2023-08-08 1940 浏览
葵芳可以飲咖啡既選擇真係吾多 而葵廣大部分舖都係手搖飲品為主 呢間咖啡店就變得好突出 試過一次之後就成為愛店 有時lunch time都會出嚟買杯咖啡提提神🥱而家仲做埋會員,每次買嘢飲都有九五折🫡▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃排名如下:1. 你好椰🥥🌟🌟🌟($35)舖頭嘅人氣之選no.1,亦都係我嘅首選 椰奶同咖啡勁夾 加入椰果增加口感👍🏻2. 捱到面青·瓜 🌟🌟🌟($33)有時食飽唔想甘滯就會揀呢款 加入咗青瓜🥒同薄荷好適合夏天飲 超fresh💦💦亦唔會太苦太酸 易入口3. Ot 好狠·橙🌟🌟🌟 ($33)橙汁加齋啡都好夾 估唔到真係有橙肉🍊有驚喜 😋4. Espresso tonic 🌟🌟🌟 ($31) 想㗳真啲咖啡嘅味道同唔鍾意果汁既可以揀呢款🤣🤣5. 老闆正西•柚 🌟🌟($33) 有汽咖啡加上西柚汁 都係清新之選 略嫌西柚味吾夠出得半塊西柚6. 花花公子🌟 ($38)加入左黑糖同豆腐花 會比以上嘅稍甜少少🤏*價錢以grande計算❀舖頭開朝早10:30 如果可以開早啲就好 甘返工之前都可以去買杯咖啡飲☕️🥺🥺
葵芳可以飲咖啡既選擇真係吾多
而葵廣大部分舖都係手搖飲品為主
呢間咖啡店就變得好突出
而家仲做埋會員,每次買嘢飲都有九五折🫡

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

排名如下:

1. 你好椰🥥🌟🌟🌟($35)

你好椰

2. 捱到面青·瓜 🌟🌟🌟($33)

3. Ot 好狠·橙🌟🌟🌟 ($33)
橙汁加齋啡都好夾 估唔到真係有橙肉🍊有驚喜 😋

4. Espresso tonic 🌟🌟🌟 ($31)
想㗳真啲咖啡嘅味道同唔鍾意果汁既可以揀呢款🤣🤣

5. 老闆正西•柚 🌟🌟($33)

6. 花花公子🌟 ($38)
加入左黑糖同豆腐花 會比以上嘅稍甜少少🤏

*價錢以grande計算

10 分钟 (外卖自取)
  • 捱到面青·瓜
2023-08-05 515 浏览
今日經過葵涌廣場見到呢間新開既Free D coffee, 見到佢啲Coffee 好特別😍又多款揀之後睇下佢地ig page 介紹,原來透過吾同特別款咖啡, 將咖啡味調至無咁濃烈,令本身吾係好飲咖啡既人都會接受到, 可以比更加多人試同認識,當然比較好飲濃烈咖啡味亦都可以加shot,完全滿足晒唔同嘅人😍😍😍佢有3款系列:傳統手調咖啡、梳乎咖啡、Sparking 咖啡傳統咖啡☕️Ice mocha $33(tall)佢d咖啡好香滑, 朱古力味吾算太濃,但因為我個人重朱古力底,所以如果我自己再加重朱古力味就正梳乎咖啡☕️我係蜜友(蜜瓜)$33(tall) 嗰陣時睇到poster呢一個勁吸引!😍從來冇試過蜜瓜味嘅咖啡,咖啡味又唔會搶走咗個蜜瓜味,反而兩個mix埋一齊係勁清新🤤 Sparking咖啡☕️吹你就犀·荔夏天真係好適合飲呢一啲又唔會話太濃太甜既野飲,有時候見到呢一啲荔枝/生果款,怕會太甜,但佢呢一個加埋淡淡既咖啡,好易入口又解渴清涼🍃

傳統咖啡
☕️Ice mocha $33(tall)

