲品都係即叫即整,價錢仲要唔貴,得閒經過一定會再Encore!!!!!!!🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38 Rating: 8/10。店員推薦👌🏼。個Croffle好鬆化 唔會太硬又唔會太淋。Cream cheese同士多啤梨真係好夾🥲。士多啤梨唔會好酸。食到停唔到口。係一個好出色甜品海苔肉鬆牛角包窩夫 $34 Rating:8/10。我係一個肉鬆愛好者。鹹鹹地配一個咁鬆軟嘅牛角包窩夫好正。肉鬆份量仲要咁多,完全唔手軟😍。先食肉鬆
Fifty Fifty

🧹衛生指數:😍😍😍😍
💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍
💵性價之比:😍😍😍😍

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

今次黎到將軍澳呢間mini cafe,
位置方便係超級市場入面,
初初以為呢啲舖頭唔會有堂食,
點知有一排吧枱都坐都唔少人,
張枱好大張好方便,
平日都有唔少人嚟食。
佢嘅窩夫牛角包件件賣相都好靚,
最估唔到嘅係佢啲飲品真係好有誠意。
每一件窩夫同飲品都係即叫即整,
價錢仲要唔貴,
得閒經過一定會再Encore!!!!!!!

。店員推薦👌🏼
。個Croffle好鬆化 唔會太硬又唔會太淋
。Cream cheese同士多啤梨真係好夾🥲
。士多啤梨唔會好酸
。食到停唔到口
。係一個好出色甜品

海苔肉鬆牛角包窩夫 $34 Rating:8/10
。我係一個肉鬆愛好者
。鹹鹹地配一個咁鬆軟嘅牛角包窩夫好正
。肉鬆份量仲要咁多,完全唔手軟😍
。先食肉鬆再食士多啤梨味🥰

靜岡培茶拿鐵

靜岡培茶拿鐵$38 Rating:8/10
。唔會過甜
。培茶味好香濃🤪
。又唔會過苦
。嗰日好凍飲咗真係暖粒粒
。個拉花都好靚🤣

凍竹炭椰香朱古力拿鐵

凍竹炭椰香朱古力拿鐵 $46 Rating: 9/10
。MY FAVOURITE🤩🤩🤩
。去到邊我都鍾意飲朱古力
。但多數都係好甜又或者死甜
。今次呢嗰個竹炭味真係好香
。完全冇飲過呢個味道
。可能加咗椰汁更加中和左個死甜味
。個朱古力真係好好飲
。飲落去好舒服
。過咗兩日都仲好掛住🥲

2021-12-21
靜岡培茶拿鐵
凍竹炭椰香朱古力拿鐵
2022-01-01 613 浏览
《🎆Morning 2022🍾Let’s enjoy Coffee & Croffle Time☕️》知道附近又有得食croffle,又走咗去食,今日2022第一日,獎勵自己狂食先🤣☕️Mocha💰$46呢到係open kitchen,見住咖啡師好有心機咁沖,嚟到仲有個心係上面,真係又靚又開心🤍朱古力味濃, 係到飲都幾relax, feel so good☺️☕️Earl Grey Latte💰$38平時都鐘意伯爵茶嘅味,整蛋糕、沖奶茶、就咁飲都好飲自從有次試過Earl Grey Latte就愛上咗,成杯嘢飲味道淡淡唔濃,但有香香的伯爵茶味,口感幾rich,一樣值得細味🍌Nutella Banana Croffle朱古力榛子香蕉牛角包窩夫🥐💰$34呢到嘅Croffle全部都好靚😍即叫即整,款款都想食😍呢個Croffle係凍食嘅,可能係有濃厚嘅朱古力榛子醬關係,就好似甜品咁,材料加埋好夾又好食,重點Croffle係好脆㗎😍😍😍好鐘意🍪Oreo Biscoff Croffle奥利奥焦糖脆餅牛角包窩夫🥐💰$38賣相吸引又大份,好豐富好多料,有2款成日用嚟整甜品嘅Oreo同Lotus,Oreo碎同焦糖

