係葵廣入面小食店同手搖飲品就大把,咖啡店都真係好少見。經過見到佢哋啲咖啡好香,而且配搭好新穎,所以今日捨棄肥仔水。決定試下佢哋既咖啡☕️✰⋆🥥你好椰 coconut milk coffee $31 (Tall size)呢杯椰子咖啡係佢哋既Top 1🥇第一啖有好濃厚既咖啡味,之後飲落就有好香椰子味,個底仲有好多椰果,口感豐富,成杯椰子咖啡都好夾好香滑!呢個價錢竟然飲到一杯好飲既咖啡♥️性價比真係好高🥥我比5粒⭐️下次黎可以試埋佢哋其他既特色咖啡!(*´∀`)

下次黎可以試埋佢哋其他既特色咖啡!(*´∀`)
2024-07-06 620 浏览
📍葵廣精品咖啡 — Free D Coffee☕️𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )☕️花花公子 $33 (豆花咖啡)呢杯主要係咖啡加豆腐花嘅特色飲品😋我個人本身好鍾意飲咖啡同埋食豆腐花,所以都對佢好高期望!🤣等咗唔算耐,好快就有得飲🫶🏼個人認為豆花味同咖啡味係夾嘅,第一次飲,感覺好特別🥰🥰飲落個底有唔少豆腐花碎,增添咗啲口感🤩不過略嫌咖啡味唔夠重,可以再香濃啲🥺👉🏼👈🏼整體感覺唔錯~幾好飲👍🏼✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽其實喺葵廣搵到間精品咖啡小店真係好難得!🥹見到好多打工仔都排住隊買🤣🤣除咗傳統手調咖啡之外,佢都有賣好多特色咖啡,亦都係佢嘅特點🤤今次試嘅「花花公子」令我感覺唔錯,而且價錢都合理,下次經過葵芳會試下其他口味嘅咖啡👅p.s.依家全部咖啡都做緊優惠價!而且儲齊5個印仔仲可以換領飲品一杯٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و賣相:🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟💫推薦度:🌟🌟🌟🌟📍 Free D Coffee @free_d_coffee 🔖地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓97B號鋪
📍葵廣精品咖啡 — Free D Coffee☕️

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

☕️花花公子 $33 (豆花咖啡)

賣相:🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟💫
推薦度:🌟🌟🌟🌟

🔖地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓97B號鋪

2024-07-02 731 浏览
依間由一開業冇耐就收藏左,但一直冇乜機會試 , 因為次次去開都勁多人排隊,超受歡迎🤣咁岩難得今次經過應該因為剛開門所以未見人龍, 緊係第一時間去買杯試下Menu上除左一般咖啡口味之外, 仲有唔少特別口味。 最後簡左店內”Top 1” 「你好椰」($31) 。 顧名思義, 就係椰子口味。 等左大約5分鐘 , 飲品就到手。 第一啖飲落去好重椰子香味, mix埋咖啡既口感意外地夾。 最緊要係 , 原來入面仲有椰果🥥。 滿滿既椰果飲落去加哂分。 感覺好似係飲左杯咖啡版既珍珠奶茶咁🤣🤣🤣

Menu上除左一般咖啡口味之外, 仲有唔少特別口味。

等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2024-05-05 889 浏览
#葵廣 #掃街 終於唔係得廢水 手搖飲品係2樓開咗間 #咖啡店 ☕️ Free D coffee賣點係採用 #100%阿拉比卡 拼配咖啡豆原來佢地係 #觀塘 #駱駝漆 都有分店#flatwhite $26/short入口先有微微苦澀味 接住就有陣陣嘅果香溫度亦掌握得唔錯 剛剛好 飲口唔燙 入口感受到咖啡嘅濃郁雖然細細杯 但價錢絕對合理鍾意 #Fruity 嘅你就會啱晒👍🏻係等緊嘅時候 發現佢地有兩款 #HouseBlend 咖啡豆飲過唔錯 仲可以買 #咖啡豆 返🏠#Nutty 係 #中焙 而 #Fruity 就 #淺焙=====================