梳乎咖啡
☕️我係蜜友(蜜瓜)$33(tall)
嗰陣時睇到poster呢一個勁吸引!😍
從來冇試過蜜瓜味嘅咖啡,
咖啡味又唔會搶走咗個蜜瓜味,反而兩個mix埋一齊係勁清新🤤

Sparking咖啡
☕️吹你就犀·荔
外卖自取
大家好!今日我地試試 2人HK$300 可以食到幾多野同推介下邊間係必食!食評次序: 3分 - 慧食貓 -> 無辣不歡 -> DP Dessert -> 萬波島嶼紅茶 -> 2分 - 屯の大阪章魚燒 -> Chok雞 -> 1分 - 烤焗工房 -> 冇分 - 嘆杯貓茶 -> 緣味之家 -> Free D Coffee -> 丸子茶(自家評分,滿分3個【好食!】,口味各有不同,評分只供參考!)旅伴鍾意飲咖啡,所以一見到咖啡就想試一杯。旅伴對Free D Coffee的評語係味道唔錯,不過和其他咖啡分別不大,份量亦少了點。Tall iced Mocha・HK$33VLOG:

旅伴鍾意飲咖啡,所以一見到咖啡就想試一杯。

Tall iced Mocha
Tall iced Mocha・HK$33

VLOG:
2023-05-27
15 分钟 (外卖自取)
午餐
Tall iced Mocha
2023-07-17 458 浏览
這家咖啡店最近推出了一款椰子咖啡,聽說是一種中度烘培咖啡豆,搭配椰子的香氣,讓我充滿了好奇心。今天終於有機會品嚐這款椰子咖啡,讓我來分享一下我的食評。首先,當我拿起咖啡杯,滿滿的椰子香氣迎面而來,讓我感到非常興奮。椰子的香味獨特,帶有一點點的甜味,結合咖啡的苦味,讓整杯咖啡更加豐富迷人。嚐一口椰子咖啡,香氣瞬間在口中散開,帶來一種清新的感覺。中度烘培的咖啡豆不會太苦澀,反而更加平順順口。椰子的味道則為咖啡增添了一份香甜,創造了一種獨特的口感體驗。這款椰子咖啡口感層次豐富,初入口時,先品嚐到濃厚的咖啡味道,接著椰子的香氣襲來,讓人彷彿置身於海灘上。咖啡的酸味與椰子的甜味相互交織,味蕾感受到了新鮮與平衡。整杯咖啡喝下去,這種風味持久回味,讓人陶醉其中。值得一提的是,這家咖啡店選用的是高品質的咖啡豆和新鮮的椰子,散發出來的香氣非常誘人。椰子咖啡在整個飲用過程中都保持了椰子的香味,不會隨著時間流失。真的像是品嚐一杯椰子的同時,又能享受到咖啡的獨特風味。總結來說,這款中度烘培的椰子咖啡風味獨特,口感豐富迷人。椰子的香氣搭配咖啡的苦甜平衡,帶給人一種與眾不同的咖啡體驗。對於喜愛椰子或是想要嚐試不一

總結來說,這款中度烘培的椰子咖啡風味獨特,口感豐富迷人。椰子的香氣搭配咖啡的苦甜平衡,帶給人一種與眾不同的咖啡體驗。對於喜愛椰子或是想要嚐試不一樣風味的咖啡愛好者來說,這款椰子咖啡絕對是值得一試的選擇!

