2024-06-03 31 浏览
之前早晨時間經過見到好多人食,諗住搵日去試下。夜晚經過又無咩人,見價錢食物啱就走入去試下,估唔到有意外驚喜原來呢間餐廳係有live music ,有吉他手同saxophone 樂手。佢地仲邀請我哋點歌,聽到咁jazz既音樂真係成個人放鬆咗,更enjoy啲食物。由於太enjoy既關係,無影啲食物。食物水平都保持得好好呀,食咗個安格斯牛粒焗飯,好味😋咁既市道,老闆都照請樂手真係難得之後傾傾下仲發現原來係以前二期果間餐廳嚟,真係好有童年回憶唔知有無街坊記得呢?
之前早晨時間經過見到好多人食,諗住搵日去試下。

咁既市道,老闆都照請樂手真係難得

之後傾傾下仲發現原來係以前二期果間餐廳嚟,真係好有童年回憶
唔知有無街坊記得呢?
2024-05-06 160 浏览
係餐廳前身已經係長期顧客,知道佢開返一定再次光顧啦!餐飲水準保持到一如既往既質素,重有改良進步一家5人嚟食返,大家都覺得好味牛扒拼鵝肝2人餐$488質素保持得好好,餐前小食熱辣辣好味道,餐湯龍蝦湯十分足料,主食好味,再跟2杯餐飲,2個餐後甜品更加係十分滿意!心太軟強烈推薦!豬手2人餐$188豬手10分好味,豬手入味唔會鹹皮脆肉嫩,豬手餐嘅辣味炒飯味道惹味,冇得頂春卷同咖喱角都10分出色,另外煙三文魚魚嘅質素更加係喜出望外。$188絕對係物超所值。未講到最抵食嘅晚市套餐豬柳扒拼黑松露炒蛋飯$78豬柳好大嘅兩塊,加埋特色嘅黃芥末醬,10分惹味,$78嘅價錢簡直超值雖然餐廳嘅位置比較難搵,但係食物同性價比絕對唔會令你失望。
係餐廳前身已經係長期顧客,知道佢開返一定再次光顧啦!
餐飲水準保持到一如既往既質素,重有改良進步

一家5人嚟食返,大家都覺得好味

牛扒拼鵝肝2人餐$488

豬手2人餐$188

未講到最抵食嘅晚市套餐
豬柳扒拼黑松露炒蛋飯$78

雖然餐廳嘅位置比較難搵,但係食物同性價比絕對唔會令你失望。

生蠔
豬手2人餐
鵝肝併牛扒2人餐
羊架
2024-05-06
等候时间
10 分钟 (堂食)
生蠔
豬手2人餐
鵝肝併牛扒2人餐
羊架
2024-05-06 82 浏览
原來的西餐廳已轉這間,午市餐牌價錢不貴,叫了三文魚天使麵,+$15有龍蝦湯及兩件小多士。龍蝦湯有蝦味,感覺帶點酸,鹹了少少。小多士質素一般,分不出是脆還是硬。三文魚天使麵,忌廉汁味濃得宜,三文魚是一大片厚厚的,有三四片。六十多元,很合理。最後再加$20配了心太軟及雪糕,這心太軟看是不見其好的,但你輕輕觸碰蛋糕外層,已感到只要一開口,朱古力岩就會湧出來。這是讚的,因為要認真焗才能有這外脆內溶的效果。加$20太抵了。整理滿意,不過餐廳環境的感覺、上菜速度及店員就真的不太像西餐廳。若轉化以大眾化價錢嘗西餐,這是好選擇吧!
2024-05-06
2024-04-23 159 浏览
以前呢鋪係西式Cafe,今日經過發現轉左名就試吓佢個早餐。入到去可能平日冇乜人,靜靜地食個早餐都唔錯,睇餐牌價錢又平即管試吓。叫咗個最平$28推介,有炒蛋,蒜蓉包羅宋湯,雞扒,咁多都係$28勁抵。但份量呢對男人嚟講可能太少。雖然成份早餐都好的骰,但半塊雞扒超脆好正,羅宋湯少少送麵包都唔錯。另外加$8叫了椰奶咖啡,賣相都OK,原來入邊有椰果,有驚喜,不過咖啡係帶酸嘅茶餐廳咖啡。埋單俾錢+1 $40⋯⋯勁抵會再食
以前呢鋪係西式Cafe,今日經過發現轉左名就試吓佢個早餐。