#葵廣 #掃街 終於唔係得廢水 手搖飲品

#Nutty 係 #中焙 而 #Fruity 就 #淺焙

=====================

2024-05-04
等候时间
3 分钟 (外卖自取)
2024-05-01 600 浏览
椰子咖啡口感豐富先渴出咖啡味道接著椰子的味道開始突出 Coconut coffee is rich in tasteThirst for coffee flavour firstThen the taste of coconut began to stand out.———————————————📍 Free D Coffee (Kwai Fong)97B, 2nd Floor, Kwai Chung Plaza, No. 7Kwai Fung Road, Kwai Fung📍 Free D Coffee (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓97B#FreeDCoffee #葵芳 #葵涌廣場
椰子咖啡口感豐富
先渴出咖啡味道
接著椰子的味道開始突出

———————————————
📍 Free D Coffee (Kwai Fong)
Kwai Fung Road, Kwai Fung

📍 Free D Coffee (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓97B

#FreeDCoffee #葵芳 #葵涌廣場
2024-03-18 734 浏览
最近你都葵廣食嘢,一定會見到有一間咖啡店排長龍,講緊嘅就係呢間free D coffee啦!原來佢哋觀塘都有分店,見到佢哋大排長龍應該味道都唔差,所以就算要等都試吓🩷我叫咗嘅係「身嬌肉桂」即係熱嘅蘋果肉桂咖啡,等咗20分鐘終於都有啦!一飲落去就覺得少伏,因為真係有啲甜😗對於平時飲咖啡唔多落堂嘅我唔係好習慣,重點係其實佢哋嘅咖啡都唔係好有咖啡味,除咗平我諗唔到有咩原因要排咁長落去等呢杯咖啡😓值得一提嘅係佢哋有積分卡嘅儲分計劃,飲滿某一個數目就會再送多一杯咖啡,如果貪平嘅其實都可以試吓,但係我就唔會再試🙂

2024-02-18
等候时间
20 分钟 (堂食)
$30 (其他)
2024-02-09 688 浏览
去葵涌廣場次次都忍唔住飲,咖啡因對我嚟講係恍如無物,無論朝早定夜晚,幾時都可以係coffee time😜唔會飲完訓唔著、亦都冇提神作用,飲咖啡只因我愛!由其係Espresso Tonic🥰依度嘅咖啡有好多款口味,淨係氣泡咖啡都有幾款味道,出邊都幾難搵到,包括青瓜、西柚味等等,而且價錢平過出邊好多,30幾蚊就有一杯!單次買夠$100或者儲夠印仔,就可以做會員。做咗會員即時有一杯免費,之後講電話號碼就有九五折🥰

2023-12-01 607 浏览
係人都知葵廣最多嘅係茶店但呢間外賣咖啡店每次行過都會想買佢原因就係因為佢•非•常•香•今次試咗佢個Sparkling Coffee揀咗荔枝味,個名好趣叫 “吹你就犀 • 荔”😂佢個咖啡好香濃加埋甜甜地嘅荔枝梳打出乎意料地夾響葵廣掃街食到濟濟地飲返杯簡直一流👍🏻
係人都知葵廣最多嘅係茶店
但呢間外賣咖啡店每次行過都會想買佢
原因就係因為佢•非•常•香•
今次試咗佢個Sparkling Coffee
揀咗荔枝味,個名好趣叫 “吹你就犀 • 荔”😂
佢個咖啡好香濃
加埋甜甜地嘅荔枝梳打出乎意料地夾
響葵廣掃街食到濟濟地飲返杯簡直一流👍🏻
吹你就犀 • 荔
吹你就犀 • 荔
2023-10-31 661 浏览
你好椰 grande($35)椰子🥥加咖啡☕️加埋椰果呢個配搭幾特別但小編略嫌咖啡味蓋過椰子味所以變咗普通咖啡加上椰果食落有少少酸,小編唔係特別太喜歡下次有機會都會再嘗試呢間嘅其他的咖啡例如豆腐咖啡評分(五星為滿分)⭐️⭐️ Free D Coffee (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓97B號舖大家有咩想小編去試食或者想推薦小編去食嘅不妨留言或者DM小編推薦俾我啊🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻 最緊要記住like👍🏻同埋share比朋友知😎📢

你好椰 grande($35)

椰子🥥加咖啡☕️加埋椰果呢個配搭幾特別
但小編略嫌咖啡味蓋過椰子味所以變咗普通咖啡
加上椰果食落有少少酸,小編唔係特別太喜歡
下次有機會都會再嘗試呢間嘅其他的咖啡
例如豆腐咖啡

