2010-12-25 20 浏览
上開飯網找尖沙咀效高分既漢堡包店, 見lee間都好高分 :特級牛肉芝士鲜堡 ($33)尺碼適中, 內有蕃茄, 生菜, 洋蔥粒, 芝士, 但塊牛肉吾算厚, 肉汁吾係流晒出來果隻 , 整體味道ok.有機日本咖啡 ($23)我覺得味道同Paffic coffee杯普通咖啡好接近, 奶用UCC牌, 值得加分(係熱重正), 咖啡夠熱夠大杯, 加左玉貴粉後更入味, 飲完成身暖晒.註:1.店內搖英文聖誕流行歌, 吾洗聽來聽去都係 ‘精go bell’. 食完拿張濕紙巾(送完即止), 乾淨晒。2.我用Pccw上網, 鄰店係 Paffic coffee, 立刻轉無線上網. 3.Freshness burger網頁話食夠$五十就有張積分卡, 點知原來網頁資料 out 晒 date, 失望 .4.快餐店式, 唔洗加一.
上開飯網找尖沙咀效高分既漢堡包店, 見lee間都好高分
特級牛肉芝士鲜堡 ($33)
, 整體味道ok.
有機日本咖啡 ($23)
註:
4.快餐店式, 唔洗加一

特級牛肉芝士鲜堡
特級牛肉芝士鲜堡
有機日本咖啡
2010-12-24
2010-12-01 4 浏览
之前係某團購網;用$29買左張$60 coupon~~~本身諗住堂食但係今朝係長洲趕返黎完全吾夠時間;就同男友仔外賣拎走~佢拎返工食;我就拎返學食由於用左coupon關係..無得叫套餐~只可以散叫感覺上買完張coupon都有D吾值有D取巧~!我就order左;和風肉汁鮮堡$25+照燒雞扒沙律$30男友就order左;照燒牛肉鮮堡$25+照燒雞扒沙律$30用左張coupon都要補$50二人餐 兩個漢堡+兩個薯格+兩杯汽水都係$88 $29+$50 有點貴 不過應該係我地叫左沙律姐薯格散叫都係$19咋Anyway..當試下新野都吾錯和風肉汁鮮堡:真係好多汁~蕃茄好厚呀~!第一啖咬落去爆哂汁 我D同學話聞落去似食飯多過食漢堡~好鬼香照燒雞扒沙律:沙律汁好惹味~雞扒好夠味好香~菜亦算新鮮~~好正~~~!食哂雖然吾算話飽;但係真係好正;D不過嫌佢太貴;耐吾耐試下都吾錯既!
之前係某團購網;用$29買左張$60 coupon~~~
佢拎返工食;我就拎返學食

$29+$50 有點貴

不過應該係我地叫左沙律姐
薯格散叫都係$19咋

Anyway..當試下新野都吾錯

和風肉汁鮮堡:真係好多汁~蕃茄好厚呀~!
第一啖咬落去爆哂汁
我D同學話聞落去似食飯多過食漢堡~好鬼香

照燒雞扒沙律:沙律汁好惹味~雞扒好夠味好香~
菜亦算新鮮~~好正~~~!

食哂雖然吾算話飽;但係真係好正;D
不過嫌佢太貴;
耐吾耐試下都吾錯既!
2010-12-01
5 分钟 (外卖自取)
2010-11-04 3 浏览
透過開飯團購,試了這家人氣No.1的照燒牛肉鮮堡套餐一份。照燒牛肉鮮堡套餐: 照燒牛肉鮮堡一個 - 需然唔係好大,牛肉薄但肉汁豐富,生菜新鮮,麵包熱騰騰,很好味,單食一個唔夠飽。 + 和風薯格(大)一客 - 非常香口又唔油,得難食到這樣出色的薯格,而且size 絕不欺場,食完就夠飽了。 + 汽水 (特大)一杯 - 汽水唔可以加錢轉其它飲品,欠缺單性。扣分! 因為唔飲得汽水,所以order時叫她們不用給我汽水。然而她們卻主動提出給我一杯熱水,被她們親切的態度影響,加分! 午飯時間都唔太多人,又多梳化位,傾計一流。
透過開飯團購,試了這家人氣No.1的照燒牛肉鮮堡套餐一份。
照燒牛肉鮮堡套餐:
照燒牛肉鮮堡一個

+ 和風薯格(大)一客

+ 汽水 (特大)一杯

- 汽水唔可以加錢轉其它飲品,欠缺單性。扣分!