☕️Mocha💰$46

☕️Earl Grey Latte💰$38
平時都鐘意伯爵茶嘅味,整蛋糕、沖奶茶、就咁飲都好飲

呢到嘅Croffle全部都好靚😍即叫即整,款款都想食😍

賣相吸引又大份,好豐富好多料,有2款成日用嚟整甜品嘅Oreo同Lotus,Oreo碎同焦糖脆溝埋一齊食口感幾好,好多cream,食完都幾飽

💰$156/2ppl
🚩Fifty Fifty (將軍澳) @fiftyfifty.hk
📍將軍澳欣景路8號新都城中心2期UG層UG036號舖UNY 生活創庫

2022-01-01
呢到嘅croffle同出面真係好唔同 食每一啖都有幸福嘅感覺💕不枉我咁遠由美孚搭去寶琳‼️佢地每一個牛角包麵糰都係由法國入口🇫🇷整之前將成個沾滿韓國黃糖 先再拎去烤🤤令外層更加酥脆 仲要多左層焦香👍🏻全部即叫即整 新鮮熱辣🔥甜鹹都有 total十幾款創意口味 推介呀🌟.📌士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38帶牛油香同微甜嘅croffle已經好正🧈再加上唔同嘅配料 簡直係天堂🥰香甜嘅士多啤梨 加上濃滑嘅忌廉芝士cream同士多啤梨果醬 酸酸甜甜 夠清新 完全唔漏🍓外酥脆 內鬆軟煙韌嘅croffle 再加埋啲杏仁片喺面 口感更豐富🤤.📌奶皇紫薯牛角包窩夫 $38紫薯蓉係天然嘅甜 上面仲有奶皇醬😍最驚喜係 有鹹蛋黃沙沙嘅感覺超正🧡鹹鹹地甜甜地 估唔到兩者聽落唔夾 但食落係咁夾😆.📌奶醬多牛角包窩夫 $28呢到嘅奶醬多並唔係就咁花生醬同煉奶咁簡單😎係特調嘅花生醬朱古力鮮忌廉🥜🍫比起平時嘅味道多左重可可嘅香味 再加埋香烤花生粒 口味層次昇華左✨.📌斑蘭咖央牛角包窩夫 $34冇得去新加坡旅行🧳可以試試呢個斑蘭咖央味😌濃郁嘅斑蘭咖央醬再加椰絲同椰子脆脆🥥食落唔會太甜 有啲似泰國椰子糖嗰隻味🇹🇭不過 同個

📌士多啤梨忌廉芝士牛角包窩夫 $38

📌奶皇紫薯牛角包窩夫 $38
奶皇紫薯牛角包窩夫

📌奶醬多牛角包窩夫 $28
奶醬多牛角包窩夫

📌斑蘭咖央牛角包窩夫 $34
冇得去新加坡旅行🧳可以試試呢個斑蘭咖央味😌濃郁嘅斑蘭咖央醬再加椰絲同椰子脆脆🥥食落唔會太甜 有啲似泰國椰子糖嗰隻味🇹🇭不過 同個croffle一齊食 出奇地係雞尾包嘅味 笑死🤣
斑蘭咖央牛角包窩夫

📌熱紫薯拿鐵 $38
呢個呢個 紫薯控要試🍠個紫薯味好濃💜
紫薯拿鐵

📌冷萃咖啡 $48
Cold brew好可愛 係用咗個罐嚟裝住😎苦澀微酸嘅咖啡 配埋啲甜嘅croffle食就啱晒🙌🏻
冷萃咖啡

奶皇紫薯牛角包窩夫
奶醬多牛角包窩夫
斑蘭咖央牛角包窩夫
紫薯拿鐵
冷萃咖啡
一向鍾意食Croffle,今日去呢間店試吓,買嗰陣問咗店員係咪即叫即整,店員話係熱嘅,叫我買完過5分鐘過嚟攞,我過咗5分鐘就去返鋪頭攞,店員用個盒裝住,本來想加個蓋冚住,我話堂食,店員話堂食就唔使冚蓋,因為怕熱冚蓋會冇咁好,於是我就搵左個位即刻食,一咬落去完全係凍嘅,上面嘅焦糖結到一舊舊,我即刻問店員點解係凍嘅,店員死撐話係啱啱整起,要攤凍啲先至落啲焦糖喺上面,我話如果係啱啱整起,起碼都有少少暖,依家直情係凍嘅,應該已經擺咗一段時間,店員聽到我投訴,就問我係咪要食熱嘅,佢哋再整過俾我,後來我等左15分鐘,店員送上一件俾我,呢次係熱嘅,味道口感都幾好,但店員處理真係好有問題,可能最初以為我係外賣攞走,求其俾個攤到凍曬嘅俾我,諗住我攞走食,就算俾凍嘅都唔會有問題,最離譜係要我等5分鐘,又話熱嘅冚蓋冇咁好,係度裝模作樣,扮即整嚟呃顧客,做生意好唔誠實,而且唔認真對待食物品質,求其hea顧客,就算啲嘢好食都無用,遲早執笠!
就算啲嘢好食都無用,遲早執笠!
2021-12-23
下午茶