2022-08-04 36 浏览
終於比我搵到一間,價錢合理、環境浪漫舒適、食物質素不錯的西餐廳~呢間隱世長沙灣西餐廳,門面店內各有特色,門面好似庭院,滿滿綠色植物;店內則有燈串點,綴每個角落都超浪漫,如果慶祝生日/聖誕節,氣氛都超好(´▽`)情侶撐枱腳都合適~🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸二人set$488🍃凱撒沙律🥗好新鮮的沙律菜(^◇^)醬汁幾甜,加上ham,配搭相當清新好自然(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍃是日餐湯👍椰菜花湯!必點~大家都話未試過呢種味 飲落好creamy 好奶滑不用嘴嚼就能試到超濃郁椰菜花味 🥦懶人又為食既我很喜歡🍃意大利雲吞份量唔算好多,但番茄味味道酸酸甜甜,裹著份量適中嘅餡料,正宗皮薄餡靚🍃燒春雞配薯菜擺盤好靚 !好似藝術品~雞肉肉嫩火喉岩岩好,加上芥末醬味道更豐富🍃酸奶忌廉封門柳闊條麵👍係手工製作既闊條麵,彈牙有嚼勁,食得出有心思~而且還少見到有餐廳調配酸奶忌廉汁調,帶酸忌廉嘅味道(*≧ω≦)不會太濃而且不太膩~牛柳外層微脆,內裡嫩滑,配搭得超好。🍃Blue Ocean👍 超靚!( ´▽`)藍橙糖漿倒入裝有雲呢拿雪糕的杯子,待雪糕溶化之後,好似飲緊奶昔,但係因為配搭橙味,所以又清新又creamy!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍃意大利雲吞

🍃燒春雞配薯菜

🍃酸奶忌廉封門柳闊條麵👍

🍃Blue Ocean👍
超靚!( ´▽`)
2022-08-04 113 浏览
今日去深水埗幫朋友手搬舖,好彩過程非常順利,很快便完成任務,之後由朋友帶路,落左嚟長沙灣呢間「Follow」食晏。餐廳嘅門面好有格調,以矮身紅磚牆和黑框玻璃窗組成。店內裝潢亦令人眼前一亮,環境雅緻舒適,加上門口位置擺放了不少盆栽和綠色植物,非常養眼。餐廳 12:00-17:00 有 Lunch Set 供應,選擇好豐富,共有 13 款,包前菜、主菜及餐飲,前菜可選餐湯或醋汁沙律。是日餐湯係意大利雜菜湯,內有蕃茄、薯仔、紅蘿蔔、洋蔥等,用料十足。沙律菜好新鮮,入口清新爽甜,加上面頭撒上了脆米及提子乾等,令口感更加豐富。主菜點左烤大蝦龍蝦汁蟹肉意大利飯 ($98) 同 燒美國安格斯西冷扒配薯菜 ($142.4)。西冷扒而家做緊八折,非常抵食。意大利飯煮得啱啱好,飯粒軟硬適中,加上吸收左龍蝦汁嘅精華,啖啖滋味。大蝦鮮爽彈牙,蟹肉份量亦不少,夾埋意大利飯一齊食,呢個配搭真係冇得輸,色香味俱全。至於另一客西冷擺碟亦非常精美,用上食用花及和芥末醬作點綴,再伴以意大利青瓜和薯餅粒,令人賞心悅目。西冷可以自選生熟度,揀左7成,牛扒大大塊,外層煎得脆身惹味,肉質鮮嫩又多汁,入口頗為 Juicy,牛味亦很
西冷可以自選生熟度,揀左7成,牛扒大大塊,外層煎得脆身惹味,肉質鮮嫩又多汁,入口頗為 Juicy,牛味亦很重。薯餅新鮮即炸,食落好香脆,熱辣辣,非常美味。
餐飲點左焦糖脆脆咖啡沙冰 (+$26) 同 芒果菠蘿乳酪沙冰 (+$26),咖啡沙冰味道濃淡適中,內有焦糖脆粒,用料十足。乳酪沙冰打得夠細碎,入口清新酸甜,消暑又回魂。
2022-08-03 36 浏览
上網見人地介紹呢間餐廳,見今日收早就同朋友過黎試下餐廳座位寬闊舒適,環境唔錯,幾有情調有唔少植物同乾花,影相幾靚lunch set都幾多選擇,已包餐湯/沙律,飲品沙律加咗脆米口感好豐富蔬菜湯真料實料烤大蝦龍蝦汁蟹肉意大利飯 意大利飯粒粒分明,軟硬度適中,龍蝦汁幾濃味成個飯都好足料美國安格斯西冷扒配薯菜 用芥末醬畫碟畫得好靚,配菜有蝦春卷,薯餅西冷煎得香口,大大塊,肉質夠腍好Juicy,估唔到幾有驚喜最後餐飲要左兩杯齋啡,飲落帶點花香味,好飲!價錢合理,野食水準出色已打算搵日夜晚再去試下
上網見人地介紹呢間餐廳,見今日收早就同朋友過黎試下
餐廳座位寬闊舒適,環境唔錯,幾有情調