午飯時間都唔太多人,又多梳化位,傾計一流。
2010-11-03
$33.5 (午餐)
  • 薯格
  • 照燒牛肉鮮堡
2010-10-21 1 浏览
向海港城路過FREASHNESS BURGER .見到唔洗等位,又有個2人餐$88.就行去坐底.叫左個2人餐,跟2杯汽水2杯大薯格,同指定個幾款包.2杯大薯格即炸好脆.唔點油好好味,係食得有薯仔味~2個包都即制好大塊蕃茄..牛肉岩岩煎好有肉汁,唯一就係餐飲加錢都唔轉得,一定要跟汽水~

2杯大薯格即炸好脆.唔點油
好好味,
係食得有薯仔味~
2個包都即制好大塊蕃茄..牛肉岩岩煎好有肉汁,

唯一就係餐飲加錢都唔轉得,一定要跟汽水~

$88蚊2人餐
大杯薯格,香脆............
大大塊蕃薯,有肉汁
個包好軟熟,南瓜味...
2010-10-15
$88蚊2人餐
大杯薯格,香脆............
大大塊蕃薯,有肉汁
個包好軟熟,南瓜味...
  • 薯格
  • 夏威夷菠蘿BURGER.
2010-10-11 4 浏览
今日和朋友到海運逛逛, 先前朋友在玩具反斗城光顧了, 然後得到一些freshness burger的優惠卷, 優惠卷是買一個套餐, 送一個燒汁漢堡, 我和朋友從沒嘗試過這間漢堡店, 還惦都要醫肚, 所以就想也不想來到這店先前已知道有個大磨菇的包包, 很想試, 今日終於試到了, 我點了一個set, 要了大磨菇包, 配粟米湯, 飲品要柚子soda, 埋單成為$56, 其實都幾貴, 一個set要$56, 貴過mos burger 朋友的, 我忘記了名字, 只記得是炸魚包坐埋位, 不一會粟米湯便來到了, 用瓦杯盛著的粟米湯, 很香, 味道濃而滑, 只可惜不夠熱, 很怕渴一些和暖的湯渴完湯後, 我和朋友的包包也來到了, 我的菇菇包, 拎上手熱辣辣, 咬了一口, 熱的蒸氣隨即噴出, 証明這包真的是即點即造, 正, 內裡的醬汁配上淡淡的菇菇味, 清新美味的配搭 因為已經吃了一個包, 所以送的那個照燒汁包包為有拿回家, 到第二天才吃, 可能隔了一天, 醬汁也浸透了整個包, 所以.....不能給評分, 以示公弁飲品, 點了柚子soda, 普普通通, 沒什麼特別~~所有食品飲品都是中規中距, 只是價錢略貴

朋友的, 我忘記了名字, 只記得是炸魚包

飲品, 點了柚子soda, 普普通通, 沒什麼特別~~

所有食品飲品都是中規中距, 只是價錢略貴, 如果價錢平返點, 也可以再來啊!

2010-10-08
每一間餐廳都有她的市場定位, 麥當勞就 SELL 平、快、兼夾有玩具送, 這裡就 SELL 新鮮即整的日本概念,由於我們只要 HEA 及輕鬆食 TEA, 所以唔趕時間, 其實都等得唔算耐。我們點了:和風肉汁鮮堡 - 招牌菜, 新鮮, 生菜和番茄很有咬感, 番茄是厚切風格雙層芝士牛肉漢堡 - 芝士同牛肉, 永遠都係 BURGER FAN 的不二之選, 這裡的牛肉夠厚身、多肉汁, 正!鮮橙汁 - 太甜有機日本咖啡 - 男友的, 我沒有飲.

