2021-10-26 186 浏览
適逢有張$50 Godiva 現金卷袋係身,食完飯口痕就redeem左黎食。Dark Decadence 醇黑體驗連個Cone同塊朱古力都係Dark Chocolate,軟雪糕入口好軟滑,朱古力味超濃,定價貴左少少,如果有卷/買一送一絕對食得過😋。
Dark Decadence 醇黑體驗

外卖自取
2021-10-01 190 浏览
GODIVA 流心黑朱古力雪條,每條都係$40草莓黑巧克力雪條夏威夷果仁黑巧克力雪條伯爵茶杏仁黑巧克力雪條檸檬紅茶黑巧克力雪條今次一口氣試食咗三款夏威夷果仁黑巧克力雪條我最鍾意嘅就係夏威夷果仁黑朱古力雪條佢英文係Double Chocolate,呢一隻雪條係比其餘嗰三種嘅朱古力味道濃好多伯爵茶杏仁黑巧克力雪條而另外兩隻伯爵茶同埋檸檬紅茶味呢個朱古力味就相對上淡少少啦 茶味呢又唔會話好出嘅佢會有淡淡的茶味。但係茶味同朱古力味又出奇地夾嘅感覺新奇都好獨特檸檬紅茶黑巧克力雪條相對起伯爵茶,檸檬紅茶嘅味會再為淡少少,茶味比較弱多數係食到啲檸檬味。但係最主要個Basic都係朱古力啦所以食到最後都好似係食緊朱古力雪條咁
GODIVA 流心黑朱古力雪條,每條都係$40

我最鍾意嘅就係夏威夷果仁黑朱古力雪條

伯爵茶杏仁黑巧克力雪條

檸檬紅茶黑巧克力雪條
2021-10-01
$40 (宵夜)
2021-08-08 220 浏览
Godiva 最近推出咗軟心雪條系列,共有四款不同口味,包括草莓黑巧克力軟心雪棒、檸檬紅茶風味黑巧克力軟心雪棒、伯爵紅茶風味杏仁黑巧克力軟心雪棒、夏威夷果仁黑巧克力軟心雪棒,每款都係$40。小編最後揀咗伯爵紅茶風味杏仁黑巧克力軟心雪棒,表面黑巧克力脆皮唔錯,但伯爵味唔太突出,軟心又唔算好軟心,不過朱古力味濃。只係這個價錢,略嫌性價比不太高。

外卖自取
2021-05-05 387 浏览
試新款菠蘿椰子雙重朱古力雪糕筒,實物和展示相片有一段差距,個雪糕一D都唔挺,一舊野咁,服務員仲好意思問我係咪好唔同,我話係,佢話你都好誠實,今時今日的服務態度,唔怪得無其他客人,中伏。
2021-05-04
2021-03-16 413 浏览
【 會令人想再食的雪糕 】去左海港城行街,因為仲有張GODIVA現金卷,所以就帶仔仔去GODIVA揀朱古力,但佢去到就即刻俾門口的雪糕深深吸引住,GODIVA的軟雪糕有甜筒和杯裝,仲有新推出的杯裝多口味雪糕。仔仔諗左好耐。。。(咁細個就有選擇困難症?哈哈)佢最後揀左GODIVA香草併朱古力味軟雪糕,香草口感清新,朱古力味非常香濃,兩個味道好夾,雪糕好滑,上面仲插着一塊薄薄的朱古力片,非常好味,應該會愛上呢個牌子的雪糕。
【 會令人想再食的雪糕 】

2021-03-07
5 分钟 (外卖自取)
2020-10-24 687 浏览
🔥Dark Decadence Soft Serve ($50)Taking the luxurious dark chocolate soft serve to a next level by upgrading the original waffle cone to dark cocoa cone, with cocoa biscuit around the edge and sprinkle of dark chocolate curls to even glam up this devil. ✨
2020-10-08 602 浏览
早排8月Godiva同韓國Kakao Friends合作推出左一個季節限定既飲品同水樽🥤但一推出就即刻冇曬今次再推出9月限定緊係即刻衝去買啦🥳🥢凍飲 $59 呢個價錢有野飲加埋當買個樽我覺得都合理個樽真係超cute😍🥢72%黑朱古力本身係黑朱古力鐵粉既我覺得呢杯真係好正超濃朱古力味係完全滿足曬我地朱古力迷既慾望🍫飲落有少少黑朱古力既苦澀味加埋就唔算好甜🍬加埋啲牛奶令到好滑🍼🥢白桃白朱古力白桃配埋茉莉花茶沖配而成既🌸個味都算幾清甜同埋有淡淡既花香但係佢再加入埋白朱古力同埋忌廉就覺得有少少甜🍦同埋我本身都麻麻地白朱古力但因為太出名所以好快就賣曬啦希望第時會有同其他卡通有啲合作🤜🏻🤛🏻
早排8月Godiva同韓國Kakao Friends合作