有唔少植物同乾花,影相幾靚

lunch set都幾多選擇,已包餐湯/沙律,飲品

沙律加咗脆米口感好豐富
蔬菜湯真料實料

烤大蝦龍蝦汁蟹肉意大利飯

意大利飯粒粒分明,軟硬度適中,龍蝦汁幾濃味
成個飯都好足料

美國安格斯西冷扒配薯菜
用芥末醬畫碟畫得好靚,配菜有蝦春卷,薯餅
西冷煎得香口,大大塊,肉質夠腍好Juicy,估唔到幾有驚喜

最後餐飲要左兩杯齋啡,飲落帶點花香味,好飲!

價錢合理,野食水準出色
已打算搵日夜晚再去試下
2022-08-03
2022-08-02 23 浏览
Follow (長沙灣)今日朋友話想去啲有情調嘅餐廳,我就搵咗呢間!呢間餐廳無論出面定入面都有好多植物同盆栽,仲有啲小燈串點綴😍平時竟然無留意到佢🙈我哋叫咗一個二人餐,$488 已經包左餐湯,沙律,前菜,兩個主食,同兩杯嘢飲!真係超勁飽,好滿足😍😍😍佢碗湯有濃濃的南瓜味,入面仲有啲啲南瓜蓉,平時唔太偏愛南瓜的朋友都覺得好飲😆再黎就係佢嘅沙律,本身以為很普通!點知佢ge parma ham 唔會太重口味,肉質軟嫩,再配上芝士,營養穀物同沙律菜,真係既健康又好味😆佢嘅意大利雲吞都幾好食,蕃茄味做得非常出色!由新鮮蕃茄整出嚟,有粒粒的蕃茄蓉!主菜揀咗西班牙豬鞍配薯菜!原來佢係薯波加蝦春卷😍😍又熱又好食!仲要塊豬鞍睇落好口以為會好硬,點知肉質柔軟😍仲好juicy! 真係世界級好食!可能食完咁好味嘅豬之後先食封門柳闊條麵,所以個麵無咁驚艷,由於佢係由酸忌廉製造,所以佢係酸酸味味,幾特別!順帶一提,佢嘅朱古力沙冰味道非常濃郁,就算沙冰溶咗,朱古力味都冇變淡!整體來講,呢間餐廳性價比非常高!兩個人埋單都係$536😆😆有時同朋友嚟食吓嘢都幾唔錯!
Follow (長沙灣)

2022-08-02 23 浏览
行開長沙灣呢頭,見到呢間西餐廳的裝修格調幾好,同女朋友食就啱哂我哋叫咗個二人套餐凱撒沙律沙律菜好新鮮,有Parma Ham 同芝士碎,最特別係有啲類似Honey Granola 的脆脆,有別於平時見到的麵包粒,都幾特別同埋都好好味椰菜花忌廉湯個湯望落平平無奇,但飲落有驚喜,佢冇嗰種好重好膩的忌廉味,而係飲落有啖啖的椰菜花香,口感都好滑,所以我同女朋友都好快飲哂意大利雲吞作為前菜黎講,個份量都幾多,同埋個蕃茄醬汁同個雲吞好夾,酸酸甜甜都開胃燒豬鞍配薯菜個豬鞍食落去第一下已經有陣陣好香的煙燻味,咬落去好juicy 一啲都唔乾身,加上佢本身好厚(>1cm),所以成舊軟冧冧的豬鞍擺入口就好正,如果有埋蘋果蓉就更正啦酸奶忌廉安格斯闊條麵第一次食用酸奶忌廉整的意大利麵,味道幾特別,都出奇地夾。安格斯牛扒的牛味好出,同埋都唔會太乾身,煮得剛好士多啤梨乳酪沙冰炎炎夏日最想飲凍野,呢杯沙冰唔會太甜,除咗上面有幾片士多啤梨,仲飲到好新鮮的士多啤梨味

