2024-10-30
經過尖沙咀見到有一間個名幾特別嘅餐廳,上網check一check先發現原來係一間韓燒店嚟,仲話係韓國人主理,決定入去試一試。一入去就已經覺得環境好寬敞,座位坐落都好舒適,非常適合一班朋友慶祝時過嚟食。每台都會提供九碟韓式前菜,喺食主菜之前就已經享受到多樣既韓式風味。點完嘢食之後,佢哋嘅店員仲會主動過嚟幫手燒,可以專心咁樣同朋友吹水等食嘢,以下介紹幾款我食咗覺得嘅好食嘅選項:### 醬油蟹喺香港要食到好食嘅醬油蟹唔係一件容易嘅事,呢一間嘅醬油蟹蟹肉鮮甜,搭配特製的醬油醬汁,味道濃郁,撈埋佢哋嘅紫菜白飯,非常之開胃好食。### 韓牛新鮮肉眼絕對嘅大推,呢度嘅韓牛新鮮肉眼十分高質,油花分佈均勻,燒烤後的肉香四溢,食落去好多肉汁,超重牛味,仲好食過我之前喺韓國食過嘅韓牛,黎呢度食飯嘅話一定要點嚟試下。### 五花肉去食韓燒一定要點嘅五花肉,外皮燒到酥脆,內裡保持著多汁嘅口感,再搭配新鮮的生菜,每一啖都係享受!### 辣拌冷麵作為韓燒嘅絕佳配搭,辣拌冷麵清爽可口,酸辣的味道令人食慾大開。呢道菜喺食完一堆燒肉後超級合適,可以平衡返油膩感,成餐飯食落更加舒服。如果你想體驗正宗嘅韓國燒烤,就一定唔好錯
### 醬油蟹
### 韓牛新鮮肉眼
### 五花肉
### 辣拌冷麵
如果你想體驗正宗嘅韓國燒烤,就一定唔好錯過呢一間餐廳啦!