我們點了:
鮮橙汁 - 太甜
有機日本咖啡 - 男友的, 我沒有飲.
和風肉汁鮮堡
雙層芝士牛肉漢堡
2010-09-24
和風肉汁鮮堡
雙層芝士牛肉漢堡
2010-09-05 16 浏览
朋友帶我黎試,咪試下啦,少少貴,但我明白點解佢地貴,佢地即叫即做架,要等一陣先有得食,我一食就知佢既漢堡扒同其他漢堡包店唔同,漢堡扒勁多汁,有牛肉味,質感都唔同過人,佢用左靚料,怪唔得知貴過人,好味過MOS添,環境幾舒服,有梳化坐,仲要左個沙律,菜好新鮮,沙律又夠大個,掛住食唔記得影個包....下次黎開呢頭,我會再黎搵你地。
  • Classic Cheese Burger
當日我同阿瑜行TST行到累, 和風肉汁鮮堡,原來呢款burger的英文名正正就係freshness burger呀! 餡料方面,見到厚厚一大片的番茄!!!我都未食過一個burger果塊番茄係咁厚切的!!!! 真係驚喜!!!餡料還有一片牛肉,一些洋蔥及少少融化的芝士,完全唔似m記果d芝士咁假....因為m記的芝士,連個樣都好假,好似一張少少帶金黃色的紙咁....一咬下去,肉汁便湧出來,口腔中還存在夾雜芝士+牛肉及番茄鮮味的肉汁!!不過番茄真係凍左d..我覺得唔需要咁冰凍......令到成個burger好似又有凍+熱的冷熱感.... 睇落去個burger唔算好大個,不過食落又覺得好飽呀!!呢款burger屬於南瓜包呀,果然有點甜絲絲的南瓜味!!!同classic burger的漢堡包的「麵包」味道果然不一樣呀!!staff的服務態度真不錯的!!又幾有禮貌,一定有train過的 另外當我地坐一張卡位sofa吹緊水果陣,無啦啦停電呀..=口=|||| 都唔知係咩原因,可能係跳擎之類吧....不過只係得呢間餐廳停電...其他位置都無停電的情況! 仲0係短時間內不能恢復電源tim....搞到要等
當日我同阿瑜行TST行到累,
另外當我地坐一張卡位sofa吹緊水果陣,無啦啦停電呀..=口=|||| 都唔知係咩原因,可能係跳擎之類吧....不過只係得呢間餐廳停電...其他位置都無停電的情況! 仲0係短時間內不能恢復電源tim....搞到要等左差唔多15min才到的burger,,,,, 所以0係一個好有情調的氣氛下,我個burger到左~不過睇得唔係太清楚,
有些食物圖片,唯有用電腦程式補救返個質素吧.......>00<
漆黑一片的freshness burger分店..停電中.....
較返光左少少的圖
和風肉汁鮮堡,原來你就係freshness burger
勁厚的番茄作餡料..第1次見
較返光左少少的圖
和風肉汁鮮堡,原來你就係freshness burger
勁厚的番茄作餡料..第1次見
  • 和風肉汁鮮堡
2010-06-21 8 浏览
4:30pm左右去到,真係好多人,因為之前0係電器店買洗衣機附送2張coupon~所以想用左佢~ 「買1送1 coffee」及「買任何鮮堡套餐送吉烈明治鮮堡」! 幸好找到4人沙發位....大大張sofa好舒服~clean!! 收銀職員好爽快, 有機coffee (凍飲+熱飲)因為用牛奶炮製,所以咁多泡沫! 賣相吸引,飲晒d泡沫部份,已經係飲左2/3~好味+暖笠笠!我唔係飲咖啡專家,所以唔識分辨有機與無機咖啡的分別 健怡香素鮮堡 $30個burger中間的牛油果好味~健康之選!!!有生菜,番茄~ 日式豆腐代替一般burger的漢堡扒!! WOW好創新的意念!!豆腐好白滑又清甜呢!!!醬汁唔會好多~更加唔會蓋左餡料的味道!! +$25 小食~ 和風沙律,真係好大碗呀~order細碗裝~好似食極都食唔完,可能我地慢慢吹水吧~哈哈 有紅椰菜,生菜,紅蘿蔔切絲! coupon送的 吉烈明治鮮堡見到個賣相都知道味道不錯~ 由家人食用~原來係吉烈豬扒喔!好多碎椰菜刨絲~仲有燒汁tim!