我哋叫咗個二人套餐

2022-07-31
  • 燒西班牙豬鞍配薯菜
  • 凱撒沙律
2022-08-01 24 浏览
長沙灣一間好有格調既西餐廳~ Happy Friday 當然要食好西😍今晚叫左呢到二人套餐👥先有沙律做前菜 同好濃南瓜湯😝主菜相當有驚喜 🤓豬鞍超級Juicy 佢外表好脆香 一咬裡面好滑 勁好食😋仲配左d著餅春卷 賣相好靚另外一個封門柳忌廉手工闊條面封門柳半成熟咁岩岩好闊條面既忌廉蘑菇汁唔會好濟 二人餐仲包左兩杯野飲 叫左兩杯mocktail 整體黎講呢間餐廳都唔錯 😇😇氣氛好舒服 岩曬Happy Fri ☺️
長沙灣一間好有格調既西餐廳~
Happy Friday 當然要食好西😍

叫左兩杯mocktail

整體黎講呢間餐廳都唔錯 😇😇
氣氛好舒服 岩曬Happy Fri ☺️

2022-07-31 20 浏览
天氣咁熱,今日日去友和旗艦店睇完冷氣風扇之後,到附近食晚飯,周圍行吓見一間好多人,不過還有位,環境都唔錯,一於試吓。內面氣氛唔錯,光缐少暗,有d浪漫感,見到個menu 有個二人餐,啱晒我哋懶諗嘢嘅人。凱撒沙律Parma ham 份量適中,油潤無渣,不沙律菜新鮮,有啲燕麥脆脆,少少椰絲加上多多嘅芝士絲,十分好食。意大利雲吞2個人每人3 粒,雲吞本身冇咩特別不過個醬d蕃茄好香濃加上芝士,好香,唔錯。餐湯今日嘅湯係椰菜花湯,個湯用椰菜花打碎,做得好幼滑,連平時唔係咁鍾意食椰菜花嘅男朋友都覺得呢個湯幾好味。酸奶忌廉安格斯牛柳手工闊條麵本身係封門柳,不過今日轉咗安格斯牛柳,上枱牛扒切咗件,大概七成熟,牛味都幾足,唔會嚡,個闊條麵食落幾飽,d忌廉好掛闊條麵,食落creamy ,加上蒜香味,好味。燒西班牙豬胺配薯菜另一主菜,塊豬胺燒得個外表金黃色,好香炭燒味。切入去,外脆,豬扒好厚身,少少硬身,不過入口又即化,d肉食落好入味,配菜有啲薯餅,仲有春卷,呢碟有d熱氣。Blue Ocean 有雪糕既mock tail,有3個雪糕球,配一小杯藍色有氣梳打,淋上雪糕之後,成杯變咗海加雪地咁,外觀搶眼,再加上少

餐湯

酸奶忌廉安格斯牛柳手工闊條麵

燒西班牙豬胺配薯菜

Blue Ocean
有雪糕既mock tail,有3個雪糕球,配一小杯藍色有氣梳打,淋上雪糕之後,成杯變咗海加雪地咁,外觀搶眼,再加上少少乾玫瑰花瓣,勁靚,打卡一流,呢個飲品其實可以當一個甜品咁食。

紫薯牛奶
少女夢幻嘅粉紫色,牛奶味極香濃,紫薯比例相對比較少,牛奶控必愛,如果大杯d就更好啦。

整體上我覺得還不錯,主菜係好味的,價錢亦合理,氣氛唔錯,好適合情侶約會拍拖。
2022-07-30 30 浏览
住喺深水埗咁耐都唔知原來有間咁抵食又高質嘅西餐廳,$488二人餐幾豐富頭盤有凱撒沙律,以為普通野,點知入面有啲甜甜地嘅脆脆,出乎意外幾好味餐湯係南瓜湯,幾足料幾濃前菜有意大利雲吞,幾多番茄醬,食完幾開胃,做前菜好啱主菜可以揀兩款,第一款揀咗西班牙豬鞍配薯菜,煎得好夠熟,表皮又香又脆,而且肉質幾淋同好juicy,值得一讚!第二款主菜揀咗酸奶忌廉封門柳手工闊條麵,封門柳好淋,5成熟煮得啱啱好,闊條麵幾煙韌,幾有口感,唯獨個汁有啲heavy,不過整體係好味嘅仲有餐飲兩杯,食完堅飽呀!餐廳人流唔算多,座位既寬敞,約朋友食飯傾計係個唔錯嘅選擇👍🏻