2024-04-15 183 浏览
為朋友慶祝生日,家人推薦去了此餐廳,果然平靚正,服務非常好,我最欣賞是吃德國豬手套餐,脆卜卜的豬手,旁邊伴有不同的小吃,大家都讚不絕口!我們叫了一個羊扒晚餐,羊扒味道很好!服務生態度殷勤,令我們賓至如歸!朋友生日,我們叫了一個Tiramisu,餐廳幫我們加上朋友的名字,這個蛋糕味道唔錯,價錢也不貴,只需另加$100便可以吃到一個一磅的生日蛋糕,我覺得幾化算!最開心是有一位搞笑的結他手,陪我哋一齊唱番首生日歌,這位菲律賓結他哥哥,更唱首~上海灘送給我們,真是開心的一晚。
2024-04-10
庆祝纪念
生日
  • 德國豬手套餐
2024-03-27 6 浏览
食品價錢便宜,但卻吃到中價餐廳水準!Excellent ,服務水平十分好,侍應態度真誠&有禮貌。食過返尋味!必選推介!交通方便,在荃新天地內,此外,下午茶價錢超平價,但食品質素绝不差。
2024-03-27
等候时间
10 分钟 (堂食)
2024-03-27 210 浏览
連續3個星期日的午餐都在這間新開的西餐廳享用。原來這店是從荃新天地2期(太興斜對面)搬舖。地方乾淨座位空間充足,店員全都有禮和很親切(有點似家庭式小店),很適合親子,或與朋友傾計,或一個人隨意放鬆慢活。食物主要是西餐,午餐有8-10款選擇,食物份量豐富而美味。我們試過芝士pizza,三文魚天使麵,燒汁雞扒飯等。雖不至酒店級高水準,但也超出很多連鎖餐廳,伴菜也用新鮮沙律菜和黑醋。何況,每份午餐連飲品都衹大約$80-$100. 在荃灣的大商場中性價比甚高了。後來才知這餐廳的早餐和下午茶甚抵食,由$30元起,下次一定會來試。
2024-03-24
  • 芝士pizza
  • 三文魚天使麵
2024-03-23 182 浏览
行街經過見到呢間餐廳,見到環境舒服價錢合理,相約朋友放工三五知己一聚。無諗到一食難忘,由環境到服務,再到食物,心心感受餐廳係用心經營。食物好味到估你唔到生蠔新鮮,pizza鬆軟,甜品甜度恰到好處環境乾淨,晚上有歌手自彈自唱,朋友可以一邊聽歌一邊享受美食,仲要無限時,既舒服又寫意
生蠔新鮮,pizza鬆軟,甜品甜度恰到好處

2024-03-22
2024-03-20 144 浏览
今日成班同事13個人嚟幫襯,本來諗住近近地搵間餐廳,務求快靚正食餐飯,點知今餐有驚喜喎!我哋有嗌到三文魚天使麵,蜆肉意粉,羊扒,追加咗炸魚手指薯條,麥樂雞薯條,心太軟配雪糕,等等~上菜速度都算唔錯,落order大概15分鐘成班同事傾吓講吓話咁快就有嘢食咁啱嗰日星期二冇乜人,餐廳都好安靜~環境都好乾淨份量都唔細,唔會食完之後好似冇食過嘢咁,就算係男同事都食得飽~今日老細請食飯,所以冇特別留意價錢蜆肉意粉好多蜆肉,唔會剩係得意粉煙三文魚天使麵好creamy加配小食好大份,拍得住份主食咁多薯條係粗身嘅手指薯條,但係炸魚有少少炸得比較乾咗啲仲有嗌咗個辣肉腸芝士pizza,芝士好多掛住食,搞到咬咗一啖先影相成班同事整體對佢嘅評價都幾唔錯,下次都會想再嚟試吓食其他野~
咁啱嗰日星期二冇乜人,餐廳都好安靜~環境都好乾淨
今日老細請食飯,所以冇特別留意價錢
蜆肉意粉好多蜆肉,唔會剩係得意粉
煙三文魚天使麵好creamy
加配小食好大份,拍得住份主食咁多
薯條係粗身嘅手指薯條,但係炸魚有少少炸得比較乾咗啲

2024-03-19
用餐时段
2024-03-17 128 浏览
🚶一次說走就走的citywalk,一次荃灣的探索之程,我們發現了這間寶藏餐廳。不知何處覓食的時候,菲律賓歌手彈奏吉他🎸,時而吟唱的歌聲🎵吸引了我們,那一瞬間覺得「這個會是對的決定」GF Bistro的一切超乎我們的預期,這是兼顧美味,性價比和體驗的西餐。🥩🐑僅需488,便嘗到了法國鵝肝牛扒和紐西蘭羊排套餐。🍈🥩前菜更加豐富,有我最愛的哈密瓜巴馬火腿,三文魚Tata,黑松露炒蛋和蒜烤麵包。搭配黑橄欖油,鵝肝鮮甜而軟嫩。而牛扒和羊排也是質素不錯,僅薯菜搭配三種口味,茄汁,蛋黃和燒肉醬。🦞待上到火焰海鮮龍蝦湯的環節,肚已經有點飽,份量非常扎實,藍色的火焰在跳舞甚是好看。🍮甜品是朱古力心太軟雪糕和芝士餅,紐約風味和義大利cheese cake的不同,下次再光顧一定要問問。🥤飲品的選擇從☕️咖啡到🍵茶到檸茶,每個人都可以選擇自己的心頭好。菲律賓歌手有一套自己的處事哲學: Don’t worry, be happy! 挡不住热情邀请,我们一起吉他弹唱了“月亮代表我的心”“Moon river”和“心债”,驻唱歌手三语精通,什么歌都难不倒,真的太厉害,这也算突破自我的一次体验,此时此刻只享受音乐传递的

菲律賓歌手有一套自己的處事哲學: Don’t worry, be happy! 挡不住热情邀请,我们一起吉他弹唱了“月亮代表我的心”“Moon river”和“心债”,驻唱歌手三语精通,什么歌都难不倒,真的太厉害,这也算突破自我的一次体验,此时此刻只享受音乐传递的美好和快乐😛
2024-03-14
  • 鹅肝拼牛柳