評分(五星為滿分)
⭐️⭐️

Free D Coffee (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓97B號舖

最緊要記住like👍🏻同埋share比朋友知😎📢
🥥☕️你好椰! 係呢間店既signature之一咖啡同椰奶既比例剛好咖啡香濃,配上椰奶,除左味道上更有層次外,亦令口感變得更細滑醇厚好好飲!仲有啲椰果粒係底,duckduck覺得口感上係幾好既,但佢既甜太突出,有啲啲唔夾 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 葵廣雖然好多野飲,但呢間小店真係值得試一試👍🏻 食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥🐣/5

🥥☕️你好椰!
係呢間店既signature之一
咖啡同椰奶既比例剛好
好好飲!

總結: 葵廣雖然好多野飲,但呢間小店真係值得試一試👍🏻

食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥🐣/5
  • 你好椰
【𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐩𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐜𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞花花公子】🤎Espresso+ Brown sugar+ Evaporated/soy milk(?)+ Tofu pudding🤎Tall size$33I tried the 𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐩𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐜𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 for the first time. It turned out to be a perfect combination👍🏻👍🏻This coffee is crafted using evaporated / soy milk, resulting in a lighter texture compare to fresh milk. The tofu pudding was silky, and lightly sweetened with a hint of brown sugar.⚫️Overall, it creates a truly unique beverage.☕️☕️
【𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐩𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐜𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞花花公子】

外卖自取
2023-09-03 649 浏览
每次到葵涌廣場找美食總會有新發現,特別是飲品類別,手搖飲品遍地開花,Mocktail是新嘗試但精品咖啡店也是首次開設~ 其實已經發現多時只是一直未有嘗試,這次就趁著旁邊的炸雞店老闆想喝就來買花花公子(豆腐花)$33(Tall)$38(Grande)來喝點signature drinks,其實也蠻多特色咖啡,不過炸雞店老闆想喝這個以豆腐花入饌的「花花公子」就來試一下~ 先說這款只有冷飲啊,要喝熱的就只能說聲抱歉!店家用上一整盒某品牌的豆腐花(size如在放題看到的豆腐花size,是比超市買到的還要少呢)倒到杯中,再加入豆漿跟Nutty口味的咖啡,無論口感跟味道上都對我來說是全新體驗,加上我要求了少甜的緣故,豆味變得更豐富,還有啖啖豆腐花的咬感很有趣!個人認為咖啡味有點被豆味比下去不夠濃郁,如果可以再多點令比例更均勻就更好喝!不過以這個價錢喝到這樣有特色的咖啡個人認為是很可以的~ 除了以上款式的signature drinks外還有多款具人氣的咖啡特調,如加入椰奶椰果、紅豆、涼粉、青瓜,還有多款水果如香蕉、鮮橙、荔枝、西柚、士多啤梨等,新鮮度十足,也不得不佩服店家的創意!假如喜歡傳統的咖啡
花花公子(豆腐花)$33(Tall)$38(Grande)
除了以上款式的signature drinks外還有多款具人氣的咖啡特調,如加入椰奶椰果、紅豆、涼粉、青瓜,還有多款水果如香蕉、鮮橙、荔枝、西柚、士多啤梨等,新鮮度十足,也不得不佩服店家的創意!假如喜歡傳統的咖啡也有供應,最重要是價錢相宜,最昂貴的也不用$40,對一眾啡控來說是一大喜訊呢~
2023-06-25
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2023-08-29 473 浏览
做嘢做到好攰,終於捱到放工!去葵芳等待屋企人食晚飯時,我又經過 Free D Coffee 啦🚶~ 記得早兩日喺Openrice見到有人推介過杯青瓜咖啡,已經觸發到我嘅好奇,究竟會係乜嘢味?然而今日嘅我做嘢做到面都青🫠,就點咗杯試下🤣捱到面青。瓜 - 33$ ☕☕☕☕/☕x5 推薦指數原來佢係一杯氣泡水咖啡,見到一大片青瓜係入面,本身以為會有好重嘅草青味,實際上飲落去係清爽,加上佢有兩塊薄荷葉,令杯嘢增加咗唔少風味。若然薄荷味再出啲,杯嘢會更加加分❤️
捱到面青。瓜

