2018-07-11 1324 浏览
作為酷愛朱古力雪糕嘅我雖然最愛都係M同H字頭朱古力雪糕但係godiva今次買一送一嘅優惠咁吸引 始終都係忍唔住同老公仔一齊去食首先真係未試過見到godiva門口打蛇餅其次今次係指定黑朱古力口味先有優惠個筒係出色 唔會因裝雪糕裝得耐而淋厚薄適中加上有朱古力粒粒圍邊真係幾好食至於主角嘅雪糕 味道好濃郁期望有朱古力碎碎我就會轉做佢fans
作為酷愛朱古力雪糕嘅我雖然最愛都係M同H字頭朱古力雪糕

至於主角嘅雪糕 味道好濃郁

期望有朱古力碎碎我就會轉做佢fans

• chocolate ice cream
2018-04-15 1166 浏览
媽媽同事送了張$50 Godiva現金券給她,她當然又會轉贈給我。跟朋友說今次才是第一次到Godiva,他們都大表驚奇。選了比較就腳的朗豪坊分店,旺角地鐵站朗豪坊出口一出就到。$50剛好夠買一杯軟雪糕或一杯凍朱,都唔知點揀好。當時因為臨近復活節,所以店內多了很多以復活節做主題的朱古力和禮盒。薄荷黑巧克力($50)因為朱古力飲料比軟雪糕多口味選擇,所以我很快決定了飲料,反而我在爭扎應該選72%黑巧克力還是薄荷黑巧克力,因為個人都幾鍾意帶點荷味的巧克力,不過最後我選了後者。因為見侍者在製作飲料時下忌廉,怕忌廉太多會令巧克力味道大減,所以著侍者減少忌廉份量。薄荷黑巧克力很重薄荷味,但同時黑巧黑力味也非常濃郁,我沒有試過72%黑巧克力不能作對比,但起碼對於一個不太喜歡偏甜牛奶巧克力的我來說我會收貨。薄荷黑巧克力太好飲,很快就喝光光了。總結,雖然很多人說Godiva在比利時其實說不上是高檔牌子,但在香港卻扮高檔,不過以現今物價飛漲,連鎖咖啡店飲杯咖啡或巧克力都要四十多元,Godiva一杯巧克力索價$50都不為過。反而相比起Agnes B或置地其他高檔茶座的巧克力,Godiva的巧克力真是好味百倍

跟朋友說今次才是第一次到Godiva,他們都大表驚奇。

選了比較就腳的朗豪坊分店,旺角地鐵站朗豪坊出口一出就到。

$50剛好夠買一杯軟雪糕或一杯凍朱,都唔知點揀好。

薄荷黑巧克力($50)

薄荷黑巧克力太好飲,很快就喝光光了。
薄荷黑巧克力

總結,雖然很多人說Godiva在比利時其實說不上是高檔牌子,但在香港卻扮高檔,不過以現今物價飛漲,連鎖咖啡店飲杯咖啡或巧克力都要四十多元,Godiva一杯巧克力索價$50都不為過。反而相比起Agnes B或置地其他高檔茶座的巧克力,Godiva的巧克力真是好味百倍。
薄荷黑巧克力
2018-03-08 649 浏览
朱古力雪糕有濃厚既朱古力味,少少牛奶味,入口幼滑,值得一提係佢個脆筒邊有焦糖脆脆,d果仁碎連焦糖非常夾同好食,不過雪糕朱古力味會蓋過焦糖脆脆既味,雪糕份量去到筒底,50蚊黎講價錢尚算合理,幾滿足,好適合朱古力迷
2018-02-22 436 浏览
女仔呢 減肥係終身事業 所以都唔會成日食雪糕既 但係呢唔知點解 今日有條癮想食雪糕所以就去左godiva食雪糕啦☺️黎到Godiva 緊係特濃朱古力雪糕啦😋$50既雪糕係要有要求架🤗但係個雪糕都幾高質 話哂godiva嘛食落去好濃朱古力味 唔會太甜佢仲有層朱古力醬 所以朱古力味非常濃唔假雪糕好滑 同埋個筒係超脆上面仲有啲朱古力脆脆 幾正一路食一路讚嘆又一路諗好肥啊好肥啊😪😪😪但真係好正😍間唔中食下貴價雪糕都好開心😘
女仔呢 減肥係終身事業
一路食一路讚嘆又一路諗好肥啊好肥啊😪😪😪
但真係好正😍
間唔中食下貴價雪糕都好開心😘
2018-01-27 419 浏览
知道Godiva新出了綠茶味,我就一直想試,畢竟我試過不同的軟雪糕、杯裝雪糕和飲品都做得出色!終於等到這星期旺角區都有售綠茶味就立刻去試,買的時候店員提醒我world mastercard可享有9折優惠,雖然只平了$5但都不錯啦😅 老實說一杯甜筒要$50都已等於一個茶記午餐的價錢了!造型跟平常的朱古力甜筒一樣,甜筒一樣的脆口,雪糕上的朱古力不太甜剛剛好!反而主角綠茶雪糕令我有少少失望,先講口感是挺滑身,跟朱古力味一樣沒有問題的。問題是綠茶味不夠,跟朱古力一起吃會被蓋過味道,而且價錢也不便宜令我覺得扣分位更大了。市面上的日本雪糕店做得會比Godiva更有綠茶味。
Green  tea  soft  serve