凱撒沙律

餐湯係南瓜湯,幾足料幾濃
南瓜湯

前菜有意大利雲吞,幾多番茄醬,食完幾開胃,做前菜好啱

西班牙豬鞍扒配薯菜

酸奶忌廉封門柳手工闊條麵

仲有餐飲兩杯,食完堅飽呀!

2022-07-29
南瓜湯
西班牙豬鞍扒配薯菜
酸奶忌廉封門柳手工闊條麵
  • 燒西班牙豬鞍配薯菜
2022-07-29 38 浏览
➡️食盡長沙灣之西餐 — Follow—————————————————————今日放假去完長沙灣個頭,諗緊咁熱既天真係好想飲番杯凍野Chill下順便食埋個lunch,就search到呢間叫Follow既Cafe🔸 烤大蝦龍蝦汁蟹肉意大利飯 $98意大利飯軟硬適中, 龍蝦汁同蟹肉既配搭好襯, 飯唔會過鹹搶左陣海鮮味, 🦐蝦都有幾多隻而且食落係有蝦味唔係雪藏蝦😋🔸 美國安格斯西冷扒配薯菜 $178西冷叫咗七成熟, 嚟到切開入面有淡淡粉紅色唔會有血水🤔, 西冷唔會過份難咬, 加埋薯條都好夠飽, 而且佢嘅芥末醬畫碟畫得好靚!🥰🔸 芒果菠蘿乳酪沙冰 $26lunch menu跟餐叫野飲有半價,一定要試!杯野夠曬大杯,好fresh既乳酪沙冰上面仲要有cream,冇得輸😍🔸 榛子鮮奶咖啡 $23平時飲開熱咖啡不過今日太熱要飲凍咖啡, 咖啡既賣相都好靚, 榛子鮮奶係我想要嘅味道😋💭Overall comment:就算係星期六日佢都會有lunch set做,而且係去到五點, 啱曬懶瞓豬呀!🐷 而且舖頭裝修有好多植物,都幾適合打卡嫁!🍽食物: 7/10🌌環境: 7.5/10👔服務: 7/10🎖CP值: 7
➡️食盡長沙灣之西餐 — Follow
—————————————————————

🌌環境: 7.5/10
👔服務: 7/10
🎖CP值: 7.5/10
2022-07-28 34 浏览
➖ 香煎大蝦龍蝦汁闊條麵好似去到邊用龍蝦汁整既野基本都無死,而呢碟亦都唔例外。香濃既龍蝦汁配上軟硬適中既闊條麵,每條麵都沾滿醬汁每一啖都好好食。隻蝦雖然係急凍蝦見個蝦頭淋哂以為啲肉會梅,但點知又無仲幾彈牙添➖ 美國重量級安格斯肉眼扒配薯菜煎牛扒其實好難出到餐廳食都唔係間間煎到Medium Rare,所以呢塊扒三變七也不意外,好在都仲淋而且大大塊有牛味。另外值得一讚佢啲配菜好好食🪧 下次都係唔好飲完酒先去食飯醉住食都幾辛苦,好在都仲記得自己食左啲咩
➖ 香煎大蝦龍蝦汁闊條麵