但因為太出名所以好快就賣曬啦
希望第時會有同其他卡通有啲合作🤜🏻🤛🏻
2020-09-22
2020-09-12 613 浏览
雖然買一杯雪糕要$50但係食完你就知係值得嘅,叫咗三杯超濃朱古力軟雪糕,雪糕軟滑朱古力味極之香濃,食完曬後朱古力味仍然係口內久久都唔會散去,另買了一杯咖啡奶昔沙冰,飲落完全唔覺得有冰塊,好似飲緊棉花冰咁樣,咖啡味好香好好飲,又係用海港城現金券,平時四樣嘢共$200,而家只需補返$100,真係平到暈
2020-09-12
  • 朱古力軟雪糕
2020-09-02 404 浏览
|Belgian luxury chocolate|72% Dark Chocolixir with cream $50⭐⭐⭐⭐They got multiple choices for chocolate drinks, like 72%, 50% and milk chocolixir. This time ordered a 72% Dark one, however, it is not even bitter. With the light cream on top of the drink and chocolate sauce, it taste even better! and good quality!! $50 is a reasonable price and comes with a small chocolate piece!
|Belgian luxury chocolate|

⭐⭐⭐⭐
2020-07-11 506 浏览
今日行過GODIVA見到有條人龍我又排下先 原來係買一送一咁真係好抵WO但得一隻口味 就係黑朱古力食落真係好正 唔會太甜好香濃 同出面D 牌子好唔同真係好有朱古力香味 又細滑正正正!
今日行過GODIVA見到有條人龍我又排下先 原來係買一送一
真係好有朱古力香味 又細滑
正正正!
2020-06-20
2020-07-07 323 浏览
好吧食完鹹點,趁有時間還去Godiva排枝雪糕!雖然是晚上九點多,但門外當然也是長長的人龍!店內其他貨品差不多也比其他人搶購一空,十分誇張!他家的雪糕一向受歡迎,朱古力是主打!每次有優惠都排長龍!但我們今次試了新出品的口味,士多啤梨!這次排10多分鐘就買到,雪糕大大個,士多啤梨味濃,奶味也重,好啱我口味!加上雪糕筒好脆,所以這個雪糕是出色的!但可能天氣太熱,雪糕溶得也快,所以令到雪糕要快快口食咗佢!

宵夜
2020-07-02 279 浏览
最近係網上已見到Godiva出咗新口味草莓味軟雪糕,適逢海港城做緊優惠券活動,就應朋友約去覓食,其中一間就食Godiva嘅雪糕啦!平時$50嘅軟雪糕,用優惠券後每人只需$25,真係飯後甜品嘅好選擇!草莓味雪糕早前已係其他國家有售,今次嚟到香港真係令我十分期待!外表粉粉嫩嫩嘅顏色,連個cone都變身成為粉紅色嘅莓乾圍邊,置頂仲有撒上粉色嘅粉末,真係太少女心了!食落更係滿滿嘅草莓味,果味都幾強,配埋圍邊莓乾味道更有層次又豐富了!Cone嘅質感依舊咁脆,同軟雪糕柔軟嘅口感形成對比!愛草莓嘅可以一試,平時食開朱古力味食到寡都可以轉轉口味,試下呢個草莓帶來嘅甜蜜滋味!

2020-06-29 294 浏览
今日天氣熱到要命,真是要飲杯凍飲消暑降溫,行入去海港城過一過冷河, 路過Godiva 做緊咖啡買一送一優惠,真的很抵。但係就算凍咖啡都不能降低我的暑氣,於是叫了杯朱古力冰凍飲。 我不愛太甜,所以揀了72%黑朱古力,我覺得甜度啱啱好絕對不會苦,冰冰的,濃濃的,雖然這是沙冰的狀態但還能保持朱古力本身的香濃,混合了一些朱古力碎碎, 口感豐富。 飲完之後, 成個人冰涼曬 比起某某品牌, 雖然分量少了一點點, 但係我會投 Godiva 一票。

72%黑巧克力凍飲
2020-06-26
72%黑巧克力凍飲
2020-06-26 181 浏览
近期熱死辣辣的天氣,完全不可以在街行超過15分鐘,加上要戴口罩,真係有唞唔到氣的感覺,唯有行入商場涼冷氣,在尖沙咀的海港城是行街的最佳選擇,應有盡有,可以行足1日😂行到攰攰地,食杯雪糕是不錯的選擇😃黑朱古力雪糕🍦啱晒我,冇甘甜。小小苦苦地的感覺,雪糕軟滑,依家條街甘晒,要做足防曬,黑朱古力中的黃酮醇可保護肌膚減少陽光的傷害👍另外士多啤梨雪糕🍦香滑士多啤梨味,消暑良品👍兩款雪糕味都不容錯過。
2020-06-25
食完飯,行完街,差唔多9pm , 仲有一張消費Coupon 未用,家姐位小姐話要來食Godiva , 好呀,無所謂,反正家姐俾錢🤣🤣🤣過來排隊,排到去後行,而且以極龜速既時間前行,隻手掂到counter 經己係30mins 後😅😅😅家姐話佢新出左strawberry 味,問我食唔食,我話來Godiva 梗係食朱古力味啦。yo.....小姐就話要食Twist, 點知原來而家無晒Vanlila味,Twist 轉左做strawberry + chocolate , 小姐黑面咁話要朱古力味囉咁,而明明一早話食朱古力嘅我,就大大聲話,我食Twist...🤣🤣🤣🤣strawberry + chocolate 呢2個雪糕擺埋一齊,我只諗到牛奶公司既3色雪糕🤣🤣估唔到個strawberry 味,連味道都似3色雪糕。不過係軟雪糕版。。🙄🙄🙄 朱古力都係濃味嘅。不過下次再出,真係唔好考試strawberry la。真係麻麻地喎老友!🙄🙄