有機coffee (凍飲+熱飲)

健怡香素鮮堡 $30

+$25 小食~ 和風沙律,
有紅椰菜,生菜,紅蘿蔔切絲!

coupon送的 吉烈明治鮮堡
見到個賣相都知道味道不錯~
大大張sofa位
menu
等食中~~~~~
收據
員工正努力工作
  • 健怡香素鮮堡
  • 有機coffee
2010-05-04 5 浏览
Apart from burgers, the drink selection is also quite good, from the usual teas I found a non-alcoholic beer.There were three flavours: apple, peach, hibiscus and original.I got the original one just to see how it tastes naturally, it was surprisingly similar to the real beer without the alcoholic content, also it had that bitterness but more bitter than the real thing.I was surprised it also had the frothy white foam like the real thing too.I also ordered Lemon Tea too, which I found to be too

I also ordered Lemon Tea too, which I found to be too sweet, with the addition of the Bavaria drink mixed to it, it tasted quite nice, the bitterness diluted with the sweetness of Lemon Tea.

Having visited the other Freshness burger stores, it seems that only the TST branch serves this drink.
2010-04-14 7 浏览
放學後幫N小姐到MAC專櫃問lipstick事宜lunchtime只吃了蛋糕和chocolate milk所以心思思的走到freshness burger吃個combo認識freshness burger是因為08年年尾在此有何韻詩的exhabitation,當年坐在freshness burger可以直望booth,一邊嘆著超讚的栗米湯一邊"看"何韻詩,幾天間明白了陪酒小姐手中的生果platter好味的重要性.是令overall氣氛變得更好的早聽過這兒的veggie burger,Portobello ad meat patty今天居然還有供應!!!要了Portobello burger,薯格和柚子sodaPortobello burger完全十個讚 菇味濃sauce似章魚燒的十級好味,還有一圈onion和tomato跟iceberg,但極英味,雖賣$32一個.但Portobello絕對有理由比meat patty費,不信可以去city's super看看薯格例行的香柚子soda是freshness的special mocktail,柚子蜜在底很好飲freshness果真是burge
放學後幫N小姐到MAC專櫃問lipstick事宜
lunchtime只吃了蛋糕和chocolate milk
今天居然還有供應!!!
要了Portobello burger,薯格和柚子soda
Portobello burger完全十個讚
菇味濃sauce似章魚燒的十級好味,還有一圈onion和
去city's super看看
薯格例行的香

freshness果真是burger界的菁英,要是Portobello變成長賣items就好了

2010-04-14
好唔好食又睇落去 322 回: 美食風球天降漢堡三: FRESHNESS BURGERhttp://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?new=1&mid=39947有時我呢份人真係幾 extreme 下, 好似呢期咁愛上食 burger, 就不斷食 burger, 跟住落黎既 "好唔好食? 又睇落去" 仲有幾個 burger 美食風球黎緊呀! 睇下你會唔會睇到滯? 好! 第三個 Burger 美食風球開始!有日四五點經過海運 Freshness Burger 食個 Class cheese burger, 包得幾靚啊, 一塊一塊好整齊! 一塊, 大番茄一塊大洋蔥, 塊漢堡扒0岩0岩好係麵包 size, 咬起包上黎都啖啖肉! 同三年前初初登陸香港時相比, 好味左咁多既???! 坦白講, 味道真係幾好, 價錢廿零元, 抵食吖!