➖ 美國重量級安格斯肉眼扒配薯菜

呢間絕對係長沙灣隱世美食環境有格調有氣氛, 周圍放左唔少浪漫既燈式; 坐位又舒服食物方面, 好有驚喜, 每樣都覺得好食, 感覺到佢既用心製作!叫左一個二人餐SET➽凱撒沙律面頭放滿滿滿既PARMA HAM, 好滿好多令人覺得好驚喜, 因為平時食既凱撒沙律就咁一堆菜加D 肉粒估佢唔到竟然加埋PARAM HAM睇個樣已經真心吸引食落口好食, 因為佢個醬好得!酸味較重帶甜! 好好食!➽是日餐湯: 椰菜花湯個湯好清好甜食得出好香既蔬菜味濃香但唔會太CREAMY➽主菜: 燒西班牙豬鞍配薯菜 好好食!個豬扒好厚身, 但做到好JUICY外層煎得好香, 帶比較多既咸味肉汁保留到, 而且肉質幾軟身,  厲害加少少佢伴碟既芥末醬, 香仲要讚下係佢薯菜有一隻係「咖哩芝士波」, 好好食咖哩汁係中間, 被少少芝士包住, 呢個真係好好食可惜我睇左MENU 冇散叫!!➽香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵 麵有彈口被好濃香既龍蝦汁包係住, 好好食淨係食麵都開心隻蝦好大隻好爽身➽餐飲跟住兩杯一杯叫左巨峰梳打, 一杯藍莓梳打兩杯都加左D 藍莓係度, 有誠意➽雜莓牛角窩夫配雪糕 因為SET 咁岩賣晒雲吞, 所以就跟住甜品牛角窩夫真係
呢間絕對係長沙灣隱世美食
環境有格調有氣氛, 周圍放左唔少浪漫既燈式; 坐位又舒服

叫左一個二人餐SET
➽凱撒沙律

面頭放滿滿滿既PARMA HAM, 好滿好多
令人覺得好驚喜, 因為平時食既凱撒沙律就咁一堆菜加D 肉粒
估佢唔到竟然加埋PARAM HAM
睇個樣已經真心吸引
食落口好食, 因為佢個醬好得!
酸味較重帶甜! 好好食!
➽是日餐湯: 椰菜花湯
個湯好清好甜
食得出好香既蔬菜味
濃香但唔會太CREAMY
➽主菜: 燒西班牙豬鞍配薯菜

好好食!
個豬扒好厚身, 但做到好JUICY
外層煎得好香, 帶比較多既咸味
肉汁保留到, 而且肉質幾軟身,  厲害
加少少佢伴碟既芥末醬, 香

仲要讚下係佢薯菜

有一隻係「咖哩芝士波」, 好好食
咖哩汁係中間, 被少少芝士包住, 呢個真係好好食
可惜我睇左MENU 冇散叫!!
➽香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵

麵有彈口
被好濃香既龍蝦汁包係住, 好好食
淨係食麵都開心
隻蝦好大隻好爽身
➽餐飲跟住兩杯
一杯叫左巨峰梳打, 一杯藍莓梳打
兩杯都加左D 藍莓係度, 有誠意
雜莓牛角窩夫配雪糕
➽雜莓牛角窩夫配雪糕

因為SET 咁岩賣晒雲吞, 所以就跟住甜品
牛角窩夫真係讚, 好新鮮整, 脆口
好好食!
配搭雪糕食得好開心!!

成餐飯食得真係好開心, 好味
環境真心好舒服
而且侍應好有禮貌, 好殷勤

呢個真係會再黎 !!
2022-07-24
雜莓牛角窩夫配雪糕
2022-07-24 23 浏览
去完荔枝角睇戲之後,book咗一間係長沙灣既西餐廳食dinner🍴環境好多植物加上柔和嘅燈光,都幾有浪漫氣氛🌹最緊要係想支持下小店🤭🍴食物🍴二人套餐$488頭盤~凱撒沙律:沙律菜份量好多又清爽,上面灑滿芝士粉加埋脆粒粒口感豐富,而Parma Ham咸香味適中✨餐湯~椰菜花湯:外表平平無奇,飲落有淡淡椰菜花香味,清清地幾好飲😋主菜~燒西班牙豬鞍配薯菜:賣相睇得出好有心機,我地仲影了不少相😳豬鞍好厚身但好易切開,入口鬆軟!旁邊伴碟的原來是Wasabi芥末,味道是帶有少少甜味不錯👍🏻另外再有炸薯蓉波波及薯餅粒,口感好香脆!主菜~香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵:手工闊面好煙韌彈牙,充分吸收晒醬汁😋龍蝦汁混合了蕃茄味道,大蝦都幾大隻,仲食到少少蝦膏添❣️前菜嘅意大利雲吞賣晒,所以轉左甜品朱古力窩夫🧇窩夫係暖暖地,幾鬆化!加埋朱古力雪糕好match😆飲品🍸Blue ocean💙可以自己加入去雲呢拿雪糕入面,過程顏色變化好靚😍入口唔算太甜,當作係一半是甜品吧!蘋果薑果粒茶:入邊好多蘋果粒同埋薑粒,建議加埋蜜糖一齊飲!如果鍾意薑味比較重就可以唔加蜜糖,另外值得一讚係份量足夠兩個人飲用👍🏻