外卖自取
其實杯凍飲係推出crossover 系列時買的但而家先post出來因為見無乜人post藍莓味藍莓遇上白朱古力 其實不太match有少少似藍莓雪糕既味道而另一杯 似平日godiva賣既朱古力飲 味道不古怪 都是適合一班朱古力愛好者的講完味道 講賣相點解要買一杯藍莓白朱古力味 一杯要朱古力味係因為藍莓白朱古力既顏色 適合粉紅色蝴蝶而朱古力 適合黑色蝴蝶所以 對於hello kitty愛好者來說視覺效果是滿分但係留意番 個蝴蝶結好快就下沈 要影相就要快手
其實杯凍飲係推出crossover 系列時買的
朱古力凍飲
藍莓味朱古力凍飲
朱古力凍飲
2018-01-08 164 浏览
食完飯,禁岩經過Godiva 人山人開個個都排隊買佢杯雪糕🍦同沙冰!已經唔埋天氣有幾凍,我都要襯虛買反杯黎食!就當係飯後甜品啦濃濃既朱古力味既軟雪糕, 加朱古力醬.雖然係貴左D, 但一次半次無所謂啦.
食完飯,禁岩經過Godiva 人山人開
個個都排隊買佢杯雪糕🍦同沙冰!
已經唔埋天氣有幾凍,我都要襯虛買反杯黎食!就當係飯後甜品

濃濃既朱古力味既軟雪糕, 加朱古力醬.
雖然係貴左D, 但一次半次無所謂啦.

我承認,係要趁有優惠嗰陣先試嘢,咁先食到。終於等到買一送一嘅優惠,godiva出名朱古力好味,睇下佢雪榚會如何。揀咗旺角朗豪坊試雪榚,唔算多人,還好。排隊都睇下佢嘅朱古力佢有三款可以揀,呍尼拿,朱古力同兩溝嘅。我同我朋友各自買一款,借一啖,等於食哂兩款。呍尼拿第一啖係好味,夠濃,不過食耐咗,好膩,好濟。朱古力係失望,味道唔濃,好普通嘅朱古力,比我想像上淡好多。佢甜筒餅邊有啲朱古力碎粒就似樣,餅底都脆口。$25一個還可以(只此一次,再推唔會食),但要我原價$50就no啦,完全唔值!
我承認,係要趁有優惠嗰陣先試嘢,咁先食到。

揀咗旺角朗豪坊試雪榚,唔算多人,還好。

排隊都睇下佢嘅朱古力

呍尼拿第一啖係好味,夠濃,不過食耐咗,好膩,好濟。

朱古力係失望,味道唔濃,好普通嘅朱古力,比我想像上淡好多。

2017-12-28 121 浏览
Godiva又出買一送一優惠喇! 今日去開旺角呢邊, 終於可以同朋友享用呢個優惠!!優惠只係做3日渣, 鍾意食雪糕嘅朋友要把握機會食。口味有雲尼拿, 黑朱古力同綜合。$50有2支雪糕, 唔貴呢。點左雲尼拿味, 賣相就差左啲, 雪糕入口都幼滑, 可惜好快溶, 可能因為雪得唔夠凍。味道偏甜, 雲尼拿味唔突出, 有少少失望。脆筒加左唔少分, 有啲果仁脆脆, 增加口感!!! 朋友點嘅黑朱古力味比較好, 雪糕冇甘快溶, 而且朱古力味濃, 都唔錯。下次應該少人啲先去食, 雪糕會雪得好啲。
!!