2023-07-15 320 浏览
🍽 Free D Coffee (葵芳)👍🏻你好椰 $50深水炸彈價 -$15咖啡+椰奶+椰果既配搭又幾特別椰果有啲咬口,仲令到杯咖啡冇咁苦😆📸06.07.2023.💁🏻‍♀️以$35杯既咖啡黎講質素唔差,算係幾抵幾吸引😋仲有其他款都好特別,下次再去試埋先😆👍鐘意既請Follow/Share/Like🙏ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ.🧸#Pucky 💁🏻‍♀️ @puckytoys 🤞🏻#no852新界區🤞🏻#no852葵青區🤞🏻#no852葵芳🤞🏻#no852葵廣🤞🏻#no852cafe 外賣🤞🏻#no852x2023
🍽 Free D Coffee (葵芳)
👍🏻你好椰 $50
深水炸彈價 -$15
咖啡+椰奶+椰果既配搭又幾特別
椰果有啲咬口,仲令到杯咖啡冇咁苦😆
📸06.07.2023
💁🏻‍♀️以$35杯既咖啡黎講
質素唔差,算係幾抵幾吸引😋
仲有其他款都好特別,下次再去試埋先😆
👍鐘意既請Follow/Share/Like🙏
🤞🏻#no852葵廣
🤞🏻#no852cafe 外賣
🤞🏻#no852x2023
2023-07-14 267 浏览
今日黎列葵廣行下,見到有間新開既coffee shop。以前行葵廣都淨係得台式飲品店或者水果飲料,幾有心做所以試下叫左杯美式咖啡,正常發揮但價錢平過出面唔少。見佢有其他特式咖啡,有機會再試下。
2023-07-14
2023-07-09 293 浏览
花花公子 $33之前睇YT介紹葵廣既小店有介紹過呢間,新開冇幾耐見到都唔算多人排就膽粗粗試下,主打係咖啡☕️睇片係介紹佢地既豆花咖啡,本身都好中意食豆腐花同飲咖啡,感覺呢兩樣加埋都應該夾既🤣而且每杯飲品都有獨特名稱,我點既叫「花花公子」😆等左唔算耐,咖啡味都好出,冇比豆花搶左,兩樣野加埋一齊多左份清新感同咬口,個人係幾中意既。但覺得豆腐花好少,而且好碎感覺唔係好食到,淨係飲到有豆味,但整體上係好滿意既,好飲👍🏻👍🏻
花花公子 $33

2023-07-02
2023-07-04 260 浏览
在食肆林立的葵廣中,咖啡店的確很罕見,反而周圍都係台式似品。相信老闆都係想以低價吸引一眾係度掃街的咖啡迷🤣除咗平時常見的latte/flat white/americano等等,仲有啲水果soda口味,或者係配豆漿花、紅豆呢種比較得意的配搭~你好椰(tall size)$31試咗呢杯人氣top 1的椰奶咖啡🥥🌴☕️味道唔錯,口感順滑,非常適合咖啡新手,冇苦澀味同易入口,而且價錢親民,下次嚟會試埋其他味😄

你好椰(tall size)$31
2023-07-02 314 浏览
平時比較中意飲齋啡n拿鐵又(總而言之就系冇gum甜果d啡)見到新店開業又心郁郁想try第一次幫襯選中你好椰✌落單前問埋店員有冇得選甜度,答案係only可以選走椰果/少椰果~最尾ordered大杯·少冰·你好椰🥥 $35排隊時候幾長龍,不過等咗5分鐘左右就拎到手😽😽第一啖試咗未撈勻geh椰果n奶,濃郁香甜(少少偏甜),第二啖係同咖啡撈勻之後,甜度適中,咖啡味極濃,好香好好味🥹🥹🥹,第三個口感系霖尾果幾啖細啖d慢慢品,好濃椰香+咖啡香,好夾geh mix大推大推😆😆下次一於試埋花花公子sin🤣🤣🤣
平時比較中意飲齋啡n拿鐵又(總而言之就系冇gum甜果d啡)
見到新店開業又心郁郁想try