🍴食物🍴
二人套餐$488

飲品🍸

2022-07-23 146 浏览
尋日同同事🤓去咗長沙灣新開嘅西餐廳「Follow」食好西。😋🍴餐廳裡裡外外都擺放咗好多植物,燈光柔和,比人感覺好舒服,侍應安排咗我地坐梳化位。🛋💕我地點咗一個二人套餐$488,包括頭盤、餐湯、主菜、餐飲。👍🏻1️⃣頭盤🥗凱撒沙律,新鮮沙律菜🥬,鹹香Parma Ham🥓,香脆麵包粒🍞,舖滿晒芝士碎🧀,好正👍🏻2️⃣餐湯牛尾湯🐮,牛嘅油脂融入🍅蕃茄湯,味道酸中帶甜,好味👍🏻3️⃣前菜意大利雲吞,雲吞粒粒飽滿,配上濃厚蕃茄醬,好醒胃😍4️⃣主菜燒西班牙豬鞍配薯菜🐷豬鞍肉質嫩滑又咬口,薯菜係薯波,口感香脆😋酸奶忌廉封面柳手工闊條麵🍝封門柳低脂,肉味香濃,濃郁忌廉汁,配上有彈性又煙韌嘅手工闊條麵,令人食指大動🤤5️⃣餐飲🍓🫐🥛雜莓乳酪沙冰🥭🍍芒果乳酪沙冰口感Creamy,甜度適中👍🏻二人套餐真係好豐富!呢餐連加一埋單$537!🤓❤️

1️⃣頭盤🥗

2️⃣餐湯
牛尾湯🐮,牛嘅油脂融入🍅蕃茄湯,味道酸中帶甜,好味👍🏻

3️⃣前菜
意大利雲吞,雲吞粒粒飽滿,配上濃厚蕃茄醬,好醒胃😍

4️⃣主菜
燒西班牙豬鞍配薯菜🐷
豬鞍肉質嫩滑又咬口,薯菜係薯波,口感香脆😋

酸奶忌廉封面柳手工闊條麵🍝

5️⃣餐飲
🍓🫐🥛雜莓乳酪沙冰
🥭🍍芒果乳酪沙冰
口感Creamy,甜度適中👍🏻

二人套餐真係好豐富!呢餐連加一埋單$537!🤓❤️
2022-07-21
  • 酸奶忌廉封面柳手工闊麵
  • 雜莓乳酪沙冰
  • 芒果菠蘿沙冰
平日工作繁忙,間中都要搵啲好味又坐得舒適嘅餐廳獎勵下自己。呢間餐廳擺放好多綠色植物,見到店員好用心打理,仲好寬敞。Lunch Set 好有份量,睇得出餐廳廚師對食物有要求。「燒美國安格斯西冷扒配薯菜」厚切大大塊嘅安格斯西冷五成熟,出嚟嘅口感係最perfect,肉質夠腍好Juicy用翠玉瓜作配菜,可以中和一下。「烤大蝦龍蝦汁扁意粉」原隻蝦都幾爽口,加入蘑菇同龍蝦汁係絕配好夠汁唔孤寒,完全融入每條意粉,仲好大碟。特飲嘅賣相好靚呀「士多啤梨乳酪沙冰」面層舖滿新鮮士多啤梨,淡粉色嘅沙冰加上忌廉,好Creamy「芒果菠蘿乳酪沙冰」沙冰打得好幼滑,芒果味好香,帶出微微菠蘿味,炎炎夏日,飲完立即降溫。跟餐配沙律 / 餐湯沙律加咗脆米口感好豐富蔬菜湯都好足料
平日工作繁忙,間中都要搵啲好味又坐得舒適嘅餐廳獎勵下自己。