2010-01-04 2 浏览
唔同o既burger店充斥市面, 究竟點樣去決定好味定唔好味其實我個人覺得好味與否真係只差一線: 用料同新鮮程度今次已經唔係第一次幫親freshness burger, 因為鍾意佢o個種新鮮同款式~~~雖然今次係free of charge, 但無損佢地o既即order即整o既方針麵包係軟熟o既用料o既雞肉係鮮嫩可口o既新鮮程度係熱辣辣o既配料醬汁份量係適中o既即order即整仲有專人奉餐唔需要企o向度等o既以上o個點配合就成為一個好burger
其實我個人覺得好味與否真係只差一線: 用料同新鮮程度

麵包係軟熟o既
用料o既雞肉係鮮嫩可口o既
新鮮程度係熱辣辣o既
配料醬汁份量係適中o既
即order即整仲有專人奉餐唔需要企o向度等o既

以上o個點配合就成為一個好burger
唔洗$$, 真係好味道!!! 當然本身都好正~
2010-01-03
其他
唔洗$$, 真係好味道!!! 當然本身都好正~
2009-12-29 5 浏览
4點半先"lunch"肚餓.......叫左classic cheese burger等左一陣熱辣辣ge包包上場!!!!!$33.....好似細左d第一淡咬落去個洋蔥味好勁~~~有剌鼻ge洋蔥味生生地加埋個漢堡扒omg.........太好食........勁match中和番個肥膩ge感覺我未食過咁鬆化咁多汁咁勁牛味ge漢堡扒.......食過時x、trixxx O、burger kxxx呢個係我暫時食過咁多間最好食ge burger.........塊扒比時x厚d+ 更juicy同埋個醬係有小小芥辣好正呀..........又比trixxx O 牛味勁d個包比burger kxxx 大dd....味道係唔同level....唯一美中不足就係d材料有d shift左一邊有洋蔥無蕃茄另一面有蕃茄無洋蔥但係塊扒、cheese同d菜就成個包都有睇落細個但係食完好滿足!!!!!!!!!!!!!!!!!睇過一本書話好味ge野唔係令你食完仲想不停再食/食好多而係食一淡就已經令你得到食完一個餐ge滿足感我呢一日真正咁明白左呢段說話ge意思.......原來唔係講笑.....係真ge......雖然3
4點半先"lunch"
肚餓.......
叫左classic cheese burger
等左一陣
熱辣辣ge包包上場!!!!!
$33.....好似細左d
第一淡咬落去
個洋蔥味好勁~~~有剌鼻ge洋蔥味
生生地
加埋個漢堡扒
omg.........太好食........勁match
中和番個肥膩ge感覺
我未食過咁鬆化咁多汁咁勁牛味ge漢堡扒.......
食過時x、trixxx O、burger kxxx
塊扒比時x厚d+ 更juicy
同埋個醬係有小小芥辣
好正呀..........
又比trixxx O 牛味勁d
唯一美中不足就係d材料有d shift左
一邊有洋蔥無蕃茄
另一面有蕃茄無洋蔥
但係塊扒、cheese同d菜就成個包都有
睇落細個
但係食完好滿足!!!!!!!!!!!!!!!!!
睇過一本書話
好味ge野唔係令你食完仲想不停再食/食好多
而係食一淡就已經令你得到食完一個餐ge滿足感
我呢一日真正咁明白左呢段說話ge意思.......
原來唔係講笑.....係真ge......
雖然33蚊係貴左d.........
但係好好味呀......一定有下次!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
classic cheese burger
2009-10-27
classic cheese burger
2009-12-26 3 浏览
脆魚鮮堡 - 好熱辣辣, 魚塊就好細, 而生菜就好多, 唔好以為可以中和番d油膩感覺, 食了大半已覺得膩, 都過得去啦 $28 和風牛肉 – 朋友叫的, 塊牛肉都係好細塊, 而生菜就好多, 味道都ok $25 叫一個飽加$24可以有飲品同小食 炸薯角 – 炸至金黃色, 新鮮熱辣辣, 有好香既薯味, 好好食 $24 芝士煙肉焗薯皮 – 呢個都好好食, 好香口, 芝味濃而不膩, 味道不錯 $24 熱西柚茶 – OK的, 不太甜

叫一個飽加$24可以有飲品同小食

熱西柚茶 – OK的, 不太甜

2009-12-16