第一次幫襯選中你好椰✌
最尾ordered大杯·少冰·你好椰🥥 $35

排隊時候幾長龍,不過等咗5分鐘左右就拎到手😽😽

你好椰
新開張的這家店非常佛系咖啡價錢也非常佛心 便宜到不行 ヾ(◍°∇°◍)ノ゙重點是居然還好喝 ᵎᵎᵎᵎ而且還有很多特色的品項讓少喝咖啡 或是 想嚐新 的客人試試看例如▴ 花花公子(豆腐花)$31▴ 涼粉佳人(涼粉)$31▴ 老闆正西.柚 $29▴ OT 好狠.橙 $29名字也改得很有趣 (๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́) ⁾⁾我也買了一杯花花公子試試擔心會試伏… 但居然是好喝的!! ッ!(๑•̀ㅂ•́) ✧整體來說就是… 我好擔心他們營業狀況這麼便宜又好喝但沒有什麼宣傳怎麼辦 ๐˙Ⱉ˙๐大家去葵廣記得去試一試!
新開張的這家店非常佛系

我也買了一杯花花公子試試
擔心會試伏… 但居然是好喝的!! ッ!(๑•̀ㅂ•́) ✧

整體來說就是… 我好擔心他們營業狀況
這麼便宜又好喝但沒有什麼宣傳怎麼辦 ๐˙Ⱉ˙๐
大家去葵廣記得去試一試!
2023-06-25 242 浏览
睇完佢個餐牌,第一個主打就係呢杯你好椰,買咗黎試下,真係好香嘅咖啡味,椰子味就唔係好重,裏面有椰果,可以再試,我見到佢仲有一杯寫住裏面有豆腐花,下次可以試吓豆腐花咖啡嘅

你好椰
Kwai Chung Plaza always bring something different to the table. This time I found Free D Coffee. With an espresso machine, these guys aim to serve serious coffee in this mall.Along with a variety of usual espresso based coffee, they also have interesting add ons like coconut milk and tofu. As it's still new, they presently have a discount of $10 for espresso based coffee and $15 for the more interesting combinations.Curious, I decided on the on the coffee with tofu pudding ($35 for a grande). Fi

Curious, I decided on the on the coffee with tofu pudding ($35 for a grande). First sip without mixing it, the espresso base was quite strong and fruity. Mixing it with the sweet tofu balanced it out and made for a nice over all drink.

Staff is nice in giving out recommendations. They also sell their own beans. A nice change from all the bubble tea places surrounding it.
2023-06-05
5 分钟 (外卖自取)
2023-06-05 392 浏览
好難得會有咖啡店咁著緊濃味咖啡嘅分類、係espresso macchiato 與 piccolo 之間竟再細分多一類型提供選擇:CARTADO係香港比較罕見、好高興店舖咁重視鐘意飲濃啡嘅客人、係4項濃味咖啡範疇提供最大的自由度俾客人接喜好選擇、實在難得。事關係香港大多數人都飲得好淡、未能算真正喜歡品嚐咖啡之濃厚風味。亦多得呢間舖、令我学識咗呢款咖啡名、暫時第二度未見過用此名。多謝!
好難得會有咖啡店咁著緊濃味咖啡嘅分類、
多謝!
CARTADO

2023-06-05
CARTADO
2023-06-03 298 浏览
今日行開葵廣,見到開左間新咖啡店,見到價錢又唔貴,就決定試下。天氣太熱,就試個coffee tonic先。飲落平衡感好好,明顯唔係用cheap cheap的tonic water,比大集團啲咖啡好味得多,呢個價錢來說性價比好高,下次試下佢個No.1 你好椰先。

天氣太熱,就試個coffee tonic先。
2023-06-03
2023-05-31 262 浏览
見到間新開嘅咖啡店,試飲完doppio 買晒兩款豆番屋企自己沖下Nutty 果隻沖出黎有d杏仁味同栗子味,唔苦都唔太濃,同店員介紹既一樣fruity 果隻就酸味重過nutty 果隻,有少少桃味百零蚊買到依個質素好抵如果有咩唔清楚,可以問店舖員工佢哋都好樂意解釋㗎
見到間新開嘅咖啡店,試飲完doppio
買晒兩款豆番屋企自己沖下

fruity 果隻就酸味重過nutty 果隻,有少少桃味

百零蚊買到依個質素好抵

如果有咩唔清楚,可以問店舖員工
佢哋都好樂意解釋㗎
  • 咖啡豆