。味道偏甜, 雲尼拿味唔突出, 有少少失望
。脆筒加左唔少分, 有啲果仁脆脆

2017-12-03 206 浏览
口痕想食雪糕,路經godiva 見到有雪糕賣但成50蚊一支,心諗應該有返咁上下質素所以都決定買揀左雙色因爲可以一次過試哂白同黑朱古力店員俾我揀粉紅色定黑色蝴蝶結,揀左粉紅色啫係草莓味🍓不過舊朱古力冇咩草莓味,只食到甜味😅雪糕果然好濃朱古力味,揀左雙色剛好可以平衡白朱古力嘅甜同黑朱古力嘅苦,cone邊有朱古力碎同埋個cone都好脆食到底都有雪糕值得一讚可惜50蚊真係好貴只可以間中食下

揀左雙色因爲可以一次過試哂白同黑朱古力
食到底都有雪糕值得一讚
可惜50蚊真係好貴只可以間中食下
2017-10-29 239 浏览
前陣小友人送了張Godiva的卷給我,那張卷可以在任何一間Godiva分店換上不同種類我雪糕和特飲.窮小姐超喜歡這牌子的雪糕和特飲,超好吃/喝,但一直只在灣仔區的Godiva光顧.因我用卷的時候人在旺角,所以在朗豪坊直接換了杯Dark Chocolate特飲,味道依舊濃郁,很重朱古力味. 店務員也有問我加不加上忌廉(我當然加呢,窮小姐是忌廉怪來的).濃濃滑滑的朱古力沙冰加上朱古力雪糕一球再加上大量的忌廉,真是十在太太太好喝了.很可惜的是店務小姐給了我平腳的飲管,害我只能飲到1/3杯,之後要一直等它溶化才能喝到.亦不知道是什麼原因,喝了一半開始出現肚潟

2017-10-11
用餐时段
下午茶
2017-08-31 349 浏览
佢而家做緊第2杯半價, 所以叫左一個朱古力雲呢拿扭紋甜筒, 另外加個杯裝黑朱古力+梨雪糕。 其實50蚊杯雪糕我真係唔捨得食, 今次陪人食啦, 朱古力係好香濃, 就算有雲呢拿都係主要食到朱古力味, 最鐘意筒邊既朱古力脆脆, 一啖連雪糕咬落去,真係好夾,好味。另外個杯裝雪糕我就唔多鐘意喇,個梨味好怪好唔鐘意,試左2啖就無食喇
$37.5
2017-08-30 234 浏览
早前在九龍塘食過溫尼拿+朱古力雙拼甜筒,一直念念不忘,決定再來一支甜筒.今次到訪旺角朗豪坊Godiva。點了朱古力甜筒,朋友說: Godiva出名朱古力,當然要朱古力味啦! wow… 真的朱古力最好食 雪糕軟身幼滑, 朱古力味濃郁, 甜筒很鬆化脆口.  未食過的你, 值得一試 回味無窮. 再來三個字形容呢支甜筒:濃滑脆 (朱古力味)香濃(雪糕)軟滑(甜筒)香脆。
今次到訪旺角朗豪坊Godiva。

wow… 真的朱古力最好食
雪糕軟身幼滑, 朱古力味濃郁, 甜筒很鬆化脆口.
 未食過的你, 值得一試
回味無窮.

再來三個字形容呢支甜筒:濃
 (朱古力味)香濃(雪糕)軟滑(甜筒)香脆。
2017-08-26
用餐时段
下午茶
2017-08-09 261 浏览
早排上網玩遊戲,贏左D Godiva朱古力禮卷,諗住係銅鑼灣換黎食,原來sogo分店唔收Godvia專門店禮卷,所以一直等機會去旺角換雪糕食~黑朱古力軟雪糕 $50$50一支雪糕真係好貴,平時真係唔太捨得食(好彩銀包有幾張禮卷🙈🙈)雪糕份量唔多,但朱古力味非常香濃,雪糕軟滑,帶點即溶既感覺,cone上面仲有啲脆脆,對於朱古力迷黎講真係好正,味道一試難忘❤️,偶然去食下放鬆下真係唔錯呀😋!雖然平時都會食朱古力味甜筒,但真係一分錢一分貨,呢個朱古力軟雪糕好得多呀!~
黑朱古力軟雪糕 $50

2017-08-09 226 浏览
我自己唔係好飲咖啡,朱古力先係我既至愛今次行街行到攰想買杯野飲,除左珍珠奶茶同Starbucks 之外,godiva都係唔錯選擇Godiva有多款凍飲,主要分白朱古力同黑朱古力,店員話白朱古力較甜,不太嗜甜既我就選擇左一杯薄荷黑朱古力店內所有飲品同筒裝雪糕都一律賣$50,價錢略貴,但係味道的確同珍珠奶茶用粉溝既朱古力凍飲差太遠,一分錢一分貨!飲落係濃厚既朱古力沙冰口感,滲出淡淡清涼薄荷味,透心涼!帶有朱古力碎,一飲便知係真材實料非常推薦
我自己唔係好飲咖啡,朱古力先係我既至愛

飲落係濃厚既朱古力沙冰口感,滲出淡淡清涼薄荷味,透心涼!

帶有朱古力碎,一飲便知係真材實料
非常推薦