呢間餐廳擺放好多綠色植物,見到店員好用心打理,仲好寬敞。

Lunch Set 好有份量,睇得出餐廳廚師對食物有要求。

「燒美國安格斯西冷扒配薯菜」

厚切大大塊嘅安格斯西冷

五成熟,出嚟嘅口感係最perfect,肉質夠腍好Juicy
用翠玉瓜作配菜,可以中和一下。

「烤大蝦龍蝦汁扁意粉」

原隻蝦都幾爽口,加入蘑菇同龍蝦汁係絕配

好夠汁唔孤寒,完全融入每條意粉,仲好大碟。

特飲嘅賣相好靚呀

「士多啤梨乳酪沙冰」

面層舖滿新鮮士多啤梨,淡粉色嘅沙冰加上忌廉,好Creamy

「芒果菠蘿乳酪沙冰」

沙冰打得好幼滑,芒果味好香,帶出微微菠蘿味,
炎炎夏日,飲完立即降溫。

跟餐配沙律 / 餐湯

• 凱撒沙律
  • 芒果菠蘿乳酪沙冰
  • 燒美國安格斯西冷扒配薯菜
  • 烤大蝦龍蝦汁扁意粉
長沙灣有好多隱世驚喜餐廳✨今次發掘到既係一間行浪馨溫馨氣氛既西餐廳《Follow》✨餐廳門面已經好吸引到我,放滿綠色植物,而且有手寫既menu畫板,有種親切舒服既感覺🤗進入餐廳內,環境較昏暗,同時擺放左好靚既燈飾,為成間餐廳增添浪漫感💕好適合情侶撐枱腳👫我同男朋友叫左【二人套餐 $488】~▪️頭盤▪️❥ 凱撒沙律好大份Caesar salad🥗沙律上面佈滿芝士粉🤭身為芝士控既我勁開心!羅馬生菜好爽脆,食落會有聲🤣🤣沙律夾雜住Parma Ham同穀物脆粒,酸酸甜甜,口感好豐富🥰▪️餐湯▪️❥ 是日餐湯南瓜湯,入口夠熱,南瓜味道濃郁,口感綿密,好唔錯😋▪️前菜▪️❥ 意大利雲吞第一次試以蕃茄為醬汁既雲吞😋有驚喜呢✨蕃茄味超香濃🍅雲吞皮薄,裡面係芝士菠菜,粒粒飽滿好足料~係好開胃既一道前菜❤️▪️主菜▪️❥ 燒西班牙豬鞍配薯菜豬鞍肉質好厚身,食落口夠juicy,一d韌既感覺都冇👍冇overcook!薯菜同想像中唔一樣🤩分別係3粒芝士紫薯波同3粒薯餅粒,好特別又好味😆💯❥ 香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵龍蝦汁好濃郁,闊條麵煙韌有口感,每條闊條麵都吸晒d龍蝦汁😍超級正!大蝦好新鮮彈牙,唔會梅😳食完有唔夠喉既感覺🤭▪️餐
長沙灣有好多隱世驚喜餐廳✨
今次發掘到既係一間行浪馨溫馨氣氛既西餐廳《Follow》✨

我同男朋友叫左【二人套餐 $488】~

▪️頭盤▪️
❥ 凱撒沙律
好大份Caesar salad🥗
沙律上面佈滿芝士粉🤭身為芝士控既我勁開心!
羅馬生菜好爽脆,食落會有聲🤣🤣

▪️餐湯▪️
❥ 是日餐湯
南瓜湯,入口夠熱,南瓜味道濃郁,口感綿密,好唔錯😋

▪️前菜▪️
❥ 意大利雲吞
第一次試以蕃茄為醬汁既雲吞😋有驚喜呢✨

▪️主菜▪️
❥ 燒西班牙豬鞍配薯菜

❥ 香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵
大蝦好新鮮彈牙,唔會梅😳食完有唔夠喉既感覺🤭

▪️餐飲▪️
❥ Fruit Punch
兩杯飲品賣相都好靚😍
Fruit Punch以多款果汁(番石榴、士多啤梨、橙汁、菠蘿汁)溝梳打,好refreshing☺️✨

❥ Strawberry & Rose Soda
呢杯Mocktail以士多啤梨、玫瑰溝梳打,清甜之餘多陣玫瑰芳香🌹好解喝❤️
2022-07-17