捱到面青。瓜 - 33$ ☕☕☕☕/☕x5 推薦指數
2023-08-28
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
捱到面青。瓜
2023-08-15 518 浏览
出街拍拖嘅情侶們,總會去過葵廣,旺中,太安樓等等嘅地方去掃街。早兩日拖住女朋友到葵芳睇戲,但係睇戲前又唔想飲咁大杯嘢。你知啦,人有三急!戲院好鬼恐怖㗎嘛👻行下行下就經過一間賣咖啡既新店 - FREE D COFFEE平時我有飲開Latte,但係香港好少飲到呢一類特色咖啡,見佢number one first choice正正就係一杯椰奶咖啡,其實離遠聞就已經聞到咖啡味,見到張相嘅圖片後,我就已經開口order咗杯嘢 ”你好椰“。飲落去嘅第一啖真係好衝擊好rich,椰奶香味就好似平時食開椰汁糕,伴隨而黎就係咖啡嘅香味,每一啖都係味蕾同鼻腔之間充斥住兩種味道,但係兩者之間又真係好夾!而且口感飲落去好滑。☕☕☕☕☕/☕x5然而女朋友叫咗一杯“老闆正西.柚”,其實係一杯西柚汽泡咖啡,我當然唔會放過試味嘅機會😛佢比較似Americano 配上西柚果汁,如果喜歡飲咖啡豆烘焙得冇咁燶,比較生少少帶酸味,呢一杯好成功將酸味放大,當然唔係酸到好似飲橙汁檸檬汁咁,但係慢慢dap真杯野既味道,絕對飲得出佢嘅層次。☕☕☕☕/☕x5

☕☕☕☕☕/☕x5

☕☕☕☕/☕x5
2023-08-13
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
  • 老闆正西.柚
2023-08-08 1738 浏览
葵芳可以飲咖啡既選擇真係吾多 而葵廣大部分舖都係手搖飲品為主 呢間咖啡店就變得好突出 試過一次之後就成為愛店 有時lunch time都會出嚟買杯咖啡提提神🥱而家仲做埋會員,每次買嘢飲都有九五折🫡▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃排名如下:1. 你好椰🥥🌟🌟🌟($35)舖頭嘅人氣之選no.1,亦都係我嘅首選 椰奶同咖啡勁夾 加入椰果增加口感👍🏻2. 捱到面青·瓜 🌟🌟🌟($33)有時食飽唔想甘滯就會揀呢款 加入咗青瓜🥒同薄荷好適合夏天飲 超fresh💦💦亦唔會太苦太酸 易入口3. Ot 好狠·橙🌟🌟🌟 ($33)橙汁加齋啡都好夾 估唔到真係有橙肉🍊有驚喜 😋4. Espresso tonic 🌟🌟🌟 ($31) 想㗳真啲咖啡嘅味道同唔鍾意果汁既可以揀呢款🤣🤣5. 老闆正西•柚 🌟🌟($33) 有汽咖啡加上西柚汁 都係清新之選 略嫌西柚味吾夠出得半塊西柚6. 花花公子🌟 ($38)加入左黑糖同豆腐花 會比以上嘅稍甜少少🤏*價錢以grande計算❀舖頭開朝早10:30 如果可以開早啲就好 甘返工之前都可以去買杯咖啡飲☕️🥺🥺
葵芳可以飲咖啡既選擇真係吾多
而葵廣大部分舖都係手搖飲品為主
呢間咖啡店就變得好突出
而家仲做埋會員,每次買嘢飲都有九五折🫡

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

排名如下:

1. 你好椰🥥🌟🌟🌟($35)

你好椰

2. 捱到面青·瓜 🌟🌟🌟($33)

3. Ot 好狠·橙🌟🌟🌟 ($33)
橙汁加齋啡都好夾 估唔到真係有橙肉🍊有驚喜 😋

4. Espresso tonic 🌟🌟🌟 ($31)
想㗳真啲咖啡嘅味道同唔鍾意果汁既可以揀呢款🤣🤣

5. 老闆正西•柚 🌟🌟($33)

6. 花花公子🌟 ($38)
加入左黑糖同豆腐花 會比以上嘅稍甜少少🤏

*價錢以grande計算

等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 捱到面青·瓜